Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 שעות, Emanuel5 כתב:

אמרתי מה שלא הולך בכוח ילך בעוד יותר כח .

הגזמה...

אישית אני מוותר מראש במקרים כאלה. לא יודע עד כמה זה שווה את ההתעסקות ובמקרה שלך כנראה יצאת בנזק קל יחסית אבל אי אפשר לדעת. תמיד יש חלופות בטוחות וקלות יותר בשורה תחתונה.

לפני כחודשיים רציתי להחליף כבל מהבית למחסן. יוצא מהקיר החיצוני של הבית, נכנס לצינור מתחת לאדמה ומגיע לצד שני. אממה, הכבל הישן בזוית 90 מעלות הושחל בקיר של הבית סירב לזוז מ"מ ממקומו.
רווי קרבות קודמים כבר לא חשבתי פעמיים - קצצתי אותו משני קצוותיו, קדחתי חור חדש. חבל לריב עם דברים כאלה.

עוד אנקדוטה בנוגע למשיכה עם הרכב:

שכנה רצתה לשנות קצת בגינה, חפרה והתגלה אבן שרצתה להזיז - לא הולך.

חפרנו מסביב לאבן ומסתמן שמדובר בסלע רציני.

כל נסיונות להזיז את האבן ידנית העלו חרס.
חבקה את האבן ברצועת הרמה, קשרה לחבל ושמה על הוו גרירה של הרכב (פאסט דיזל הנעה כפולה) - תק יצא הדרייבשאפט מהמקום...

בסוף הפתרון הנוח ביותר היה לקדוח חורים בסלע ולמלא אותו בשפכטל מסוים שמתנפח בייבוש ומרסק את האבן לחתיכות באפס מאמץ.

לפני 19 שעות, hans כתב:

הופתעתי לגלות שהם ממש, אבל **ממש לא** בקטע של השחלות והסתרות.

לא התעמקתי לבדוק האם מדובר במסורת או בתקנות

לא מדובר בתקנות או מסורת...

תזכור שבמדינות האלה מאד נפוץ להחזיק בית קיץ וכנראה ביקרת בבתים כאלה שהם בתי נופש ולא הבית העיקרי ולכן מראש עשויים בתקציב נמוך. 

בנוסף המון מבנים כאלה הם במקור ישנים מאד ונבנו ללא צורך בחשמל כלל, וברגע שמשפצים ומעדכנים את הבידוד הטרמי הדעה הרווחת היא שעדיף לעשות את הבידוד מהצד של הפאסאד ככה שלא מגיעים לחשמל. 

ממה שאני מכיר זה מאד נפוץ חשמל מוסתר.
בסוף רוב הסקנדינבים מעדיפים פתרון פשוט וזה ניכר לעין בכל דבר, שים לב שבקושי יש מדרכות אבן (מעבר ל"כיכר העיר"), כי לשפוך אספלט וגמרנו הרבה יותר פשוט (מה שאני קורא לו בארץ סגנון ירושלים). 

תשתית חשמל לא פוגעת משמעותית בבידוד הטרמי גם אם הבית מבודד מבפנים. 

• תגובות 272
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעה, דג כתב:

בנוסף המון מבנים כאלה הם במקור ישנים מאד ונבנו ללא צורך בחשמל כלל, וברגע שמשפצים ומעדכנים את הבידוד הטרמי הדעה הרווחת היא שעדיף לעשות את הבידוד מהצד של הפאסאד ככה שלא מגיעים לחשמל. 

כל הבנייה המודרנית משתמשת בחשמל מוסתר, אבל כבל חיצוני יעיל מאד לבית ישן או שיפוץ בלי לחפור בקירות. מדובר בכבלים משוריינים שעמידים לפגיעות, ויש מערכת שלמה של מהדקים ככה שהתוצאה הסופית בטוחה, יציבה ונראית סביר.

לא הזכרתם כאן צנרת מים חיצונית. זה לא נדיר לראות אפילו בבנייה חדשה את ה last mile של הצינורות עובר על הקיר, בתור צינור נחושת או כרום אסטתי,  כשחלק מהסיבה היא התקנות המאד קשוחות בקשר לאיטום חדרים רטובים שלא מרשות מעברים באיטום

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Rשף כתב:

כל הבנייה המודרנית משתמשת בחשמל מוסתר, אבל כבל חיצוני יעיל מאד לבית ישן או שיפוץ בלי לחפור בקירות.

