Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט לגבי הרחבת ביטוח "ערך הקרקע":
יש למשפחה שתי דירות – אחת ישנה משנות ה־60 שעשויה לעבור פינוי־בינוי בעתיד, אבל זה לא בטוח ויכול לקחת עוד 5–10 שנים; והשנייה בבניין חדש מ־2006.
1. לאיזו דירה יותר חשוב להוסיף את הרחבת ערך הקרקע? או שכדאי לעשות זאת לשתיהן על אף הפרמיה הגבוהה? או שבכלל לא צריך את זה?
2. אם כדאי להוסיך את הרחבת ערך הקרקע, האם גם לסיכוני אש וגם לרעידות אדמה?

אשמח לחוות דעת מניסיון או ידע מקצועי!
תודה!

פורסם

תראה, ביטוח ערך קרקע מיועד למצב בו הנזק ליותר מהדירה שלך וחלק מהדיירים (או הביטוח שלהם) אינו יכול או רוצה לשלם את חלקו בבניה מחדש. במצב כזה בעצם חברת הביטוח רוכשת ממך את הדירה כולל הקרקע (ביטוח הדירה הרגיל כולל רק מבנה ואם אתה בוחר בכך גם תכולה, ובד״כ הקרקע היא המרכיב העיקרי בערך הדירה). 

אני מכיר את הכיסוי בעיקר לרעידת אדמה.

מה הסכום האבסולוטי שנדרש ממך?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 דקות, sperial כתב:

תראה, ביטוח ערך קרקע מיועד למצב בו הנזק ליותר מהדירה שלך וחלק מהדיירים (או הביטוח שלהם) אינו יכול או רוצה לשלם את חלקו בבניה מחדש. במצב כזה בעצם חברת הביטוח רוכשת ממך את הדירה כולל הקרקע (ביטוח הדירה הרגיל כולל רק מבנה ואם אתה בוחר בכך גם תכולה, ובד״כ הקרקע היא המרכיב העיקרי בערך הדירה). 

אני מכיר את הכיסוי בעיקר לרעידת אדמה.

מה הסכום האבסולוטי שנדרש ממך?

כעקרון הפרמיה תהיה פחות או יותר מוכפלת עבור ערך הקרקע נגד רעידות אדמה (אני לא יודע כמה יתווסף עוד כיסוי לנזקי אש), במקום כ900 שח לכיסוי ללא ערך הקרקע.

בנוסף עוד משהו שאני לא סגור לגביו:
לפי איזה שטח צריך לבטח? בטאבו רשום X מ"ר, בארנונה Y, ומודד שהגיע כדי למדוד את הדירה בשביל הפינוי בינוי מדד שטח Z. 
השטח הגודל ביותר היה של המודד, ולאחריו הארנונה והטאבו.

פורסם

פעם ב-5 שנים שולחים אליך ״מעריך״ שקובע את ערך הרכוש. לגבי איזה שטח לכתוב - שאל אתֶבוכן הביטוח..

לפי המחיר שכתבת אני מניח שלא ביטחת את התכולה. מומלץ לרכוש ביטוח כזה, ואת כל הנספחים - צד ג׳, חבות מעבידים ועוד מיליון סעיפים חשובים.

עוד עניין חשוב מאוד - לוודא שיש כיסוי לרכוש המשותף. לוודא שוועדי הבתים מבטחים אותו (מעבר לכיסויי רכוש משותף שכלולים בביטוח הפרטי שלך). תחשוב על אירוע שעליו כבר סיפרתי כאן, פריצת צינור ביוב משותף שגרמה נזקים מעל 500,000 ש״ח, שבמקרה זה כוסו על ידי הביטוח של ועד הבית.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, sperial כתב:

פעם ב-5 שנים שולחים אליך ״מעריך״ שקובע את ערך הרכוש.

הוא קובע את ערך הדירה גם או רק את הערך של התכולה?

שאל אתֶבוכן הביטוח

סוכן הביטוח הכוונה?

