Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נראה לי שיש וויכוח פתוח בשאלה אם שמן ישראלי שמוכר מוסך של היבואן עומד בתקן של היצרן או לא. ברור שכן.

אבל מה שפחות הוסבר לפות"ש ששמן זה לא רק שמן. זה גם טכנולוגיית תוספים שיצרני השמן מכניסים כדי להגן על המנוע, ולהשיג חסכון בדלק. מבחינתי זה מה שעושה את ההבדל בין שמן פשוט לשמן איכותי, ולכן אני רוכש רק שמנים מהשורה הראשונה, שכבר צברו ניסיון של מאות אלפי נהגים ברחבי העולם.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

@MRobot אולי תוכל לקשר אותי למידע שמאפשר השוואת שמנים? כי אני לא מצאתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, madmaxx כתב:

מתעלק. בהרבה חשבוניות של VAG אני רואה במחיר החלקים "פקק", מה זה הפקק הזה? 

בהצעת המחיר של המוסך של היבואן, קוראים לזה הפוך ממה שצריך. הם קוראים ל VN 90288901 פקק אבל זה בתכלס בורג יותר רציני מה"פקק" שהם מגדירים.

הפקקים, 5 יחידות, שהם מגדירים כברגים - זה רק למען גביית תשלום לדעתי. בשביל שהלקוח לא יחשוב שהוא שילם על פקקים יותר מאשר ברגים, כי אז הוא יגיד רגע, היצרן תכנן ככה שכל טיפול אני אשלם יותר על פקקים מברגים? מי מתכנן ככה?!

ה VN 90288901 הוא בורג, לא פקק. ה-5 ברגים שהם מגדירים, הם בתכלס די פקקים. דרדלה כאלה, למגן אגן השמן.

לקוח לא אמור לשלם מראש על 5 פקקים למגן אגן השמן. זה מסחטת כספים, אין לי דרך אחרת להגדיר את זה.

לדעתי, חייבים לחייב את המוסכים לרשום הצעות מחיר באנגלית בלבד. ואז היו קוראים ל VN בשמו - Oil drain plug

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אתה בישראל, הכל חייב להיות בעברית.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התלבטות לקראת הטיפול של מחר:

לאחרונה רכשתי סקודה קאמיק (שנת 2021) עם 47,000 ק"מ ואני מתלבט לגבי טיפול תקופתי. (נקבע למחר ראשון בבוקר)

תיק הטיפולים המעודכן (לפי אפליקציה של המוסך המורשה) מראה:

* טיפול אחרון: בוצע ב-5.3.2025 (טיפול 50,000 ק"מ).

הוחלף שם פילטר מזגן + פילטר אוויר + פילטר שמן + שמן. 

* הטיפול הבא המומלץ (לפי האפליקציה): ב-6.3.2026 או 65,000 ק"מ (המוקדם מביניהם).

הדילמה שלי:

* מצד אחד: מבחינת לוח הזמנים והקילומטר של היצרן, יש לי עוד כ-4 חודשים עד הטיפול הנדרש (מרץ 2026).

* מצד שני (השיקולים שלי):

* יישור קו: קניתי את הרכב רק לפני חודש, ואני רוצה להיות רגוע ולבצע "יישור קו" מלא - לוודא שהכל תקין, השמן טרי (בלי להסתמך על מה שהיה), להתחיל מחזור טיפולים נקי שלי.

* הכנה לטסט: הרכב צריך לעבור טסט בינואר 2026. אני מעדיף שהבדיקות הקריטיות (בלמים, צמיגים, מתלים) יבוצעו כחלק מטיפול יסודי במוסך מורשה (מימד/צ'מפיון מוטורס) לפני שאני ניגש למכון הרישוי.

הצעת המחיר שקיבלתי כוללת:

* שמן מנוע (באיכות גבוהה, תקן VW 508.00) + מסנן שמן.

* החלפת נוזל בלמים (חשוב לדעתי כי הרכב בן 4 שנים).

* אטם/ברגים, החלפת מסנן מזגן ובדיקות כלליות (בלמים, מתלים, אורות).

