Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקבל את התיקון עם הקסדה, אולי הייתי צריך לכתוב "הכי זולה ממותג נורמלי". בכל מקרה - רק אחרי מדידה בחנות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תוהה לגבי הגודל שלי, אני 1.79 ונראה שזה לרוב בתחתית של הL וחבר טען שלפעמים עדיף M ומקס להחליף סטם לארוך יותר ושלהיות בתחתית מידה לפעמים יכול ליצור תנוחה שטוחה מדי (למרות שגם פה אפשר להחליף לסטם קצר יותר כל עוד זה לא אופני עם סטם קצרצר כמו האופנה האחרונה , או סטם שהוא כבר חלק מהכידון)

לגבי ציוד - מה רע בדקטלון? יש לי קסדה סבבה לגמרי מדקטלון מלפני כמה שנים. לילד קניתי משהו משם שיש בו יותר חורים מקסדה ונראה מממש ממש טוב, לא היה כזה לגדולים משום מה.

הבעיה ממה ששמתי לב, שהם התחילו במחירי תואמי אירופה ולאט לאט העלו, והיום לרוב אתה משלם 15 עד 30 אחוז יותר פה. מזכיר שהמחירים באירופה כוללים מעמ בדיוק כמו פה, לפעמים מעמ זה 20 אחוז בכלל, זה לא ארהב שהמחירים לא כוללים מעמ ומס מקומי למיניהם. אז הפער צריך להיות עלות יבוא ושיווק נוספת נניח.

ונראה שבאלי אקפרסס יש כבר ממש ציוד של מותגים, ולא הכל נראה כמו זיוף. גם המחירים כבר לא ברצפה. צמיגי מישלן או גוד יאר למשל.

פורסם

אני אישית מזמין חלקי חילוף בעלי אקספרס. יש מקורי ואיכותי.

לגבי דקטלון, הם שברו את השוק עם מוצרים במחיר משתלם, ובאיכות טובה.

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, KipodYam כתב:

אני 1.79 שזה ML אצל TREK ונראה שזה L אצל רוב השאר, הבעיה שאז אני נכנס לחלק התחתון של L כי הרבה פעמים זה 1.77 עד 1.85 או משהו כזה...

עזוב את המידות והמספרים. לכל אחד יש את הפרופורציות שלו. שני אנשים יכולים להיות באותו גובה, ואחד עם רגליים ארוכות יותר על חשבון הטורסו והשני להפך, והסיכוי שאותו זוג ואותה מידה תתאים לשניהם הוא אפסי.

אין תחליף ללעלות על כל זוג ופשוט לנסות. לפנות לזה כמה שעות אחר הצהריים ולנסות עוד ועוד זוגות. אם יש זוג שמרגיש טוב אבל לא מדוייק, אפשר לבקש מהחנות לבצע כיונונים שונים ולצאת לסיבוב נוסף כדי לראות אם יש שיפור.

לפני 14 שעות, KipodYam כתב:

איך בודקים אופניים? שההילוכים עוברים כמו שצריך? שהגלגלים ישרים ואין להם שמיניות? שהקסטה לא שחוקה? כי נראה שהחלקי חילוף ממש יקרים....

הילד עם פוליגון 26 XXS שהאבא של הבעלים הקודם שלהם שדרג להם את המעביר האחורי לXTR וזה מעביר הילוכים כמו חמאה, כולל שני הילוכים במכה. נראה שהידית היא אותה ידית. ופה אני מנסה להבין משהו - יש באמת הבדל בין הידיות? מבין שיש הבדלים במעבירים עצמם. יש דבר שנקרא קלאץ? צריך עדיין להפסיק לדווש ואז להעביר? לי יש איזה ALIVIO או ACERA ואחרי שכיוונו אותו הוא עדיין לא מעביר ממש כיפי. אצל הילד זה מדהים.

