Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 43 דקות, איציק נ. כתב:

כלקוח פרטי לא הייתי קונה מקרסו שום רכב.

לגמרי + זה שעניין האמינות של הרכב עדיין לא ידוע, ככה שללקוח פרטי - יש חלופות נכונות ועדיפות יותר.

פורסם (נערך)
בתאריך 8.1.2026 בשעה 15:02, 3n כתב:

לאחר 4 שנים ו 150K ק"מ חברת הליסינג לא הייתה נכונה להשאיר לי את הרכב לשנה חמישית ללא עליה משמעותית במחיר החכירה , ומצד שני החלטת הנהלה שהאופציה היחידה היא צרי טיגו 8 ואו 7...

מנסיעה בשתיהן הבנתי שאין לי מה לחפש ברכבים הללו, כאשר אין חיבור זה הזמן להגיד לא.

אז אולי תקח גאקו ?

הםםם , לא תודה , לטעמי הרכב מכוער.

שמע חבוב מבחינתי תגיע באוטובוס , הרכב שבוע הבא על מוביל , השאלה אם המוביל מגיע עם חלופי עבורך ואו שאתה מצטייד בחופשי חודשי...

מרים טלפון לחברת הליסינג , עונה לי נציג ואומר לי שיש לו קונה אשר נאספת באותו היום , מודל 24 עם פחות מ 30K על השעון , קח אותה זמנית ונשבר את הראש לאחר מכן...

מגיע היום, מפנה את הרכב הישן , המוביל מגיע ומוריד את הקונה , מעמיסים את הראב ובייי.

מאז עברו כ 10 ימים, 2000 ק"מ כבר חלפו תחת גלגלי הקונה , והתוצאה די מפתיעה.

מדובר ברכב נוח, שקט בקבינה, איכות חומרים וגימור טובה מאוד , לטעמי מעל הממוצע בקטגוריה.

הרכב מרווח קדימה וכאשר 85% מהנסיעות הם סולו זה מה שחשוב..., ידית בורר ההילוכים דומה לזו של האיוניק 5 , NICE...

איבזור הרכב טוב, מה שחסר לי הוא ההתראה במראות , לא קיים בגירסאת הליסינג שלי, שילוב מנוע \ חשמל לא מורגש די שומה לטויטה, בניגוד לטויוטה בידוד רעשים טוב מאוד , הרעש היחיד הוא של הצמיגים בכביש מהיר.

תא מטען טוב ועמוק, לצערי שוב אין רזרבי ברכב.

חיסרון מורגש מול הטויוטה - ביצועי מנוע.. , אבל כיוון שימי המירוצים שלי חלפו זה כבר באמת שלא מציק.

צריכת דלק ממוצעת עומד על כ 22 ק"מ לליטר , מכובד מאוד וזה ללא מאמץ מיוחד.

חיסרון נוסף הוא מיכל דלק קטן של 38 ליטר בלבד , במקרה שלי במהלך 10 הימים האחרונים כבר ביקרתי 3 תחנות , למה לא לצייד את הרכב במיכל של לפחות 45 ליטר ?

אהבתי את הכפתורים הפיזים לתפעול ולא דרך המסך.

מצלמת רברס באיכות גבוהה , מסך מולטי מדיה ברמה גבוהה עם תגובות מהירות , מערכת סאונד טובה עם צליל עמוק וטוב , לשלילה תנוחת נהיגה שלקח לי זמן למצוא פוזציה נוחה.

בקיצור , הרכב בהחלט הפתיע לטובה , מה שגרם לי להבין שאני לא רוצה לחזור למימדים של הראב אלא להישאר בגודל של הקונה , יעיל מאוד גם בחיפוש חניה ...

כיוון שחברת הליסינג לא מאפשרת לי להחזיק את הרכב לטווח ארוך אני נדרש לקבל החלטה מה אני לוקח כרכב הבא...

קונה חדשה לא באה בחשבון , הרכב עולה כ 180K , התמורה אינה בהלימה למחיר הגבוהה , כנ"ל נירו .

לארקנה אני לא מתחבר ובגזרת אירופה אין ממש אלטרנטיבות.

אהבתי מאוד את הדאסטר והביגסטר, ההצעות מחיר שלהם היו בגדר קטסטרופה !

מה נשאר לחובבי הגודל הזה של הקונה , מסתבר שלא הרבה.. , בטעות הגעתי לסוכנות BYD וראיתי את האטו 2 החשמלית, הטווח לצרכים שלי לא מספק , אבל מאוד אהבתי את הגודל של הרכב , נציג המכירות עדכן שבאמצע ינואר תגיע ה אטו 2 פלאג אין , נחכה להגעה ולנסיעת מבחן על מנת להבין האם הרכב רלוונטי מבחינתי.