* המחיר הכולל סביב ₪1,017 (לפני מע"מ) – מחיר סביר למוסך מורשה לטיפול מקיף.

השאלה לפורום:

האם כדאי "לשרוף" את מחזור השמן הנוכחי וללכת לטיפול כבר עכשיו (נובמבר 2025), בגלל הצורך היישור קו ובטיחות (נוזל בלמים) ולקראת הטסט?

תודה מראש על הייעוץ!

פורסם

האוטו טופל במורשה, תמשיך עם הטיפול לפי הזמן שאמור להיות.

לגבי נוזל בלמים אין לך מה לדאוג, הוחלף גם כשהאוטו היה בן שנתיים.

אין שום סיבה בעולם שלא תעבור טסט עם האוטו כפי שהוא...

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, רני גלגלים כתב:

האם כדאי "לשרוף" את מחזור השמן הנוכחי וללכת לטיפול כבר עכשיו (נובמבר 2025), בגלל הצורך היישור קו ובטיחות (נוזל בלמים) ולקראת הטסט?

למיטב הבנתי, ה"ספירה" עד הטיפול הבא תתחיל מיד אחרי הטיפול שתעשה לאוטו. או שנה, או 15K קילומטרים.

היות ואתה חושב לבצע "יישור קו" עכשיו ולא עוד 3 חודשים, אז זאת בחירה שלך. 

האוטו לא נוסע טוב? אתה מרגיש שכבר צריך טיפול? קיבלת אותו עם טסט לשנה. 

מה שתחליט, נראה לי שיהיה בסדר. זה עניין של כסף. 

לגבי הטסט, 

אני בד"כ נוהג לעשות טיפול לפני הטסט, ממש בסמוך, ואז האוטו עובר טסט.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

זה פשוט יותר בשביל השקט האישי (נפשי) שלי לעשות את היישור קו הזה אחרי קניית הרכב שלי. 

מצד שני באמת האוטו עשה טיפול גדול של 50 אלף עם החלפת כל הפילטרים במוסך מורשה צמפיון מוטורס אשדוד.

נקודה חשובה: בדוח תוצאות של קומפיוטסט (בדיקה של הרכב) כתוב לבדוק רפידות/ בלמים אחוריים.

מנסה להבין מה הכי נכון ומקצועי לעשות.

תודה מראש. 

פורסם
לפני 1 דקה, רני גלגלים כתב:

זה פשוט יותר בשביל השקט האישי (נפשי) שלי לעשות את היישור קו הזה אחרי קניית הרכב שלי. 

אז יש לך את התשובה. 

לפני 3 דקות, רני גלגלים כתב:

מנסה להבין מה הכי נכון ומקצועי לעשות.

אנחנו יודעים את הנתונים הכלליים, אתה יודע את מצב האוטו ברגע זה. 

באופן כללי, לדעתי,

if it ain't broken don't fix it.

עם זאת, זה מקרה פרטי - שאתה מחליט.

האוטו טופל במוסך מורשה, והיות שמדובר בסכום כסף וזמן - נראה לי שאני הייתי מושך את זה עד למועד שצריך. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 3 שעות, רני גלגלים כתב:

נקודה חשובה: בדוח תוצאות של קומפיוטסט (בדיקה של הרכב) כתוב לבדוק רפידות/ בלמים אחוריים.

זה כנראה לא מהותי כי הם נבדקו בטיפול האחרון, ובלמים אחוריים נשחקים לאט מאוד.

אתה אכן יכול לעשות טיפול וטסט באותו שבוע/יום, וככה לרכז את כל הכאב ראש הזה.

למרות שאני אישית פשוט מגיע לטסט, עובר את המסלול במקום הגון ויוצא עם חתימה, בלי קשר למתי היה הטיפול.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, רני גלגלים כתב:

אז לדעתי למשוך עד ינואר לטסט השנתי של הרכב, ואז אפשר שבוע לפני הטסט לעשות את הטיפול שנקבע למרץ (טיפול גדול) ומשם להתחיל את הספירה של שנה או 15k עד לפעם הבאה. 

