Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, Emanuel5 כתב:

כלי עבודה שרכשתי 2800 ש''ח :

1. מחרצת בטון - 1000 ש''ח .

2. חותך קרמיקה - 1000 ש''ח.

3. כננת משיכה - 350 ש''ח .

4. סטלבנד מאתר - 450 ש''ח.

אולי היו עוד דברים ששכחתי .

עשיתי פרוייקט דומה בזמן הקורונה,

רשימת הקניות הייתה די דומה:

משחזת זווית BOSCH עם מהירות משתנה - 1,380 ש"ח

דיסק מקיטה קטן "4 - 320 ש"ח

מכסה למשחזת עם חיבור לשואב אבק - 150 ש"ח (אמזון)

2 פלס לייזר BOSCH - כ-1,500 ש"ח (אחד היקפי 360 מעלות והשני רגיל)

חצובה של BOSCH לפלס - 500 ש"ח

מכונת חיתוך סיגמה לקרמיקה 60 ס"מ - 1,780 ש"ח.

גוף דיסק מקיטה 12V לחיתוך זכוכית - 1,250 ש"ח

דיסק יהלום מקיטה (מקורי) - 350 ש"ח

פטישון בוש - 690 ש"ח

פלס קאפרו -120 ש"ח

סולם אלומיניום קאפרו 650 ש"ח

מכשירי SP לצנרת - 280 ש"ח, את הלוחץ שכרתי בתשלום נפרד מחנות אינסטלציה.   

איזמלים לפטישון, מקדחי SDS, ודיסקים שונים - 700 ש"ח

חותך צנרת פקס - 120 ש"ח

מקדחי כוס יהלום - 500 ש"ח

מהדקי קרמיקה מפלסטיק+ מכשיר לחיצה) - 350 ש"ח

ציוד בטיחות - מסכה, פילטרים, כפפות עבודה, סטנד לעבודה - 400 ש"ח.

סה"כ כ-11,500 ש"ח.

האם היתה הצדקה לכל הכלים הנ"ל?

לא בטוח,

אבל אחרי חצי שעה של ניסיונות לשרטט מידות על הקיר, כשאני ואשתי נאבקים בצינור שטיכמוס מלא מים,

הגעתי למסקנה שזוגיות זה חלק מאוד חשוב בשיפוצים, 

happy wife happy life 

ואז הרבה יותר קל להיפרד מ-2,000 ש"ח, לטובת חצובה עם שני פלסים של BOSCH.   

גם הדיסק מקיטה 12V לחיתוך זכוכית, לא היה הכרחי, אך זו הייתה אחת הקניות הטובות, מכיוון שהוא איפשר לחתוך קרמיקה בצורה עגולה, בשקט וללא אבק,

מכיוון שיש לו מיכל מים שמטפטף מים בצורה רציפה על הדיסק יהלום.

משחזת זווית BOSCH עם מהירות משתנה - נקנתה בגלל בטיחות, רוב הפעמים ניתן היה לעבוד עם דיסק "4 שעלה 320 ש"ח, אבל לפעמים הרבה יותר נוח ובטיחותי לעבוד עם כלי חזק במהירות נמוכה. נקנה גם מכסה עם חיבור לשואב אבק (עבדנו איתה כמחרצת). 

המלצה לסיום:

לתכנן מראש ולקנות מאמזון ומאליאקספרס,

מקדח כוס יהלום פשוט, עולה כ35 ש"ח בארץ, בחו"ל רוכשים סט מלא במחיר הזה.

דיסק יהלום מקיטה מקורי 3/8 3", עולה כ360 ש"ח אחרי הנחה אצל היבואן, באמזון המחיר לא רחוק מזה, אך הייתי זקוק לדיסק בדחיפות ושילמתי.

באמזון גם ניתן לקנות דיסקים תחליפיים ממותגים אחרים,

שמתאימים לגודל המוזר הזה (גם היקף חיצוני של הדיסק וגם קוטר טבעת פנימית),

בפחות מרבע מחיר. 

Makita-12V-Glass-Tile-Cutting-Saw-CC01W.jpg (590×477) - Google Chrome 30_09_2025 19_40_33.png

• אהבתי 1

-

• תגובות 272
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 6 שעות, zaf כתב:

הארון זו ״סתם״ קופסא. 

אפשר נראה לי לקנות קוביה פשוטה מנגריות לפי מטר..

לפני 6 שעות, Emanuel5 כתב:

מי מתנדב להרים את הכפפה ולפתוח פוסט - כלים לנגר החובב שרוצה לבנות ארון אמבט בסגנון הזה:

יש נגריות של מייקרים אולי יש אחת קרובה אלייך..

