Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

או, ריפרשתי וקיוויתי שהדוד מאמריקה יגיב.
לגבי ירידת ערך אתה בהחלט צודק, אבל יש לי תאוריה בעניין.
GT אופניים של 4K, מה שיקרה איתן כנראה זה שהם ידורדרו לאיזה אחיין של אישתי בחינם או במקרה הטוב ידורדרו תמורת 1500 שקל עלובים לאיזה ילד פה בקיבוץ.
אמרו לי שלטרק יש שוק חזק, לא יודע לא מכיר, אבל אם זה כמו באייפונים אז הטרק לעומת זאת כנראה יחזירו 4K-4.5K.

רוצה לומר, יש הפרש, אבל הוא לא כמו בקניה.
אחת מהסיבות שעדיין לא רכשתי היא שאני נותן צ'אנס ליד 2. סימנתי תאריך, בלאק פריידי, אם עד אז לא יצוץ משהו נקנה חדש...

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • מצחיק 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 16 שעות, farkash7 כתב:

בדקתי מקום אחד, 1000 שקל הם רוצים על התהליך.

אני חושב ששווה, אבל לא לפני שרכבת מטר (בלי קשר לכמה שמת על אופניים).

לפני 16 שעות, Gosser1860 כתב:

בעיניי זה לגמרי הפוך- עם זה מתחילים. במקום לרכב מטר או שבוע או חודש ולגלות כאבים לא "מוסברים" ואז לרדוף אחרי שינויים כאלה ואחרים כדי שיהיה נוח עדיף לעשות מדידה מסודרת ולהתחיל לרכב על זוג הרבה יותר מתאים ובעיקר לחזק נקודות חלשות בגוף (שרירי ליבה, זוקפים, גמישות) מה שיביא בסבירות מאוד גבוהה לרכיבה עם פחות כאבים/חוסר נוחות מה שבתורו יתרום להנאה ולסיכויים להתמיד ברכיבה לעלות.

יכול להיות שאתה צודק. אין ספק שיוגה/שחייה וכל פעילות שתחזק שרירי ליבה, תקל על הגב ותשפר את השליטה באופניים.

הטרק המקושרות הן בגיאומטריה שונה ממה שראיתי עד כה. מצד אחד תנוחה "קרבית", רוכנת קדימה, של XC, מצד שני סטם מאוד קצר. אני חושש (מנחש) שמתחיל עם אופניים כאלו יימצא עצמו נשען חזק על הכידון (כי עוד אין שרירי ליבה ''להחזיק' את הגב ולהרים את הכתפיים), ועם סטם קצרצר זה מתכון להיגוי עצבני. אבל זה ניחוש, לך תדע בפועל...

סה"כ לטרק גיאומטריה מאוד מעניינת, אבל מנחש (בעיקר מנחש) שלא כ"כ למתחילים.

הסיבה שאני נגד להשקיע בטרק זה כי הוא יכול למצוא את עצמו רוכב עוד שנה רק בדרכי עפר או דווקא בעיקר בסינגלים טכניים... ואז מה? הוא עוד לא רכב מטר וכבר קונה כלי שהוא יותר ספיציפי בתכנון שלו (רכיבת XC עם זריזות בסינגלים). כביכול נדמה שיש בכלי הזה גם וגם, אבל צריך לזכור שעל כל יתרון יש את החיסרון הנגדי. היגוי יותר עצבני זה טוב או זה רע?

תלוי מי אתה ואיך אתה רוכב ומה אתה אוהב...

לפני 8 שעות, oryo כתב:

משקל באופניים זה פרמטר שמשפיע המון, ו3 ק״ג זה פער רציני.

זה פער מאוד רציני. גם 2 ק"ג זה פער רציני. בשביל לקבל אופני שטח של 12-13 ק"ג, צריך להוציא בערך 8 אלף. הסברתי למעלה למה אני חושב שזה לא חכם להתחלה. הוא עוד לא רכב מטר. הוא לא הרגיש חצץ מתחת לגלגל, לא קיבל חתכת בוץ רטוב לגרב. קודם שייראה שבכלל בא לו על זה.

בסוף עוד יימצא עצמו רוכב בפארק עם מכונה שהורגת לו את הכתפיים. 

מתחילים לא מבינים כמה הכלי צריך להתאים לשימוש. אם אני הולך לרכוב בעיר, אני לא לוקח את אופני ההרים שלי, אני לוקח את האופניים (הקטנים עליי) של הזוגה, כי זה הרבה יותר נוח. 

אי לגמרי מחזק את עניין היד2, אבל צריך להבין כדי לא לקנות נבלה. 

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מתעלק מעט על השרשור,

הייתי בדילמה דומה בחודשיים האחרונים (לחזור לכושר, שבילים מתומים בתור התחלה ורכיבות עם הבן הגדול) בסוף הלכתי על gt avalanche elite מרוזן ומינץ.