זה בדיוק מה שאמרתי... בדר"כ מעדיפים את הפתרון הפשוט.

גם בבניה חדשה וגם בדירות, אם רוצים לדוגמא אחרי כמה שנים להוסיף איזה כבל תקשורת או נקודה חדשה ע"פ רוב ימשכו כבל בחוץ.

לפני 15 דקות, Rשף כתב:

כשחלק מהסיבה היא התקנות המאד קשוחות בקשר לאיטום חדרים רטובים שלא מרשות מעברים באיטום

אין קשר לאיטום. יש לזה פתרונות. מדובר בבחירה אסתטית בלבד.

לדעתי מקור המסורת הוא ברעיון לשמור על הצנרת מפני קפאון בחורף אבל ב-70 שנה האחרונות אין באמת סיבה וזה נותר אלמנט עיצובי.

דווקא הרבה יותר קל, זול ופשוט לתחזוקה להעביר צינור גמיש בתור הקיר וככה גם נפוץ בבניה מודרנית.

אבל כן ידוע שהרבה אנשים אוהבים לראות את הצינורות מגיעים לאלמנט החימום וככה הסטייל די נשמר.  

לפני 15 דקות, Rשף כתב:

ה last mile של הצינורות עובר על הקיר,

ואיפה הוא עובר לפני? בתוך הקיר, דרך האיטום בצינור גמיש...

עריכה אחרונה על ידי דג
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, דג כתב:

לא מדובר בתקנות או מסורת...

תזכור שבמדינות האלה מאד נפוץ להחזיק בית קיץ וכנראה ביקרת בבתים כאלה שהם בתי נופש ולא הבית העיקרי ולכן מראש עשויים בתקציב נמוך. 

בנוסף המון מבנים כאלה הם במקור ישנים מאד

...
בסוף רוב הסקנדינבים מעדיפים פתרון פשוט וזה ניכר לעין בכל דבר, שים לב שבקושי יש מדרכות אבן (מעבר ל"כיכר העיר"), כי לשפוך אספלט וגמרנו הרבה יותר פשוט (מה שאני קורא לו בארץ סגנון ירושלים). 

אז ככה:

נניח לרגע בצד את המוזיאונים וכיו"ב -

ביקרתי ב-3 בתים פרטיים עדכניים, בכולם זה היה ככה. יישוב קטן כשעה דרומית מאוסלו.

בנוסף, היינו בבית הקיץ של אחת המשפחות - מבנה חדש לגמרי בן פחות מעשור - אותו הדבר. אבל שם בכלל לא היה חיבור לביוב, אסלת קומפוסט :) 

לגבי האספלט - עכשיו כשאתה כותב על זה - קלעת בול! אני ירושלמי אז זה לא קפץ לי לעין... 

אז פשטות ומסורת? אני לא אסתכן בלהכליל על סקנדינביה, אין לי מושג מה קורה בשוודיה/פינלנד, אבל בנורבגיה זה מה שבלט לי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 11 דקות, hans כתב:

אז פשטות ומסורת?

כנראה, אני יכול לאשר לגבי שוודיה.

שוודיה (ופינלד ונורבגיה) הן מדינות גדולות ואני מניח שקשה להעביר קווי ביוב מסודר לכל מקום, במקומות מרוחקים יותר לחלק יש בורות ספיגה (חלקם מתקדמים יותר מסתם בור), קומפוסטר ופאר היצירה זאת אסלת סינדרלה ששורפת את הפסולת. 
לעניין השרשור הזה, תשתית חיצונית לא נראית כל כך רע ומקלה מאד על שינויים ושיפורים

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, hans כתב:

אז ככה:

נניח לרגע בצד את המוזיאונים וכיו"ב -

ביקרתי ב-3 בתים פרטיים עדכניים, בכולם זה היה ככה. יישוב קטן כשעה דרומית מאוסלו.

