Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

Vfm זה אופניים יד 2. יש לא מעט ליצנים שקונים אופניים חדשות בגלל התלהבות, ואז מעמידים אותם כמתלה לבגדים. 

לא קשה למצוא כאלה. 

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 דקות, fatboy1340 כתב:

Vfm זה אופניים יד 2

לכאורה...

עבור מי שמבין ויודע להבחין בבלאי גלוי ונסתר.

מי שלא מבין יכול ליפול על זוג שנקרע בשטח ויצטרך להחליף חלקים רבים.

אם מצאת "ליצן" כזה שהאופניים שימשו אצלו כמתלה בגדים,

אז זה באמת יכול להיות מציאה, אבל איך תדע אם אתה לא מכיר אישית?

פורסם
לפני שעה, EliC25 כתב:

"הבנתי שאני זקוק לרכב כדי להגיע מא' לב' ואני תוהה אם גם יבוא לי לטייל בשטח ואולי לקחת אותו למסלול... ראיתי שלפורשה יש את ה911 דאקאר שיכולה להתאים..." 

אני אתן לך דוגמה אחרת מעולם הרכב. קורולה, ואפילו סיוויק ישנה שהיא עוד יותר נמוכה, נוסעות בלי בעיה בין השדות ובשבילי קק"ל. ראיתי אפילו בדואים במדבר ליד מרסבא נוסעים על קורולות ומאזדות 3. אבל בדיוק באותם מקומות, איזה תענוג זה לנסוע בפורסטר 😊 

לפני שעה, falou כתב:

למשל, הם תמיד מצויידים בבולם קדמי, שלרכיבות עיר/כורכר מהודק, הוא לא מועיל וסתם מוסיף משקל (בטח לא ברמות כניסה).

לי יש אפשרות לנעול את הבולם, וניסיתי לעשות את זה בתל אביב. מהר מאוד שחררתי, כי בולם כן עוזר. גם לאשתי עם ההיבריד (לא רצתה “טרקטור”) יש את האופציה הזאת. גם היא ניסתה, ודי מהר חזרה לרכב עם בולם.

פורסם
לפני 26 דקות, farkash7 כתב:

משום מה מרגיש לי נכון לקחת את הורסיה עם הSRAM והבולם הטוב יותר

אין לזה סוף... תמיד יש מה לשפר ולהוסיף.

אם שני הדגמים זמינים לרכיבת מבחן, ממליץ לנסות.

אני מהמר שלא תרגיש בהבדל עם בולם כזה או אחר.

אני כעת עם הזוג השלישי ב-7 שנים. 

בכל החלפה היה גם בולם קדמי משובח יותר, והאמת שאני לא ממש מרגיש את ההבדל

כי אני רוכב בעיקר סלול ושטח קל מאוד. הבדל של  5-10psi בצמיג מורגשים הרבה יותר מבחינת ספיגה ונוחות.

אולי אם הייתי עושה דרופים של מטר או מהיר במיוחד, הייתה לזה משמעות, אבל אני כבר לא...

להתחלה חד משמעית עדיף הדגם הבסיסי. הוא יהיה לך מעל ומעבר.

אחרי שנה פחות או יותר כבר תדע אם אתה 'בפנים', ולאיזה כיוון לשדרג,

אולי לשיכוך מלא, אולי לגראבל בכלל, ויש עוד אופציות. עולם שלם...

פורסם
לפני 54 דקות, BoazB11 כתב:

לכאורה...

עבור מי שמבין ויודע להבחין בבלאי גלוי ונסתר.

מי שלא מבין יכול ליפול על זוג שנקרע בשטח ויצטרך להחליף חלקים רבים.

אם מצאת "ליצן" כזה שהאופניים שימשו אצלו כמתלה בגדים,

אז זה באמת יכול להיות מציאה, אבל איך תדע אם אתה לא מכיר אישית?

מי שלא מתמצא יכול לקנות יד 2 מחנות ועדיין לחסוך עשרות אחוזים ממחיר חדש. 