מחד מהמעט שיצא לי לרכוב עד כה, וואלה אוהב אותן. בלמים הידראולים שמרגישים לי טוב, הילוכים 1-11 שמקלים עלי את הרכיבה (ולא עושים וייבים של סמיטריילר ביציאה מרמזור עם מליונתלפים הילוכים..) וכו׳.

מאידך ניסיון פשוט לשחרר מעט את הברגים כדי לכוון את האוכף הסתיים בזה שהלוחית שמחזיקה אותו נשברה והחליפו לי מושב (אחרי שבוע).

לפני סוכות- בא לרכוב רואה פנצ׳ר באחורי, בעאסה אבל נחליף פנימית נלמד מזה.

פנימית חדשה עם מילוי (כן יותר כבד, לא אכפת לי בשלב הנוכחי בטח), רוכב חצי ק״מ כל האוויר יוצא- 3 פעמים.

מפה לשם אחרי בדיקה מעמיקה מסתבר שהסרט הפנימי על החישוק ליד הפתח של הונטיל פשוט חתך את הפנימית מבפנים.

שוב לחנות, החליפו סרטים עכשיו נראה סבבה.

אתמול בא לרכוב- ועכשיו רעשים מהשרשרת, החלפת הילוכים לא חלקה עם מכות + חופש כזה בתחילת הפידול כאילו השרשרת חופשית ודופקת על הגלגלי שיניים בתחילת סיבוב (מה שקורה גם באמצע רכיבה).

ופירקתי והרכבתי את הגלגל שוב, וידאתי שנעול טוב ויושב טוב, מתחתי טיפה את הכבל מהכידון לפי המלצות, נאדה כלום לא עוזר.

כולה ניתקתי גלגל להחליף פנצ׳ר וכל העסק יצא מאיזון.

אז בקטע הזה אני אמביוולנטי לגבי האופניים טיפה, כי התחושה שמשהו בבקרת איכות לא מדהים.

ולגבי ההתעלקות- אם למישהו יש המלצות מה לבחון וממה זה יכול לנבוע הרעשים והמכות, אשמח (גם המלצה חד משמעית ללכת שוב לחנות לגיטימית, אם כי קצת נקעה נפשי. יותר מידי התעסקות במה שאמורים להיות אופניים מהניילונים עם בקושי 20 ק״מ עד כה)..

פורסם
לפני 28 דקות, netco כתב:

אז בקטע הזה אני אמביוולנטי לגבי האופניים טיפה, כי התחושה שמשהו בבקרת איכות לא מדהים.

לא קשור. מהדברים שקורים כל הזמן.

בגלל זה רצוי לדעת אחזקה בסיסית.

הבעיה בשרשרת יכולה להיות כל מיני דברים. מהתיאור שלך יכול להיות שהאוזן שמחברת את המעביר לשלדה לא מיושרת. קורה. 

[בגלל שרוכבים שטח מחזיקים אוזן ספייר, כי אחרת הפתרון הוא להוציא את המעביר, לקצר את השרשרת ולהפוך את האופניים לסינגל ספיד. לא כיף].

אבל לפני זה תוודא שהגלגל האחורי באמת יושב ישר. תהדק את הידית השחרור של הגלגל האחורי כשהאופניים עומדים ואתה לוחץ קלות על המושב.

אפשרות אחרת, שהחישוק התעקם בתהליך התיקון.

אבל זה באמת לא קשור לאופניים. אופניים זה לא רכב, דברים יוצאים מאיזון בעקבות רכיבה, זה חלק מהחיים.

נ.ב. עוד משהו, יכול להיות שהמעביר יצא לגמרי מכיוון (נראה לי פחות סביר, אולי בגלל שלא קרה לי אף פעם...).

נ.ב.נ, כדי ליישר אוזן/מעביר צריך מדיד ייעודי שיש בחנות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני כשעה, netco כתב:

אם למישהו יש המלצות מה לבחון וממה זה יכול לנבוע הרעשים והמכות,

אם קנית חדש מחנות, אז אצלם הפתרון לכוון ולאזן. יש אחריות.

בחנויות רוזן מינץ שאני מכיר תמיד יש מכנופן, אם לא קבוע אז כמה ימים בשבוע.

עם הזוג הראשון שקניתי אצלם (גם אבלאנש) חזרתי לא מעט פעמים לכיוונים, איזונים והסברים.

המכנופן שם היה בחור חמוד וסופר-מקצועי, ותמיד שמח גם להסביר וללמד איך לסדר לבד מה שאפשר.

התלבטתי גם אם ללכת להתאמה מקצועית, כי התחלה היו לי כאבים במפרקים ושפשפות,

אבל הסתדרתי בסוף לבד. הייתי יוצא עם כמה אלנים וכלים שימושיים ומכוון במהלך הרכיבה,

עד שהגעתי להתאמה מושלמת עבורי, והיום אני יוצא לשעתיים, 3 פעמים בשבוע ואין כאבים בכלל.

אוזן זה סיפור...

התעקמה לי בנפילה עם הביג9 הקודמים, ולא היה ניתן להשיג חליפית עד שמצאתי מישהו בחיפה שמייצר ומוכר.

