Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שצריך להתחיל מאופניים שעולים חצי, ללמוד לרכוב ואז לחשוב במה אתה רוצה להתמקד, בהתאם לכמה אתה רוכב בפועל ואיפה. להפסיק לחשוב שופינג ושידרוגים ולהתחיל לחשוב איפה אני הולך לרכוב ואיפה אני הולך ללמוד טכניקה.

כמה זיוני שכל על אופניים כאלו ואחרים שמעתי מאנשים שבקושי עולים את העלייה ובירידה יורדים מהאופניים ב-30 אלף ש״ח שלהם מפחד שייפלו...

נ.ב. היו לי GT Karakoram בזמנו. עלו 4K. בולם קפיץ אבל בקוטר 32״. עשיתי איתם סינגלים. שדרוג ראשון היה לסטם קצר יותר. שני, יקר, החלפת חישוקים ב-2K (וזה עוד היה מחיר הזדמנות). 

ההבדל שחישוק יותר קשיח וקל עושה, מהותי. ההשכבה הראשונה שעשיתי בעיר, כמעט נכנסתי במדרכה, כי האופניים פנו כ״כ יותר חזק לתוך הפנייה.

בקיצור, אתה מתרכז במה שכתוב במפרט, לא תמיד זה מה שיעזור. מה שכן יעזור, אתה לא יודע עד שאתה לא יודע לרכוב. 

למשל, לרכיבת שטח הדבר שממש עוזר זה Dropper. בעיני הדבר הראשון שחייבים.

• אהבתי 4

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 15.10.2025 בשעה 20:55, falou כתב:

מידה XL זה גובה של בערך 1.90+. 

אם מתאים, בהחלט יכול להיות הזדמנות, גם אם אוברקיל. בני כמה שנים האופניים? 

לדעתי הם 2018 - אבל נרכבו אולי 500 ק"מ, בשנתיים האחרונות לדעתי אולי 20 ק"מ - החבר הכניס אותם לטיפול גדול בחנות אופניים (צומת ראם למי שמכיר) ראה שם YETTI אני התלהבתי קשות והוא קנה אותם (-: ומאז האופניים בחנות מחכות לקונה (הבן של המכנופן ובעל החנות חולה בסרטן אז הוא כמעט לא נמצא בחנות מאחלים לו בריאות שלימה),

הצחוק הוא שגם הYETTI שהוא קנה נרכבות מהבית לבית הכנסת אולי 3 קלומטר בשבוע (וישנם שבועות שהם לא זזות).

פורסם
לפני 9 דקות, farkash7 כתב:

או שאני סתם חי באשליות ורוב הסיכויים שבמקרה כזה גם אותה אני פשוט אזרוק ואחליף במשהו אחר.

לקסטם אופניים עולה הרבה כסף ודורש הרבה ידע בתחום,

ובעיקר לדעת בדיוק מה אתה רוצה וצריך, ונראה שאתה עדיין לא שם...

בזוג שבקישור אתה משלם הרבה על שילדת קרבון ועל המותג אורביאה,

מקבל מכלולי תמסורת סבירים בלבד (שזה כנראה מה שמוזיל את המחיר)

וצמיגים שלטעמי רחבים מדי להתחלה ויכבידו עליך את הדיווש.

זנב קשיח מעביר אליך הרבה תחושות ששיכוך מלא מטשטש ומעלים,

ולפחות מזוג אחד עם ש"מ שניסיתי, גם עם בולם נעול יש "בובינג" (קפיצות בדיווש) יותר מאשר עם ז"ק.

פורסם
לפני 6 שעות, falou כתב:

למשל, לרכיבת שטח הדבר שממש עוזר זה Dropper. בעיני הדבר הראשון שחייבים.

בהקשר הזה - ומתנצל מראש על החזרה לשופינג - היום המוצר הזה זמין בפחות מ-75$ מעליאקספרס, עבר בהצלחה טבילות אש עם משקל היתר שלי בערבות בן שמן.

לפני 7 שעות, falou כתב:

בתור מי שעשה את כל הסינגלים של קק״ל (כולל פארק קנדה) ... על זנב קשיח

נחמד לגלות שאני לא הטמבל היחיד שחצה את קנדה עם ז"ק.

דעתי לגבי קק"ל - אפשר לצלוח את כולם בעזרת ז"ק אבל נראה כאילו שרוכבי שיכוך מלא נהנים יותר / זורמים יותר - יש קטע כזה בקק"ל של זרימה זרימה זרימה ופתאום בשום מקום איזו מדרגה בעלייה שדורשת או טכניקה ממש טובה או שיכוך מלא :)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מאז 2018 שכברתי לשיכוך מלא,

ניסיתי כמה פעמי לרכוב על הישנות הזנב קשיח ( מרידה ביג 9-500, ספשלייז הרדרוק),

אבל ממש לא אני פשוט מאוהב בבולם האחורי,

החיים כל-כך אחרים איתו.

למרות שהתחלתי מסע חיפושים אחר אופני גראבל - שיגעון חדש😀

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

למה מומלץ להתחיל מזנב קשיח?

משקל ויעילות.

אתה הולך לרכב בשבילים עם ילד בן 5. אם אתה רוצה בולם אחורי כדי להרגיש כאילו אותה בספה בסלון בשביל כורכר, תגלה שאתה בעיקר רודף אחריו, אחרי שפתח עליך פער של 200 מטר. האנרגיה צריכה ללכת לאנשהו...

לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

בא לי משהו קצת יותר מעניין

אתה קונה רגשית. שזה סבבה, כסף שלך. אתה רק צריך לשאול את עצמך אם רוצה צעצוע או רוצה מוצר שיענה על הצרכים שלך בקניה חכמה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני שעתיים, llaavvii כתב:

מאז 2018 שכברתי לשיכוך מלא,

ניסיתי כמה פעמי לרכוב על הישנות הזנב קשיח ( מרידה ביג 9-500, ספשלייז הרדרוק),

אבל ממש לא אני פשוט מאוהב בבולם האחורי,

החיים כל-כך אחרים איתו.

למרות שהתחלתי מסע חיפושים אחר אופני גראבל - שיגעון חדש😀

איפה אתה רוכב וכמה?

יש אי הבנה לגבי ש״מ. זה לא אמור לשפר נוחות, זה אמור לשפר אחיזה. ברכיבה טכנית, כשאתה מדווש הרגליים נושאות את רב המשקל ובירידות, אתה עומד. כמובן שבזמן דיווש נינוח, כשהמשקל על התחת, זה משפר נוחות, אבל לא זה לב העניין.

הבעיה שלי עם ש״מ שהוא הפך את הסינגלים שאני מסוגל לעשות לקלים מדי. מכאן צריך לעבור למסלולים טכניים יותר או להעלות מהירות, כדי להשאיר עניין. שני הדברים מעלים סיכון, אז ויתרתי. 

במקום זה עברתי לצמיגי פלוס ואופני טרייל, שנתנו לי קצת יותר סלחנות, אבל לא יותר מדי. כמובן שזה עולה בקושי דיווש ומהירות בקטעים הקלים אבל תמיד something has to give...

כמובן שזה לא אומר כלום על אנשים אחרים, זו העדפה אישית. 

בסופו של דבר, רכבתי קצת עם חבר הפורום @oryo לפני שנים לא מעטות, וכשתרכבו עם מישהו ממש בכושר תבינו שהאופניים זה שטויות, זה הכושר והטכניקה של הרוכב שעושים הבדל, בטווח וברמת ההנאה.

• אהבתי 4

פורסם

מאוד מזכיר נהיגה. 

באופניים - רכבתי הרבה שנים על ז"ק, מתישהו עברתי לש"מ, תמיד משקל נמוך וגאומטריה ספורטיבית. אין צל של ספק, מבחינתי, שכל רוכב צריך להתחיל בז"ק, וממש לא כל רוכב צריך לעבור לש"מ. 

עם זאת, ככל שרוכבים במסלולים טכניים יותר, ש"מ הופך לבטיחותי כי הכלי סלחן יותר לשגיאות שלנו כמפעיל. רק שמי שלא פיתח את הבייסיקס טוב עלול להדפק מכך, לכן עדיף להתחיל ממיאטה ובהמשך אולי להגיע ל911 - וממש לא להיפך. 

לדעתי אין מנוס ואתה צריך לבוא לכאן לנסוע איתי באטום לסגור מעגל 🤷‍♂️

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני שעה, borsood כתב:

כתבה נהדרת. שווה קידום ופרומו...

הבחור ביקש מאיזה מאה אנשים לצייר אופניים. מהזיכרון, עכשיו ומיד.

הוא אסף את הציורים, ואת המעניינים שבהם הוא "בנה" במחשב.

זה שפותח את הכתבה הוא גם חידה. מה לא בסדר באופניים האלה?

Gianluca-Gimini-Velocipedia-007-Giorgia.jpg

זה הפייבוריט שלי...

Gianluca-Gimini-Velocipedia-004-Alessandro.jpg

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

היום אני רוכב פחות אבל בעבר רכבתי לא מעט,

XC וסינגלים,

לדעתי כן יש שיפור בנוחות - כל מיני "פגעים" שפעם היו מרעידים אותי ומחזירים אותי הביתה עם כאבי גב היום כבר לא קיימים מבחינתי,

ואכן המהירות עלתה פלאים (כמון במישור ובירידות),

הצמיגים שלי היום הם 2.5 (over kill) מה משפיע ישירות על המהירות והקושי בעליות.

פורסם
לפני 34 דקות, llaavvii כתב:

לדעתי כן יש שיפור בנוחות - כל מיני "פגעים" שפעם היו מרעידים אותי ומחזירים אותי הביתה עם כאבי גב היום כבר לא קיימים מבחינתי,

זה אומר שאתה צריך לעמוד ולא לשבת או לחלופין, לדווש יותר חזק...

הדרך הנכונה למנוע כאבי גב זה להיות יציב עם רב משקל הגוף על הפדלים.

כשרואים רוכבים חזקים שמים לב שהם בקושי שמים משקל על המושב, בטח בקטעים מרעידים.

פורסם

בגדול שוב אתה צודק,

אבל ברמת הפרטים אני לא תמיד (או אפילו לרוב) "רוכב חזק" ואז גם בסינגל אני מוצא את עצמי בירידות מרוכז מה שלפני ונהנה מהנוף,

כנ"ל (או הרבה יותר) ברכיבת XC - אני אוהב לרכב "רגוע" ולהנות מהנוף ואז אני מוצא את עצמי הרבה על הכסא עם רוב משקל עליו.

פורסם

אתה צודק, אבל ברכיבות XC.

בירידות... תעמוד. זה נכון מכל בחינה שהיא, טכנית, מהירות, בטיחות...

ואם אין לך דרופר, זה השדרוג הכי גדול שאתה יכול לעשות

פורסם (נערך)

אפרופו דרופר שני שידרוגים שאני שומע כל הזמן באוויר שאני אצטרך מאנשים שכמוכם אומרים לי "קנה את הGT" זה "דרופר" ו"טיובלס".
השני, ברור לי מהו, הראשון, לא הבנתי מה כל כך קריטי לשחק עם גובה המושב בטבע?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...