Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנובמבר סייל צצו הרבה עסקאות מעניינות בתחום - ודרך אליאקספרס היה ניתן למצוא מבחר יפה מאוד של מכשירים (דומים עד זהים למה שנמכר בארץ) במחירים טובים.

נתחיל ממידות בסיסיות לדלת פלדלת נפוצה בישראל;

הנ"ל נמדד ב-2 מידות עיקריות -
1. המרחק בין קצה המנגנון לחור הידית.

2. המרחק בין מרכז הידית למרכז הצילינדר.
בישראל זה 6590 בד"כ (65 ממ מקצה המנגנון לאמצע ידית, 90 ממ בין הידית לצילינדר).

טו מייק אלונג סטורי שורט - מצאתי מנעול במידה אחרת (6068 כמדומני) והימרתי עליו.

האם מנעולים חכמים במידות אחרות יכולים עדיין לעבוד בישראל:

התשובה היא: כן, מהסיבה הפשוטה שבחלק גדול מהמקרים הסחורה שנמכרת כאן בארץ גם ככה אינה כולל את תיפעול הידית פתיחת דלת (הפאנל בחזית הוא חלק ואין ידית קפיצית חיצונית) ולכן החלק החשוב מאוד בכל הסיפור הוא למקם את המערכת בדיוק על הצילינדר, שהוא לב המערכת.

התקנה:

בחלק מהמקרים, צריך לעשות עוד חור או שניים בדלת (מצד לצד) על מנת שהברגים שתופסים את החלק החיצוני יתחברו במדוייק לחלק הפנימי.

במקרה שלי, חור עליון היה ממש קרוב לחור קודם, וחור תחתון היה חדש לגמרי.

מקדח ברזל רגיל עשה את העבודה ללא בעיה.

צריך לוודא (רק להסתכל ולוודא) לפני שקודחים שאין משהו שמפריע בפנים (לא המנגנון של הדלת ולא מוביל\בריח).

סוג הצילינדר:

מדובר כאן במשהו שחייבים לתת עליו את הדין, ואיתו היתה לי בעיה שנפתרה.

חלק גדול אם לא כל המנעולים, מגיעים במקור עבור דלת עץ (בעברית פשוטה: עבור דלת עם מגנון שיש בו צילינדר לשונית).

בישראל, בדלתות כניסה, מקובל צילינדר גלגל שיניים (רב בריח = 10 שיניים).

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לאחר התקנת המערכת, הכל עובד מצויין - רק שיש בעיה אחת:
בגלל שהמנעול החכם מיועד למנגנון עם צילינדר לשון (שעושה סיבוב של 360 מעלות בכל מהלך) - נוצר מצב שברגע שהמנעול פותח את הדלת (והוא פותח ונועל מצויין), בשיחרור הלשונית - הכוונה ללשונית הקפיצית של המנגנון - זו שאחראית על טריקת הדלת - מתבצע במנעול החכם מהלך בו המנוע החשמלי של המנעול עושה צעד של שבריר שניה לכיוון סיבוב נעילה. בנקודה זו מה שקרה זה ש יוצאים מעט גם הבריחים ולמעשה מפריעים לדלת להיסגר (בולטים 4-5 ממ).

יצרתי מייד קשר עם חבר *מנעולן* שהתעקש שיש בעיה באיך שהרכבתי את הצילינדר.

התעקשתי שלא, אבל בכל זאת פירקתי וניסיתי להחזיר בכמה וריאציות וזה לא פתר את הבעיה.
התעקשתי איתו שמדובר במשהו ברמת תוכנה כי הוא מגיע עם מנגנון לצילינדר לשונית ולא מנגנון עם צילינדר גלגל שיניים, ושם זמני העבודה של המנוע בשיחרור הלשונית - שונים. גלגל שיניים מגיב יותר מהר ולשונית זה סיבוב של 360 מעלות כמעט.

פנינו למוכר שמייד טען שלא הרכבנו את המנגנון שלו - והוא צודק.
הסברנו לו שבדלת יש מנגנון עם צילינדר גלגל שיניים ואנחנו צריכים לכוון את המנעול שידע לעבוד עם זה.
אשכרה הגשנו למוכר את הפתרון בידיים, רק תספק לנו את הדרך (קוד או דרך לכוון ידנית את תנועת המנוע).

מפה לשם הוא מחזיר לנו תשובה: תקישו כך וכך ואז את הקוד XXXX עם סולמית בסוף.

• אהבתי 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מראש כבר ידעתי שחייב להיות כאן פתרון של התאמת הקונפיגורציה של המנעול החכם - לצילינדר המשונן, ולא יכול להיות שיש כאן משהו חומרתי כי מהבחינה הזו הכל מתפקד.

