Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת אופני הרים יד2

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להתחיל לרכוב בשטח עם הבן שלי (בן 6, רק למד לרכוב לאחרונה), יש לו כבר אופניים (בסיסיות 20" ז"ק 7 הילוכים) ויש לי גם מנשא לוו גרירה, נשאר רק לקנות אופניים לעצמי.. 

הייתי רוכב בשטח כשהייתי צעיר (עד שעברתי לרכבים..), אבל עברו כבר 30 שנה פלוס :) אז הנסיון שלי לא ממש רלוונטי, וגם אז לא הייתי איזה מקצוען.

אין לי מושג אם התחביב הזה 'יתפוס' - יש כמה אופציות -

1. שזה יתפוס רק אותי.

2. שזה יתפוס אותי ואת הבן.

3. שזה לא יתפוס את שנינו.

אם הייתי בטוח שאני 'אול אין' על זה - הייתי קונה אופניים חדשות ברמה גבוהה כנראה, אבל אני רוצה לגדר סיכונים, להתחיל בקטן יחסית ואם יהיה צורך נשדרג.

בהתחלה אני אעשה איתו שבילים רגועים ואולי לבד אני אעשה דברים קצת יותר מעניינים, וגם אז זה כנראה לא יהיה ברמה של אקסטרים - כן אוהב מהירות, אבל לא רוצה לשבור עצמות ואני גם לא בכושר.

אז חשבתי על תקציב סביב 2000-3000, יד2, אני גובה 176. 

זנב קשיח? או שיכוך מלא? חייב 29" או שגם 27.5 סבבה? 

צריך למקסם את התמורה לכסף בגדול, ושיהיה אפשר למכור אותן במינימום הפסד בהמשך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 5 דקות, misterb כתב:

זנב קשיח? או שיכוך מלא? חייב 29" או שגם 27.5 סבבה? 

הבן שלך בן 6, אתה תיהיה מהיר וחזק ממנו לא משנה מה. ככה ששום דבר מזה לא משנה לדרישה שלך כרגע. אולי אם זה יתפוס כתחביב לשניכם - כן. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

קח לעצמך אופניים בסיסיות אבל לא מדבקה להתחלה עד שהילד יגדל אלא אם אתה מתכוון גם לרכב בלעדיו ואז לך על משהו ברמה יותר גבוהה.

ואל תשכח שעם הגיל גם נפצעים יותר וגם מחלימים יותר לאט. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ברור לי שלרכיבות עם הילד לפחות בשנה הקרובה אני יכול לרכוב גם עם אופניים ב-500 שח, אבל אני מקווה שגם יבוא לי לצאת לרכיבות לבד ולהשתפר בלי קשר אליו, ואם אני אהיה עם משהו ממש מעפן
זה יוציא לי את החשק לגמרי.

הוא מבחינתי זה רק הטריגר, אחרת זה כנראה לא היה קורה בכלל, אבל אם כבר אני מנסה - אז למקסם את הסיכוי שזה יתפוס.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

אלא אם כן אתה *ממש* מבין לעומק באופניים ותופס דג שמן ונדיר בפייסבוק, עדיף לדבוק בזנב קשיח. יותר פשוט מכל בחינה ותמורה טובה לכסף בכללי. דבוק בפירמות המוכרות. 29 מתגלגלות יותר חלק/זורם בהכללה גסה מאוד, אבל זה כבר גולש לעניין של טעם. התקציב שלך מאפשר כבר גלג"ש יחיד בלי מעביר קדמי שנפוץ באופניים עדכניים, שוב - הרבה יותר פשוט ונוח. לגובה שלך זה מידה לארג'.

עריכה: כלל האצבע הוא אופניים משנתון כמה שיותר גבוה. התחום עבר קפיצות ומהפיכות כאלה שאין מה לעשות עם אופני "עילית" ישנים - הכול יותר מוצלח היום, גיאומטריה, ארגונומיה, בלמים... הכול.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אוקיי, הבנתי, תודה! 

איך אלה למשל? 

https://ctc.co.il/product/trek-marlin-5-2022/

מצאתי אותן ביד2 ממש חדשות, נסעו פעמיים, בכמה שווה לקחת? (רוצים 2800 אבל נשמע לי מוגזם).

