Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי בירידה בשטח אתה עומד, ואתה רוצה את בכסא רחוק מהביצים ככל שאפשר, כי אתה 'משכיב', מושך ודוחף את האופניים בירידה. 

רכיבת שטח זה מקצוע של שיווי משקל, בטח כשכוח המשיכה לטובתך

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה למתקדמים שרוכבים חזק בשטח ורוצים/צריכים מרחב תנועה חופשי בעמידה

בלי שהמושב יאלץ להתרומם מעליו כל פעם.

אישית מעולם לא הרגשתי צורך בזה.

טיובלס היה לי בזוג הקודם.

הפנצ'ר הראשון גרם לצמיג להתנתק מהג'אנט,

ואז לחץ של משאבה או בלון לא מספיק כדי להצמיד אותו בחזרה,

ואז למרות ששמתי תולעת הייתי חייב לשים גם פנימית...

לכן ויתרתי על הטיובלס וחזרתי לפנימיות.

פורסם
לפני 2 דקות, BoazB11 כתב:

לכן ויתרתי על הטיובלס וחזרתי לפנימיות

וואלה מוזר... זה פחות או יותר השידרוג היחיד שכמה "מבינים" אמרו לי לעשות עוד בחנות (הג'אנט תומך).
הרי עם שני ה"ווים" האלה של הערכת תיקון אפשר להחזיר את הצמיג לג'אנט לא? מה אני מפספס?
ותיקון של פאנצ'ר עם פנימית בשטח הוא לא מעצבן יותר?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ממש לא למתקדמים. מאוד למתחילים. 

קודם כל, חוסך את כל להוריד כסא לפני הירידה ואז לעלות 

היתרון הגדול הוא שאפשר להוריד לא רק לפני מקומות ממש טכניים. זה מאוד מאוד עוזר לטכניקה נכונה ושליטה באופניים. 

ושוב אני במקסימום רוכב סביר

לפני 13 דקות, farkash7 כתב:

וואלה מוזר... זה פחות או יותר השידרוג היחיד שכמה "מבינים" אמרו לי לעשות עוד בחנות (הג'אנט תומך).
הרי עם שני ה"ווים" האלה של הערכת תיקון אפשר להחזיר את הצמיג לג'אנט לא? מה אני מפספס?
ותיקון של פאנצ'ר עם פנימית בשטח הוא לא מעצבן יותר

תעשה טיובלס, בייחוד עם קוצי הארץ, שמחוררים פנימיות בקלות. טיובלס  מתמודד טוב יותר עם חורים. אם לא, יש להכניס תולעת ואפשר להכניס פנימית. קורה לכולם

לפני 18 דקות, BoazB11 כתב:

הפנצ'ר הראשון גרם לצמיג להתנתק מהג'אנט

זה חישוק לא ייעודי. זה קשה יותר, אבל עניין של טכניקה נכונה

פורסם
לפני 4 שעות, farkash7 כתב:

ותיקון של פאנצ'ר עם פנימית בשטח הוא לא מעצבן יותר?

להחזיר את הצמיג לחישוק זה לא בעייה. באופניים שלי אני אפילו לא נזקק לכפות.

הבעייה עם טיובלס שהשפתיים הפנימיות של הצמיג חייבות 'להינעל' על דפנות החישוק,

ע"מ שאפשר יהיה להתחיל בניפוח בלי שהאוויר יברח אם הצמיג לא סגור הרמטי על החישוק.

אצלי זה קרה יום אחרי שהתקנתי את ערכת הטיובלס (אכן החישוק לא היה ייעודי לכך),

ולפי מיטב חוקי מרפי גם לא הייתה עלי פנימית רזרבית, רק ערכת תולעים...

בלהחליף פנימית אני מיומן, ועושה את זה די בקלות בעת הצורך, אז ויתרתי על הטיובלס.

יש לי פנימית צרה ללא חומר שמתגלגלת לגליל קטן שנכנס לי לתוך בקבוק שתייה יחד עם שאר הכלים.

לפני 4 שעות, falou כתב:

ממש לא למתקדמים. מאוד למתחילים. 