רעיונות נוספים יתקבלו בברכה...

ליפמוטור C10 פלאגאין?

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפני 9 דקות, redroze כתב:

ליפמוטור C10 פלאגאין?

הוא ביקש אוטו קטן יותר מ-RAV4 ולא גדול ממנו.

image.thumb.png.20b4e33f8385a17710884c64f14051ae.png

image.thumb.png.99c4a4c0da69143bb67d02b48683dafd.png

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נציג המכירות עדכן שבאמצע ינואר תגיע ה אטו 2 פלאג אין , נחכה להגעה ולנסיעת מבחן על מנת להבין האם הרכב רלוונטי מבחינתי.

גם אני ממתין לו כדי לעשות נסיעת מבחן. 

פורסם
לפני 13 שעות, איציק נ. כתב:

הוא ביקש אוטו קטן יותר מ-RAV4 ולא גדול ממנו.

image.thumb.png.20b4e33f8385a17710884c64f14051ae.png

image.thumb.png.99c4a4c0da69143bb67d02b48683dafd.png

אז שימתין ל-B10 פלאגאין שאמורה להיות מתומחרת פחות או יותר באותו מחיר של החשמלית.

פורסם

הכל שאלה של גודל.

ה B10 היא 4.515 מ' אורך, שזה לא רחוק מה-RAV4 (פחות 8.5 סמ) אבל עדיין רחוקה מהקונה (20 ס"מ יותר) ולא בטוח שיענה על דרישות הגודל.

תכל'ס ה B10 מביאה גם מפרט בטיחותי יפה (7/8) וגם סוללה טובה (67KW). השאלה הנשאלת - איך היא מבצעת (הכל) והאם צריכת האנרגיה שלה עומדת מול הצהרות היצרן (כ 434 קמ WLTP).

עדיין לא שמעתי מפותח השרשור מה הטווח של החשמלית שיכול לספק אותו, אנחנו מדברים כאן על טווחים תיאורתיים של 430 ק"מ (בפועל בטח 350-380 לכל הפחות) שאמורים להספיק לו בקלות לנסועה יומית של 200-250 ק"מ (לדעתי).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טוב , אז תשובות...

לא מתחבר לדגמי צרי , לטעמי מכוערים , הנדסת אנוש בעיתית שלא מתאימה לי .

מחפש משהו בגדול של הקונה , לא יותר , לא מעונין במכוניות גדולות , במקום המגורים שלי חניה היא עסק נדיר , מה עוד שהקונה עושה עבודה טובה והגודל נוח לי לחלוטין , לא צריך בהמה גדולה .

מדובר על ליסינג תפעולי , אך כיוון שיש לי שימוש טוב יותר לכסף מאשר לתרום אותו לרשות למיסים אני מעדיף רכבים בטווח של עד 175K , הראב הייתה יקרה מאוד גם בשכירות וגם בשווי שימוש , מעדיף את הכסף אצלי בכיס.

עושה כ120-150 ק"מ ביום , אין לי יכולת להטעין בבית אלא רק במקום העבודה , מעדיף רכב פלאג אין על פני חשמלי מלא.

פורסם (נערך)

הריינג'-רובר מכוער בעיינך ?

כל רכב שתציע, מקום העבודה יקבל ?

אמרת שאתה לא מתחבר לאירופיות:

פז'ו 2008 נכנס בקלות בתקציבך ומדובר ברכב איכותי למדי.

עם סביבת נהג מקורית.

משהו סולדי ופרקטי בעיצוב, תוכל למצוא אצל סקודה, קמיק או סקאלה.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם

חברת גלובלית אשר מחויבת לקימות , אין אפשרות לרכבי בנזין , היברידי ואו חשמלי בלבד...

תקציב של לא יותר מ 175 , אם הרכב יצדיק אולי 180.

• מעניין 1
פורסם
לפני 8 דקות, 3n כתב:

חברת גלובלית אשר מחויבת לקימות , אין אפשרות לרכבי בנזין , היברידי ואו חשמלי בלבד...

תקציב של לא יותר מ 175 , אם הרכב יצדיק אולי 180.

כנראה שצריך לחזור להתחלה וליישם את מה שחשבת עליו:

בטעות הגעתי לסוכנות BYD וראיתי את האטו 2 החשמלית, הטווח לצרכים שלי לא מספק , אבל מאוד אהבתי את הגודל של הרכב , נציג המכירות עדכן שבאמצע ינואר תגיע ה אטו 2 פלאג אין , נחכה להגעה ולנסיעת מבחן על מנת להבין האם הרכב רלוונטי מבחינתי.

