Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, רני גלגלים כתב:

אני פשוט חושב אולי להקדים את הטיפול של מרץ (65 אלף קילומטר) לחודש ינואר כי שם יש לי את הטסט לרכב. 

בעצם הרעיון לעשות את הטיפול הזה בינואר כדי להגיע בראש שקט מוכן לטסט עצמו.

תודה על כל התגובות.

אתה לא צריך לדעתי

הסיכוי להיכשל טסט ב 45K ק"מ נמוך מאד אם אתה לא מרגיש בעיות כלשהם, אם הבלימה סבבה ואין רעשים בנסיעה ובסיבובים הסיכוי להיכשל מאד נמוך

לצורך העניין כשאני באתי עם רכב בן 10 שנים עם 25K ק"מ לפני שנה לטסט, הבוחן אמר לי "אה זה יש לו רכב חדש, הכל טוב"

כמובן שבדקו הכל ויצא תקין

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
  • תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה סביר לחלוטין, מה גם שלאור מקום המגוריםנשלך כל נסיעה למוסך היא עשרות קילומטרים. כמובן לתכנן טיפול ומיד אחריו, באותו יום, טסט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מן הסתם יעשה זאת בשמחה תמורת 200 ש״ח.

הנקודה שלי היא זמן וקילומטרים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האם משתלם לשלם תוספת על מנת שהמוסך יקח את האוטו לטסט.

הבנתי כי אם בחור מהמוסך לוקח את הרכב לטסט המדבקה כבר מחכה לו שתי דקות אחרי שיצא בנסיעה מהמוסך. 

באמת המרחק מהבית בירוחם לבאר שבע הוא 30 ק"מ לכל כיוון ולכן אני חושב להתחיל טיפול במוסך בשעה מוקדמת (9-11) ואז ישר אחרי הטיפול לצאת למכון טסט. 

האם יש המלצות למכון טסט באר שבע 

תודה.

פורסם
בתאריך 6.11.2025 בשעה 13:37, sperial כתב:

אם הרכב היה מטופל במוסכי אשת היבואן הוא יכול להוציא דו״ח טיפולים.

ואצל מוסך היבואן עצמו (האיש) הוא לא יכול? 😉

פורסם
לפני 5 שעות, רני גלגלים כתב:

האם משתלם לשלם תוספת על מנת שהמוסך יקח את האוטו לטסט.

אני חושב שאם אתה פדנט ודואג לאוטו, כדאי להשקיע את השעתיים האלה ולדאוג לזה בעצמך.

לפני 5 שעות, רני גלגלים כתב:

האם יש המלצות למכון טסט באר שבע 

מצטרף להמלצה על ניו טסט.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

לא הגיוני המחיר הזה לרכב בן שנתיים.

כל העבודה שתוארה שם לוקחת גג שעה. נניח בגלל שרק על נוזל בלמים אוהבים לקחת חצי שעה, אז על הטיפול שעה וחצי.

זה מחיר פסיכי.

לא פלא שאנשים מטפלים לבד.

על העבודה צריכים לקחת גג 600 ש"ח.

מסנן אוויר מחברה טובה יעלה לך ב cars245 או אתר דומה כ 10$ בערך

גם מסנן מזגן..

למה צריך להחליף רפידות אחרי 20K ק"מ? הם נסעו רק בתוך העיר? 

פעם הבאה שיראו לך כמה מ"מ נשאר ברפידה ואז

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 41 דקות, ronenfe כתב:

לקחו 2700 שקל להורים שלי על טיפול 20000 לרכב בן שנתיים.

IMG_20260108_150049.jpg

זה מה שקורה שלא עושים סקר שוק, לא באים מוכנים למוסך עם ידע על מה צריך לבצע ומשלמים על כל מה שמבקשים מבלי לברר מדוע. 

פילטרים ובלמים שכנראה לא היו צריכים להיות מוחלפים ועוד כל מיני שורות מוזרות. 

אם זה מספיק חשוב, לומדים ומיישמים לפעם הבאה. 

טיפול שני ללא פילטרים ורפידות אבל עם נוזל בלמים אמור לעלות עד 1,000 ₪ כולל מע"מ במורשה יבואן. 

פורסם
לפני 58 דקות, גולדן191 כתב:

לא הגיוני המחיר הזה לרכב בן שנתיים.

כל העבודה שתוארה שם לוקחת גג שעה. נניח בגלל שרק על נוזל בלמים אוהבים לקחת חצי שעה, אז על הטיפול שעה וחצי.

זה מחיר פסיכי.

לא פלא שאנשים מטפלים לבד.

על העבודה צריכים לקחת גג 600 ש"ח.