קודם כל, חוסך את כל להוריד כסא לפני הירידה ואז לעלות 

כנראה שאתה צודק. זאת לא אדע...

אני לא רוכב טכני, לא עושה סינגלים ודרופים, אלא מה שנקרא "רוכב נפח".

היו לי אופני ש"מ עם דרופר וצמיגים רחבים, לא ניצלתי את היכולות והם רק הכבידו עלי.

לפיה הודעה הפותחת גם פות"ש לא בקטע טכני, ולמעשה רוצה לרכב עם הילד בשבילים

ואולי לעשות גם קצת כושר על הדרך, וההמלצות והתובנות שלי בהתאם.

פורסם (נערך)

הדגם הזה מגיע עם דרופר מורכב. הם מגיע גם עם ברקסים טובים יותר, כידון שונה (לא יודע אם זה טוב) ובולם מאותה סדרה רק עם מהלך ארוך יותר (שוב, לא יודע אם זה טוב).
אם נשקלל עלות של דרופר ושיפור הברקסים כנראה שההפרש מהדגם שמגיע בלי מוצדק.
החישוקים הם Tubeless ready, אבל הצמיגים מתוארים כwire ממה שאני מבין זה אומר שהם לא TR ואני צריך להחליף אותם.

במקביל שוב אני מציץ על אופניים שכנראה אני לא צריך... מה לעשות הן נראות טוב. אלו.
מגיעות עם מערכת הילוכים קצת טובה יותר, דרופר, צמיגים שהם TR, בולם/מזלג קדמי עדיף, וחסכון במשקל של 3 קילו (לפי גוגל). כנראה שהצמיגים הם לא סיבה אמיתית להשקיע בהם כי צמיגים באופניים זה לא עסק יקר כמו ברכב... מניח ש300 שקל ואני יכול להמיר את הGT לtubeless גם, אבל הטרק נראות טוב... בזה אין ספק והן קלות יותר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
לפני 8 שעות, BoazB11 כתב:

כנראה שאתה צודק. זאת לא אדע...

אני לא רוכב טכני, לא עושה סינגלים ודרופים, אלא מה שנקרא "רוכב נפח".

אז באמת דרופר זה מיותר וש"מ יכול להועיל לתחת (כל זמן שזה ש"מ שמיועד לרכיבות XC ולא אופניים עם מהלך ותכנון מתלה שנועד לטכני...).

להגנתי, כל הזמן כתבתי שדרופר זה לשטח טכני (למרות שמאוד נוח להוריד כסא כשאתה מחכה לרמזור בעיר...)

לפני 10 שעות, BoazB11 כתב:

ולפי מיטב חוקי מרפי גם לא הייתה עלי פנימית רזרבית, רק ערכת תולעים...

הכדאיות של טיובלס מתחלקת לשתיים. (1) לחץ אוויר נמוך יותר מתאים לרכיבה טכנית, שלא אפשרי עם פנימית, שעלולה להתפנצ'ר מהחישוק (סנייק בייט). כך מקבלים יותר אחיזה. זה לא נותן יתרון בסוג הרכיבות שלך (למרות שיש גם חיסכון במשקל, אבל נזניח את זה לרוכב שלא מודד זמנים). (2) עמידות לקוצים.  כאן, בתור מי שרכב בירקון לא מעט, זה יכול מאוד להועיל. היו רכיבות ששלפתי חמשה-שה קוצים אחרי רכיבה, וסיבוב מהיר של הג'יפה בגלגל סתמה אותם. עם פנימית, זה היה מפנצ'ר.

לגבי לקחת פנימית, חד משמעית. אין לי ניסיון עם תולעים, אבל הם לא מתאימות לכל פנצ'ר. תמיד צריך לקחת פנימית ספייר עם טיובלס, אפילו עדיף שתיים (תלוי איפה רוכבים). זה שלא לקחת לא אומר שטיובלס זה לא טוב.

וכן, להסיר צמיג בחישוק טיובלס לא ייעודי זה יותר קשה, לפעמים קשה מאוד. מניסיוני זה בכל זאת כדאי (בגלל הקוצים ובגלל שלשים פנימית תמיד אפשר).

