Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב קטן - מושב נהג קטן...

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה 3 שבועות אני נוהג במאזדה 2 כרכב גישור מהעבודה.

אני אדם גדול, 187 ס"מ גובה ומשקל הגוף שלי הוא כ-110 ק"ג.

המושב של המאזדה 2 ממש קטן עבורי! בגלל הגובה שלי, אני חייב להנמיך את המושב עד הסוף. בסיס המושב קצר ובשל כך במשך כל הנסיעה החלק התחתון של הגוף באוויר ואני חוזר מנסיעה ארוכה במאזדה עם כאבים בגב (אין כמובן במאזדה תמיכת גב תחתון...) וברגל ימין שבשל העובדה שאין בקרת שיוט אדפטיבית - אין לה מנוחה.
עד עכשיו נהגתי באופן קבוע ברכבים משפחתיים קומפקטיים (פוקוס, אוקטביה) והרכב האחרון שלי היה סיאט אטקה.

יש לנו גם יונדאי I20 דור שני בבית, אני לא נוהג בה באופן קבוע, אבל המושב שלה לא מרגיש לי כל כך קטן וחסר תמיכה.

לתומי חשבתי שהמושב והמרחב ברכב סופר מיני כמעט זהה לזה שברכב משפחתי קומפקטי, אבל מסתבר שלא...
הופתעתי גם לגלות כמה איכות החומרים והאבזור נמוכים בקטגורית הסופר מיני.

פורסם

נו מה, אין הפתעות, פיזיקה פשוטה, המימדים שלך מעבר לממוצע היפני בפער...

מה שכן, אני לא מבין איך אתה מצליח להשתחל לפוקוס. אני ממוצע לגמרי ומרגיש שם קלסטרופובי

אגב, בנוסף יש הבדל משמעותי בין אנשים שארוכים באזור הרגליים/שוקיים לעומת אנשים שארוכים בפלג גוף עליון, תלוי בתכנון של תנוחת הישיבה ותקבל רשמים הפוכים מאנשים שהגובה שלהם זהה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אתה נהגת ברכב ספציפי שהוא עם מושב  קטן.

לגבי איכות חומרים ואבזור תלוי באיזה רמת אבזור נסעת, למזדה יש רמת אבזור גבוה pure white עם סלון הרבה יותר איכותי.

וגם ביחס לשאר הקטגוריה המזדה עם איכות חומרים פחות טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

גם במזדה 3 אגב אותו סיפור

תא נוסעים קטן וצפוף למרות שזאת משפחתית והכסא גם מאוד צר ובעל מסעד קצר.

אני גם בן אדם יחסית גדול וגבוה הכסא שם היה פשוט קטסטורפה מבחינת מימדים. וזה בלי שנזכיר את זה שברך ימין פשוט נשענה על הקונסולה כל הנסיעה.

עריכה אחרונה על ידי TZR84
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

צריך לבדוק

אבל כדי לקבל מושג, כלל האצבע הוא שהרכבים שמתוכננים במדינת המקור, תואמים לגודל של התושבים במדינת המקור.

כלומר, ביפן יש יפנים שהם קטנים-יחסית, אז גם הרכבים קטנים-יחסית מבפנים, ומתאימים לאנשים קטנים

(שמה בכלל יש שוק מפותח של רכבים קטנים,וקטנים יותר.

טויוטה אייגו ,למשל, נחשבת שם לרכב משפחתי, למשפחות עם ילד אחד. והונדה סיוויק

הקודמת הפסיקה שווק ביפן - כי המידות שלה היו גדולות מדי בשבילם).

אז לגבי רכבים אירופאיים, וכמובן אמריקאיים, יש לצפות שהמושבים יתאימו לגודל שלך, כי האנשים שם הם בסדר הגודל שלך

(לאורך באירופה ובארה"ב אני מניח שגם לאורך). 

לכן, אם יש לך אפשרות, בקש רכבים שהם לפחות אירופאיים.

גם ברכבים האירופאיים הקטנים, בד"כ המידות של המושבים הקדמיים יותר גדולות, והמרווח מקדימה טוב יותר.