לקחתי את הקוד שמסר המוכר, הקוד לא מוכר לי אבל מאוד דומה לקודים של שינוי-שפה (שוב, ברמת ה factory menu) שמצאתי עבור המנעול (לציין שמדובר במנעול חכם של TUYA) במהלך החיפושים של קודים ברמת מפעל או ברמת טכנאי.

עם הקוד של המוכר חפרתי את האמא של גוגל ושות' - עד שהגעתי למסמך עם רשימת הקודים הללו. הקוד שמסר לי המוכר לא קשור לזמן עבודה של המנוע בשיחרור (לאחר פתיחת הדלת) - אבל זה הביא אותי לרשימה שבה מצאתי בדיוק את מה שחיפשתי.
ברגע שמצאתי את הקוד שחיפשתי (קוד ששולט על זמן סיבוב המנוע לאחר פתיחת הדלת) כל המחשבה שלי היתה סביב "רק שזה יעבוד על המנעול שלנו וכנראה שפתרתי את הבעיה".
הקוד שחיפשתי למעשה שולט על הזמן שהמנוע "משחרר" את הלשונית והוא עם טווח שבין 900 מילישניות ל 200 מילישניות.

שיחק לי המזל והמכשיר אכן קיבל את הקוד, שיניתי את זמן התנועה ל 400 מילישניות וזה פתר את הבעיה.
כמו כן השתמשתי בקוד נוסף שמצאתי עבור שפה עברית, וגם הוא עבד ! וכך למעשה גם נפתרה הבעיה והמנעול עובד פיקס - וגם עובד בשפה עברית.

PLAN B:

כבר מצאתי באליאקספרס מנגנון פלדלת לצילינדר לשונית - וזה היה הצעד הבא במידה ולא הייתי מוצא פתרון בהגדרות.

לסיכום:
ההתעקשות השתלמה אבל לא מדובר במשהו שכל END USER היה מתעסק איתו או מצליח להבין מה לעזאזל רוצים ממנו - אך מאחר ויש אופציה לקנות באליאקספרס גם מגנון לרב בריח עם מנעול לשונית, זה יכול לפתור את הבעיה ביתר קלות.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יפה ומעניין.

לא צירפת קישורים למי שמעוניין לרכוש

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

חשוב לציין ש:

1. באליאקספרס ניתן לקנות מנעולים מתאימים מראש למידות הישראליות - אך הם יקרים יותר משמעותית.

2. אם הזמנת מנעול "לא ישראלי" ואתה צריך להתקין אותו על פלדלת\רב-בריח\דלת כניסה כלשהי, אתה צריך לקנות צילינדר בנפרד (יש כמה סוגים, זה לא סיפור יקר - בד"כ בין 40 ל 50 שקלים).

מה שקובע זה כמובן: מספר שיניים, סוג הפין שמתחבר למנעול החשמלי (מרובע או שטוח) ואורך הצילינדר (בד"כ קצר הכי טוב).

3. תמיד לקחת בחשבון ששום דבר לא בטוח. 

4. תמיד תעדיפו לקנות מראש את המכשיר הכי מתאים (במקרה שלנו כזה שמתאים למנגנונים במידה 6590).

בנוגע לתשלום מיסים, לקחת בחשבון שזה יכול להיות בין 150-250 ש"ח בממוצע.

לפני 20 דקות, מלטבשי כתב:

יפה ומעניין.

לא צירפת קישורים למי שמעוניין לרכוש

המנעול:

https://a.aliexpress.com/_c41r33Bl
(אנחנו קנינו את המנעול עם 2 בטריות, במבצעי נובמבר זה יצא באיזור 550 שקל כולל משלוח)

הצילינדר:
https://a.aliexpress.com/_c2vufoAJ
(אנחנו קנינו את הראשון הקצר ביותר + פין שטוח + 10 שיניים)

מיותר לציין - אם בחרתם לקנות ולהתקין בעצמכם, הכל באחריותכם הבלעדית :-) 
הפוסט הוא לצורך שיתוף מידע ואין בו כל המלצה.

• אהבתי 6

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ואללה במחירים האלה ואם צריך להחליף צילינדרים ועניינים אני מעדיף לשים נוקי 4 פרו שעולה באיזור 1000 שקל, לא סיני (כבונוס?) והרבה יותר פשוט להתקנה

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

המטרה בכל הסיפור היא לשמור על המנגנון המקורי (עם כל הבריחים) של הדלת - וכך גם נעשה (ואפשר לעשות בעתיד).

