Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר 4 שנים ו 150K ק"מ חברת הליסינג לא הייתה נכונה להשאיר לי את הרכב לשנה חמישית ללא עליה משמעותית במחיר החכירה , ומצד שני החלטת הנהלה שהאופציה היחידה היא צרי טיגו 8 ואו 7...

מנסיעה בשתיהן הבנתי שאין לי מה לחפש ברכבים הללו, כאשר אין חיבור זה הזמן להגיד לא.

אז אולי תקח גאקו ?

הםםם , לא תודה , לטעמי הרכב מכוער.

שמע חבוב מבחינתי תגיע באוטובוס , הרכב שבוע הבא על מוביל , השאלה אם המוביל מגיע עם חלופי עבורך ואו שאתה מצטייד בחופשי חודשי...

מרים טלפון לחברת הליסינג , עונה לי נציג ואומר לי שיש לו קונה אשר נאספת באותו היום , מודל 24 עם פחות מ 30K על השעון , קח אותה זמנית ונשבר את הראש לאחר מכן...

מגיע היום, מפנה את הרכב הישן , המוביל מגיע ומוריד את הקונה , מעמיסים את הראב ובייי.

מאז עברו כ 10 ימים, 2000 ק"מ כבר חלפו תחת גלגלי הקונה , והתוצאה די מפתיעה.

מדובר ברכב נוח, שקט בקבינה, איכות חומרים וגימור טובה מאוד , לטעמי מעל הממוצע בקטגוריה.

הרכב מרווח קדימה וכאשר 85% מהנסיעות הם סולו זה מה שחשוב..., ידית בורר ההילוכים דומה לזו של האיוניק 5 , NICE...

איבזור הרכב טוב, מה שחסר לי הוא ההתראה במראות , לא קיים בגירסאת הליסינג שלי, שילוב מנוע \ חשמל לא מורגש די שומה לטויטה, בניגוד לטויוטה בידוד רעשים טוב מאוד , הרעש היחיד הוא של הצמיגים בכביש מהיר.

תא מטען טוב ועמוק, לצערי שוב אין רזרבי ברכב.

חיסרון מורגש מול הטויוטה - ביצועי מנוע.. , אבל כיוון שימי המירוצים שלי חלפו זה כבר באמת שלא מציק.

צריכת דלק ממוצעת עומד על כ 22 ק"מ לליטר , מכובד מאוד וזה ללא מאמץ מיוחד.

חיסרון נוסף הוא מיכל דלק קטן של 38 ליטר בלבד , במקרה שלי במהלך 10 הימים האחרונים כבר ביקרתי 3 תחנות , למה לא לצייד את הרכב במיכל של לפחות 45 ליטר ?

אהבתי את הכפתורים הפיזים לתפעול ולא דרך המסך.

מצלמת רברס באיכות גבוהה , מסך מולטי מדיה ברמה גבוהה עם תגובות מהירות , מערכת סאונד טובה עם צליל עמוק וטוב , לשלילה תנוחת נהיגה שלקח לי זמן למצוא פוזציה נוחה.

בקיצור , הרכב בהחלט הפתיע לטובה , מה שגרם לי להבין שאני לא רוצה לחזור למימדים של הראב אלא להישאר בגודל של הקונה , יעיל מאוד גם בחיפוש חניה ...

כיוון שחברת הליסינג לא מאפשרת לי להחזיק את הרכב לטווח ארוך אני נדרש לקבל החלטה מה אני לוקח כרכב הבא...

קונה חדשה לא באה בחשבון , הרכב עולה כ 180K , התמורה אינה בהלימה למחיר הגבוהה , כנ"ל נירו .

לארקנה אני לא מתחבר ובגזרת אירופה אין ממש אלטרנטיבות.

אהבתי מאוד את הדאסטר והביגסטר, ההצעות מחיר שלהם היו בגדר קטסטרופה !

מה נשאר לחובבי הגודל הזה של הקונה , מסתבר שלא הרבה.. , בטעות הגעתי לסוכנות BYD וראיתי את האטו 2 החשמלית, הטווח לצרכים שלי לא מספק , אבל מאוד אהבתי את הגודל של הרכב , נציג המכירות עדכן שבאמצע ינואר תגיע ה אטו 2 פלאג אין , נחכה להגעה ולנסיעת מבחן על מנת להבין האם הרכב רלוונטי מבחינתי.

