Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא ידעתי אם לגנוב את השרשור שנפתח לפני כמה שבועות או לפתוח חדש. החלטתי ללכת על האופציה השניה.

אני לא רוכב על אופניים מעבר לרכיבות עם זוג אופני קיבוץ חמושות בארגז סטייל תנובה מודרני.
הילד לעומת זאת לא יורד מהאופניים ואולי אפילו מגלה כשרון. אני רוצה לצאת איתו לטיולים מחוץ לאזור הבית כדי שהוא יוכל להנות קצת יותר, להשתפר ועל הדרך להרוויח איתו זמן איכות ואולי אפילו לפתח מעט כושר.

אני לא רואה את עצמי מתחמש בטייצ צמוד עם כריות בטוסיק, זה תמיד היה נראה לי מצחיק, מצד שני אם אני אפול לבור הזה אני גם לא רוצה למצוא את עצמי עם זוג אופניים מעפאן... ובטח לא רוצה למצוא את עצמי רודף אחרי הילד.
הכוונה היא לרכוש זוג אופניים שאני לא ארצה לשדרג בעוד שנה ולא בעוד שנתיים. אחד כזה שלחלוטין אחיה איתו בשלום בכמה שנים הקרובות.

בהתחלה חשבתי להתחיל מתקציב של 5K, זה יספיק לי בוודאי לאופני אלומיניום זנב קשיח. הצצתי אצל שני יבואנים, מצמן וטרק, ונראה שאצל שניהם יש קפיצה באיכות באופני אלומיניום כשעולים לסביבות ה8K, אז נפתחו לי קצת העיניים... אם רוצים לקנות משהו טוב אולי כדאי להעלות את התקציב כי כמו שאמר לי פעם מישהו "אנחנו לא מספיק עשירים כדי לקנות משהו זול".
קודם כל אשמח לדעתכם בנושא הזה.

דבר שני, לא כל כך ברור לי מי נותן תמורה יותר טובה למחיר. גם לא ברורים לי ההבדלים בין מערכות שונות, למשל אחד מגיע עם הילוכים מבית SRAM והשני מבית שימאנו. שימאנו אני מכיר עוד מהיותי ילד, אבל SRAM? לא שמעתי ולא מכיר.

הנה דוגמא לשתי זוגות אופניים משני יבואנים שאין לי מושג מי מהם עדיף...
מצמן
טרק
הטרק יקרות יותר ולא במעט, רשום גם שהם מדגם 22-23, אין לי מושג מה המשמעות.
*המלצות אחרות התקבלו בברכה.

בקיצור, כפי שבטח שמתם לב אני מאוד מבולבל ומתכנן להוציא לא מעט כסף, אז עדיף שמישהו יעזור לי לפני שאני עושה טעות יקרה.
תודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מומחה, אבל נראה שאנחנו באותה גישה 😊

לפני קצת יותר משנתיים קניתי את אותו דגם של טרק - X-Caliber 9 (אם אני זוכר נכון  22).

יכול להיות שלצרכים שלי (ואולי גם שלך) זה אוברקיל, אבל הרכיבה עליהם פשוט תענוג!

אם תחליט ללכת על טרק, שווה לבדוק אצלם אפשרות לחברות במועדון פלטינום – זה לא זול, אבל בקנייה גדולה יוצא משתלם.

פורסם
לפני 7 שעות, farkash7 כתב:

נפתחו לי קצת העיניים... אם רוצים לקנות משהו טוב אולי כדאי להעלות את התקציב כי כמו שאמר לי פעם מישהו "אנחנו לא מספיק עשירים כדי לקנות משהו זול".
קודם כל אשמח לדעתכם בנושא הזה.

השאלה היא: איפה אתה מתכוון לרכוב/בן כמה הילד?

היתרונות של אופניים יקרים יותר באים לידי ביטוי כאשר השטח נהיה יותר טכני או שרוצים לרכוב עוד יותר מהר. לרכיבות על כביש/עפר עם הילד, ההבדלים מיותרים עד לא מורגשים.

