Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להזמין בולמים קדמיים מקוריים מחו"ל לרכב שלי. להבנתי, אין בעיה לעשות זאת כל עוד הם מקוריים, אך רציתי לוודא.

ניסיתי לחפש מידע בפורום ולא מצאתי. אשמח לדעת ממי שעשה זאת בעבר והצליח.

2016 BMW M235i.

פורסם

תודה @EliC25.

בטבלה של דרישות התקן של משרד התחבורה כתוב בהערות על בולמים: "למעט בייבוא אישי בולמי זעזועים מתכווננים באישור מעבדה מוסמכת".

הבולמים שאני מתכוון להזמין הם מטיפוס אדפטיביים. האם זה אומר שאצטרך להמציא אישור כזה? 

2016 BMW M235i.

פורסם

אתה לא תמציא כי הוא יעלה לך הרבה כסף

חברת השילוח תגבה ממך את העלות על כך

• רעיון טוב! 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

@EliC25 אני מתכוון להזמין מאתר שהזמנתי ממנו בעבר ששולח דרך DHL Standard, משמע "דואר ישראל". המשלוח לשני הבולמים המקוריים 50 אירו.

למה אני אמור לצפות בתהליך? בעבר כשהזמנתי מהם בשיטה הזו, קיבלתי רק תשלום מכס של כ-30 ש"ח גם על חבילות של מעל 150 אירו.

2016 BMW M235i.

פורסם

וואלה, עוד לא נתקלתי בזה. מצד שני כבר המון זמן שלא הזמנתי חבילות לרכב דרך הדואר.

ה30שקל זו לא הייתה עלות מכס אלא עלות ניירת, וזה היה 30 פלוס מע"מ, כלומר 35.1 נכון למע"מ 17 אחוז.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, שחר 1 כתב:

הדואר הופרט לפני מספר חודשים, ומאז התחיל לגבות עמלות כמו כל שאר חברות המשלוח.

אין לי בעיה לשלם עמלות (שאגב, גם אחרי שצפיתי בסרטון של @EliC25 אני עדיין לא יודע כיצד הם מחשבים אותם).

האישיו שאני לא מבין מה הדרך הכי נכונה עבורי לעשות את התהליך. להזמין ולחכות שהם יפנו אליי, או למלא את הטופס של הרישיון ייבוא האישי? 

ב-PDF של התקנים של משרד התחבורה, יש את השורה הזו:

"מתלים, בולמי זעזועים, קפיצים/כריות אויר וחלקיהם המשמשים בכלי רכב", ועליה כתוב: "למעט בייבוא אישי, בולמי זעזועים מתכווננים באישור מעבדה מוסמכת".

אצלי אכן מדובר במתכווננים (אדפטיביים) -- אם כי אני בספק שהם ידעו להגיד את ההבדל. האם אני עדיין נדרש ברישיון ייבוא? מהבנתי מהמדריך, בגלל שיש לו תקן, אז חייב. אני צודק?

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם

תוציא רישיון ייבוא תמיד.

אבל צריך בדיקה גם ככה. יבוא מפקח, יסתכל (אולי...) על החבילה, יחתום אם יש תקן, לא יחתום אם אין.

חברת השילוח תגבה ממך פחות או יותר:

עמלת הוצאת אישור (יעני 10 שניות החתמת המפקח) -150 ש"ח

עמלת ניטול (יעני לקחנו את החבילה למפקח) - 20-40 שח

עמלת הקצאת אשראי (יעני שילמנו בשמך למכס) - עוד כמה שקלים

עמלת מחשב (יעני השתמשנו במחשב בשביל העבודה שלנו) - 20 שקלים

עמלת אחסון - 25 שקלים, עולה כל יום שלא נאסף המשלוח.

עמלת הלכתי לשירותים תוך כדי שקראתי מהבוס שלי שהוא מחפש אותי כדי לקחת את החבילה שלך - 3000 ש"ח

בשורה התחתונה - בערך 250 ש"ח אחרי מיסים רק עמלות על שחרור המשלוח.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 1.6.2025 בשעה 19:59, EliC25 כתב:

עמלת מחשב

אני רק אגיד שעמלת מחשב זה לא של חברת המשלוחים, אלא עמלה של המכס בכבודו ובעצמו. על כל חבילה מעל 100 דולר.

כל השאר נכון, הם סתם גובים מלא עמלות כי הם יכולים.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן:

ההזמנה בוצעה ב-4 לינואר, יצאה לטיסה ב-30 ליוני (קצת אחרי סיום המבצע) ושוחררה מהמכס ב-2 ליולי.

הזמנתי חבילה נוספת מהם שכבר הגיעה לידי באותו המעמד, אז מאמין שאקבל SMS על הבולמים ביום ראשון.

המסים לתשלום היו 416 ש"ח, שזה לא מתכתב עם מה שציפיתי ומה שכתוב באתר רשות המסים. ההשערה שלי הוא שהוא סווג כמשהו אחר, ולקחו לי רק מע"מ (?).

לצערי אין שום פירוט על המסים שהם דורשים במעמד שחרור החבילה מהמכס, אז אין לי איך לדעת ממה המספר הזה מורכב.

כמו כן, לא דיברו איתי בשום חלק מהתהליך, לא ביקשו את רישיון הייבוא שהוצאתי ולא שאלו שאלות.

image.thumb.png.0609586147fa615e92c026e7e6dff95e.pngimage.png.1230e4f3858eda46a5bfef6dded1e3df.png

מקווה שהפוסט הזה יעזור בעתיד למי שירצה לבצע הזמנה זהה.

• אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

התכוונת כמובן לחודש יוני.

תודה על העדכון. גם אני בדיוק נדרשתי השבוע לתשלום לראשונה בפורמט החדש של דואר ישראל. פשוט הזוי שאין פירוט מחד, ומנגד יש אפשרות לערער. איך ניתן לערער בלי שידוע לך על מה מבקשים כסף...

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 1
פורסם

גם הבולם המקורי שלי התקבל השבוע.

בגלל הצהרה של 70$ בתמיכת חשבונית בסכום זהה, לא חוייבתי במאום לאחר מכן.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 21.4.2025 בשעה 18:17, Fraysa כתב:

הבולמים שאני מתכוון להזמין הם מטיפוס אדפטיביים

אני מדמיין או שלא רשמת בכל השרשור לאיזה רכב מיועדים הבולמים?...

מה הייתה העלות המשוערת שלהם בארץ?

מה העלות הסופית שלהם לאחר החוויה של הייבוא האישי?

מעניין אותי ההפרש בין לשבור את הראש או לא לשבור את הראש...

תודה :-)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...