צילינדר (רזרבי ?) אפשר לקנות תמיד ואפשר לקנות מראש ולשים בצד.

לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה, אין משהו מושלם... הנוקי בעצמו רחוק מלהיות מושלם (זמן סוללה קצר יחסית, אין כניסה דרך טביעת אצבע אלא אם אתה מתקין אביזר נוסף שעולה 700 ש"ח, הקודן החיצוני מודבק וקל מאוד לגניבה או הסרה וכו' וכו') ולדעתי הוא גם לא פתרון זול אם לוקחים בחשבון את הקודן שצריך להוסיף.

במכשירים בסגנון שציינתי בפוסט יש אפשרויות כניסה נוספות שעבורי לפחות הם שימושיות מאוד - זיהוי כף יד, זיהוי פנים, קוד, טביעת אצבע וכרטיס RFID. אני משתמש הרבה בכף יד וטביעת אצבע. יש כאלה שמעדיפים זיהוי פנים. בגדול זה מאפשר לך לצאת ולהיכנס מהבית בלי הטלפון אפילו.

בקיצור - אין מושלם.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

והינה, טיפ קטן, שיחסוך לך - לא משנה איזה מערכת שמת או כמה עלתה לך - את המפתח הפיזי, הרזרבי, תשים אצל קרוב משפחה או שכן קרוב.

פורסם
לפני שעתיים, elibaba כתב:

ואללה במחירים האלה ואם צריך להחליף צילינדרים ועניינים אני מעדיף לשים נוקי 4 פרו שעולה באיזור 1000 שקל, לא סיני (כבונוס?) והרבה יותר פשוט להתקנה

מצטרף להמלצה.
יש לי את השלוש פרו כמדומני כבר 3 שנים.
מכשיר משנה חיים ושתי דקות התקנה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה על השיתוף, נראה קצת מחוץ לאזור הנוחות של המשתמש הממוצע.

לא יודע עד כמה זה רלוונטי לשוק הישראלי, אבל חבר ספרדי עשה לא מזמן סקר שוק בנושא והחליט להצטייד במנעול של Switchbot המקושר לאותה מערכת כמו חיישני הטמפרטורה שלו, הווילונות החשמליים ועוד. מחירו בבלאק פריידיי היה כ-230 יורו כולל מיני-האב ולוח מקשים/זיהוי ביומטרי, משהו כמו 180 למנעול בלבד. כנראה שהתאמת הפרמטרים לא הייתה מתאפשרת באותה קלות כמו עם הסיני שלך, אבל כל המגבלות שציינת אצל הנוקי, כמו גם הצורך בהחלפת צילינדר, כבר מזמן נפתרו שם. 

לקהל הרחב, ובהנחה שאפשר להתאים אותו לפלדלת ישראלית, זה נראה לי כמו פתרון פרקטי יותר שמצריך הרבה פחות מאמץ וגם פותח יותר אפשרויות עם האקו-סיסטם שלו.

פורסם
לפני שעה, stum כתב:

והינה, טיפ קטן, שיחסוך לך - לא משנה איזה מערכת שמת או כמה עלתה לך - את המפתח הפיזי, הרזרבי, תשים אצל קרוב משפחה או שכן קרוב.

ברור. יש 2 מפתחות פיזיים וזה הדבר הראשון שאמרתי להם :-) 

לפני 31 דקות, Derish כתב:

תודה על השיתוף, נראה קצת מחוץ לאזור הנוחות של המשתמש הממוצע.

לקהל הרחב, ובהנחה שאפשר להתאים אותו לפלדלת ישראלית, זה נראה לי כמו פתרון פרקטי יותר שמצריך הרבה פחות מאמץ וגם פותח יותר אפשרויות עם האקו-סיסטם שלו.

זהו ש:

1. המשתמש הממוצע יקפיד לרכוש את המנעול שמתאים לצילינדר גלגל שיניים (וגם אם לא, הנה - יש פתרון)

2. גם אם לא רכש מכשיר עם גלגל שיניים, ירכוש ויבדוק לפני שהמנעול 6590 עם הלשונית מתאים למידות שלו

3. לא מכיר אנשים שאין להם לפחות מכשיר או שניים של TUYA בבית, כך שהאפליקציה כבר קיימת ויש אקו-סיסטם שאפשר לעבוד איתו.

4. המכשיר הנ"ל לא מחייב להתחבר לשום רשת או לעבוד באקו-סיסטם, הוא יכול להיות גם stand alone.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

4. המכשיר הנ"ל לא מחייב להתחבר לשום רשת או לעבוד באקו-סיסטם, הוא יכול להיות גם stand alone.