אם מדובר בגראבל/זק, אין הרבה מה להחליף. שיכוך מלא יותר חלקים כמובן.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)
לפני שעה, BoazB11 כתב:

אין לזה סוף... תמיד יש מה לשפר ולהוסיף.

אם שני הדגמים זמינים לרכיבת מבחן, ממליץ לנסות.

אני מהמר שלא תרגיש בהבדל עם בולם כזה או אחר.

ננסה ונראה... בגדול חשבתי להוציא הרבה יותר אז קורץ לי לקחת בולם קידמי ממותג מוכר... אבל מסכים שזה כנראה סתם שגעון.

לפני 55 דקות, fatboy1340 כתב:

מי שלא מתמצא יכול לקנות יד 2 מחנות ועדיין לחסוך עשרות אחוזים ממחיר חדש. 

אם מדובר בגראבל/זק, אין הרבה מה להחליף. שיכוך מלא יותר חלקים כמובן.

אני חסיד גדול של יד 2, ממש גדול, אבל עזוב ליפול בקניה, גם נניח שאני אשים לב למה מוכרים לי, רק המחשבה שאני אסע עם הרכב שעה לכל כיוון, אגיע ואמצא את עצמי מול איזה מניאק שמנסה לדחוף לי זוג אופניים שעברו טראומה בשביל לחסוך 2000-1000 שקל... אין לי כוח לזה...
אם חבר היה מרים טלפון ואומר לי "בוא יש לי/לשכן שלי אופניים במחסן קח אותם ב-X" הייתי בכיף נוסע ולוקח אותם, אבל ככה? בתקציבים האלה? עם הפקקים שיש היום ושלל טיפוסים? בתקציב הזה? מעדיף לנסוע 15 דקות לחנות של רוזן מינצ ולקנות שם.
דרך אגב, בשביל הספורט כי לעיתים באמת נופלות מציאות פתחתי חיפוש מרקטפלייס בטווח של 40 ק"מ, טווח שאני מוכן לקחת את הסיכון, ראיתי בעיקר נבלות/חיים בסרט.

אחרי שפחות או יותר התכווננתי על אופניים (בתקווה שבאמת אתרשם כי אם לא אני עלול לקפוץ במחירים לרמות שאיתם פתחתי), מה לגבי ציוד?
בפעם האחרונה שביקרתי עם הילד בחנות אופניים וקניתי לו קסדה לקחו לי 300-350 שקלים על קסדה לילד. עם איך שהוא רוכב (חסר פחד ומעצורים) אמרתי נקנה לו משהו טוב לא נחשוב אפילו על תקציב, אבל אני תוהה, אם אלו המחירים של קסדות לילדים מה קורה אצל מבוגרים? או שתפרו אותי פשוט.
איפה לקנות קסדה ואיזה?
איפה לקנות כפפות ואיזה?
כנ"ל לגבי שאר האביזרים שהוזכרו (פדלים רחבים, גריפים וכו'...). משום מה אמאזון נשמע לי כמו מקום טוב להתחיל בו, אבל אולי בכלל KSP?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

עשיתי בדיקה של אופני יד 2 אצל החנויות המוכרות.
האופניים היחידות שמצאתי ונראות אולי רלוונטיות הן אופניים שחדשות עולות 60K שקלים במידה M.
הן מפורסמות ב7K, הרבה מעל הGT אומנם, אבל נראה שהן ברמה אחרת לחלוטין... יש מצב שהן שוות את זה.
לא ברור לי איך אופניים שחדשות עולות 60K נמכרות ב-7K בטרייד? הן מ-2020 ולדברי החנות החליפו בהן הכל... לא יודע מה זה אומר.
מה דעתכם? בנוסף אם קונים מרשת מוכרת כמה צריך לחשוש מאופניים כאלו יד 2?

פורסם
לפני 31 דקות, farkash7 כתב:

אופניים שחדשים עולים 60K שקלים 

איזה סוג/דגם?

זה אולי יכול להתאים לדוגמה שנתנו לך קודם, על 911 לשימוש יומיומי...