באופניים חדשים כל מעביר של חברה ידועה יעביר"כמו חמאה". סביר להניח שאצלך משהו קיבל מכה ולא יושב כמו שצריך. חלק מהבעיות ניתן לכוון (איזון גלגל, כיוון כבל מעביר) וחלק צריך להחליף חלק (אוזן שחטפה מכה).

העברת הילוכים צריכה להתבצע תוך כדי דיווש רגיל קדימה, ללא כח. כלומר צריך לתכנן אותה מראש ולא להעביר באמצע עליה תלולה תחת מאמץ.

איך לבדוק? אם אתה קונה חדש, אין צורך. אם אתה קונה משומש, תצטרך לקחת חבר שמבין באמת, כי כל אחד יכול להעביר הילוכים, אבל הרוב לא יזהו שבר בשילדה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, EliC25 כתב:

קסדה יקרה יותר לא הופכת לבטיחותי יותר.

זה כמובן לא נכון.

אפשר לחלק את הנפילות ל-2, נפילה ממצב סטאטי ונפילה בזמן רכיבה. בעוד שהסוג הראשון הוא בעייתי, הסוג השני הוא ה"מטריד" יותר. בנפילה מהסוג השני יש מהירות זוויתית ופועל על הראש תנע זוויתי. בעוד שבקסדות רגילות אין מנגנון  המתייחס לזה, בקסדות עם MIPS (ודומיו) יש מנגנון ייעודי שכל מטרתו הוא להפחית את המהירות והתנע הזוויתיים.

על הנייר (מחקרים מבוססי מודלים ובדיקות מעבדה) מדובר בהפחתה של אחוזים משמעותיים (למשל1, למשל2) מה שתורם להפחתה בעומס הפועל המוח בעת המכה. מצד שני, אין מספיק עדויות שמראות שקסדות מהסוג הנ"ל מורידות באופן מובהק את שיעור הזעזועים/פציעות מוח באוכלוסייה.

לפני 7 שעות, EliC25 כתב:

20 גרם לפה או לשם, לא חשוב באמת.

ממש לא דיברתי על קסדות קלות משקל ופיצ'רים פחות משמעותיים וכו'. זה בטח לא רלוונטי לרוכב מתחיל (וגם לא לרוכב מתקדם). 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 1 דקה, Be roo כתב:

200

מקבל. אמנם לא ראיתי קסדות עם מיפס ב150 (הסכום שאלי ציין), אבל יכול להיות שלא חיפשתי מספיק טוב.

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם

בגדול אני גם חסיד של יד שניה אבל לפעמים אפשר לפול (גם בקניה מחנות),

במקרה חבר טוב מוכר אופניים Trek superfly שיכוך מלא מכלולים מעולה (FOX) מידה XL, 

באמת אחלה אופנים - כמעט לא נרכבו ונראות חדשות.

ימכרו (אני מניח) ב 5.5K ש"ח אם ה מעניין אותך שלח ה"פ.

פורסם

מידה XL זה גובה של בערך 1.90+. 

אם מתאים, בהחלט יכול להיות הזדמנות, גם אם אוברקיל. בני כמה שנים האופניים? 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

לא קרוב ל1.9...
עוד לא קניתי כלום.
קפצתי לראות את הs-works אופניים ליגת על ללא ספק... גם החליפו שם קסטה מאחור, רפידות ודיסקים, אבל קוסמטית השלדה הייתה מלאה בשפשופים ושריטות, בקיצור האופניים לא נראו טוב קוסמטית, רואים שהן עבדו קשה מאוד ב-5 שנים האחרונות... מאוד מאוד.
מאוד התלבטי אם לקחת אותן למרות שזה אוברקיל מטורף כי מבחינתי להוציא 4K על אופניים או 7K זה לא מאוד משנה.
לבסוף החלטתי לא ללכת על זה... לא מפתיע מההיכרות שלי עם עצמי, בדרך כלל אני מקבל החלטות בדרך השלילה, אומר לא, מגיע הביתה, לא ישן יומיים ואז עושה פניית פרסה. במקרה הזה זה לא קרה אז כנראה שהחלטתי נכון.