לפעמים נהפוכו, אופניים יותר יקרים (כמו שקישרת) מתאימים לרכיבה יותר "קרבית" ותנוחת הישיבה בהם דורשת יותר כוח/כושר והיא פחות נינוחה (יותר רוכנת קדימה). לחילופין, יש אופניים יקרים יותר שמתאימים יותר לשטח טכני, ואז הם לא מתאימים לרכיבות לא טכניות (כמו רכב שטח בכביש). ככל שאתה עולה במחיר, האופניים הופכים להיות יותר ממוקדי מטרה.

יכול להיות שבשבילך מספיקים אופניים ב-2000 ש"ח.

שוב, תלוי איפה תרכוב ובן כמה הילד.

למי שרק בא לגשש אם מתאים לו, זה טיפשי לקנות אופניים בתקציב שהבאת.

לפני 7 שעות, farkash7 כתב:

דבר שני, לא כל כך ברור לי מי נותן תמורה יותר טובה למחיר. גם לא ברורים לי ההבדלים בין מערכות שונות, למשל אחד מגיע עם הילוכים מבית SRAM והשני מבית שימאנו. שימאנו אני מכיר עוד מהיותי ילד, אבל SRAM? לא שמעתי ולא מכיר.

אין למעשה הבדל. SRAM טובה בדיוק כמו שימאנו.

אם יש הבדלים, שוב, זה כבר בא לידי ביטוי אצל רוכבים מנוסים בתנאים יותר מאתגרים.

בכלל, הילוכים, תכלס, עובדים. מה שמשנה זה יחסי העברה והאם יש/אין מעביר קדמי.

מה שמשנה לך בקנייה  זו התאמה של הכלי לסוג הרכיבה, התאמת הגיאומטריה לשימוש ולך, צמיגים מתאימים...

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תבדוק גם רוזן מינץ.

אופניים כתחביב זה בור ללא תחתית. אם אתה נכנס לזה ברצינות - אתה כל הזמן תחפש שדרוגים. שיפורים ועוד.

מאחר ואתה רק נכנס לזה עבור רכיבות עם הילד, אני ממליץ על אופני ז"ק פשוטות (וזולות) של יצרן מוכר ואיכותי (לא "יצרני" מדבקה).

כדאי לבדוק אם יש להם אופניים מעונות קודמות/ אאוטלט / יד 2. לעיתים זה נותן הנחה במחיר.

אם תראה שאתה באמת מתחבר לזה, אולי אז כדאי לחשוב על שידרוג לאופניים יותר יקרות/ איכותיות.

מעבר לכך - אני מצטרף למה ש-FALOU  כתב.

לגבי טייצ צמוד עם כרית בתחת - זה דווקא נועד למנוע חימום של אזור המפשעה, ולמנוע גירוי ופצעי לחץ באזור.

אפשר גם למצוא מכנסי רכיבה בסגנון של מכנס שורטס/ באגי (לא טייצ).

פורסם
לפני 3 דקות, guya72 כתב:

אופניים כתחביב זה בור ללא תחתית. אם אתה נכנס לזה ברצינות - אתה כל הזמן תחפש שדרוגים. שיפורים ועוד

ממש לא מחוייב המציאות. 

חבל על הזמן ועל הכסף. עדיף לשדרג כושר וטכניקה ולהנות יותר

לפני 4 דקות, guya72 כתב:

טייצ צמוד עם כרית בתחת - זה דווקא נועד למנוע חימום של אזור המפשעה, ולמנוע גירוי ופצעי לחץ באזור

ואיורור לביצים, לא לשכוח... 

פורסם

לדעתי להתחיל עם אופניים בתקציב 8-9K זה אוברקיל רציני שעלול גם לשחק לרעתך, כפי שציין פאלו קודם.

עשיתי את הטעות הזו עם הזוג השני שקניתי, אחרי שנה (וקרוב ל-10K ק"מ) עם "אופני כניסה".

קניתי מארין יקרים מיד שנייה עם הרבה בלינג בלינג של פיצ'רים ומכלולים שהיו גדולים עלי ו/או לא שימושיים,

ולמזלי התאפשר לי להחזיר אותם אחרי כמה ימים ולרכוש זוג מתאים יותר.