לפני 10 שעות, BoazB11 כתב:

לפיה הודעה הפותחת גם פות"ש לא בקטע טכני, ולמעשה רוצה לרכב עם הילד בשבילים

אני המלצתי לו על אופניים במחיר שהוא לא יקבל בכל מקרה דרופר. ההערה על הדרופר נועדה להסביר שמה שהוא מסתכל עליו כמסלול שדרוג, לא יהיה בהכרח רלוונטי. מתחילים נוהגים להסתכל על המפרט שדוחפים קדימה, בולם, מעבירים (ממש לא שווה להשקיע, אם אתה לא רוכב כבד) וכו'. לא מדברים על מה שבאמת עושה הבדל גדול, דרופר (לסינגלים/טכני), נאבות (כנ"ל), חישוקים (שדרוג יקר אבל עושה הבדל גדול) וכמובן, התאמת צמיגים לסוג השטח.

אני זוכר שהחלפתי צמיגים מצמיגי XC לצמיגים יותר אגרסיביים. זה דווקא עזר לי מאוד בסינגלים זורמים, בעלייה, כי הדרדרת שמאפיינת את שבילי ישראל גרמה לי לעבוד קשה יותר בעלייה, בגלל שהצמיגים המהירים היו מחליקים קצת בכל דיווש (לא הייתי מודע עד כמה עד שהחלפתי).

לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

הדגם הזה מגיע עם דרופר מורכב. הם מגיע גם עם ברקסים טובים יותר, כידון שונה (לא יודע אם זה טוב) ובולם מאותה סדרה רק עם מהלך ארוך יותר (שוב, לא יודע אם זה טוב).

אלא אופני טרייל לשטח טכני, אלו לא אופניים לרכיבה עם הילד, אבל יפה לראות שיש דרופר במחיר כזה. 

לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

במקביל שוב אני מציץ על אופניים שכנראה אני לא צריך... מה לעשות הן נראות טוב. אלו.

להביא לך טישיו?😁

לפני 10 שעות, farkash7 כתב:

מגיעות עם מערכת הילוכים קצת טובה יותר, דרופר, צמיגים שהם TR, בולם/מזלג קדמי עדיף, וחסכון במשקל של 3 קילו (לפי גוגל).

שוב, אלו אופניים שונים לשימוש אחר. אתה כל הזמן מסתכל על מפרט במקום על ייעוד. אילו אופני XC שנועדו גם ליכולת בסינגלים לא מאוד טכנים (ראה סטם קצר ודרופר). כשתהייה ברמת רכיבה שתצטרך את התכונות האלו, תחזור אליהם.

לפני 10 שעות, farkash7 כתב:

בזה אין ספק והן קלות יותר.

ה-GT כבדים, אבל אתה לא משווה משקל של אופני XC לאופני Trail. האחרונים נועדו לספוג שטח הרבה יותר טכני. עדיין, הם כבדים ולא מתאימים לשימוש שלך. הטרק, לעומת זאת, אוברקיל, מצד אחד, עם יכולות שאתה (עוד) לא צריך, מצד שני.

יש לי תחושה שאתה יותר מדי עסוק בלרייר על מפרטים ופחות מדי עסוק בלחפש איפה רוכבים. יש מסלולים משגעים בארץ.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

ברור שאני מתעסק בלרייר על מפרטים, נראה לי שזו תכונה שהתפתחה אבולוציונית אצל גברים, לרייר, זה יכול להיות מפרטים של אופניים, מפרטים של מכוניות או לרייר על... נו תמשיכו לבד בראש.

קצת לא ברור לי מה שאתה כותב, מצד אחד הGT בלי הדרופר הן אופני Trail, מצד שני הGT עם הדרופר הן אופני Trail, רק לשטח יותר טכני והן לא מה שאני צריך.
ממה שאני רואה ההבדלים הם צמיגים מעט יותר רחבים (אבל עדיין לא משהו שיהיה איטי/קשה), בולם עם מהלך מעט ארוך יותר, אבל עדיין, זה לא בולם 160 ברקסים עדיפים ודרופר, אז אני לא כל כך מבין למה הן לא מתאימות בעוד הGT הפשוטות יותר כן.
בנוסף רשמת: 

לפני שעתיים, falou כתב:

האחרונים נועדו לספוג שטח הרבה יותר טכני. עדיין, הם כבדים ולא מתאימים לשימוש שלך

אבל שני האופניים של GT הם בערך באותו משקל, אם לא באותו משקל ומיועדים פחות או יותר לאותו שימוש...

