Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, גולדן191 כתב:

החלפת נוזל צמיגים מ-4 הצמיגים.

מה זה? ממתי יש בצמיגים נוזל?

לפני 13 דקות, HaimO כתב:

חומר ניקוי תא מנוע. 

10 ש״ח. או 11.80 ש״ח כולל מע״מ. 

לפני 13 דקות, HaimO כתב:

ותוסף דלק

הדיון שלא נגמר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, shlomiko כתב:

פילטר שמן עולה למוסך יבואן עצמו באיזור 75 שקל, גם אני הופתעתי מהפער בין המחירים אבל המחיר מטפס בשרשרת האספקה

132

לפני שעתיים, HaimO כתב:

3) לא הבנתי מפות״ש כמה קילומטר עבר מהטיפול האחרון. כל עוד לא עברה שנה ו/או 15 אק״מ אין מה לעשות טיפול. מיותר וחבל על הכסף.

8 חודשים ו4000 ק"מ, לא צריך לטפל כרגע, אבל החלפת רפידות הוא צריך

לפני שעתיים, sperial כתב:

מה זה? ממתי יש בצמיגים נוזל?

לפני שעתיים, HaimO כתב:

נוזל בלמים 😅

לפני 4 דקות, ELIA56 כתב:

יש לו קאמיק

לא קודיאק

הבורג לא מתאים לקאמיק

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

@גולדן191 אני הבנתי, אבל חזרת על הדבר המוזר כמה פעמים.

אגב, איך קבעת שצריך להחליף רפידות? אם המוסך שחרר את הרכב לפני 4,000 ק״מ אמור להיות מספיק בשר ל-15,000 ק״מ נוספים. כדאי שפות״ש יבדוק האם ומתי הוחלפו בעבר רפידות וצלחות - השחיקה תלויה בנסועה אבל גם בסגנון הנהיגה. אם הרכב היה מטופל במוסכי אשת היבואן הוא יכול להוציא דו״ח טיפולים.

האם יש אינדיקציות לרפידות שחוקות, כגון חריקות בבלימה או נורת התראה?

מכל מקום, אם יש ספק - אין ספק. צריך לשלם תמורת פירוק הגלגלים ובדיקת הרפידות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

@גולדן191 אני הבנתי, אבל חזרת על הדבר המוזר כמה פעמים.

כל ההתנהלות המכונאית-טכנית שלי בתחום מגיעה או מסרטונים ביוטיוב או מדיונים ברדיט. זה מוזר להגיד את זה כי נולדתי וגדלתי בארץ, אבל עובדה שזה משפיע. אני סאחי לגמרי ואין סיבה לטעות כמה פעמים בזה XD

התבלבל לי כמה פעמים בין נוזל צמיגים לבלמים.

לפני 2 דקות, sperial כתב:

אגב, איך קבעת שצריך להחליף רפידות? אם המוסך שחרר את הרכב לפני 4,000 ק״מ אמור להיות מספיק בשר ל-15,000 ק״מ נוספים. כדאי שפות״ש יבדוק האם ומתי הוחלפו בעבר רפידות וצלחות - השחיקה תלויה בנסועה אבל גם בסגנון הנהיגה. אם הרכב היה מטופל במוסכי אשת היבואן הוא יכול להוציא דו״ח טיפולים.

הוא כתב שקומפיוטסט אמרו לו שהרפידות שחוקות להבנתי

פורסם

עזוב מה קומפיוטסט אמרו, הם מדדו?

לגבי הטסט אין מה לדאוג האוטו יעבור כי רפידות לא נבדקות שם, ובלאו הכי רפידות אחוריות זה לא משהו שנשחק כל כך מהר.

אם האוטו טופל במורשה, לדעתי אתה יכול להיות רגוע. עד הטיפול הבא לא נדרש יישור קו אלא אם יש תקלה או משהו שלא תקין.

לגבי ההצעה מהמוסך בב"ש נראית הצעה סבירה מאוד למוסך יבואן. טיפול קטן כי הקודם שבוצע במורשה היה טיפול יותר גדול.

פורסם
לפני 5 שעות, רני גלגלים כתב:

האם כדאי לי לבקש שמן מקורי ולא חלופי כמו שמופיע כעת בהצעת מחיר. תודה. 

