Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, ברווז כתב:

וכן, אני מאד הייתי רוצה לראות פה בארץ חנות אמיתית, סופר-רצינית אחת, שתרים את הכפפה ותהיה כמו מה שרואים בארה"ב או אירופה. 1-STOP-SHOP לכל מה שאתה צריך. 

מ.נ.מ עשו כמה צעדים בכיוון, לפחות בסניף הגדול בכפ"ס.

בפעם האחרונה שביקרתי שם הפתיע אותי אחד העובדים עם ידע מקיף על הכלים של בוש,

אבל בסוף התברר שהוא נציג של לדיקו היבואן ולא עובד של החנות עצמה...

יש גם בהרצליה את רוטנברג, עם מגוון ומבחר של הכל בכל,

אבל זה לא כלבו שאתה מסתובב בו ומתגרה מכל מה שאתה לא באמת צריך,

אלא דלפקים שאתה מבקש מה שאתה כן צריך, אז לא כיף כ"כ גדול לבקר שם.

• תגובות 272
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

@BoazB11 מ.נ.מ ורוטנברג הן חנויות ותיקות המתבססות על קהל בעלי המקצוע, הן לא מייצגות את סוג חנויות ה-DIY לציבור הכללי (וגם המקצועי) כמו שהום סנטר ואייס אמורות להיות.

מבחינתי, זכות הקיום היחידה של הום סנטר היא עובדת היותן של החנויות פתוחות בשבת, המאפשרת השלמות ביום המועדף לביצוע שפצורים ופרוייקטים קטנים בבית. חוץ מזה הסחורה זבל והמחירים מופקעים לחלוטין.

נשאר רק לפנטז על חנויות של HORNBACH (או מתחרותיה באותה הרמה) שיפתחו בארץ ויהיו פתוחות 7 ימים בשבוע (הייתי בחנות שלהם ברומניה לפני יומיים ומילאתי טרולי בכמה דברים שקשה להשיג בארץ אפילו בחנויות מתמחות). 

פורסם
לפני 3 דקות, ALX כתב:

מ.נ.מ ורוטנברג הן חנויות ותיקות המתבססות על קהל בעלי המקצוע,

נכון לגבי רוטנברג.

מ.נ.מ הפכו לחנויות כלבו DIY שהכל במדפי תצוגה מול העיניים.

לגבי פתיחה בשבתות זה בעייתי בארץ כידוע.

בהום סנטר ואייס יש עובדים בשבתות שנראה שהובאו מחב' כוח אדם

ואין להם מושג בשיט על מה שהם מוכרים. היום הם פה מחר שם...

פורסם

רשתות בינלאומיות כמו Hornbach, Bauhaus וה-Brico למיניהם ישמחו לפתוח חנות בארץ כשתהיה לזה דרישה והיתכנות לגאלית. כרגע אני חושב שאולי הדרישה המקצועית קיימת, אבל אף רשת בקנה מידה כזה לא תסכים לעבוד עם שיטת הכסף השחור וה'תעשה לי מחיר' שבעלי המקצוע הישראלים התרגלו אליה פחות או יותר מאז קום המדינה. 

עקרונית, כמה מהרשתות האלה (כולל Hornbach) כבר התרחבו בהצלחה גם לרומניה ולמקומות נוספים במזרח/מרכז אירופה והבלקנים, אבל זה דרש שינויים רבים בחקיקה המקומית ולא התאפשר עד 2008-2010. אם ישראל תיישר קו (או לפחות תתקרב) עם האיחוד האירופי בנושא של העלמת הון/מס ותשלום במזומן, אז בהחלט יכול להיות שנראה חנויות כאלה גם שם. 

עד אז, נצטרך להסתפק בטמבוריות המקומיות שעובדים בהן בעלי מקצוע מנוסים, ועל האינטרנט. 

פורסם
לפני 23 דקות, Derish כתב:

אבל אף רשת בקנה מידה כזה לא תסכים לעבוד עם שיטת הכסף השחור וה'תעשה לי מחיר'

גם השוטף פלוס פלוס פלוס מתי שיוצא, לא עובד כ״כ טוב...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מניח שגם התשלומים זה לא משהו שמקובל ברשתות הזרות. 
לא ידוע לי על אף רשת אמריקאית או אירופאית שבכלל מאפשרת את זה. אשראי תקבל מחברת האשראי שלך ולא מהסוחרים. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

גם ב Hornbach ו Bauhaus לא כל העובדים מומחים אבל לפעמים עם קצת התעקשות אפשר למצוא מישהו שמבין יותר בתחום הספציפי שאתה צריך. 