רעיונות נוספים יתקבלו בברכה...

• אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, Stavik כתב:

לקסוס lbx מיד 2 איך תראה לך? אומנם מיכל דלק קטן אבל רכב מאוד חסכוני  ואיכות גבוהה 

חייב רכב חדש מאחת מחברות הליסינג , LBX מתחילה ב 200 , התמורה לא שם עבורי.

פורסם

אני לא מבין למה כל כך חשוב לך המחיר, אם אתה מקבל את האוטו בליסינג מהעבודה.

אבל אולי תגדיר אתה את התקציב ויוכלו להמליץ לך על משהו ממוקד.

פורסם
לפני 9 שעות, IsraCar כתב:

אני לא מבין למה כל כך חשוב לך המחיר, אם אתה מקבל את האוטו בליסינג מהעבודה.

אבל אולי תגדיר אתה את התקציב ויוכלו להמליץ לך על משהו ממוקד.

אני חושב שהוא בליסנג פרטי תפעולי

פורסם

לא הבנתי מה לא אהבת בטיגו 7? היא עדיפה על הקונה בכל פרמטר אולי מלבד ההנדסת אנוש ומערכות בטיחות שקצת חופרות אבל בשאר הבחינות לא רואה בכלל מקום להשוות בין הרכבים.

• לא הבנתי... 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

יש לך אפשרות.לקחת טיגו 8 

לפני 22 שעות, 3n כתב:

לאחר 4 שנים ו 150K ק"מ חברת הליסינג לא הייתה נכונה להשאיר לי את הרכב לשנה חמישית ללא עליה משמעותית במחיר החכירה , ומצד שני החלטת הנהלה שהאופציה היחידה היא צרי טיגו 8 ואו 7...

מנסיעה בשתיהן הבנתי שאין לי מה לחפש ברכבים הללו, כאשר אין חיבור זה הזמן להגיד לא.

אז אולי תקח גאקו ?

הםםם , לא תודה , לטעמי הרכב מכוער.

לא ברור לי איך העדפת את קונה על פני טיגו 8. נסעתי בשניהם, והפערים מובהקים. בקונה זו אותה יחידת הנעה היברידית סבירה שהייתה לי בנירו, ואילו בטיגו 8 זו יחידת הנעה חשמלית שרוב הזמן מנוע הבנזין משמש כגנרטור בלבד.

אין החלפות הילוכים, יש מומנט ענק שזמין מ 0, וגם כשהגנרטור מתעורר הוא עובד לרוב בסל"ד סביר ונדיר שיש עליה פתאום לסל"ד גבוה עם הרעש הנלווה לזה.

אפילו עבודת מתלים או היגוי לא מצאתי עדיפות בקונה על פני הטיגו 8.

הדבר היחידי שהקונה עדיפה זאת הנדסת משתמש, שבטיגו כמו ברוב הסיניות הכל הכל מהמסך, ויש הרבה התראות חופרות שצריך לבטל כל פעם מחדש.

בכל השאר הטיגו 8 נצחה עבורי חד משמעית.

לגבי עיצוב, זה לגמרי סובייקטיבי, אבל לא נעים לומר שהקונה נראית כמו רכב סיני זול מלפני כמה שנים.

העגלגלות שלה והפרופורציות לא עברו לי בגרון, הג'אקו 7 או הטיגו 8 נראות אירופאיות ובוגרות לעומת הקונה...

אבל שוב, זה לגמרי סובייקטיבי.

• מעניין 1
פורסם
לפני שעה, דור-- כתב:

יש לך אפשרות.לקחת טיגו 8 

לא ברור לי איך העדפת את קונה על פני טיגו 8. נסעתי בשניהם, והפערים מובהקים. בקונה זו אותה יחידת הנעה היברידית סבירה שהייתה לי בנירו, ואילו בטיגו 8 זו יחידת הנעה חשמלית שרוב הזמן מנוע הבנזין משמש כגנרטור בלבד.

אין החלפות הילוכים, יש מומנט ענק שזמין מ 0, וגם כשהגנרטור מתעורר הוא עובד לרוב בסל"ד סביר ונדיר שיש עליה פתאום לסל"ד גבוה עם הרעש הנלווה לזה.