לפני 8 שעות, farkash7 כתב:

"אנחנו לא מספיק עשירים כדי לקנות משהו זול".

הכוונה יותר לאופני מדבקה שעולים כמחצית מאופני כניסה ראויים של מותג מוכר .

לכל החברות הגדולות והמוכרות יש אופני כניסה בתקציב של עד כ-4K₪.

שלי היו GT אבלאנש שהיו ממש אחלה, ועולם אחר מכל הבחינות בהשוואה למותגי מדבקה מקבילים.

לפני 8 שעות, farkash7 כתב:

גם לא ברורים לי ההבדלים בין מערכות שונות, למשל אחד מגיע עם הילוכים מבית SRAM והשני מבית שימאנו. שימאנו אני מכיר עוד מהיותי ילד, אבל SRAM? לא שמעתי ולא מכיר.

שימאנו הם ותיקים מאוד ויש להם כמה וכמה רמות,

מ-אלטוס עממי ובסיסי, דרך SLX מקצועי-עממי, XT מקצועי, ו-XTR תחרותי ויוקרתי.

סראם גם כבר די ותיקים, ונחשבים מקצועיים יותר, אבל גם להם יש כמה סדרות ומחירים,

ויש גם את "מיקרושיפט" עם אג'נדה של להתחרות בשימאנו ב-VFM, וחלקם גם תואמים לשימאנו.

צריך גם לקחת בחשבון שהחלפים של הסדרות המקצועיות יקרים הרבה יותר מאשר של סדרות הבסיס,

והכוונה היא בעיקר לשרשראות, גלגל"ש, מעבירים וכו'. הבדלים גדולים במחיר, לפעמים פי 4 ויותר,

ורוכב מתחיל בכלל לא יצטרך ולא יהנה מהאיכות העדיפה של היקרים, ורק יסבול מהמחיר של תחזוקה שוטפת.

לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

אני לא רואה את עצמי מתחמש בטייצ צמוד עם כריות בטוסיק, זה תמיד היה נראה לי מצחיק,

גם אני חשבתי כך בהתחלה...

אבל עם הזמן התרבו והתארכו הרכיבות, ובמקביל הדלדלה שכבת השומן בישבן,

ואחרי זמן לא רב מצאתי את עצמי עם ישבן תימני גרום ופצוע משפשפות שהפכו לפרונקלים,

והפתרון היחיד היו טייטס מרופדים והדוקים שפתרו את הבעייה.

מעליהם אני לובש מכנסי ריצה קלילים רק בשביל התחושה שאני לא מסתובב חצי ערום ברשות הרבים...

לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

אני מאוד מבולבל ומתכנן להוציא לא מעט כסף, אז עדיף שמישהו יעזור לי לפני שאני עושה טעות יקרה.

המלצתי כאמור אופני כניסה של יצרן מוכר בתקציב של עד 4000₪.

תכוון לדגם עם גלגלי "29, בלמי דיסק הידראוליים, ועם 11-12 הילוכים ללא מעביר קדמי.

קסדה וכפפות - חובה. נעלי רכיבה רצוי מאוד, וטייטס מרופדים אתה כבר תרגיש לבד את הצורך...

לי אישית הכניסה לעולם הרכיבה ( בגיל 56) עשתה שינוי גדול בחיים,

ושיפרה לי באופן משמעותי את הבריאות הכללית ואת איכות החיים.

בהצלחה!

פורסם

אמשיל לך את ההתלבטות שלך לעולם הרכב:

"הבנתי שאני זקוק לרכב כדי להגיע מא' לב' ואני תוהה אם גם יבוא לי לטייל בשטח ואולי לקחת אותו למסלול... ראיתי שלפורשה יש את ה911 דאקאר שיכולה להתאים..." 

קצת הקצנתי אבל בגדול, אופני כניסה + ממותג מוכר, סביב ה2500 שקלים, יהיה מספיק. 

