Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 שעות, farkash7 כתב:

אז כן הלכתי גם קצת עם הלב, שמתי הגיון בריא בצד.

כל הכבוד! זה בדיוק מה שרציתי לומר לך. בתחביבים, אם אתה יכול להרשות לעצמך, לא תמיד חייבים לרדוף אחרי ה־VFM הכי טוב. המטרה היא ליהנות ממה שאתה עושה, גם אם זה "אוברקיל" בשבילך עכשיו, ואולי גם יישאר כך. בסוף זה עניין של הרגשה, תהנה!

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסוגייה עם האופניים שהוא קנה היא סוגייה של התאמה, לא של "יותר יקר, יותר טוב".

בנוסף, הרכיבה היא עוד לא תחביב, הוא עוד לא רכב מטר...

העיצה הייתה לקנות יותר זול עכשיו ולשדרג בהתאם לאיך ואיפה הוא הולך לרכוב, ומה תהיינה ההעדפות שלו בהמשך, אחרי שייכנס לתחביב.

לכן ההמלצה למתחילים היא עדיין לא לקנות אופניים יותר יקרים/ממוקדים, אלא להתחיל באופניים לשימוש יותר כללי, ואז להתמקד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני בטח לא חולק על ההמלצות הטכניות שניתנו כאן, אין לי את הידע והניסיון הדרושים בשביל זה.
ובטח שלא מעודד קנייה של דאונהיל כדי לרכב בשבילי קק"ל.

ברור לי גם שלא תמיד "יותר יקר" זה "יותר טוב".
אבל כן - זה עדיין תחביב.
ואם בן אדם מיירר על זוג אופניים לא רעים בכלל, כאלה שכנראה לא יגבילו אותו בצורה רצינית בזמן הקרוב (ואולי גם לא רק הקרוב) – אז למה לא?

כמו שמישהו שעושה פעם בחודש טיולי שטח 4X4 בשבילי קק"ל, ואין לו צורך להסתובב כל יום בתל אביב, או אפילו יש לו רכב אחר ליום יום, קונה לעצמו לנדקרוזר.
אז נכון, בשבילי קק"ל (או קצת יותר מזה) אפשר לנסוע גם עם קורולה או סיוויק, אבל איזה הבדל!

פורסם

העניין עם אופניים "מתקדמים" יותר, כמו שכבר כתבתי, זה שהם פחות מתאימים/נוחים לרוכב מתחיל. אם אתה נוהג בשביל לבן בלנד קרוזר, זה עדיין יותר טוב מאשר בסיוויק. באופני הרים, אם אתה רוכב בשבילי קקל באופניים מתקדמים יותר, הם שמים אותך בפוזה רוכנת יותר, וזה יותר קשה, גם מבחינת השרירים וגם מבחינת השליטה. לאופניים למתחילים יש גיאומטריה "רגועה" יותר, שגם יותר קלה על הגב/כתפיים, גם מאפשרת לצפות קדימה יותר בקלות, וגם ההיגוי יותר קל לשליטה.

ההבדלים הללו אילו לא דקויות שמקצוענים מרגישים, אני כותב אותם בתור רוכב סביר שלא הרבה יותר מעבר למתחיל. אני לא הייתי קונה אופניים כאלו לעצמי, לא רק בגלל שאני מעדיף סגנון רכיבה אחר, אלא גם בגלל שהם היו מחייבים אותי לרכיבה פחות נינוחה.

זה לא שהאופניים שנקנו הם ממש קיצוניים, יכול להיות שאני מגזים ושיהיה בסדר גמור, אבל כהכללה, אופני מתחילים באמת מתאימים יותר להתחלה.

פורסם

יכול להיות שאתה צודק. כמו שכתבתי, אין לי את הידע או הניסיון הדרושים כדי לשפוט. לפני בערך 3 שנים קניתי בדיוק את אותו טרק מהפוסט הראשון של פארקש. הגעתי לחנות אחרי שכבר עברתי בכמה אחרות, כשהכוונה הייתה לקנות משהו בחצי מהמחיר ששילמתי בסוף (או אולי קצת יותר)... ובסוף יצאתי עם X-Caliber 9 😊

אני לא יודע להשוות בין הגיאומטריה של ה-Procaliber 8 ל-X-Caliber 9, אבל שתהם נראים לי אופני XC די מתקדמים.
לפני זה רכבתי על Cannondale F1000, וגם אחרי ההפסקה הארוכה שהייתה לי לא הרגשתי שמשהו ב-X-Caliber ממש הפריע לי.

פורסם

הדגמים עם אותם השמות משתנים בין השנים, אבל תראה את הקנונדייל שלך, המנח מאוד קרבי (כי הסטם מאוד ארוך) 

שוב, אני לא יודע אם מה שכתבתי יהיה בהכרח נכון. לא מכיר את האופניים בפועל ואצל כל רוכב זה קצת אחרת. 

פורסם
בתאריך 27.10.2025 בשעה 08:29, farkash7 כתב:

הלכתי גם קצת עם הלב

לא מצליח להבין אנשים שמוציאים את הכסף שלהם על תחביבים בהגזמה. 

בלי קשר, הזכרת לי ששכחתי בחוץ את הבובר שקניתי לפני חודשיים, אני כבר חצי דרך למילוי מיכל ראשון אז בסהכ מדובר בהשקעה הגיונית ונבונה. 

20251029_080741.jpg

• מצחיק 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 37 דקות, oryo כתב:

בלי

לא יודע אם זו זווית הצילום, אבל מה שחשבתי כשראיתי את אור הבלם:

image.jpeg.54e9b20d98b70467579a9d7dbc6175f4.jpeg

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, oryo כתב:

הזכרת לי ששכחתי בחוץ את הבובר שקניתי לפני חודשיים,

סך הכל נראה אופנוע סולידי, כמעט התבלבלתי וכתבתי וספה.
כנראה שגם צריכת הדלק נמוכה מאוד, אז לא מפתיע שרק עכשיו צריך לתדלק.

גם הרכב ברקע נראה מאוד הגיוני וסולידי, הוא בטח גם בטיחותי וסלחני כי ראיתי איזה ילד הולנדי בטלויזיה נוהג על משהו דומה, נראה לי קראו לו ורסטפאן ונראה לי שהוא ממש אוהב רדבול.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...