Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני לא טועה. אז הפקק של הגן השמן. הוא מפלסטיק. לחן מחליפים אותו כל טיפול.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הברגים אולי זה קליפסים. שתופסים תמגן תחתון. אם קיים ברכב.

פקק אגן שמן. נקרא גם בורג ריקון. ככה שיכול להיות שזה זה. יש גם שיבה בהצעה.

לאבא שלי באקסנט 2001 שלו. היו מחליפים בורג בכל טיפול. ככה שיש סיבות לזה.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני כשעה, yor2 כתב:

הברגים אולי זה קליפסים. שתופסים תמגן תחתון. אם קיים ברכב.

פקק אגן שמן. נקרא גם בורג ריקון. ככה שיכול להיות שזה זה. יש גם שיבה בהצעה.

לאבא שלי באקסנט 2001 שלו. היו מחליפים בורג בכל טיפול. ככה שיש סיבות לזה.

תחפש את המקט של ה BN בגוגל 

ניסו לקנוס אותו על בורג במחיר מופקע אחרי 45K ק"מ 

אולי מחליפים אחרי 100K או הרבה יותר

• מעניין 1
פורסם

מחליפים בורג ריקון שמן כל טיפול, אחרת יש סיכוי שהוא ישחק ואז זה יהיה סרט להחליף אותו,

וגם כי זה יותר קל ועושים עליך כסף - אני לא מכיר מוסך שמכבד את עצמו שלא מחליף בורג כל טיפול או לפחות שייבה

הבורג ריקון עשוי ממתכת ולא מפלסטיק אחרת הוא ימס מהחום, הפקק מילוי לעומתו עשוי מפלסטיק ברוב הדגמים

ולא מחליפים ברגים של המגן תחתון אלא אם כן הם נאבדו למוסכניק במהלך הטיפול...

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, shlomiko כתב:

מחליפים בורג ריקון שמן כל טיפול, אחרת יש סיכוי שהוא ישחק ואז זה יהיה סרט להחליף אותו,

ידנית לא שחקתי אף בורג רציני בחיים , רק מאז שיש אימפקט. אצלי עם 8 מ"מ אלן ידני לא קרוב לשחיקה באגן השמן.

כן שחקתי עם מברג רגיל ברגים בשקל כזה לא בורג לאגן שמן

אם בארץ סוגרים את זה עם אימפקט זה לא תקין נראה לי. יצא לך אי פעם לשחוק בורג אפילו זול עם מברג? ועוד מדובר פה על בורג רציני

תחפש את המקט בגוגל 

בלובינסקי ב"ש שזה מוסך יבואן בוודאות לא היה לי בהצעת מחיר החלפה של בורג כזה. רק של ה Washer שמחליפים כל פעם.

צרפתי תמונה, סגירה ידנית הסיכוי להרוס אותו מאד נמוך

Screenshot_20251105-223806_Chrome.png

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 1 דקה, גולדן191 כתב:

ידנית לא שחקתי אף בורג רציני בחיים , רק מאז שיש אימפקט. אצלי עם 8 מ"מ אלן ידני לא קרוב לשחיקה באגן השמן.

לא נתקלתי בחיים במוסכניק שפותח בורג ריקון עם מברגה, אפי' המוסכניק בכפר יודע את זה

ולמרות שקשה לשחוק בורג כזה אין להם זמן ורצון לבדוק אם הוא שחוק - במיוחד שהעלות היא זניחה ועל חשבונך

ייתכן שישנם כאלה שלא מכניסים את זה לחשבון כמחווה ללקוח (הוא עולה למוסך שלוש שקל בערך), אבל ההחלפת בורג קיימת בוודאות

• מעניין 1
פורסם (נערך)

חידשת לי

יש לי בורג שהגיע מעלי אקספרס עם ה washers

אתה ממליץ להחליף טיפול הבא ?

לא החלפתי בורג שנתיים

מי שמטפל לבד כל כמה זמן צריך להחליף ? נראה לי כל 3-5 טיפולים?

או לקנות מ cars245

IMG_20251105_225046.jpg

פורסם

אני מחליף כל טיפול בגלל נוחות, אני שולח את הבורג לקערה עם השמן ולא צריך להתלכלך מהשמן בפתיחה

אחרת פשוט תבדוק שהבורג תקין, אם לא תזכור להחליף טיפול הבא

שייבה מומלץ (לא חייב בכלל) להחליף כל טיפול - אחרת יכול להיות נזילה בגלל שהאטימה לא טובה

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

@ELIA56

הבנתי מה אתה מתכוון. יש אגן שמן, ויש מגן לאגן שמן. מה שהמוסך מגדיר בורג לאגן השמן זה המק"ט עם ה VN, וסבבה, שיחליפו.