בנוסף, היינו בבית הקיץ של אחת המשפחות - מבנה חדש לגמרי בן פחות מעשור - אותו הדבר. אבל שם בכלל לא היה חיבור לביוב, אסלת קומפוסט :) 

לגבי האספלט - עכשיו כשאתה כותב על זה - קלעת בול! אני ירושלמי אז זה לא קפץ לי לעין... 

אז פשטות ומסורת? אני לא אסתכן בלהכליל על סקנדינביה, אין לי מושג מה קורה בשוודיה/פינלנד, אבל בנורבגיה זה מה שבלט לי.

אני במקור מנורווגיה אז אני יודע ממקור ראשון שיש ככה ויש ככה... ובבתי קיץ ללא ביוב מאד נפוץ גם לנו במשפחה יש כזה.

אפשר להכליל גם על שוודיה ופינלנד - אותו סגנון.

לפני 2 דקות, Rשף כתב:

בורות ספיגה (חלקם מתקדמים יותר מסתם בור

פעם זה היה סתם בור אבל זה מזמן לא ככה וגם לא חוקי סתם בור. יש תקנות ושיטות וכל מועצה עם התקנים שלה. המועצה שלנו החליטה השנה לעשות בדק בית לכל הבתים עם ביוב עצמאי והאמת המפקח בא אלינו שבוע שעבר.. מחכה לורדיקט..

כהערת אגב אוסיף שהאסלת "שריפה" תפסה נתח שוק היא בגלל שתקנות הביוב הוחמרו ואנשים לא רוצים להשקיע כסף כדי לעמוד בתקן. קונים אסלת משרפה ומבטלים את הביוב.

עריכה אחרונה על ידי דג
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

נמשיך בעדכונים:

את קיר הבלוקים סיימתי , לא צילמתי את זה אבל שמתי שורה אחת של בלוק 10 (אורך 40 ס''מ) , שמתי ברזל בקצה שלו , וכל 3 בלוקים הוצאתי קוצים לחיזוק.
בנוסף מילאתי את כולם בבטון ודאגתי לשבור את התחתית של כל אחד מהם על מנת שיהיה חיבור חזק .
בנוסף עשיתי את הטיח וריצפתי את כל קיר הכניסה, זה נראה ככה:

image.thumb.png.c7ab8f7e1679c1350097b8c0ef932282.png

רובה עשיתי כמעט על כל הקירות , נשאר קצת ואת הריצפה.
בניאגרה השתמשתי בדבק שיש, הבנתי שזה יותר חזק ושומר על הפינות עם הגרונג:

image.thumb.png.590a4621edbd1b0e3f31c7c0e77ea8ec.png

חשמל ותקרת גבס:
בניתי קונסטרוקציה לגבס , לא הכי יפה אבל מאוד חזק , מבחינת דיוק לא יצא לי 100% , אבל כיוון שמדובר בתקרה קטנה זה לא משהו שיראה בעיין אז וויתרתי לעצמי בעניין.

בתמונה הראשונה רואים קונסטרוקציה מעץ שעשיתי על מנת לעזור לי להחזיק את פלטת הגבס בגובה בזמן שאני מסדר אותה במקום.
אני עושה תקרה צפה , כלומר שומר 5 ס''מ מהצדדים ואני מתכנן לשים פס לד בכל המסביב , מקווה שיצא יפה, את החשמל בתקרה החשמלאי העביר:

image.thumb.png.67d15107f4f08b2960e8294dd906cfaa.png

מקווה לסיים עם זה השבוע , כולל שפכטל וצבע , בתקווה לעשות מקלחת ראשונה כבר בשבת :) 

• אהבתי 7
פורסם
לפני 48 דקות, דג כתב:

אסלת "שריפה" תפסה נתח שוק היא בגלל שתקנות הביוב הוחמרו

אפשר הסבר מה זה "אסלת משרפה" ומה הכוונה בתקנות ביוב?

פורסם (נערך)
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

אפשר הסבר מה זה "אסלת משרפה" ומה הכוונה בתקנות ביוב?

לא יודע איך לתרגם את המושג, אבל מדובר באסלה שלא מחוברת למים כלל.

היא למעשה תנור חשמלי.