פורסם
לפני 34 דקות, farkash7 כתב:

אם קונים מרשת מוכרת כמה צריך לחשוש מאופניים כאלו יד 2?

את הזוג השני שלי קניתי יד שנייה בחנות. הבטיחו לי שהבעלים קודם טיפל במסירות והם יישרו קו כשנכנסו לחנות.

ביומיים שהם היו אצלי כבר שמתי לב שהמיסבים במצב לא משהו, והתמסורת מפקששת פה ושם,

ולמרות שהם היו זוג משובח שבמקור עלה מעל עשירייה, הרגישו לי יותר שחוקים ובלויים מה-GT שהיו אצלי שנה.

מעבר לזה, הם היו אוברקיל עבורי. שיכוך מלא, מושב הידראולי, צמיגים רחבים, ועוד כמה פיצ'רים שרק הכבידו ולא הועילו לי,

ובשורה תחתונה חוויית הרכיבה עליהם הייתה די מבאסת, אז יצא שדווקא הבלאי היה לטובה, כי היה לי תירוץ להחזיר אותם לחנות בזיכוי מלא.

לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

Specialized Epic 8 SW

וואו! מפרט של פורמולה 1...

אני משער שלתחזק אותם בשוטף יעלה באותה גזרת מחיר.

אם זה לא אוברקיל, אני לא יודע מה כן.

פורסם (נערך)

אתה אומר שזה כמו לקנות פורשה משומשת? כלומר הרבה יכולים, אבל להחזיק אותה מעטי מעט?
וכן הן נראות די מטורפות, האמת שאח של אישתי רוכב על כאלו, הוא קנה אותן חדשות 2024 או 2025, והוא די משוגע לדבר.
הוא בטח יוכל להגיד לי דבר או שניים על האחזקה שלהן.
דרל אגב הייתה לי טעות, ב2020 הן היו רק אפיק בלי ה-8
https://www.specialized.com/us/en/s-works-epic-axs/p/171229?color=264122-171229

פורסם

ועדיין... כלי מרוצים מושחז.

אני ראיתי עלייה משמעותית בעלויות תחזוקה בין ה-GT הראשונים שלי לבין הנוכחיים עם תמסורת XT.

האפיק האלה עם מפרט קצה, שאל באמת את גיסך על עלויות תחזוקה, מעניין.

אני כיום על מרידה ביג9 קרבון זנב קשיח, זוג שני כבר מאותו דגם, והם מרגישים לי פצצה.

כיבו לי כל יצר שידרוגיטיס, למרות שרכבתי פה ושם על אופניים יקרים פי כמה.

פורסם (נערך)

שאלתי אותו. הוא אמר שבגדול זה לא כמו פורשה, אין שם המון דברים שיכולים להתקלקל, אבל כן צריך לבדוק אותם טוב לפני, אחרת אתה יכול לקנות אותם רק כדי לגלות אחרי חודש שאתה צריך לשים עליהם 3000 שקל כי כל מני דברים הם לא כמו שצריך.
בגדול הוא אמר שהן מעולות, ויכולות להיות אחלה דיל אפילו לרוכב מתחיל, אבל בגלל שאני לא מבין בזה כלום אולי כדאי לי להתחיל בקטן ולא להמר, זה מה שהוא היה עושה, במקרה הגרוע מפסיד 2000 שקל ומשתדרג אם אחליט להכנס לתחום.
אקפוץ לראות אותן בכל מקרה לשם הספורט כי אני באזור של החנות מחר.
אם זה מעניין אותך אשלח לך את הפרטים מחר. 90% שלא אקנה אותן בעצמי.

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

אם זה מעניין אותך אשלח לך את הפרטים מחר

לא לאאא... תעשה לי טובה ואל תשלח. רק זה חסר לי...

גם ככה יש איזה דוקאטי שכבר שנתיים מגרד לי בבלוטת החשק,

והאוטו ההוא שסימנתי לפני חודש בלוח ועדיין לא נמכר. לא צריך עוד משהו להתמודד איתו...

... זה הילוכים חשמליים מה שיש בדגם שלו? (בבקשה תגיד שלא!)

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...