לגבי הטרק, הן מוגדרות XC אבל מהלך המתלה שלהן לא נופל מהGT ללא הדרופר, 120, וגם איכות הבולם לא נופלת (אם גולד עדיף על סילבר אז כנראה שאפילו הוא טוב יותר בטרק), לכן אני בספק אם אפשר להגיד שהן XC ולא מתאימות והשניות הן Trail ויותר מתאימות.
להגיד שהן קצת אוברקיל להתחלה כי הן יקרות? אולי, אבל מבחינת טכנית של התאמה לשימושים לא רואה עדיפות אמיתית... בנוסף משקל קל זה כנראה יתרון ו-3 קילו זה לא מעט.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

עדיין לא הבנת את עופר:

100 לא יותר טוב מ-140 ולהיפך.

זה עניין של **התאמה לפרופיל רכיבה**

בשרשור הזה בלבד יש לך כל מיני רוכבי אופניים שבחיים לא תיראה יחד באותה רכיבה - עד כדי כך זה משנה.

אני למשל רוכב מתחיל שרק עושה סינגלים. בחיים לא אצטרף לבועז כי זה נשמע לי כמו סבל לשם סבל 😆

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

את זה דווקא הבנתי רכיבים שונים מתאימים לשימושים שונים.
לגבי שימושים, אני חושב שאני צריך אולאראונדר טוב, משהו יחסית וורסטילי. משהו שיוכל להתמודד גם עם רכיבת שבילים (אולי אפילו מהירה, קצב מהיר של ילד), וגם עם שטח קצת טכני (הילד רוכב מאוד טכני).

עכשיו אני מנסה להבין מה עופר אומר ביחס לשתי ההשוואות:
נעזוב רגע את הטרק בצד, יש לנו שני אופניים של GT, מאוד דומות, אותה שילדה, משקל כמעט זהה, בולם קדמי כמעט זהה (הבדל של 10מ"מ מהלך).
מעבר לזה ההבדלים הם 1000 שקלים, צמיג טיפה יותר רחב (עדיין לא מאוד), דרופר, ברקסים עדיפים.
מעבר לעניין המחיר מה הופך דגם אחד מהם למתאים והשני ללא מתאים כמו שציין עופר?

אותה שאלה לגבי הטרק, ביחס לGT ה"בסיסיות", בולם דומה מאוד, אותו מהלך מקדימה 120, רכיבים מעט עדיפים, פחות 3 קילו במשקל מה הופך אותן לפחות מתאימות? אם אני יכול לרכוב איתם מהר יותר ומבחינת יכולות בשטח טכני הן זהות אני דווקא רואה בזה יתרון... זה הופך אותן ליותר וורסטיליות מבחינתי.
כן, מחיר פי 2, נעזוב רגע את זה בצד.

פורסם
לפני 33 דקות, farkash7 כתב:

קצת לא ברור לי מה שאתה כותב, מצד אחד הGT בלי הדרופר הן אופני Trail, מצד שני הGT עם הדרופר הן אופני Trail

אני כבר לא זוכר לאיזה מהדגמים שקישרת זה מתייחס.

לפני 19 דקות, farkash7 כתב:

לגבי שימושים, אני חושב שאני צריך אולאראונדר טוב, משהו יחסית וורסטילי. משהו שיוכל להתמודד גם עם רכיבת שבילים (אולי אפילו מהירה, קצב מהיר של ילד), וגם עם שטח קצת טכני (הילד רוכב מאוד טכני).

למה אתה קורא "טכני". יש לך דוגמא?

מעבר לעניין המחיר מה הופך דגם אחד מהם למתאים והשני ללא מתאים כמו שציין עופר?

אני כבר לא זוכר מה אנחנו משווים, אתה יכול לקשר שוב?