160 שקל לחתיכת אלומיניום קטנה, וזה עוד זול לעומת אוזן מקורית שלא הייתה אצל היבואן.

אין סטנדרטיזציה ולכל שילדה ומעביר יש אוזן ספציפית. 

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

שאלה על שבילים.
שבילים מסומנים כמו שיש במדבר למשל, זה משהו שאפשר לעשות עם אופני XC חמושות בבולם 120?
באיזו דרגת עבירות עובר הגבול? מתי XC הופך להיות לא מתאים וצריך לעבור למשהו אחר?

תמונות להמחשה יכולות לעזור.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני מתלבט בקשר לאופניים האלו בשביל לנסוע מידי פעם עם הבן שלי בן ה7 ואולי הם גם יתאימו לפותח השרשור:
https://www.matzman-merutz.co.il/אופני-הרים-זנב-קשיח-storm-100

בכל אופן אני ממש אשמח לקבל חוות דעת עליהן אם זה אפשרי(סורי שאני מתעלק על השרשור).

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

פנצ'רים זה נטו מזל/קארמה.

יש כאלה שרוכבים 3 שנים בלי פאנצ'ר ויש כאלה עם 3 פנצ'רים ביום. אין שום קשר לאופניים.

בנוסף, בהחלפות הראשונות של הפנימיות מובטח שתצבוט/תשרוט/תזרגג אותן. זה חלק משכר הלימוד, בסוף אפילו אני למדתי :)

כיוונון שרשרת - תלמד לכוון לבד. קצת מתסכל בהתחלה אבל בסוף קולטים איך זה עובד. אצלי בבית יש 6 זוגות לתפעל אז אני כבר חצי רשמית מכנופן מתחיל. אחת הקניות הטובות הייתה מעמד לתיקון אופניים שרכשתי בגרושים בדקטלון...

לגבי הלוחית במושב - זה לא סביר. 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, farkash7 כתב:

שאלה על שבילים.
1. שבילים מסומנים כמו שיש במדבר למשל, זה משהו שאפשר לעשות עם אופני XC חמושות בבולם 120?
2. באיזו דרגת עבירות עובר הגבול? מתי XC הופך להיות לא מתאים וצריך לעבור למשהו אחר?

1. כן

2. הרבה, הרבה מעבר למה שרלוונטי, מנסיון.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 3 שעות, netco כתב:

לפני סוכות- בא לרכוב רואה פנצ׳ר באחורי, בעאסה אבל נחליף פנימית נלמד מזה.

פנימית חדשה עם מילוי (כן יותר כבד, לא אכפת לי בשלב הנוכחי בטח), רוכב חצי ק״מ כל האוויר יוצא- 3 פעמים.

מפה לשם אחרי בדיקה מעמיקה מסתבר שהסרט הפנימי על החישוק ליד הפתח של הונטיל פשוט חתך את הפנימית מבפנים.

שוב לחנות, החליפו סרטים עכשיו נראה סבבה.

פנצ׳רים זה קצת וודו.

יש לי זוג חשמלי להתניידות יומיומית. צמיגים בגודל מלא, לא סיני מצ׳וקמק, פנימיות עם גי׳פה.
נסעו חודשים בלי בעיה ואז תפס אותי פנצ׳ר אחוק מהבית. דידתי לחנות קרובה והחליפו.

ואז החלה סאגה של 4 פנצ׳רים נוספים בטווח של חודשיים-שלושה.

מה לא בדקו?, פרקו את הגלגל, ניקו את החישוק, רחצו את הגלגל מבפנים, החליפו סרטים, שמו סרט נוסף, כיווננו ספייקים, איזנו. יוק.

ואז יום אחד בבית, פיצוץ חזק. הפנימית התפוצצה, קרעה את הצמיג (מזל שהם מאוחסנים בחדרון קטן בלי חפצים, אין כמו לנקות גי׳פה מקירות).

הרכיבו צמיג חדש, ונעלמו הפנצ׳רים. לא ברור.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, farkash7 כתב:

שאלה על שבילים.
שבילים מסומנים כמו שיש במדבר למשל, זה משהו שאפשר לעשות עם אופני XC חמושות בבולם 120?
באיזו דרגת עבירות עובר הגבול? מתי XC הופך להיות לא מתאים וצריך לעבור למשהו אחר?

תמונות להמחשה יכולות לעזור.

שביל אופניים רשמי או שביל הליכה?

כל שבילי האופניים הרשמיים של קק"ל מתאימים ל-xc, ועם טכניקה טובה אפשר לעבור אותם גם עם אופניים לילדים. אפשר גם לעבור בלי בולמים, בלי טכניקה בכלל ורק טיפ טיפה הליכה. פעם רכבתי סינגל שלם עם בולם נעול תוך כדי שאני ממלמל "אני לא זוכר שזה היה כזה קשה" 🤪

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תן שמות של שבילים... ספציפית את המקטעים הנקודתיים שהצילומים האלה מציגים אפשר לעבור עם ברומפטון.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

• תוכן חדש...