כשרוצים להשתמש באסלה שמים מן שקית חד פעמית כזו, עושים מה שעושים, סוגרים את האסלה ולוחצים על כפתור - זה פותח מדף שמעביר את השקית עם הצרכים לתא בעירה שם זה נשרף כליל.

הקלאסיקה היתה הרי אסלת קומפוסט שבדר''כ ממוקמת בביתן שרותים קטן בחצר, אבל אנשים רוצים את הנוחות של ישיבה ללא יתושים בקיץ ובלי מעיל בחורף...

תקנות ביוב מסדירות את כל הנושא של טיפול בשפכים. כאמור בסקנדינביה לא כולם מחוברים למערכת ביוב עירונית - במיוחד באזורים הכפריים אבל לא רק.

אצלי למשל יש ביוב משלי, השפכים עוברים למה שנקרא בתרגום חופשי "באר 3 חדרים" שם המשקעים שוקעים והמים עוברים הלאה ויוצאים ל"משטח ספיגה". פעם בשנה (או יותר לפי צורך) מגיעה משאית שאיבה של המועצה המקומית ומרוקנת את המשקעים. יש תקנות לאיך כל הארוע צריך להתנהל.. זה הופך מורכב יותר עם הזמן.

עריכה אחרונה על ידי דג
  • מעניין 1
פורסם
לפני 44 דקות, דג כתב:

"באר 3 חדרים"

דומה למה שעושים כאן עם מים אפורים, משולב עם בור ספיגה.

נושא מעניין שאולי שווה דיון נפרד...

• רעיון טוב! 1
פורסם

בארץ כל נושא המים האפורים בכלל לא מוסדר 

אסלות משרפה כשמן כן הן. שורפות את התוצרת לאפר וחוסכות את הפינוי. בור ספיגה/קומפוסט דורשות אחזקה ופינוי שאין בשורפות חוץ מריקון האפר לפח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 16 שעות, Emanuel5 כתב:

ודאגתי לשבור את התחתית של כל אחד מהם על מנת שיהיה חיבור חזק .

אודה לקצת הסברים על השורה הזו בבקשה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה בלוק 10 עם 3 תאים:

image.thumb.png.1bb2593ab3748e3407304ad0f3d32db4.png

התחתית שלו מאוד דקה , לכן בכמה מכות פטיש אפשר לייצר 3 חורים בקלות , אחד בכל תא.
מה שאני עשיתי זה מילאתי את הבלוקים בבטון , וכיוון שיש חורים הבטון נקשר לאורך כל הקיר מלמטה עד למעלה , אני ממש שברתי את כל התחתית בכל תא.
בנוסף דרך החור שבקצה אפשר להשחיל ברזל לחיזוק נוסף - זה מה שאני עשיתי אבל לא צילמתי .

אני ממש לא בטוח שזה הכרחי , או במצבים מסויימים  אפילו כדאי , החורים האלו מכילים אוויר שעוזר בבידוד , לכן אם זה קיר חיצוני , אולי לא כדאי .
אבל אני רחוק מלהיות מומחה , עשיתי מה שנראה לי על מנת לקבל קיר חזק מאוד שיתמודד גם עם דלת ממד , אולי זה סתם הגזמה .
יש פה מומחים ממני שאולי יכולים לחוות דעה יותר מקצועית.

• אהבתי 1
פורסם

חשבתי שזו הייתה הכוונה, אבל לא הייתי בטוח. הבנתי, תודה. מעניין. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ממה שאני זוכר מאבא שלי ז"ל (שהיה משלים שעות כאינסטלטור/שיפוצניק אחרי העבודה) זה לא מומלץ. הקיר שנוצר הוא מאוד כבד ומיכוון שאינו מכיל מספיק חיזוקי ברזל או רשת הוא לא חזק כבטון מזוין אמיתי. ראינו את זה פעם אצל מישהו שעשה מעין סגירת "מרפסת" שהייתה מונחת על הקרקע ואחרי מספר שנים כל הקיר החל לשקוע...

קיר בלוקים אינו נושא עומס, הוא מיועד להפרדה. אע"פ שניתן להשתמש בו כעזר עם חגורת בטון תפקידו הבסיסי הוא עדיין הפרדה. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...