ממליץ לך לחפש לפי המפרט הבא:

גלגל 27.5/29

בלמי דיסק הידראוליים

הילוכים רק בגלגל, כשהקראנק הוא הילוך בודד

יש לטרק דגמים טובים, למשל המרלין 5. מוזמן גם להתייעץ איתי בפרטי, יש לי איזה עשור ניסיון בתחום

אם תרצה לשדרג, תמיד יש ביקוש לאופניים ממותג מוכר בשוק היד 2.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם

אני רוצה להדגיש שוב שהיכן, כמה ועם מי רוכבים (הילד) חשוב מאוד.

זה לא נכון לרוץ ולהמליץ על "אופני הרים".

נכון, מדובר בסוגשל אולר שוויצרי, שיכול לעשות הכל, אבל לא בהכרח הכי טוב.

למשל, הם תמיד מצויידים בבולם קדמי, שלרכיבות עיר/כורכר מהודק, הוא לא מועיל וסתם מוסיף משקל (בטח לא ברמות כניסה).

גם הצמיגים שמגיעים עם אופני הרים לא תמיד יהיו אידיאלים, ואין רכיב שיותר משפיע על הרכיבה מצמיגים.

לגבי יד2, יש הרבה שקונים ובסוף לא רוכבים, ויש מציאות. מצד שני, קל לעבוד במכירה על הדיוטות, אז רצוי לקנות עם חבר שמבין.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, EliC25 כתב:

קצת הקצנתי אבל בגדול, אופני כניסה + ממותג מוכר, סביב ה2500 שקלים, יהיה מספיק.

ממליץ לך לחפש לפי המפרט הבא:

גלגל 27.5/29

בלמי דיסק הידראוליים

הילוכים רק בגלגל, כשהקראנק הוא הילוך בודד

בול!

בנוגע לטייטס - אני לובש מעל מכנסי רכיבה דקיקים, אף אחד לא יודע שמתחת יש טייטס ואתה יכול לצאת עם זה לקניות בסופר. הכול זמין באמזון/עלי.

השיפור הבא תלוי בתוואי הרכיבה שלך, אני מציע שתחזור לכאן אחרי עשר רכיבות ונדסקס. שיפור משמעותי וזול יחסית זה פדלים רחבים עם מסמרים, אבל אפילו עם זה הייתי מציע לך לחכות.

לפני 5 דקות, falou כתב:

הם תמיד מצויידים בבולם קדמי, שלרכיבות עיר/כורכר מהודק, הוא לא מועיל וסתם מוסיף משקל (בטח לא ברמות כניסה).

לא מסכים איתך, הערים כיום שבורות לגמרי עם כל עבודות הפיתוח, אפילו בולם הכי פשוט עוזר בקטע של עייפות/טלטולים. המטרה בהתחלה היא שיהיה כיף, יעיל יבוא אחר כך. נושא המשקל זה למתקדמים, לשלב מאוחר יותר. קודם לרכוב.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 9 דקות, hans כתב:

אפילו בולם הכי פשוט עוזר בקטע של עייפות/טלטולים

חולק עליך.

קודם כל, אתה עדיין לא יודע איפה הוא הולך לרכוב וכבר הנחת שזה בעיר ושהיא שבורה. 

אני לא יודע אם אתה זוכר איך זה לרכוב עם בולם בסיסי, אבל את הקטנות, השיבושים הקטנים, הוא לא סופג בכלל. 

בזה עדיף לטפל עם צמיג מתאים ולחץ ניפוח.

לעומת זאת, החיסכון במשקל שלו יורגש בפניות וזריזות ההיגוי (ומחיר האופניים).

גם לנוחות עדיף להוריד משקל משמעותי מאשר בולם שלא מיועד לעיר.

הכלי שאני רוכב איתו בעיר הוא בכלל אופני כביש קרבון משומשים במצב תחזוקה "שייסע וזהו", משומשים וקטנים במידה (נותן תנוחת רכיבה זקופה)

כביכול הכי קשיח שיש, בפועל... נוח.

פורסם (נערך)

איפה אני ארכב זה פרט חשוב שלא ציינתי.
בתור התחלה: דרכי אפר-כורכר-שטח קל-דרכים סלולות ביער/מדבר.
לא רוצה לעלות על כבישים בכלל, יש שם מכוניות ואני ארגיש כמו מתאבד שיעי, מה גם שיש איתי ילד בן 5-5 וחצי (הוא רוכב ממש טוב...).