וטיפ קטן, ממליץ על החנות - מי השרון - נמצאת בעיר שלא קיימת אבל שווה ביקור - https://shop.may-hasharon.co.il

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בכל הקשור לכלי עבודה, זה הזמן לבקר את עץ האורן בצפת , סתם... מספיק באתר.

אפשרות שניה להשוות עם בראנד בפתח תקווה, לפעמים המחירים מאוד קרובים.

אישית, נצמדתי לכלים של בוש -חוטיים עבור עבודות ״כבדות״ , במחירים סבירים מאוד לא הגעתי ל 1000 שקלים לכלי בודד.

מסור עגול, משחזת זוית, פטישון, מלטשת אורביט, מולטיטול מסור ג'יגסו.

עם הזמן השלמתי כלים נטענים של בוש 12v שבהחלט מספיק לכל הפרויקטים. קניתי בתחילה סט מברגה ואימפקט מגיע עם 2 סוללות ומטען. והשלמתי גופים בלבד מאמזון -חנות בוש רשמית, כלים ללא פחמים.   מלטשת אורביט ומשחזת 3״ . קניתי גם סוללות חזקות יותר שעולות בארץ כפול. 

כשהיה מבצע טוב בבראנד לפני שנה ומשהו קניתי גם את הפלס לייזר .

אביזרים, היום כדאי לקנות בעץ האורן את האביזרים של דיאבולו , המחירים כרגע מאוד זולים בהשוואה לכל מקום בארץ.

בהצלחה.

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
בתאריך 30.9.2025 בשעה 10:32, Emanuel5 כתב:

י

יש משהו בזה , באמת ששקלתי לחכות קצת , ואני עכשיו שוקל איך להתנסח בלי להשמע פוץ :
כבר כמעט שבוע שאני לא עושה כלום פיזי, אין תקציב לטיסה בחגים ולמעשה אני נכנס לשיפוץ הזה בלי כסף בצד , אני אסתדר איכשהו , אני תמיד מוצא דרך.
מצד שני , אני מרגיש אנרגיות שמאז הצבא לא הרגשתי - ירדתי 5 קילוגרם - למעשה חזרתי ל 70 ק''ג ששקלתי בצבא , הגוף שלי התחזק (אישתי טוענת שהכתפיים והחזה ממש תפחו) , יש לי יבלות ועור מחוספס בידיים , יש לי בטחון עצמי ואני מרגיש שאני יודע בדיוק לאן אני נכנס.
בקיצור באמת שאין סיבה לאבד את המומנטום .

מקווה שזה לא היה פוץ מידי מצידי - אבל באמת שככה אני מרגיש .

אולי אחרי זה תתחיל למכור דיאטה חדשה "אבא שיפוצניק".
על הדרך אתה יכול להפוך לקואצ'ר ב"שיטת השפכטל".
אם הייתי מסיים פרוייקט כזה לא חושב שהגוף שלי יכל להכיל את האגו שלי יותר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • מצחיק 5
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אפרופו הפרסומת, בשוודית אגב, שימו לב שהאמבטיה בדקה 2:03 לא מחוברת לרצפה. חלק נכבד מהאמבטיות כאן עומדות מעל נקודת ניקוז בלי להיות מחוברות. 

זה מאפשר ניקוי קל, פתיחת סתימות והחלפה פשוטה של האמבטיה. 

• אהבתי 1
פורסם

לא זוכר אם הזכרתי, אבל באיזה הייתי במלון בנורווגיה שהיתה בו אמבטיה כזו, שככל הנראה הניקוז שלה לא היה מחובר נכון, הרצפה נרטבה והיתה חלקלקה כמו קרח. סכנת נפשות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אהבתי מאוד לעקוב אחרי הפרויקט המדהים הזה. 

לפעמים הייתי שומר את הדף אוף ליין וקורא כאשר הייתי מטייל אי שם ללא קליטה. 

פשוט מעולה. תודה לך. 

אני כמה פעמים ניסיתי לתעד ולעשות מין מדריך על עבודות כאלו ואחרות שהייתי עושה. 

זה מתחיל עם חשק ומצלמים בהתחלה הרבה ואז אני שם לב שאני לקראת סיום ולא צילמתי כלום באמצע בגלל השוונג.