המשכתי לשוטט בחנויות, הלכתי לנסות את הGT שהזכרנו קודם, אופניים נחמדות, אבל לא הייתי אומר וואו...
היו שם Merida One Twenty שיכוך מלא שהגיעו בטרייד. בולם 130 קדמי 120 אחורי. הרגישו יותר טוב מהGT. רוצים עליהם 5... קוסמטית נראות די טוב. לא לקחתי, אמרי נחשוב על זה וגם נתייעץ כאן. הן שנת 21 שנרכשו ב-22. האמת המחיר נשמע לי טיפה גבוה למרידה, זה לא ספשיילזד ולא טרק, הצבע גם היה די מכוער (מן כחול כהה כזה...). 4K נשמע לי כמו מחיר יותר הגיוני.

אני מתחיל לחשוב שלא בא לי לקנות GT פשוטות אלה משהו מעט מעניין יותר...

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני שעה, farkash7 כתב:

זה לא ספשיילזד ולא טרק

חשוב לציין שהקשר בין המותגים ליצרנים הוא מורכב מאוד ולפעמים רופף למדי, כיאה לתעשייה המבוססת על מודל OEM. רוב היצרנים יושבים בטייוואן (וכמובן סין) ויש מספר חברות גדולות (לדוגמא Merida ו-Giant) המייצרות שלדות לרוב המותגים (לדוגמא Trek ו- Specialized), חלקן גם מחזיקות במותג בית ומוכרות אופניים בשלמותם.

אמנם יש חשיבות לפיתוח, הנדסה ועיצוב שחברות המותג משקיעות באופניים אבל בדרך כלל מתקבל הרושם שמירב המאמצים מושקעים במיתוג עם הרבה פשרות על איכות הייצור (חשוב לזכור שיצרנים מייצרים תוצרים במספר רמות איכות בכוונת מכוון). מומלץ לראות כמה סרטונים של חבוב בשם Hambini ולהיווכח שחברות מוכרות אופניים עקומים לגמרי.

שאר הרכיבים ה"מתכלים" (קראנק, בולמים, בלמים ומערכת הילוכים) מסופקים בדרך כלל על ידי חברות צד ג', ככה שאין מה להרחיב לגבי זה יותר מידי.

--

בנוגע להתלבטות, הייתי הולך על זוג פשוט יותר ומשדרג בהמשך, למרות שאתה "מתפשר" (אתה לא) - אתה עוד לא יודע מה אתה צריך/רוצה. 

בזוג הבא (גם אם זה יקרה אחרי כמה חודשים) אתה תדע לכוון הרבה יותר מדויק לצרכים/רצונות ואז הרכישה תיהיה הרבה יותר מתגמלת.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם
לפני 8 שעות, farkash7 כתב:

המשכתי לשוטט בחנויות, הלכתי לנסות את הGT שהזכרנו קודם, אופניים נחמדות, אבל לא הייתי אומר וואו...

מה זה אומר?

היו שם Merida One Twenty שיכוך מלא שהגיעו בטרייד. בולם 130 קדמי 120 אחורי. הרגישו יותר טוב מהGT.

הכלי הלא נכון לשימוש שלך.

אני מתחיל לחשוב שלא בא לי לקנות GT פשוטות אלה משהו מעט מעניין יותר...

כל אחד יכול לבזבז את הכסף שלו כראות עיניו, אבל אין בזה שום תועלת מעשית. אני כותב בתור מי שעשה את כל הסינגלים של קק״ל (כולל פארק קנדה) וגם ירד את דרך הסוכר על זנב קשיח, בלי להיות רוכב יותר מסביר. מצד שני, ראיתי מלא רוכבים על אופניים מפונפנים שרוכבים כמו תחת.

• אהבתי 3

פורסם (נערך)

למה מומלץ להתחיל מזנב קשיח? במיוחד אם אפשר לנעול את הבולמים? לומדים ככה יותר טוב איך לרכב?

