Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רצועת טיימינג

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

לרכב פולקסווגן גולף 20011 גיר ידני

האם שינו את ההוראות להחלפת רצועת הטיימינג

האם ביטלו את עיניין 5 השנים ונשאר רק העיניין של הקילומטרים כקריטריון יחיד?

אודה למי שיודע משהו בעיניין?

פורסם (נערך)

זה ויכוח שקיים גם לגבי צמיגים.

יש אנשים שיטענו שגלגלים שהגיעו לגיל 10 חייבים להחליף, כי "יש תוקף לחומרים" (ולכן יש להחליף צמיג שישב בבגאז' עשור אפילו אם לא נסעו עליו פעם אחת)

וגם חגורת טיימינג עשויה מחומרים שברובם אורגניים כמו פולימרים וכו', בשילוב פייברגלאס ועוד (לא זהה לצמיגים אבל הויכוח דומה מאד)

רוב האנשים נוטים להאמין שזה עניין של ק"מ יותר משל שנים, אבל מומלץ מאד להחליף אם עברו 10 שנים. אפילו די חובה.

5 שנים אני לא חושב שזה ההמלצה הגורפת. אם מישהו נסע רק 50,000 ק"מ ב-5 שנים, לא חושב שצריך להחליף.

מה כתוב בספר הרכב?

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
פורסם

ספר רכב יכול להיות לא מעודכן כבר, מציע להרים טלפון למוסך רון למשל ותקבל מידע עדכני.

• אהבתי 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שלי זה רצועה כבר החלפתי בעבר אני מכיר את הדעות שכתבתם תודה לכם ברם אני רציתי לדעת אם פולקסווגן יצאו  בהוראה אחרת שמיסתכלים רק על הקילומטרים כלומר כל 120 קמ להחליף וביטלו את ההיסתכלות על השנים מה שהיה 5 שנים או 90000 קמ?

אני אתקשר למוסך רון למרות שלא אלך אליו כי אני גר בקריות

פורסם (נערך)

אתה יכול לפנות לשירות הלקוחות האירופאי של VW, ייתכן שתקבל מענה באותו היום אלא אם כן מדובר ביום ראשון (מנסיון)

רוב הסיכויים שהם יפנו אותך לשירות הלקוחות של VW בישראל, ליבואן

[email protected]

[email protected]

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

בשנים האלו היתה שרשרת טיימינג במנועי הtsi, לכן הגיוני שהבלאי מתייחס רק לקילומטראז'. 

אם בכל זאת מדובר במנוע אחר עם רצועה ולא שרשרת, אז אכן קיים גם גורם הזמן ולא רק הקילומטראז'. 

פורסם

גם לפי מה שאני יודע הדור השני של המנועים עם תזמון רצועה הופיע ב 2012, ב 2011 זה תזמון שרשרת. לשרשרת אין בכלל הוראות החלפה לא לפי שנים ולא לפי ק"מ. 

אלא אם כן זה רכב שנת 2001.

פותח השחרור מה קוד המנוע שלך?

פורסם
בתאריך 9.11.2025 בשעה 09:18, Buki כתב:

גם לפי מה שאני יודע הדור השני של המנועים עם תזמון רצועה הופיע ב 2012, ב 2011 זה תזמון שרשרת. לשרשרת אין בכלל הוראות החלפה לא לפי שנים ולא לפי ק"מ. 

אלא אם כן זה רכב שנת 2001.

פותח השחרור מה קוד המנוע שלך?

זה מוזר שאין הוראות החלפה לשרשרת כי היא כן מתרחבת עם הזמן ויש גבול ליכולת מתיחה שלה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...