לדעתי אתה יכול ללכת לעשות נסיעת מבחן על החשמלית.

הפערים יהיה קטנים מאוד למעט דבר אחד קטן: במבחני דרך טענו שלדגם החשמלי עם הסוללה הגדולה (שמגיעה אלינו, 64.8KW)  מתלה אחורי עדיף מבחינת נוחות\התנהגות, אבל לטעמי זה שהוא עדיף לא הופך את החבילה ללא מתאימה או לא כדאית לך. זה דברים שהם שקופים למשתמש ולרוב היצרן בוחר בהם משיקולים של עלות מול תועלת (במקרה הזה המשקל של החשמלית [עם הסוללה הגדולה יותר] מחייב אותם למשהו קצת יותר...)

בגדול, הטווח לצרכים שלך מספיק לגמרי - אבל זה שאין לך עמדת טעינה בבית מוריד את העניין מהפרק (זה כן מתאים רק במקרים מאוד מאוד מאוד ספציפיים, כמו למשל: אם העבודה שלך היא ממש במרחק של כמה דקות מהבית, אז להטעין בעבודה או לחזור מהעבודה ולנסוע בערב יאפשר לך להגיע כמעט לקצה היכולת של הסוללה - ועדיין להגיע בבוקר לעבודה בקלות).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 14 דקות, איציק נ. כתב:

כנראה שצריך לחזור להתחלה וליישם את מה שחשבת עליו:

לדעתי אתה יכול ללכת לעשות נסיעת מבחן על החשמלית.

הפערים יהיה קטנים מאוד למעט דבר אחד קטן: במבחני דרך טענו שלדגם החשמלי עם הסוללה הגדולה (שמגיעה אלינו, 64.8KW)  מתלה אחורי עדיף מבחינת נוחות\התנהגות, אבל לטעמי זה שהוא עדיף לא הופך את החבילה ללא מתאימה או לא כדאית לך. זה דברים שהם שקופים למשתמש ולרוב היצרן בוחר בהם משיקולים של עלות מול תועלת (במקרה הזה המשקל של החשמלית [עם הסוללה הגדולה יותר] מחייב אותם למשהו קצת יותר...)

בגדול, הטווח לצרכים שלך מספיק לגמרי - אבל זה שאין לך עמדת טעינה בבית מוריד את העניין מהפרק (זה כן מתאים רק במקרים מאוד מאוד מאוד ספציפיים, כמו למשל: אם העבודה שלך היא ממש במרחק של כמה דקות מהבית, אז להטעין בעבודה או לחזור מהעבודה ולנסוע בערב יאפשר לך להגיע כמעט לקצה היכולת של הסוללה - ועדיין להגיע בבוקר לעבודה בקלות).

איציק

מעל 50 ק"מ למקום העבודה ולכן בעייתי...

נבצע נסיעת מבחן על הרכב ונחליט האם רלוונטי.

פורסם

פיצר שמצאתי השבוע , ידיות מאחורי ההגה אשר במצב רגיל משמשות לבלימה בעזרת המערכת ההיברידת כמעט עד עצירה מלאה .

נחמד לשחק עם הידיות ולבצע בלימה במקום לעשות שימוש בבלמים מה עוד שזה מטעין את הסוללה ומאפשר טווח נרחב יותר בשימוש בסוללה...

אולי הגיע הזמן לעבור על ספר הרכב על מנת לנסותולהבין מה עוד אני מחמיץ..

פורסם
בתאריך 10.1.2026 בשעה 21:15, redroze כתב:

אז שימתין ל-B10 פלאגאין שאמורה להיות מתומחרת פחות או יותר באותו מחיר של החשמלית.

יש לרכב מועד הגעה משוער ?

על פי הנתונים באתר אוטו בהשוואה ישירה , הרכבים דומים מאוד במימדים החיצונים שלהם.

פורסם

האוטו הזה, שהוא אחרי הכל מין קופסה חסרת ייחוד, זוכה דווקא להערכה מאוד גבוהה במבחני חו"ל. מציינים בעיקר את נוחות ונינוחות הנסיעה, מרחב הפנים וגם בתחום הדינמי הוא לא ממש קוטל קנים יחסית למתחרות הקטגוריה. אין לי מושג מה יהיה מחירו לכשיגיע לכאן כנראה באפריל, אבל אם הוא יהיה סביב מחיר החשמלי, מדובר במשהו מאוד מעניין.

פורסם
לפני שעתיים, 3n כתב:

יש לרכב מועד הגעה משוער ?

על פי הנתונים באתר אוטו בהשוואה ישירה , הרכבים דומים מאוד במימדים החיצונים שלהם.

רבעון שני 2026

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...