אני מבין שאין סיבה שאתחיל ממשהו מפוצץ/מורכב והGT כנראה capable הרבה יותר ממני, אבל עדיין, בא לי משהו קצת יותר מעניין, אולי אפילו עם אפשרויות שיפור עתידי ולא להעיף ולקנות אחר. אולי זו חשיבה לא נכונה, והמהלך הטבעי למישהו במצבי זה "קנה בזול, ואז תעיף ותשדרג".

יש את אלו, נראות די מעניינות. החסרון שאני רואה שהבולם הקדמי הוא מאוד מאוד בסיסי ומגיע עם מזלג כבד, אבל מצד שני כנראה שזה לא יפריע לי בהתחלה, ונראה שזו פלטפורמה שאפשר פשוט לשדרג במקום להחליף, אפשר להסיר ממנה עוד ועוד משקל...

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
בתאריך 10.10.2025 בשעה 07:18, KipodYam כתב:

תוהה לגבי הגודל שלי, אני 1.79 ונראה שזה לרוב בתחתית של הL וחבר טען שלפעמים עדיף M ומקס להחליף סטם לארוך יותר ושלהיות בתחתית מידה לפעמים יכול ליצור תנוחה שטוחה מדי (למרות שגם פה אפשר להחליף לסטם קצר יותר כל עוד זה לא אופני עם סטם קצרצר כמו האופנה האחרונה , או סטם שהוא כבר חלק מהכידון)

זה הכל תלוי באופניים הספיציפיים.

אם תנוחה ״שטוחה״ מתאימה יותר או פחות (או כל גיאומטריה אחרת), מעבר להתאמה אישית, תלויה בייעוד של האופניים. בגדול, סטם קצר בשילוב אופניים בהם אתה יושב יותר ״בתוך״ האופניים (יותר נמוך לעומת הכידון), נותנים מרכז כובד נמוך יותר, יותר יציבות, יותר יכולת להרים גלגל למעבר מכשולים, אבל פחות מתאימים לרכיבה מהירה בשטח קל, יותר לרכיבה טכנית.

בכל מקרה, סטם קל וזול להחליף, וכמו בתחומים אחרים, כמה ס״מ עושים הבדל בהרגשה.

סטם שהוא חלק מהכידון זה רק באופני זבל...

לפני 38 דקות, farkash7 כתב:

למה מומלץ להתחיל מזנב קשיח? במיוחד אם אפשר לנעול את הבולמים? לומדים ככה יותר טוב איך לרכב?

אני נשארתי בזנב קשיח כי זנב קשיח האט אותי והכריח אותי לחשוב מה אני עושה. בניסיון על שיכוך מלא, היה הרבה יותר קל, הייתי צריך להשקיע הרבה פחות בחשיבה ובטכניקה נכונה, רכבתי יותר מהר, היה לי יותר קל... בשבילי, מתכון לתאונה. אבל זה אישי. 

בקיצור, זנב קשיח מכריח אותך לטכניקה נכונה, לכן נכון להתחיל בזה. 

מעבר לזה, אופני ש״מ יש גם מתאימים יותר לרכיבה טכנית ויש יותר לרכיבה בשטח קל.

לפני 38 דקות, farkash7 כתב:

יש את אלו, נראות די מעניינות.

שילוב מעניין של סטם קצר וצמיגים מאסיביים, עם תנוחת רכיבה XC. מעניין מה היתרונות/חסרונות/המטרה. בכל מקרה, לא למתחילים. מאוד זול לאופני קרבון... משהו זז בתעשייה.

פורסם

מה אתה חושב על הדגם שציינתי בתגובה האחרונה? נראה לך שזו באמת פלטפורמה שאני אוכל פשוט לשדרג במקום להחליף אם באמת אכנס לזה? או שאני סתם חי באשליות ורוב הסיכויים שבמקרה כזה גם אותה אני פשוט אזרוק ואחליף במשהו אחר.

• תוכן חדש...