מה שהם מגדירים כ BN ויש 5 כאלה - אין סיבה להחליף אותם. לבדוק אם הם תקינים או לא, ולהבריג בעדינות. לא הגיוני שכל 5 הברגים של מגן אגן השמן נדפקו או יידפקו. כאן בעצם עושים כסף על הלקוח, יש להניח שהמוסך רוכש ברגים כאלה בשנקל ליחידה...

המוסך קנה 5 בכ-10 ש"ח, ומתמחר ב65 ש"ח, ושומר לעצמו את הישנים שעדיין תקינים והוא יכול לתת ללקוח אחר כמחווה על שירות טוב. רווח פסיכי באחוזים.

אגב, תשים לב שהם עושים רווח מטורף על פילטר שמן (ב cars245 עולה 7$) אבל על נוזל בלמים לא לוקחים רווח, והעבודה כביכול לוקחת פחות זמן מהחלפת שמן

לדעתי זה כסת"ח כלשהו לזה שלא מנקזים מכל 4 הצמיגים? אם באמת היו מנקזים היו גובים יותר. לא הגיוני שעל נוזל בלמים יש פה רווח יחסית קטן מעל השאר.

החלפת שמנים בוודאות לוקחת פחות זמן מהחלפת נוזל צמיגים מ-4 הצמיגים. זה לא תקין וחבל שזה ככה בארץ (בונים על זה שלא תנהג עם 4 נוסעים בהרים הלוך חזור ויכולה להיות לך בעיה)

בדרום כמובן שהסיכוי להרתיח נוזל בלמים קטן מהרי ירושלים, עדיין, לך תדע איפה תהיה מחר.

פורסם (נערך)

רק לי זה הפריע שהשמן מנוע, אולי הפריט הכי חשוב בטיפול, אינו תוצרת חברה מוכרת ומובילה בעולם?

(במיוחד שפות"ש רוצה לטפל במרווחים של 15,000 ק"מ)

בעלות של השמן "התחליפי" (300 שקל?!) אפשר לקנות בחנות חלפים שמן מנוע של חברות מובילות מאירופה (וגם יישאר עודף):

LIQUI MOLY/WOLF/MOTUL/MOBIL1

חוץ מזה לדעתי פות"ש עושה בשכל שמטפל במוסך יבואן.

עריכה אחרונה על ידי MRobot
פורסם
לפני 8 שעות, גולדן191 כתב:

אגב, תשים לב שהם עושים רווח מטורף על פילטר שמן

פילטר שמן עולה למוסך יבואן עצמו באיזור 75 שקל, גם אני הופתעתי מהפער בין המחירים אבל המחיר מטפס בשרשרת האספקה

כמה הלקוח משלם על הפילטר שמן במוסך יבואן? (ההצעת מחיר של פות"ש לא עולה לי...)

והבורג ריקון עשוי ממתכת בוודאות, אין לי עניין להזכיר את זה שוב רק שמישהו לא יעשה טעות שתהרוס לו את המנוע

וזמן העבודה לכל טיפול נקבע ע"פ היצרן או משרד ממשלתי כלשהוא, מה שנקבע ע"י המוסך זה המחיר לשעת עבודה

פורסם
לפני כשעה, MRobot כתב:

רק לי זה הפריע שהשמן מנוע, אולי הפריט הכי חשוב בטיפול, אינו תוצרת חברה מוכרת ומובילה בעולם?

(במיוחד שפות"ש רוצה לטפל במרווחים של 15,000 ק"מ)

בעלות של השמן "התחליפי" (300 שקל?!) אפשר לקנות בחנות חלפים שמן מנוע של חברות מובילות מאירופה (וגם יישאר עודף):

LIQUI MOLY/WOLF/MOTUL/MOBIL1

חוץ מזה לדעתי פות"ש עושה בשכל שמטפל במוסך יבואן.

1) למיטב ידיעתי - הנחיית יצרן להחליף בורג ריקון אגן שמן כל טיפול

2) מוסך יבואן מחזיק שמן שעומד בתקן. כל השאר לא ממש רלוונטי. במקרה זה התקן הוא 508. לפי מה שאני מבין השמן הוא של דלק (DLK) שמן איכותי ועומד בתקן.  

3) לא הבנתי מפות״ש כמה קילומטר עבר מהטיפול האחרון. כל עוד לא עברה שנה ו/או 15 אק״מ אין מה לעשות טיפול. מיותר וחבל על הכסף.

4) מציע לפות״ש לבקש הנחה מהמוסך וכן לבקש לוותר על חומר ניקוי תא מנוע ותוסף דלק וכן שלא ידחפו לך בטעות גם נוזל שמשות. תחסוך ככה 100 ומשהו שקל שבאמת חבל עליהם.

שאר הצעת המחיר סבירה למוסך יבואן ובהתאם להנחיות יצרן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...