אפילו עבודת מתלים או היגוי לא מצאתי עדיפות בקונה על פני הטיגו 8.

הדבר היחידי שהקונה עדיפה זאת הנדסת משתמש, שבטיגו כמו ברוב הסיניות הכל הכל מהמסך, ויש הרבה התראות חופרות שצריך לבטל כל פעם מחדש.

בכל השאר הטיגו 8 נצחה עבורי חד משמעית.

לגבי עיצוב, זה לגמרי סובייקטיבי, אבל לא נעים לומר שהקונה נראית כמו רכב סיני זול מלפני כמה שנים.

העגלגלות שלה והפרופורציות לא עברו לי בגרון, הג'אקו 7 או הטיגו 8 נראות אירופאיות ובוגרות לעומת הקונה...

אבל שוב, זה לגמרי סובייקטיבי.

צרי בהמתית לעומת הקונה נראלי על זה הוא פוסל אותה 

נסעתי איתה כמה ימים והיא ממש בהמה בסיבובים

פורסם
לפני 10 דקות, Stavik כתב:

הבן אדם אומר שהוא הבין שהוא לא רוצה לחזור ל SUV-C (כ- 4.6 מ') אלא לקרוסאובר במידות SUV-B (עד 4.3מ') - ומציעים לו במקום SUV-D (מידות של 4.7 ומעלה)....

זה גם רשום שחור על גבי לבן:

בתאריך 8.1.2026 בשעה 15:02, 3n כתב:

מה שגרם לי להבין שאני לא רוצה לחזור למימדים של הראב אלא להישאר בגודל של הקונה , יעיל מאוד גם בחיפוש חניה ...

מסקנה: כשקונים רכב לא מסתכלים רק על כמה פח מקבלים לשקל אלא גם על הצרכים...

• רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 24 דקות, Stavik כתב:

נוסע איתה מדי יום בנסיעה הררית, לא מרגיש לי שונה מראב 4, ספורטאז או אאוטלנדר. 

לפני 16 דקות, איציק נ. כתב:

מסקנה: כשקונים רכב לא מסתכלים רק על כמה פח מקבלים לשקל אלא גם על הצרכים...

איפה ראית שהתייחסתי לפח לשקל?...

דיברתי על כל השאר.

ולגבי המימדים, הוא פסל את הטיגו לפני האזכור של העדפה למימדים קטנים יותר, שבאה רק לאחר מכן עם ההתנסות עם הקונה. לכן הקורא הממוצע מסיק שהפסילה לא קשורה בהכרח למימדים.

ט.ל.ח

פורסם
לפני 28 דקות, דור-- כתב:

דיברתי על כל השאר.

1. לא היה לו חיבור לטיגו.

2. הבין שרוצה רכב קטן יותר.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 4 שעות, דור-- כתב:

לא נעים לומר שהקונה נראית כמו רכב סיני זול

נכון. גם בעיני היא כעורה....

קווים לא זורמים, והפנסים האחוריים האלה שמיקמו אותם ממש נמוך בפינה של הפינה,

כאילו תכננו בכוונה שהם יתנפצו בכל תמרון חנייה קצת לא מוצלח,

ותסלחו לי על הדימוי, נראה לי כמו שאם הם היו מתכננים בנאדם, היו שמים לו את הביצים על הברכיים... אאוץ'.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, BoazB11 כתב:

הפנסים האחוריים האלה שמיקמו אותם ממש נמוך בפינה של הפינה,

כאילו תכננו בכוונה שהם יתנפצו בכל תמרון חנייה קצת לא מוצלח

זה הדבר הראשון שחשבתי עליו כשראיתי את הדגם הזה לראשונה בחיי.

מאוד לא "פרקטי" או "ידידותי" לכיס.
מצד שני בוא לא נשכח שהרבה מכוניות היום סופר-פגיעות למכות קטנות גם באיזורים נמוכים מהפגוש ומטה (אבל אין ספק שדווקא זה של ה-קונה הוא "מוצלח" במיוחד בקטע הזה).

לפני שעה, דור-- כתב:

אכן, וזו בדיוק התמיהה ;)

כשאין חיבור אז אין חיבור... זה גם עניין של טעם.
מצד שני (הוא לוקח בליסינג אז פחות מעניין אותו) - כלקוח פרטי לא הייתי קונה מקרסו שום רכב.

1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...