Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, falou כתב:

מעניין אותך כרגע כמה קל להרים גלגל?

הילד מרים גלגל, גם עושה "סטופי" מושג שלא הכרתי והוא לימד אותי.
רוכב בלי ידיים, רוכב בעמידה על הכסא, יורד מדרגות כולל ממש גדולות. די טכני לבן 5... אני קצת מפחד שסתם שבילים ישעממו אותו.
הוא גם רוכב עם צמיגים 16*2.25, די רחב וחריג למידה הזו והוא רוכב איתם יפה מאוד ומנצל את היציבות.

נשמע שהטרק נותנות עוד כמה יתרונות שאני לא בהכרח צריך כרגע (מצד שני הן נראות ממש טוב ויחסית קלות, ומי יודע אולי בהמשך היכולות שלהן דווקא ישמשו אותי). נשמע גם שחשוב מאוד למדוד אופניים... אולי אני אתחיל מזה במקום להשוות מפרטים, מה שווה מפרט אם זה לא נוח.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 22 דקות, farkash7 כתב:

אולי אני אתחיל

image.gif.a630d0eb7dccd3a27ebcf7d88f0f2351.gif

לדעתי התאמת אופניים ואז רכישה היא דרך המלך 😄

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

כן, אני זוכר שהמלצת על איזה מקום שמודד אותך ומשקיע בזה המון זמן.
הבעיה שאז אני צריך לרכוש באותו מקום... 

פורסם
לפני 5 דקות, farkash7 כתב:

באותו מקום

ממש לא. אתה מקבל תרשימים ספציפיים לגיאומטריית האופניים, סוג ורוחב המושב וכו' המתאימים לך ואיתם אתה יכול לסנן את האופניים בחנויות השונות. לעיתים תזדקק לשינויים נוספים (אורך סטם, רוחב כידון, אורך קראנק וכו'). 

אתה יכול להתייעץ עם המודד לגבי סגנון האופניים המתאימים לך (בהינתן ניסיון, כושר, גמישות וכו'), אבל זה ממש לא מחייב לרכוש דווקא את הסוגים/מותגים הללו.

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם

כאן פירטתי לגבי שניים מאזור המרכז.

• אהבתי 1

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

די טכני לבן 5...

רחם עליך, טעטע...

זה יותר לאופני פעלולים מאופני שטח.

לפני שעתיים, farkash7 כתב:

נשמע שהטרק נותנות עוד כמה יתרונות שאני לא בהכרח צריך כרגע

הטרק ייתנו יתרונות לרוכב מתאים. אילו אופני תחרות למרחקים גדולים ב-XC ועד טכני לא כבד. התנוחה שלהם תקשה על מתחיל, אבל אני כבר רואה לאן אתה זורם, אז קנה מה שאתה רוצה. רק תרשום שאני הצבעתי נגד...😁

לפני שעה, Gosser1860 כתב:

ממש לא. אתה מקבל תרשימים ספציפיים לגיאומטריית האופניים, סוג ורוחב המושב וכו' המתאימים לך ואיתם אתה יכול לסנן את האופניים בחנויות השונות. לעיתים תזדקק לשינויים נוספים (אורך סטם, רוחב כידון, אורך קראנק וכו'). 

אתה יכול להתייעץ עם המודד לגבי סגנון האופניים המתאימים לך (בהינתן ניסיון, כושר, גמישות וכו'), אבל זה ממש לא מחייב לרכוש דווקא את הסוגים/מותגים הללו.

הבנאדם עוד לא רכב מטר... קצת מוגזם.

כמה זה עולה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

כן זו בדיוק ההתלבטות...
בדקתי מקום אחד, 1000 שקל הם רוצים על התהליך.
עכשיו אני לא בא לשפוט כן שווה לא שווה, רק במקרה שלי, אם אני בסוף רוכש אופניים ב4K להשקיע 1K+נסיעות+זמן בהתאמה? נשמע לי כמו לרכוש ביטוח גרוע. מקסימום קנית, לא מתאים, הפסדת 1000 שקל.