זה אמנם לא גלג"ש יחיד אבל אני לא חושב שזה קריטי לי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, misterb כתב:

נסעו פעמיים, בכמה שווה לקחת? (רוצים 2800 אבל נשמע לי מוגזם).

לי יש ניסיון רב עם טרק, חברה מעולה, מחירים גבוהים יחסית, שירות בסניף ת"א פשוט מצויין ומבחינתי מצדיק את הפרמיה במחיר.

אם זו קנייה ראשונה לאחר זמן רב בלי אופניים, הייתי בוחר באופניים חדשים,

מכיוון שבחנות יוכלו להתאים את הגודל הנכון למידותיך, כולל כוונונים והתאמות,

הדבר הזה שווה הרבה, מעבר לכסף, מכיוון שזה יפחית מאמצים וכאבים לאחר רכיבות.

אם תקנה מחנות, יש לך מגוון אפשרויות בחירה. בלינק ששלחת,

כתוב ש"האופניים מגיעים ב-8 (!) גדלי שלדה שונים כך שיתאימו לכל רוכב", לכן לא הייתי מתפשר על יד-2 גם אם האופניים במצב מצויין, הגאומטריה של האופניים וההתאמה לרוכב ולזוויות רכיבה חשובה מאוד, בטח כשזו קנייה ראשונה למישהו עם פחות ניסיון.

לילד בן 6 הייתי שוקל לבדוק קניית אופניים מדקטלון, למרות שהם לא נחשבים כמו טרק או חברות אחרות בתחום,

הם נותנים תמורה טובה מאוד למחיר.

קנינו דגם כזה לבן בצבע כתום, לפני מספר שנים, היינו מאוד מרוצים, וכשהבן גדל, העברנו לאחיין שמאושר עד הגג,

וגם הוא כנראה יעביר אותם הלאה במשפחה (אלו האופניים בתמונה).

המחיר שלהם סביר ומאוד קרוב למחירי יד-2, כולל שירות וכיוונים בסניף,

כך גם לא כואב בכיס כשצריך להחליף (עניין של שנתיים-שלוש), ועדיין נוסעים על אופניים חדשים עם אחריות.

בהצלחה!

אופניים דקטלון.jpg

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

תודה! אני בהחלט אשקול גם חדש אם זה מוצדק.

לילד כבר קניתי אופניים של RAINBOW אלומיניום 20" עם בלמי דיסק ו-7 הילוכים, ביד2 ב-500 שח כמו חדשות.

image.thumb.png.cbf092bca350e48d21c676037e8ea64e.png

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

קניתי לא מזמן אופני שטח ברמת כניסה הזאת של בין ה-2000-3000 

כמה טיפים:

1. זה הזמן לקנות - כי בערך חודש לפני כיפור מרוקנים את החנויות. ולא נשאר כלום.

2. אין ככ הרבה יבואנים גדולים - אם תלך ל-2-3 חנויות גדולות תסגור את רוב הדגמים שיש. 

3. הפערים ביניהם מבחינת אבזור וכו לא ממש גבוהים - אבל הגיאומטריה שלהם קצת שונה.

אני הלכתי והייתי בטוח שאני אקנה דגם x שחפרתי עליו באינטרנט. בפועל הוא לא היה לי נוח בשום צורה ודווקא דגם אחר הרבה יותר התאים לי אנטומית. לך תשב על כמה תעשה סיבוב קטן ליד החנות וקח את אלה שהכי נוחות לך.  

• רעיון טוב! 1
פורסם

חפש פוסטים שלי בנושא, יש שם הר של מידע (נדמה לי פורסם בפורום הזה)

• רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 39 דקות, Nakamichi כתב:

קניתי לא מזמן אופני שטח ברמת כניסה הזאת של בין ה-2000-3000 

כמה טיפים:

1. זה הזמן לקנות - כי בערך חודש לפני כיפור מרוקנים את החנויות. ולא נשאר כלום.

2. אין ככ הרבה יבואנים גדולים - אם תלך ל-2-3 חנויות גדולות תסגור את רוב הדגמים שיש. 

3. הפערים ביניהם מבחינת אבזור וכו לא ממש גבוהים - אבל הגיאומטריה שלהם קצת שונה.