כאמור הן לא מציעות תשלומים אבל אפשר לשלם דרך צד שלישי כמו Klarna או חשבונית ל 30 יום והנחות ללקוחות מועדפים אם אתה עסק. 

רובן מציעות השאלה של נגרר בחינם, ייעוץ לפני שיפוץ עם מעצב או איש טכני והכנה מראש של הזמנות גדולות. 

ידיד ישראלי חובב DIY שביקר איתי באחד הסניפים הטובים יותר התקשה לא להזיל ריר ולא לקנות דברים שהוא לא צריך

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני זוכר את השנה הראשונה של הנסיעות שלי לארה"ב בענייני עבודה, שהצריכו ביקורים תכופים בחנויות כאלה. בהתחלה נורא התלהבתי מ-Home Depot ו-Lowes. אח"כ גיליתי שאת כל מה ששניהם יודעים לתקן, Menards יודע לבנות מאפס, כך שהכל יחסי. 

הופתעתי לגלות ש-ACE אצלם הוא בכלל פרנצ'ייז של טמבוריות בבעלות משפחתית, לכן כל סניף נראה ומרגיש שונה מהאחר. Harbor Freight התגלה כאופציה מעולה 'לסגור פינות' ולהשלים חוסרים פשוטים בזול, גם אם לא הייתי הולך לשם בשביל קניות רציניות. 

בשנה השניה כבר הייתה לי רשימת קניות קבועה שהייתי מזמין כמה ימים מראש ואז עובר לאסוף בסניף בדרך משדה התעופה לבית המלון. עם הזמן למדתי גם להפיק את מלוא הערך ממדיניות ההחזרות הליברלית שלהם, ומשירות הלקוחות המעולה כשעוד היה כזה. 

נוסטלגיה... היום גם חוויית הקניה שם לא מה שהייתה, וגם אני הפסקתי לעבוד בארה"ב. כנראה בתזמון מוצלח. 

פורסם

אני מחפש משהו דומה ל conrad או saturn בנושא חשמל ואלקטרוניקה ומה שמסביב זה לונה פארק של מוצרים. אהה... וכן המוכרים שמסתובבים בין הלקוחות מבינים היטב במוצרים.

בכל הקשור לכלי עבודה, רק בימי מכירות/תערכות אצל משווקים (בראנד/עץ האורן/מנמ ) תמצא את המומחים שמתארחים.  

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 4 שעות, Derish כתב:

רשתות בינלאומיות כמו Hornbach, Bauhaus וה-Brico למיניהם ישמחו לפתוח חנות בארץ כשתהיה לזה דרישה והיתכנות לגאלית. כרגע אני חושב שאולי הדרישה המקצועית קיימת, אבל אף רשת בקנה מידה כזה לא תסכים לעבוד עם שיטת הכסף השחור וה'תעשה לי מחיר' שבעלי המקצוע הישראלים התרגלו אליה פחות או יותר מאז קום המדינה. 

עקרונית, כמה מהרשתות האלה (כולל Hornbach) כבר התרחבו בהצלחה גם לרומניה ולמקומות נוספים במזרח/מרכז אירופה והבלקנים, אבל זה דרש שינויים רבים בחקיקה המקומית ולא התאפשר עד 2008-2010. אם ישראל תיישר קו (או לפחות תתקרב) עם האיחוד האירופי בנושא של העלמת הון/מס ותשלום במזומן, אז בהחלט יכול להיות שנראה חנויות כאלה גם שם. 

עד אז, נצטרך להסתפק בטמבוריות המקומיות שעובדים בהן בעלי מקצוע מנוסים, ועל האינטרנט. 

אם מסתכלים על פלח השוק של אנשי DIY שקונים בחנויות BIG BOX, אז אין לא בארץ ולא בחו"ל תופעה של תשלום "שוטף+כמה שייצא", "תעשה לי הנחה" ושאר תופעות ישראליות. כן מקבלים את כל כרטיסי האשראי (למעט אמריקן אקספרס ודיינרס ברחבי אירופה). הסדרי פריסה לתשלומים - בין הלקוח לחברת האשראי/בנק שהוא עובד איתם. בארץ ניתן לחייב עסקאות בתשלומים, והעלות של זה מתומחרת (לטוב ולרע) במחירי המוצרים.

כאמור, חזרתי אתמול מרומניה עם טרולי שמילאתי ב-HORNBACH. השארתי את אשתי ואת הילדה במקום בו אין להן שימוש בכרטיס האשראי ונסעתי למקום שגברים נהנים להוציא בו כסף, בניגוד לקניון.

פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

אני מחפש משהו דומה ל conrad או saturn

התכוונת אולי ל-saturn ו-mediamarkt? כי שני אלו הם המקבילים של שקם אלקטריק או א.ל.מ, בעוד ש-conrad זה סופרמרקט של רכיבים וכלים יעודיים לקהילת ה-makers. 

פורסם
לפני 13 שעות, Derish כתב:

Harbor Freight התגלה כאופציה מעולה 'לסגור פינות' ולהשלים חוסרים פשוטים בזול

זו הגרסה ה"מקצועית" של עליאקספרס... ככה אני מגדיר אותם. 

אכן, מצויין בשביל סגירת פינות בקטנה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 30.9.2025 בשעה 11:24, Emanuel5 כתב:

אז מדובר במקלחת של 5 מטר מרובע - אורך 2.5 מטר על רוחב של 2 מטר.
עלויות:
חומר שחור ואביזרים - הכל ביחד הגיע בערך ל 20 אלף ש''ח:
זה כלל, אינסטלציה, צינורות,  מלט , טיח , חשמל (חוטים וכל האביזרים) , שפכטל וכלים , גבס , דבק קרמיקה , רולרים , צבע , איטום,  ניאגרה סמויה , תעלות ניקוז ועוד המון שאני כבר לא זוכר.

קרמיקה 3500 ש''ח:
הלכתי על הכי זול שיש , הזמנתי בפרפקט ליין קרמיקה סינית , כ 30 מ''ר + אסלה תלויה וזה כולל משלוח .
לא ראיתי הבדל כלל בין זה לבין קרמיקה שעולה פי 4 (שהזמנתי בשיפוץ הקודם) , יש לי רק מילים טובות להגיד , הגיע מהר , עטוף הייטב - למעשה זה המשלוח היחידי איי פעם שהגיע אלי וכל האריחים היו שלמים ללא שברים.

כלי עבודה שרכשתי 2800 ש''ח :

1. מחרצת בטון - 1000 ש''ח .

2. חותך קרמיקה - 1000 ש''ח.

3. כננת משיכה - 350 ש''ח .

4. סטלבנד מאתר - 450 ש''ח.

אולי היו עוד דברים ששכחתי .

ברזים ואינטרפוצים 7800 ש''ח:
של חברת חמת, אחריות 7 שנים בצבע רוז גולד - מקווה שיחזיקו .

מקלחון 2400 ש''ח.
הזמנתי 2 קבועים בכל צד , 10 מ''מ עובי , ללא דלתות , לקחו מדידות עדיין לא הורכב .

שיש + כיורים  3500 ש''ח (הערכה):
עדיין לא הוזמן

נגרות:  10 אלף ש''ח (הערכה)
עדיין לא הוזמן - אבל בתהלכי סגירה סופית עם הנגר - זה כולל ארון אמבטיה + ארון בין האסלה לקיר .

דלת כניסה : 3 אלף ש''ח (הערכה)
אני אזמין בהמשך כשאחליף עוד כמה דלתות על מנת להוזיל עלויות.

עבודות כ 5 אלף ש''ח :
זה כולל חשמלאי שהגיע עזור + חבר שהגיע לעזור עם הריצוף וטיח .

חלון אלומינים קטן (50X32 ס''מ)  700 ש''ח:
הזמנתי ממישהו בשטחים - סדרה 4300 , בצבע לבן , ללא הרכבה.

בטוח יש עוד דברים ששכחתי אבל השורה התחתונה היא באיזור ה 56 אלף ש''ח.

תודה על הפירוט,

נראה ששמרת על התקציב בצורה ממש טובה, 

לכאורה מדובר בחדר לא גדול (5 מ"ר), אבל המושג "אמבטיה שירותים" זה שואב תקציב רציני  בכל שיפוץ,

והצלחת לעבור את זה בצורה יפה, שאפו!

-

פורסם
לפני 20 שעות, Derish כתב:

התכוונת אולי ל-saturn ו-mediamarkt? כי שני אלו הם המקבילים של שקם אלקטריק או א.ל.מ, בעוד ש-conrad זה סופרמרקט של רכיבים וכלים יעודיים לקהילת ה-makers. 

במשך 30 ומשהו שנים של נסיעות עבודה לגרמניה אלה השניים שתמיד מצאתי את עצמי מבקר וקונה משהו.זה התחיל במערכות לרכב (בעיקר בזמנו blaupunkt) מכשירי מטבח קטנים ונגני מדיה (ה cd player הראשון שלי ) 

וכל מה שקשור לעבודות חשמל ואלקטרוניקה, שתמיד היה מה לקנות במחירים זולים משמעותית מאשר ניתן היה (גם היום) לרכוש בארץ, מותגים ידועים. 

• תוכן חדש...