מסנן אוויר מחברה טובה יעלה לך ב cars245 או אתר דומה כ 10$ בערך

גם מסנן מזגן..

למה צריך להחליף רפידות אחרי 20K ק"מ? הם נסעו רק בתוך העיר? 

פעם הבאה שיראו לך כמה מ"מ נשאר ברפידה ואז

ביקשתי מהמוסך להביא לי את הרפידות הישנות. אמר שזרקו אותם. ואז פתאום נזכר שלא ושם לי את הישנות באוטו, אלה לא רפידות מקוריות של שקודה מה שהוא הביא לי והן לא הרפידות שהיו שם וגם לא גמורות בכל מקרה. עשה הצגה. החליף רפידות מקוריות תקינות ברפידות מתוצרת לא ידועה וגם פילטר אוויר רשום כל 30000 קילומטר להחליף.  אם הם היו מדברים איתי לפני, זה לא היה קורה.

לפני 25 דקות, Moshe c כתב:

זה מה שקורה שלא עושים סקר שוק, לא באים מוכנים למוסך עם ידע על מה צריך לבצע ומשלמים על כל מה שמבקשים מבלי לברר מדוע. 

פילטרים ובלמים שכנראה לא היו צריכים להיות מוחלפים ועוד כל מיני שורות מוזרות. 

אם זה מספיק חשוב, לומדים ומיישמים לפעם הבאה. 

טיפול שני ללא פילטרים ורפידות אבל עם נוזל בלמים אמור לעלות עד 1,000 ₪ כולל מע"מ במורשה יבואן. 

כנראה שבאמת לא אכפת להם וזה מוזר, כי בדברים אחרים הם כן חוסכים.

פשוט מעצבן לראות ככה כסף שנזרק, הייתי עושה להם את זה בחינם. הם מפחדים לאבד את האחריות, אולי הם צודקים אבל עדיין אפשר להחליף מוסך ולבקש התחיבות של המוסך לא לגבות שום דבר שלא ניתן עליו אישור בכתב מראש.

פורסם

לא מדוייק - 30,000 ק״מ או שנתיים, מה שמגיע קודם.

לגבי הרפידות - אתה מכיר את הנחיות היצרן להחלפתן?

מחיר הטיפול אכן נשמע גבוה. אבל קצת קשה לקבוע בלי לראות את התמונה השלמה.

עריכה: בדקתי עכשיו את החשבוניות של הארונה של אישתי. המחירים, במוסך של צ׳מפיון, דומים. ההבדל הוא שרפידות בלמים - קדמיות ואחוריות - הוחלפו אחרי 4 שנים ו-30,000 ק״מ. ובאותו טיפול גם תפוחי הגה. לעומת זאת טיפול 5 שנים היה ״קטן״, רק שמן.

פורסם
לפני 25 דקות, ronenfe כתב:

ביקשתי מהמוסך להביא לי את הרפידות הישנות. אמר שזרקו אותם. ואז פתאום נזכר שלא ושם לי את הישנות באוטו, אלה לא רפידות מקוריות של שקודה מה שהוא הביא לי והן לא הרפידות שהיו שם וגם לא גמורות בכל מקרה. עשה הצגה. החליף רפידות מקוריות תקינות ברפידות מתוצרת לא ידועה וגם פילטר אוויר רשום כל 30000 קילומטר להחליף.  אם הם היו מדברים איתי לפני, זה לא היה קורה.

כנראה שבאמת לא אכפת להם וזה מוזר, כי בדברים אחרים הם כן חוסכים.

פשוט מעצבן לראות ככה כסף שנזרק, הייתי עושה להם את זה בחינם. הם מפחדים לאבד את האחריות, אולי הם צודקים אבל עדיין אפשר להחליף מוסך ולבקש התחיבות של המוסך לא לגבות שום דבר שלא ניתן עליו אישור בכתב מראש.

אני מכיר מקרוב כאלו שעברה עליהם חוויה דומה.

לא מעט שנים של טיפולים במורשה יבואן עם רכבים חדשים מתחת לשלוש שנות החזקה, עם חשבוניות מעל 2,000 ש"ח ללא יוצא מן הכלל לרבות החלפת בלמים כל טיפול גם לאחר 4,000 ק"מ. 

מרגע ששמתי לב לבעיה, אין יותר החלפת בלמים, אין יותר החלפת פילטרים וטיפולים בגובה של 600-1,000₪ כולל מע"מ. 

אין בעיה עם האחריות, זו הפחדה בסגנון הביטוי שהיה שגור פעם "לשבור תוכנית חיסכון". זה פשוט עניין של התנהלות. 

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...