לפני 30 דקות, falou כתב:

אבל אני כבר רואה לאן אתה זורם,

תשמע... הן יפות, איך אמרת, עליהן אני מזיל ריר.
בכל מקרה אני הולך לקחת סיבוב על כולן. אם משהו ירגיש לי מוזר אני לא קונה.

• מבאס 1

פורסם (נערך)

@mikyl יש כמה דרגות למדוד את זה:

- להשתמש בקרטון על מנת למדוד את רוחב הsit bones

- בחלק מהחנויות, וגך אצל המודדים, יש מושב ייעודי שמודד את ה-sit bones 

- בחלק מהמקומות מאפשרים להתנסות ולרכב על מספר מושבים כדי למצוא אחד שהוא נוח. בחלק מהחנויות יש אפשרות כזו גם, אבל מחייבים ברכישת מושב (כלומר רוכשים מושב ואז עושים רוטציה במלאי הקיים)

- אצל חלק מהמודדים (בחו"ל, לא יודע אם הגיע לארץ) יש משטח שמודד את פיזור המשקל באזור החלציים ויכולים להתאים מושב או שילוב עם תרגילים כדי לחזק את שרירי הליבה כדי להימנע מישיבה על הפירנאום/החלק הקדמי.

לפני 30 דקות, falou כתב:

מוגזם

בעיניי זה לגמרי הפוך- עם זה מתחילים. במקום לרכב מטר או שבוע או חודש ולגלות כאבים לא "מוסברים" ואז לרדוף אחרי שינויים כאלה ואחרים כדי שיהיה נוח עדיף לעשות מדידה מסודרת ולהתחיל לרכב על זוג הרבה יותר מתאים ובעיקר לחזק נקודות חלשות בגוף (שרירי ליבה, זוקפים, גמישות) מה שיביא בסבירות מאוד גבוהה לרכיבה עם פחות כאבים/חוסר נוחות מה שבתורו יתרום להנאה ולסיכויים להתמיד ברכיבה לעלות.

עכשיו, זה יקר, בערך 700 (נכון ללפני שנתיים שלוש) שקלים וסד"ג של שעה עבודה. אבל מכיוון שמושא השרשור מדבר על רכישה של אופניים ב6-7 אלף שקל ואף יותר, אני חושב שזו הצעה סבירה.

הייתי מרחיק לכת ואומר - גם אם רוכשים בחצי מהתקציב, ואפילו פחות, עדיף לעשות התאמה על פני המצב שבו לא עושים. רוב האנשים הם לא בכושר ולא גמישים במיוחד, הביו מכאניקה באופניים היא יחסית מורכבת ועדיף לדעת מה המגבלות, החולשות, ואילו אופניים רלוונטיים מאשר לפעול "על עיוור". זה כמובן לא אומר שזה חובה, אפשר בלי. מניסיון של הרבה רוכבים (בעיקר כביש, אבל אני מניח שזה דומה בשטח), איכות החיים אחרי התאמה עולה פלאים.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם (נערך)

שוב זה יותר לכיוון של 1000 שקלים (990 ליתר דיוק)+נסיעה של שעה וחצי הלוך+עוד חזור.
אני לא אומר שזה לא שווה, רק לא יודע אם זה שווה כשקונים אופניים ב-4K.
אם אחליט לקפוץ מעל הפופיק ל7-8-9? אולי שווה כן.

פורסם
לפני 3 דקות, farkash7 כתב:

1000..ביטוח

God damn, האינפלציה עושה שמות!

זה כבר סכום לא מבוטל בכלל, במידה מסויימת מאיין מעט את מה שכתבתי. מצד שני, אני מניח שגם חלקי החילוף ואופניים באופן כללי התייקרו מאוד.