• אהבתי 1
פורסם

עדכון:
אז בגלל שנכנסתי לשיפוץ המקלחת השניה ללא תקציב , אני חייב לעצור את סיום המקלחת הראשונה .
אז במקום חלון , פשוט הדבקתי כרגע רשת למניעת חרקים :
image.png.1df32e821bf2aa2edb9933f3c5442387.png

במקום נגרות , חתכתי את הארון הישן והכנסתי אותו חזרה:
image.thumb.png.9a163d806c6fbbba3e452848bde575dc.png

במקום דלת יש וילון אמבט .
אנו נצטרך להשאר במצב הזה מספר חודשים , כרגע כל התקציב מוסט לכיוון המקלחת השניה.
האמת שלא דרמתי מידי , גם במצב הזה , הרבה יותר נעים מאיך שהיה לפני .

לפני שעוברים למקלחת השניה , אז קצת הקדמה:
שתי הבנות שלי נמצאות באותו חדר , והבן הגדול בחדר משלו .
הבטחתי לגדולה שיהיה לה חדר משלה עד החטיבה והיא כרגע בכיתה ו'.
אז צריך לייצר עוד חדר שינה.

החלטתי לבטל את חדר הכביסה הקיים , ולהעביר את המכונה והמייבש למקלחץ שלנו (היא 8.5 מ''ר ומקום לא חסר שם) , להרחיב את החדר ולחבר אותו לחדר העבודה שלי , הבן הגדול יקבל 2 חדרים של 6 מטר (אחד מול השני) והבת תעבור לחדר שלו - אני כבר אמצא מקום אחר לעבוד בו :)

בקיצור שברתי קיר קיים ובניתי אחד אחר לצורך העניין הזה:
image.thumb.png.8a870d18bfa894bf465aceb0860c5666.png
אז גם זה מעסיק אותי .

נעבור למקלחת החדשה , היא פשוט ממש גדולה אז הייתה לא מעט עבודת הריסה , בנוסף חלון אחד שפונה למרפסת (מרפסת עצומה שכרגע לא ממש בשימוש) , פתחתי ואני מסב אותו לדלת , זה המצב הנוכחתי:
image.thumb.png.686ab714fbe3d47001cb670d05341b0e.png

כפי שניתן לראות , כמעט כל ההריסות נגמרו , הכל פונה , כולל החול .
וזה הפתח שפתחתי למרפסת:
image.thumb.png.25231612602c808924cb34cbfed9db28.png

כל החומרים וכלים מאוחסנים שם, את הפסולת אני ממלא בשקים ובסוף יום מוריד למטה , לאחר מכן טיטוא זריז ואת הדלת המקורית של המקלחת סגרתי טוב עם מסקנטייפ מסביב , זה יוצר מצב שהבית כמעט ולא מרגיש את השיפוץ , אין יותר אבק ולכלוך בבית , הכל נעשה במרפסת ולא כמו במקלחת הראשונה שם כולנו סבלנו מאוד .

מצד שני , סחיבת כל החומרים , בלוקים מלט , טיח , דבק קרמיקה ועוד , ומצד שני פינוי כל הפסולת - ממש שברו לי את הגב .
הבן הגדול התחיל עבודה חדשה ואני עשיתי כמעט הכל לבד , מקווה שלא חטפתי פריצת דיסק או משהו , אבל אני חייב לנוח כמה ימים כי סובל ממש מכאבים בגב התחתון .

כשתהיה התקדמות אני אעדכן , בינתיים הולך לנוח כמה ימים , חג שמח לכולם.

• אהבתי 5
  • מעניין 1
פורסם

למה הבן צריך 2 חדרים, גם אם קטנים?

למה אתה צריך לחבר את מקלחת ההורים לחדר השכן? 8.5 מ״ר זה חדר גדול מאוד. לי יש חדר טיפה יותר גדול שמשמש כחדר כביסה, עם מיטה לאורחים, שולחן מחשב, ארון 4 דלתות ושני ארונות קטנים שביניהם כיור קטן (לא זעיר).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 4.10.2025 בשעה 12:49, Derish כתב:

רשת ה-DIY האירופאית Hornbach קראה את השרשור הזה ויצאה בפרסומת חדשה תחת הכותרת: No project without drama

אם כבר הוזכרה רשת HORNBACH, אז למי שיש הזדמנות לבקר בחנות כזו באירופה וחובב כלים ו-DIY - לכו לבקר ותראו איך חנות כזו צריכה להיראות מבחינת המבחר הציוד והחומרים ומקצועיות המוכרנים. לראות ולקנא באירופים, בהשוואה לקיים בארץ (דרעק-סנטר ודומיו)

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

למה הבן צריך 2 חדרים, גם אם קטנים?

למה אתה צריך לחבר את מקלחת ההורים לחדר השכן? 8.5 מ״ר זה חדר גדול מאוד. לי יש חדר טיפה יותר גדול שמשמש כחדר כביסה, עם מיטה לאורחים, שולחן מחשב, ארון 4 דלתות ושני ארונות קטנים שביניהם כיור קטן (לא זעיר).