אז איך הוא מתקשר עם האפליקציה או עם לוח המקשים/קורא טביעות האצבע, דרך BT? הפונקציה הזאת קיימת למיטב זכרוני גם אצל Swtichbot וכל מתחריו העיקריים.

בשוק האירופאי TUYA הם לא שם פופולרי במיוחד, אם בישראל זה נפוץ אז הגיוני להתחבר לאקו-סיסטם שלהם עם מכשיר כזה. האם שקלת לפנות אליהם עם ה-hack שלך ולהפוך למפיץ ומתקין רשמי?

לפני כעשרים שנה קולגה שלי עשה משהו דומה עם אפליקציית ניווט ועם מערכת הפעלה למחשב רכב - תרגם אותן לעברית, עשה אינטגרציה, פנה ליצרנים עם הפתרון, ובתמורה קיבל רשיון מפיץ. זה לא יעשה אותך מיליונר, אבל יכול לייצר קצת הכנסה נוספת למישהו שגם ככה כבר בעסקי השיפוץ. 

פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

אז איך הוא מתקשר עם האפליקציה או עם לוח המקשים/קורא טביעות האצבע, דרך BT? הפונקציה הזאת קיימת למיטב זכרוני גם אצל Swtichbot וכל מתחריו העיקריים.

בשוק האירופאי TUYA הם לא שם פופולרי במיוחד, אם בישראל זה נפוץ אז הגיוני להתחבר לאקו-סיסטם שלהם עם מכשיר כזה. האם שקלת לפנות אליהם עם ה-hack שלך ולהפוך למפיץ ומתקין רשמי?

לפני כעשרים שנה קולגה שלי עשה משהו דומה עם אפליקציית ניווט ועם מערכת הפעלה למחשב רכב - תרגם אותן לעברית, עשה אינטגרציה, פנה ליצרנים עם הפתרון, ובתמורה קיבל רשיון מפיץ. זה לא יעשה אותך מיליונר, אבל יכול לייצר קצת הכנסה נוספת למישהו שגם ככה כבר בעסקי השיפוץ. 

למכשיר יש תפריט, בחלק מהמכשירים מדובר בתפריט קולי ובחלק מהמכשירים יש גם מסך במקביל לקולי.

ספציפית בזה יש גם מסך, אז זה מאוד עוזר (במכשיר שיש לי בבית אין מסך, יש רק הנחיה קולית וכמובן ברושור עם תרשים זרימה של התפריטים).

את כל הלימוד אתה עושה על גבי המכשיר עצמו, אתה לא חייב אפליקציה בשביל זה. קישור ראשוני דרך BT ומשם ל WIFI בתדר 2.4Ghz .

בנוגע ל HACK, זה לא HACK במלוא מובן המילה - זה פשוט עניין של קינפוג ברמת המפעל, דבר שהוא פחות נגיש (גם בחיפוש מידע) למשתמש קצה.

כששולחים מכשירים ליבואנים מקומיים עם ייעוד להתקנה בדלת פלדלת - זה מגיע מראש מותאם לצילינדר גלגל שיניים וזמן פתיחה לשונית קצר.

איציק

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 18 שעות, איציק נ. כתב:

הצילינדר:
https://a.aliexpress.com/_c2vufoAJ
(אנחנו קנינו את הראשון הקצר ביותר + פין שטוח + 10 שיניים)

אישית תמיד אעדיף צילינדר תקני כדוגמת MTL800 העומד בתקן EN1303 (שיכפול מבוקר, הגנה מפני פריצה שקטה, דיגדוג וכו׳) על פני אחד מתוצרת פחות ידועה.

בסופו של יום, מדובר על חיסכון לכאורה של עד 500₪ שאינו מצדיק לטעמי את הפשרה באבטחה בסיסית.

לפני 7 שעות, Nemesis כתב:

לא ככ הבנתי למה צריך להחליף צילינדר במקרה התקנה של נוקי?

נוקי דורש צילינדר עם כפתור בטיחות מהצד הפנימי (׳צילינדר חירום׳).

אחד כזה חיוני בכל בית משום שהוא מאפשר בין היתר פתיחת הנעילה ללא מפתח וכן כניסה מבחוץ באמצעות מפתח, בכל מצב ללא תלות בצד הפנימי.

במרבית הדירות הסטנדרטיות שנבנו לאחרונה קיים כבר צילינדר ׳תואם נוקי׳ (לעיתים נדרש מתאם המוצע חינם לרוכשי נוקי בקייאספי למשל), כך שאין צורך בהחלפה כל עוד הקצה הפנימי בולט מספר מילימטרים מעבר לפני הדלת.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

• תוכן חדש...