מקבל אתה מה שאתה אומר, בתקציב של 4 כנראה לא הייתי עושה, כתלות בכושר/גמישות. בתקציב של 6-8 כנראה שכן.

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, Gosser1860 כתב:

כתלות בכושר/גמישות

שילוב קצת מוזר, כושר של זקן מת, גמישות לא רעה דווקא (לאחרונה התחלתי לעשות יוגה).
אחת המטרות הן שהאופניים ישפרו את הראשון.

פורסם

יש חבוב די טוב ביוטיוב שעושה סרטונים טובים עם מומחה להתאמה בשם Niell Stanbury, זה יותר מוכוון לרוכבי כביש אבל הרבה מהעקרונות רלוונטיים גם לרוכבי שטח (אני בטוח שיש חבובים שעושים סרטונים ייעודיים גם כן).

הוא נותן הרבה אינפורמציה שעזרה לי לאורך הדרך. זו לא התאמה אישית, אבל אם תרצה להרחיב את הידע/היכרות או כללי אצבע לגבי הרכיבה לדעתי זה יכול לעזור הרבה.

עוד כיוון שהייתי שוקל הוא אימון אחד או שניים עם מאמן קבוצת רכיבה מומלץ באזור שלך שיוכל להעיף מבט ולתת הכוונה על התנוחה וטכניקה. אני מניח שזה יהיה הרבה יותר זול מאלף שקלים.

• מעניין 1

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם

משקל באופניים זה פרמטר שמשפיע המון, ו3 ק״ג זה פער רציני.

ברור לי למה אתה שולח את הטרק, לגמרי חומר לריור.

אני לגמרי איתך - צעצועים יפים מייצרים יותר חשק להשתמש בהם, ובכלליות צעצועים יפים עושים שמח בלב, ועם כל הכבוד התחביב הזה הוא לא באמת בשביל הכושר אלא בשביל השמחה הנוצרת הן מהתחביב עצמו והן מהבונדינג עם הקטנצ׳יק. כמובן שכושר זה אחלה פועל יוצא, אבל בשביל כושר הולכים לחד״כ עזוב אותך אופניים P: 

אני לא רכשתי זוג חדש מעולם, תמיד איתרתי ביד2 משהו שמישהו השקיע בו הרבה כסף ואז מחלת השדרוגיטיס גרמה לו להציע למכירה. כשאתה לא סופר ספציפי בדרישות שלך, זה בר ביצוע. ככל שהאייטם יותר יקר, כך הוא יאבד יותר מהערך שלו (כי יש לו קהל יותר מצומצם).

ז״ק 29 עם מהלך מתלה של 120 ממ, גג״ש אחד מקדימה, בלמים הידראוליים - זה הדיפולט

דרופר פוסט זה אכן מאוד מומלץ אם אתה מתכנן להכנס לשטח, כי תנוחת רכיבה נכונה תהיה כזו בה הטוסיק גבוה לאללה, ואז כשמגיעים לאזורים הכיפיים בסינגלים זה טוב להיות מסוגל להוריד אותו

אין סיבה שלא תמצא משהו טוב סביב ה5 אם אתה רוכש משומש, אם אתה הולך על חדש אז הייתי מתכנס יותר לכיוון הGT מאשר הטרק, אלא אם אתה ממש לא רגיש לתשלום. בסופו של יום העלות האמיתית איננה הרכישה אלא ירידת הערך לאורך זמן (ברשותך נתעלם מתשואה אלטרנטיבית על כזה סכום זניח). 

לדעתי ונסיוני, בלי מדידות כרגע, ובלי אופני קיצון כרגע, תתייחס לכלי הזה כאל כלי זמני שישתדרג **אם** תוכיח לעצמך שמגיע לך. ואז תוכיח לעצמך, ותתפנק באיזה משהו מקרבון שעושה לך דיגי דיגי במלאולאו.

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...