אני הלכתי והייתי בטוח שאני אקנה דגם x שחפרתי עליו באינטרנט. בפועל הוא לא היה לי נוח בשום צורה ודווקא דגם אחר הרבה יותר התאים לי אנטומית. לך תשב על כמה תעשה סיבוב קטן ליד החנות וקח את אלה שהכי נוחות לך.  

נו ולא יכולת להגיד כבר איזה דגם/דגמים? :)

לפני 15 דקות, oryo כתב:

חפש פוסטים שלי בנושא, יש שם הר של מידע (נדמה לי פורסם בפורום הזה)

כן כבר קראתי לפני ועזר לי לעשות סדר אבל עברו כמה שנים אז דברים קצת השתנו אני מניח..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, misterb כתב:

צריך למקסם את התמורה לכסף בגדול, ושיהיה אפשר למכור אותן במינימום הפסד בהמשך.

אם יש לך סבלנות אז זנב קשיח ב 1,000 ש"ח ותמכור באותו סכום אם לא תתחבר.

אם לא שווה לבדוק בגזרת המחיר שלך אופנים של המותג Polygon כחדשות או משומשות - זה משהו באמצע - מצד אחד לא שם מוכר מצד שני איכות טובה ומשתמשים רק ברכיבים מוכרים ולא בזבל. הדבר הכי מבאס זה להיתקע באמצע הרכיבה שעות ואז להתבאס שלא השקעת עוד 700 ש"ח על משהו אמין.

ואם יש לך סבלנות לסוף חכות לסוף שנה, איך שמתפרסמים המבצעים הגדולים חפש אופניים של 2 שנתונים אחורה - זה ממש מציאה באופן יחסי.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם

מצאתי בפייסבוק מודעה של מישהו שגר 200 מטר ממני, הלכתי לראות - כמו חדשות ממש, בנות שנה, כמוני התחיל לרכוב עם הילד ועכשיו משדרג לשיכוך מלא כי לא עומד בקצב, אבל הילד שלו בן 11 חח.

https://bike-stop.com/product/זק-אלומיניום-xc-מרתון-new-merida-big-nine-200/

חדשות עולות 3400 הוא רוצה 2500 אחרי מיקוח קל. לא מוכן בפחות מזה.. 

זה מידה L שמוגדרת מ-177, עשיתי סיבוב הרגיש לי סבבה. הכיסא במצב הכי נמוך ואני מגיע עם קצות הרגליים לרצפה. אפשר לקצר את המוט קצת אם צריך.

מה אומרים? שווה?

מניח שאוכל למכור אותן בהפסד סביר עד 700-800 שח.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

זה לא משנה איזה דגם מומלץ, וגם לארגונומיה המשופרת אין ממש משמעות כשמדובר באדם ספיצפי.

כשקניתי את הזוג שלי, נסעתי לחשמונאים בת"א ופשוט עשיתי סיבוב בכל החנויות והדגמים, ואין מה לעשות, בסוף הגיע הזוג שהרגיש כמו כפפה.

היתרון בלקנות חדש זה המגוון. זה נכון שיש כיוונים לעשות, אבל לא תמיד אפשר לגרום לזוג לא נוח להרגיש נוח. 

הגדרתי תקציב, עשיתי סיבוב על הדגמים הרלוונטים בכל חנות, וידאתי שבזוג שהיה לי הכי נוח, האבזור שמוצע שווה את המחיר ואת רמת הרכיבה שלי ונשאר רק לבחור צבע.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 12 דקות, misterb כתב:

מה אומרים? שווה?

אחלה אופניים. יש לי את הביג9 -3000 (קרבון). זוג שני כבר מאותו דגם.

המחיר נשמע לי קצת גבוה, אבל זה כבר לשיקולך.

מצטרף להמלצות להיכנס לכמה חנויות ולדגום כמה זוגות מחברות שונות.

הגיאומטריה עושה הבדל גדול.

אופני הכניסה שלי היו GT אבלאנש, שהיו אחלה להתחלה, אבל כשהתחלתי לרכב אינטנסיבי יותר

נגרמו לי כל מיני כאבים ומיחושים (בעיקר בשורש כף היד והכתפיים).

אחריהם היו לי מארין שהחזרתי אחרי כמה ימים לחנות כי היו בלתי בעליל עבורי,

וכשעליתי על המרידה הנ"ל ישר הרגשתי בבית. כבר 6 שנים איתם והם עדיין פרפקט בשבילי.

• תוכן חדש...