בעיקרון אין דבר כזה ״שמן מקורי״, לכן אין לך ממה לחשוש. במקרה הזה המוסך משתמש בשמן שעומד בדרישות היצרן, ולעובדה שבחשבונית מצוין ״חליפי״ ליד השמן אין ממש משמעות, מאחר שכאמור אין שמן ״מקורי״.

עם זאת, אל תהסס לשאול באיזה שמן משתמשים ובפרט באיזה יצרן.

וכמו שכתבתי תבקש הנחה, לא אחת הם נותנים בין חמישה לעשרה אחוז הנחה.   

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הכתיבה הזו לא ברורה לגבי הבלמים. לא הגיוני לכתוב "לבדוק רפידות" וגם לסמן את זה לא תקין. חבל שכותבים ככה. 

אם צריך לבדוק, למה לסמן לא תקין? אם בדקת וזה לא תקין, תכתוב שבדקת בלשון עבר.

כתוב שחסר שמן, אני מניח שאתה יודע לבדוק שמן נכון? בדקת וזה מתחת למינימום במדיד? כשהאוטו יחסית קר?

פורסם (נערך)

אני אוסיף ואזכיר כי לפי שיחת הטלפון עם המוסך המורשה צמפיון אשדוד (בו טופל הרכב), אז היה טיפול אחרון של 50,000 בתאריך 5.3.25 עם הפריטים הבאים:

החלפת שמן

פילטר שמן + פילטר מזגן+ פילטר אוויר + תושבת מנוע (מה זה אומר) + מגב אחורי. 

תודה. 

עריכה אחרונה על ידי רני גלגלים
פורסם (נערך)

המנועים היום שורפים יותר שמן בגלל גומיות יותר דקות או משהו כזה

אתה יודע לבדוק שמן, נכון?

זה סקיל בסיסי שאתה צריך לדעת, לבדוק שמן מים ולמלא נוזל שמשות..

תבדוק אם השמן לא מתחת ל MIN במדיד ותעדכן, המנועים של האירופאיות "שורפות שמן" היום לא פעם.. זה נחשב נורמלי לתסף כחצי ליטר עד ליטר בין טיפולים

לצורך העניין, עבר זמן ממרץ. הגיוני שנשרף קצת שמן במנוע, תבדוק שמן. אצלי גם הצטרכתי להוסיף יותר מליטר בין הטיפולים.

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, MRobot כתב:

רק לי זה הפריע שהשמן מנוע, אולי הפריט הכי חשוב בטיפול, אינו תוצרת חברה מוכרת ומובילה בעולם?

בדיוק מה שכתבו קודם - חיים כתב נכון ובצדק. שמן אפילו ישראלי בתקן הנדרש. אני לא מתלהב מזה, מעדיף קסטרול למשל. אבל זה מה שיש לפעמים. 

לפני 19 שעות, shlomiko כתב:

והבורג ריקון עשוי ממתכת בוודאות, אין לי עניין להזכיר את זה שוב רק שמישהו לא יעשה טעות שתהרוס לו את המנוע

למיטב זכרוני, הבורג של אגן השמן - עשוי מתכת. ועדיין, מחליפים אותו ואת השייבה כל טיפול.

זה נחשב טיפול קטן.

חשבתי לקנות פילטר מזגן מאמזון גרמניה למשל. ובכלל, לבוא עם חלקים שלי למוסך. אבל כנראה שלא יקרה. 

אני אומר בטיפול שיש לי טסט בקרוב, ומבקש שיתקנו דברים. והשאר, אם האוטו שמור, במצב טוב, אין הרבה אם בכלל, הערות.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

יש בפורום איזו התיחסות שלילית לשמנים תוצרת הארץ (או ממותגים במיתוג ישראלי), לא ברור לי מדוע. אני נוסע כבר 39 שנים על שמני פז ודלק שמסופקים במוסכים בלי בעיות.

מבחינת הבדיקה - מה שמטריד אותי הוא חוסר השמן שמצויין, כמובן חשובה הכמות החסרה וצריך לבדוק האם מדובר בצריכה שגרתית או מוגברת.

חוץ מזה, אתה צריך לגשת לבדיקת הסרן הקדמי במוסך ובמכון פרונטים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...