במרץ תעשה טיפול קטן + החלפת נוזל בלמים. זה לא טיפול גדול.

חזרתי על זה קודם, אבל מקווה שלא סתם יקחו ממך כסף במוסך, אתה לא צריך טיפול גדול. החלפת שמן, פילטר שמן, פילטר מזגן, והחלפת נוזל בלמים. 

טיפול גדול זה רק אם תצטרך להחליף פלאגים בעתיד, או רצועת טיימינג (אחרי שיעברו 5 שנים או 150K ק"מ אני חושב) או נוזל קירור.

אתה גם לא צריך שמוסך יבדוק לך את המתלים, אם הנסיעה חלקה כולל נסיעה בכיכרות וסיבובים, אין מה לבדוק לדעתי.

אין שום סיבה לעשות טיפול גדול לרכב בן 4 שנים ועם סה"כ 46K ק"מ. תעקוב גם אחרי ספר הרכב, קיבלת אחד במעמד המכירה?

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 16 שעות, רני גלגלים כתב:

התלבטות לקראת הטיפול של מחר:

לאחרונה רכשתי סקודה קאמיק (שנת 2021) עם 47,000 ק"מ ואני מתלבט לגבי טיפול תקופתי. (נקבע למחר ראשון בבוקר)

תיק הטיפולים המעודכן (לפי אפליקציה של המוסך המורשה) מראה:

* טיפול אחרון: בוצע ב-5.3.2025 (טיפול 50,000 ק"מ).

הוחלף שם פילטר מזגן + פילטר אוויר + פילטר שמן + שמן. 

* הטיפול הבא המומלץ (לפי האפליקציה): ב-6.3.2026 או 65,000 ק"מ (המוקדם מביניהם).

הדילמה שלי:

* מצד אחד: מבחינת לוח הזמנים והקילומטר של היצרן, יש לי עוד כ-4 חודשים עד הטיפול הנדרש (מרץ 2026).

* מצד שני (השיקולים שלי):

* יישור קו: קניתי את הרכב רק לפני חודש, ואני רוצה להיות רגוע ולבצע "יישור קו" מלא - לוודא שהכל תקין, השמן טרי (בלי להסתמך על מה שהיה), להתחיל מחזור טיפולים נקי שלי.

* הכנה לטסט: הרכב צריך לעבור טסט בינואר 2026. אני מעדיף שהבדיקות הקריטיות (בלמים, צמיגים, מתלים) יבוצעו כחלק מטיפול יסודי במוסך מורשה (מימד/צ'מפיון מוטורס) לפני שאני ניגש למכון הרישוי.

הצעת המחיר שקיבלתי כוללת:

* שמן מנוע (באיכות גבוהה, תקן VW 508.00) + מסנן שמן.

* החלפת נוזל בלמים (חשוב לדעתי כי הרכב בן 4 שנים).

* אטם/ברגים, החלפת מסנן מזגן ובדיקות כלליות (בלמים, מתלים, אורות).

* המחיר הכולל סביב ₪1,017 (לפני מע"מ) – מחיר סביר למוסך מורשה לטיפול מקיף.

השאלה לפורום:

תודה מראש על הייעוץ!

אין פה מה ליישר שכן הקו לא עקום...

השמן שמשתמשים בו במורשה היבואן יעמוד בתקן

נוזל הבלמים הוחלף כבר בהתאם להוראות יצרן עדכניות (כל שנתיים אם איני טועה).

בשורה התחתונה תמתין למרץ. שילמת על רכב שתוחזק לפי הספר ובעל היסטוריית טיפולים. תהנה מזה ותסמוך על זה, לטעמי אין מה לרוץ 

פורסם

אני פשוט חושב אולי להקדים את הטיפול של מרץ (65 אלף קילומטר) לחודש ינואר כי שם יש לי את הטסט לרכב. 

בעצם הרעיון לעשות את הטיפול הזה בינואר כדי להגיע בראש שקט מוכן לטסט עצמו.

תודה על כל התגובות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...