בולם דומה מאוד, אותו מהלך מקדימה 120

אתה לא קובע דימיון לפי מהלך בלבד.

ומבחינת יכולות בשטח טכני הן זהות

שוב, היכולות הן של הרוכב. ההבדלים בשטח... תלוי באיזה שטח. 

הטרק וה-Zaskar שהבאת ירגישו שונה לגמרי ברכיבה, בגלל הגיאומטריה. הם לא דומים. זה לפני שבכלל נכנסת לאבזור. 

אם אני יכול לרכוב איתם מהר יותר ומבחינת יכולות בשטח טכני

במה תוכל לרכוב יותר מהר בשטח "טכני" (שוב, אני לא יודע למה אתה קורא טכני...), לא תלוי רק באופניים. ה-Zaskar עם מרכז כובד יותר נמוך. יכול להיות שכמתחיל בשטח טכני יהיה לך יותר קל איתן, בעוד הטרק, שהן סוגשל אופני XC עם כמה שינויים שמתאימים אותם לשטח טכני (עד רמה מסויימת), יהיו לך קשים יותר לשליטה. 

בגלל זה כל הזמן אומרים לך, תתחיל עם אופני XC בסיסיים, טובים, ותראה מה אתה בכלל רוצה לעשות בהמשך.

אני, לדוגמא, רוכב על אופני Trail את אותם מסלולים שעשיתי עם אופני XC. בתור רוכב לא יותר מסביר, הרבה יותר כיף לי איתם בקטעים הטכניים, ולא איכפת לי לאבד מהירות בקטעים קלים, כי זה לא מעניין אותי. באותה מידה, אני רוכב דווקא ז"ק, מסיבות שהסברתי (אישי לגמרי). אחר יעדיף ש"מ וחיים קלים יותר. אני רוכב עד 30 ק"מ בערך לרכיבה. אם הייתי רוכב 60 ק"מ, הייתי בוחר כלי אחר. אם הייתי מעדיף מסלולים טכניים, שוב, כלי אחר.

אם גם וגם... שני זוגות אופניים...

קודם כל תקנה ותוודא שאין לך מתלה בגדים ב-4K. אל תדאג, יש מספיק במה להתעסק בתחביב אחרי שתתחיל לרכוב, כולל שופינג, שימלא לך את הזמן.

פורסם (נערך)

צודק, קצת מבלבל. הנה לינקים מסודרים:

GT בלי דרופר
GT עם דרופר
טרק

אז שאלה ראשונה - איזו סיבה יש להעדיף את הGT בלי דרופר על הGT עם דרופר? מניח שברקסים/הילוכים מעט עדיפים ודרופר שווים 1000 שקלים. כן לבולם של הZaskar מהלך מעט גדול יותר, אבל זה באמת הופך אותן למשהו אחר לגמרי?
אותה שאלה לגבי הGT בלי הדרופר והטרק, נשים רגע את המחיר בצד, לי נראה רק על סמך המפרט שאולי יש דברים שהטרק יוכלו לעשות והGT לא, אבל לא להפך.

פורסם (נערך)

מממ כן, נראה שאתה צודק, השוותי את התמונות, נראה באמת שהשלדה שונה.
אוקיי, מה לגבי GT בלי דופר וטרק?

פורסם

שניהם XC. הטרק נדמה לי מיועד גם למי שרוצה לעשות טכני לא מאוד קשה ומהר (בגלל הסטם הקצר והצמיגים האגרסיביים). זה לא אתה (עדיין).

הם באמת קצת מוזרים לי, עם הסטם הקצר הזה, אז אני מנחש פה, אבל דבר אחד בטוח, ההיגוי מאוד מהיר וקל יחסית להרים גלגל.

מעניין אותך כרגע כמה קל להרים גלגל?

הצמיגים מהירים, אבל יחסית רחבים. קל לדווש, קשה בדרדרת, מצד שני רחבים... באמת מכונה מסוג חדש...

תנוחת הישיבה בטרק מאוד רוכנת קדימה והסטם מאוד קצר. צריך להיות גם חזק וגם טכני כדי לנצל אותם.

קנה ב-4K ותתקדם משם.

• תוכן חדש...