כמובן שיש יוצאים מהכלל.

פורסם
בתאריך 4.8.2025 בשעה 17:13, mottis כתב:

אני אדם גדול, 187 ס"מ גובה ומשקל הגוף שלי הוא כ-110 ק"ג.

המושב של המאזדה 2 ממש קטן עבורי!

אני ואתה באותו גודל.

היום אני יכול לומר ש(בינתיים, לפחות) משקלי קצת נמוך מזה (לא בהרבה, לא לעוד הרבה זמן ולא מרצוני לפי ניסיון העבר :lol:).

בתאריך 4.8.2025 בשעה 17:13, mottis כתב:

בגלל הגובה שלי, אני חייב להנמיך את המושב עד הסוף.

?

רק במאזדה?...

מילא זה אבל גם הזווית שצריך למצוא למשענת הגב, אם אני רוצה להציץ מהחלון זה צריך להיות מחלון הנוסע כשאני מסובב את הראש :rofl:

בתאריך 4.8.2025 בשעה 17:24, hans כתב:

מה שכן, אני לא מבין איך אתה מצליח להשתחל לפוקוס. אני ממוצע לגמרי ומרגיש שם קלסטרופובי

מוזר. לפני זמן רב, יצא לי לא רק לנהוג על פוקוס (והרגשתי שם בסדר גמור. כנראה אמריקאית ולא אירופאית) אלא גם דחפתי פנימה (חלק מעבודתי באותם ימים) ארון מטבח באורך 2 מטר, הישג לא רע בהתחשב בעובדה שלדגם לא היו מושבים מתקפלים. 

בתאריך 5.8.2025 בשעה 06:49, TZR84 כתב:

גם במזדה 3 אגב אותו סיפור

לא יכלתי לסבול את הכסא של המאזדהיינת שהייתה לי. 3 שנת 05. הוספתי לו שכבה של ספוג רק כדי שיפסיק לשגול לי את השכמות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בימים האחרונים התחלנו לחפש רכב שיחליף את הרכב הפרטי שלנו. בעקבות המאזדה 2 שאצלנו כבר כמה חודשים, אנחנו נותנים לנושא נוחות הישיבה והנהיגה עדיפות גבוהה!!!

בדקתי ומצאתי שאורך בסיס מושב הנהג (המרחק בין המשענת לקצה הקדמי של בסיס המושב) במאזדה 2 קצר - רק 46 ס"מ ולכן לחלק גדול יותר של הרגל אין תמיכה.

היינו באולמות התצוגה של קיה, יונדאי, סיאט, סקודה וסוזוקי ומדדנו את אורך בסיס מושב הנהג.

מפרסם אותם לטובת הציבור...

מאזדה 2 דור שני - 46 ס"מ

קיה סטוניק - 49 ס"מ

יונדאי I20 דור שני - 51 ס"מ

קיה סלטוס - 50 ס"מ

קיה נירו דור שני - 50 ס"מ

טויוטה יאריס היברידית 2025 - 50 ס"מ

סוזוקי ויטרה טורבו - 51 ס"מ

סיאט ארונה - 53 ס"מ

סקודה קאמיק 53 ס"מ

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

נסה את הקאמיק, אוטו באמת מצוין, מאוד נוח, מעודן ושקט. אם אהבת את האטקה, יש להניח שתאהב אולי אפילו יותר את הקאמיק, היא אמנם קטנה יותר, אבל מצוידת בכסאות מעולים, יחידת גיר מנוע מעולה וחסכונית מאוד, רכה יותר מהאטקה ומאובזרת יופי במיוחד בדברים החשובים באמת כמו אביזרי בטיחות. נכון להיום היא נמכרת במחירי מבצע די אטרקטיביים. כל הקוראניות והיפניות מתחרותיה, לא ממש נוגעות בה.

פורסם

אם התקציב מאפשר, וולוו נוטים להיות נוחים מאד גם במרווח לנוסעים וגם באיכות החומרים. 
יצא לי לנסוע בxc40 והבנתי למה מתכוונים כשאומרים ״פרימיום״.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...