Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה CX5 - החלפת בולמים

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי נדנודים מעצבנים ברכב (CX5 שנת 2013, הנעה רגילה). בדיקה מקצועית שללה צמיגים או ג'אנטים. שני מוסכים לא עלו על בעיה כלשהי (אחד מהם מוסך מאזדה). היום הרכב נלקח למכון פרונט שיש לו בדיקה ממוחשבת של בולמים ורעידות, ונקבע שיש להחליף בולמים - בעיקר שני הקדמיים שחלשים, ובעצם גם את האחוריים.

בעבר הרחוק החלפתי למאזדה 5 בולמים מסוג KYB, שהם לדעתי מומלצים, והם גם היצרנים הרשמיים של בולמי מאזדה. היכן מומלץ לרכוש בולמים כאלה? האם בולמים חלשים גם אם אין נזילות כלשהן? כשאני קונה בולם, ראיתי באתרים מסוימים, שהבולם מוצע ללא קפיץ וכרית. אז מה כדאי ומה נחוץ?

עריכה אחרונה על ידי thebaron

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

בולם נחלש עם הזמן והנסועה. תלוי אופן הנסועה ומספר הק"מ שהרכב עבר.

נזילה מעידה כמובן על כשל של הבולם אבל בולם מאבד מהיעילות שלו גם ללא נזילה.

בולמים נמכרים ללא קפיץ וללא כריות בולם.

לדעתי אם אתה מחליף בולמים שווה לשקול אם להחליף גם את כריות הבולם. את הקפיץ לדעתי אין צורך.

יש לא מעט חנויות חלפים שמוכרים קפיצים במחירים סבירים, תנסה להכניס מספר רישוי באתר של סולו ומשם תעבור לעוד שניים שלושה אתרים להשוואה.

לא הייתי מזמין בולמים מחו"ל מחיר ההובלה יהיה גבוה וכמו גם המיסוי והטירחה בהוצאת אישור. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

תודה Moshe c. 

הרכב שלי עבר 207 אלף ק"מ. אני נוסע 30 אלף בשנה, ויש מצב שהבולמים לא הוחלפו מעולם (הבעלים הקודם כן החליף משולשים מקוריים). 

פורסם

בק"מ כזה ברור שהם גמורים.

אין צורך באישור ליבוא בולמים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, thebaron כתב:

תודה Moshe c. 

הרכב שלי עבר 207 אלף ק"מ. אני נוסע 30 אלף בשנה, ויש מצב שהבולמים לא הוחלפו מעולם (הבעלים הקודם כן החליף משולשים מקוריים). 

רוב בעלי הרכבים לא מחליפים בולמים, אז כנראה שאתה צודק. 

מכיוון שאתה לא מחפש בולמים מיוחדים, לדעתי תוכל למצוא בארץ במחיר סביר. 

אם אתה בוחר להחליף גם כריות בולם, כן הייתי בודק מחירים בחוײל כי לגבם כנראה תוכל להוזיל עלויות. 

פורסם

דווקא לא בהכרח חשבתי להזמין מחו"ל...נראה לי שאקנה הכל בארץ. ואם כן ארצה להזמין מחו"ל, נניח את כריות הבולמים. מהיכן כדאי?

פורסם
לפני 57 דקות, IsraCar כתב:

האם המכון פרונט שבו בדקת, עוסק גם בהחלפה של בולמי זעזועים ?

לא הציעו לך לבצע זאת דרכם?

לפני 4 שעות, thebaron כתב:

שני מוסכים לא עלו על בעיה כלשהי (אחד מהם מוסך מאזדה)

שאלה מצויינת...

post-14251-eddie-murphy-i-see-what-you-d

פורסם
לפני 3 שעות, thebaron כתב:

דווקא לא בהכרח חשבתי להזמין מחו"ל...נראה לי שאקנה הכל בארץ. ואם כן ארצה להזמין מחו"ל, נניח את כריות הבולמים. מהיכן כדאי?

הייתי בודק ב cars245 ובאמזון. 

פורסם
לפני 9 שעות, IsraCar כתב:

האם המכון פרונט שבו בדקת, עוסק גם בהחלפה של בולמי זעזועים ?

לא הציעו לך לבצע זאת דרכם?

אמר שייתן לי הצעת מחיר. אבל סיפרתי לו שיש לי מוסכניק זול ואמין באום אל פחם, שאני מביא לו חלקים שאני קונה בעצמי והוא מחליף לי במחירים זולים מאד...הבין שלא יוכל להתחרות בכך

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עדכון: הותקנו שני בולמים קדמיים של KYB, שלהבנתי היא גם היצרנית של מאזדה. אליהם חוברו שתי כריות בולם מקוריות ויקרות (למרות שבדיעבד, המוסכניק אמר שאלה שברכב שלי היו תקינות). על הדרך הוחלפו גם שני מוטות מייצב קדמיים.

מאחור לא הוחלפו בולמים, כבר מעל חודשיים שאין בארץ בולמים ל-CX5 של KYB. 

אחר כך ביצעתי כיוון פרונט.

שורה תחתונה: אין שינוי, הנדנודים המעצבנים לא פסקו, ועל הדרך מרגיש לי ששרפתי כסף רב לשווא...האם יש בכלל טעם להחליף בולמים גם מאחור? חושש להשקיע עוד בערך 1300 שקל ולגלות שכלום לא השתנה. אני מתחיל להתבעס מהמצב! 

*האם יש מישהו שיש לו מאזדה CX5 משנתון דומה (נניח 2012 עד 2016 אך רצוי 2012-3) עם גלגלי 17 אינצ', שנחליף ונראה את ההבדלים?

עריכה אחרונה על ידי thebaron

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...