לפי המחיר שכתבת אני מניח שלא ביטחת את התכולה

נכון כי ערך התכולה לא כזה גדול ולכן לא יודע עד כמה זה שווה את הפרמיה וגם ככה אני חושב שיש ערך מינימאלי של תכולה שחובה לבטח והוא בסדר מבחינתינו

לוודא שיש כיסוי לרכוש המשותף

יש דבר כזה עבור ביטוח דירה פרטית? חשבתי שזה רק משהו שהועד יכול לרכוש

לוודא שוועדי הבתים מבטחים אותו

בדירה הישנה, בוודאות אין ביטוח בכלל, בקושי יש ועד, הכל מתנהל במזומן בצורה גרועה...האם יש משהו שאני בתור יחיד יכול לעשות כדי לבטח את עצמי מנזק לרכוש המשותף אם הועד לא יבטח זאת? האם מה שהצעת יתפוס? (כיסוי לרכוש המשותף בביטוח הדירה הפרטי)

עריכה אחרונה על ידי wzo4
פורסם (נערך)

אכן התשובה היא - פנה לסוכן הביטוח ושאל אותו. ביטוחי דירות כוללים מיליון סעיפים, מביטוח אופניים ומצלמות ועד חלקך ברכוש המשותף, צד ג׳ וחבות מעבידים. כמוכן שלכל סעיף הכללים וההגבלות שלו, אבל הם חשובים מאוד. תחשוב על מצב בו היתה לך נזילת מים שהשחיתה ארונות - אז הביטוח יכסה את הנזק לארון ותכולתו (כמובן בכפוף לשמאות וכו). או נזילת מים שחדרה לדירה של השכן והיה צורך לשפץ חדר אצלו. ואלה דברים שקורים ואפילו די שכיחים.

מציע לך להכנס לאתרים של חברות ביטוח, הן מפרסמות בהם את חוברות תנאי הפוליסה של ביטוחים נפוצים כמו רכב, בריאות ודירה. תגלה הרבה כיסויים שלא חשבת עליהם אבל הם חשובים, ומומלץ לרכוש אותם.

אגב, כיסוי של שיפוצים בדירה מוגבלים, ושיפוצים משמעותיים מצריכים ביטוח נפרד. כלומר (עד כמה שהדיוט כמוני מבין) - אם אינסטלטור בא להתקין ברז ושובר רגל אתה מכוסה, אבל אם אתה משפץ קומה במשך חודש אתה צריך ביטוח מתאים. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

פורסם

אם מדובר על בית פרטי על קרקע אז אין צורך לעשות את הביטוח הזה, אבל אם מדובר על דירה בבניין משותף, חשוב מאוד לעשות את הביטוח הזה כי במקרה של קריסה מוחלטת של הבניין בעקבות רעידת אדמה, הביטוח ישלמו לך את מלוא הסכום של הדירה כולל הקרקע לפי שווי שוק והערכת שמאי, ואתה תוכל לקנות במקום אחר, וגם החלק המשותף שלך מהקרקע ישאר בבעלותך עד שימצא פתרון לבניה מחדש וכ'ו, אז הרווחת כפליים, אבל המצב הזה הוא מאוד נדיר.

פורסם

למיטב ידיעתי לא מדוייק. אם משולם ערך הקרקע הבעלות על חלקו של המבוטח בקרקע עוברת לחברת הביטוח. ועדיין זה חשוב, כי בבניין גדול תמיד יימצא השכן הלא מבוטח או זה שיתנגד למהלך כזה או אחר.

פורסם

זה לא רק תקף לרעידת אדמה לדעתי, זה לשריפה וכו.

תחשבו על זה כמו על טוטל לוס של הרכב. משלמים לכם כסף והוא הופך לרכוש חברת הביטוח. אין גם וגם.

ככל שהבניין יותר גדול, ככה יהיה יותר מסובך לעשות בו בנייה מחדש.

תחשבו על מצב שאש התחילה מדירה אחת, גורמת לשריפת המון דירות. במיוחד בבניין ישן.

פורסם

לא קראתי את תנאי הפוליסה, אבל בזמנו ערך קרקע נקרא סכום ביטוח נוסף ונאמר לי כי הקרקע אינה עוברת לבעלות חברת הביטוח.

פורסם
בתאריך 25.7.2025 בשעה 00:38, FuriousLift כתב:

אם מדובר על בית פרטי על קרקע אז אין צורך לעשות את הביטוח הזה, אבל אם מדובר על דירה בבניין משותף, חשוב מאוד לעשות את הביטוח הזה כי במקרה של קריסה מוחלטת של הבניין בעקבות רעידת אדמה, הביטוח ישלמו לך את מלוא הסכום של הדירה כולל הקרקע לפי שווי שוק והערכת שמאי, ואתה תוכל לקנות במקום אחר, וגם החלק המשותף שלך מהקרקע ישאר בבעלותך עד שימצא פתרון לבניה מחדש וכ'ו, אז הרווחת כפליים, אבל המצב הזה הוא מאוד נדיר.

אם בניין יקרוס מרעידת אדמה יהיו עוד אלפי דירות כאלו.
אני בספק אם חברות הביטוח יוכלו לשלם לכולם את הפיצויים...

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

יש מה שנקרא ביטוח משני או ביטוח לחברות ביטוח...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...