חדר אחד של 6 מ''ר , זה פשוט קטן מידי , כמובן שאפשר להסתדר אבל לא נוח , גם קצת לא הוגן מבחינתו שכל אחת מהבנות תקבל חדר של מעל 14 מ''ר , ויש אמת בדבריו .
לאחד החדרונים יש גם מרפסת חמודה עם המון פרטיות , ככה שזה יצא לו מדהים , זה לפחות מה ששכנעתי אותו , יהיה לו חדר שינה ועוד חדר עבודה עם מרפסת שלו.
החדרים הם אחד מול השני - כלומר דלת מול דלת, אין לי אפשרות לחבר אותם , כנראה שהתנסחתי בצורה מבלבלת .
הקיר שבניתי הוא כיוון שהרסתי קיר של חדר הכביסה לצורך הגדלה שלו .

בנוסף אני לא מחבר את המקלחת הורים (שלנו) לאף חדר , היא גדולה מאוד כי ככה הבית היה בנוי , אני פשוט מעביר את מכונת הכביסה והמייבש לשם , והתליה תתבצע במרפסת הענקית (כ 30 מ''ר) שצמודה אליה ולחדר השינה שלנו , כרגע חוץ מאחסנה היא לא בשימוש .

רעיון יפה לשלב חדר כביסה עם חדר אורחים , אבל לשלב עם חדר בשימוש קבוע של ילד , זה בעייתי .

פורסם

אכן חדר כביסה לא יכול להשתלב עם חדר המשמש למגורים קבועים. אבל יכול להשתלב עם חדר עבודה, בהנחה שמכונת הכביסה והמייבש חרישיים.

השילוב של מיטת אורחים בחדר הכביסה אצלי נובע מכך שבעצם הסבתי חדר רגיל לחדר כביסה, והיתה לי מיטת נוער עודפת. בתקופת הקורונה שימש כחדר בידוד. כיום, כששני בנים עזבו את הקן, יחידת מתבגרים אחת הוסבה ליחידת אורחים וחדר נוסף הוסב ל״חדר ספורט״ עם מכשיר הליכה, טלויזיה ומזגן חזק.

מזכיר לי מישהי, רווקה כבת 30, שרכשה דירת 5 חדרים. הסבירה שהיא צריכה סלון, חדר שינה, חדר עבודה, חדר כושר וחדר לחתול.

פורסם
Just now, sperial כתב:

מזכיר לי מישהי, רווקה כבת 30, שרכשה דירת 5 חדרים. הסבירה שהיא צריכה סלון, חדר שינה, חדר עבודה, חדר כושר וחדר לחתול.

*החתול. 

החתול צריך 5 חדרים. 

היא רק דיירת שלו...

לפני 34 דקות, ALX כתב:

אם כבר הוזכרה רשת HORNBACH, אז למי שיש הזדמנות לבקר בחנות כזו באירופה וחובב כלים ו-DIY - לכו לבקר ותראו איך חנות כזו צריכה להיראות מבחינת המבחר הציוד והחומרים ומקצועיות המוכרנים. לראות ולקנא באירופים, בהשוואה לקיים בארץ (דרעק-סנטר ודומיו)

DONT EVEN GET ME STARTED לגבי הנושא... 

בואו נשבור מיתוס: הום סנטר ואייס אלו לא!!! חנויות DIY. אלו חנויות "הכל לבית". 

זה נוח כשאתה נתקע בשעה מוזרה וצריך משהו סטנדרטי, מה שנקרא QUICK AND DIRTY. 

אבל מי שצריך את הכלי הנכון הולך לחנויות אספקה טכנית. 

רמת המומחיות וההבנה של העובדים בחנויות הום סנטר ואייס - נגיד את זה ככה, זה כמו לדבר עם צלוחית עמבה.

יש לי גם כמה השגות לגבי חנויות רציניות יותר, אבל נעזוב את זה (אני מגיע מהתחום; חנות שאני מחזיק ממנה רצינית לא הבינה משהו די פשוט בתחום כלי בסיסי כמו מברג). הום סנטר ואייס מוכרות סחורה זולה במחיר מופקע, או סחורה יקרה במחיר מופקע עוד יותר. לפעמים המבצעים שלהם טובים, לא יותר מזה. (לפחות בתחום הכלים)

וכן, אני מאד הייתי רוצה לראות פה בארץ חנות אמיתית, סופר-רצינית אחת, שתרים את הכפפה ותהיה כמו מה שרואים בארה"ב או אירופה. 1-STOP-SHOP לכל מה שאתה צריך. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...