לפני 49 דקות, BoazB11 כתב:

שלי היו GT אבלאנש שהיו ממש אחלה, ועולם אחר מכל הבחינות בהשוואה למותגי מדבקה מקבילים.

אלו?
https://www.rosen-meents.co.il/אופני-הרים-ז-ק-אלומיניום-GT-AVALANCHE-ELITE

האמת מחיר טוב (במיוחד המחיר לחברי מועדון). לא יודע לגבי האיכות הכללית מה אתם חושבים?

פורסם

בחירה טובה. המכלולים בסדר גמור. ראיתי לאחרונה איזה זוג או שניים בפייסבוק, לשיקולך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 21 דקות, farkash7 כתב:

בתור התחלה: דרכי אפר-כורכר-שטח קל-דרכים סלולות ביער/מדבר

אז אופני הרים בסיסיים, גלגל 29.

כמו שכתבו, בלי מעביר קדמי ועם בלמים הדיראולים

לפני 21 דקות, farkash7 כתב:

האמת מחיר טוב (במיוחד המחיר לחברי מועדון). לא יודע לגבי האיכות הכללית מה אתם חושבים?

כל זמן שאתה קונה אופניים מחברה מוכרת, יותר חשובה ההתאמה לך מהמותג

טרק, בגדול, מתומחרים יקר ובלי הצדקה בדגמי הכניסה.

GT יותר משתלמים, בהכללה, ואלו שקישרת נראים מתאימים.

את מיקרושיפט אני לא מכיר... הרבה שנים מאז שקניתי אופניים...

נ.ב. בהחלט "להשקיע" בפדלים רחבים ואוחזים יותר, כמו שהומלץ.

אני אוהב גם להוסיף גריפים רכים יותר, אבל זה אולי יותר משמעותי ברכיבת שטח.

קסדה וכפפות, כמובן, וגם מכנסי רכיבה יהיו שדרוג בנוחות (יותר או פחות צמוד, לטעמך).

לא חייבים חולצת רכיבה. אני מעדיף מנדפת קלילה ואיכותית ותיק שמתחבר לאופניים (או תיק גב לרכיבות ארוכות).

מתקן לבקבוק גם כדאי.

בהמשך, כשתתרחק מהבית, נדבר על ערכת תיקונים בסיסית, שלוקר וכו'.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 29 דקות, farkash7 כתב:

כן, בדיוק.

שלי היו 2018, ואז הגיעו עם הילוכי שימאנו אלטוס 3X9.

הדגם הנוכחי כבר עם  1X11 שזה שדרוג גדול.

לפני 32 דקות, farkash7 כתב:

המחיר לחברי מועדון

זה פורמלי בלבד... 50₪ שמקוזזים מהמחיר עם הקנייה.

פורסם (נערך)

טוב. אלך לבדוק את הGT. נתחיל עם VFM גבוה ולא נתפרע.
גם ככה יש סיכוי של 50% שהם פשוט ישכבו פה במרפסת רוב הזמן, אז אם אלו אופניים לא רעות ממה שכתבתם לא רואה טעם לקפוץ לפי 2-3 מזה.
נראה שיש כמה מפרטים על השלדה הזו.
יש את מה שציינתי קודם. מגיעים עם מעבירי מיקרושיפט ובולם קדמי לא ברור.
יש את הורסיה הזו. דיברתי עם החנות והוא אמר לי שההבדל העיקרי הוא הבולם הקידמי שפה הוא טוב יותר. האם זה שווה 1000 שקלים? לא יודע. יש שם גם מעביר של SRAM אבל לדבריו ברמה הזו הם לא עדיפים על המיקרושיפט.
יש גם את הורסיה הזו עם בולם עוד יותר טוב, אבל המחיר כבר גבוה, ונראה לי חוטא למסקנות מהדיון, מוריד אותו מהפרק.

האופניים משתי הורסיות הראשונות יהיו במלאי היום ואוכל לקפוץ לנסות אותם. משום מה מרגיש לי נכון לקחת את הורסיה עם הSRAM והבולם הטוב יותר, לא זול אבל גם לא מאוד יקר.

• תוכן חדש...