Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 272
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 6 שעות, Emanuel5 כתב:

image.thumb.png.26b0db13ffdcd5e0cef376911c221dbd.png

לא שזה יעזור עכשיו אבל לפעם הבאה שאתה משפץ מקלחת או צריך לבצע חיתוך מדויק יחסית, אפשר לקחת קרטון וליצור שבלונה ככה חוסכים חיתוכים מיותרים.

בכל אופן תקשיב לאיש המקצוע ולא למאלתר חובבן כמוני 😁

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

קודם כל, מלא הערכה ליכולות של פות"ש.

באמת.

בתור מי שיש לו שתי ידיים שמאליות ואפס הבנה, הקומפטנציה שמופגנת, מרשימה.

עוד יותר מרשים, שהוא לא נשבר, בהתחשב בתכנית הראשונית (התאריך בראש הציטוט...)

אני כבר חשבתי שהשרשור ייתפתח בסופו לאיזו ספה נוחה לשינה, שעדיין תיראה טוב בסלון, לקנות באיקאה, אחרי שלאישה יישבר...

שאפו.

בתאריך 14.7.2025 בשעה 09:04, Emanuel5 כתב:

בקיצור השבוע אני מתחיל , מקווה לסיים תוך שבועיים (חייב כי כל אוגוסט אני בחו''ל) , אני אעדכן כאן איך מתקדם , ואם תהיה התעניינות אני ארחיב בעניין.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עדכון :

הניסיון השני לקח שעתיים , הנחה לא זהירה גרמה לשבר נוסף:
image.thumb.png.b617a5cb45c95acb208063e589dbd7fd.png 

הניסיון השלישי צלח , כבר הפכתי למאסר , הכנת האריח לקח לי פחות משעה , כולל גרונג (שגם בזה מרגיש שנהייתי לא רע).

הרעיון של איציק לפתוח חור גדול יותר על מנת לוודא שדבק נכנס וממלא כל מה שצריך - פשוט וגאוני , כמובן שישמתי אותו.
בצדדים הרגשתי שהאחריחים קצת בורחים , פתרתי את זה על ידי תמיכות עץ שלחצו מהצדדים , אתמול בערב זה נראה ככה:
image.thumb.png.fe8aeec1bff232855395017fb6d06fc1.png

היום אחרי ניקיון יסודי , נראה ככה:

image.thumb.png.82ceff51e5bc00c564a32fbe3e06818f.png

image.thumb.png.9aef6d9a09b740c92202d226a04cdc6d.png

image.thumb.png.121ecc0a73c09d5f852937712de7a0b4.png

בתאריך 9.9.2025 בשעה 08:21, falou כתב:

קודם כל, מלא הערכה ליכולות של פות"ש.

באמת.

בתור מי שיש לו שתי ידיים שמאליות ואפס הבנה, הקומפטנציה שמופגנת, מרשימה.

עוד יותר מרשים, שהוא לא נשבר, בהתחשב בתכנית הראשונית (התאריך בראש הציטוט...)

אני כבר חשבתי שהשרשור ייתפתח בסופו לאיזו ספה נוחה לשינה, שעדיין תיראה טוב בסלון, לקנות באיקאה, אחרי שלאישה יישבר...

שאפו.

לגבי התוכנית הראשונית לסיים **תוך שבועיים** - רק מעיד על חוסר הניסיון וההבנה ובמה עבודה כזאת כרוכה.
גם לא הערכתי נכון את היכולות שלי והזמן שיקח לי לעשות דברים .
האמת שטוב שכך - כנראה שלא הייתי נכנס לזה מלכתחילה אם הייתי יודע , מקרה קלאסי של Ignorance Is Bliss  :)

• אהבתי 4
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 42 דקות, Emanuel5 כתב:

לגבי התוכנית הראשונית לסיים **תוך שבועיים** - רק מעיד על חוסר הניסיון וההבנה ובמה עבודה כזאת כרוכה.
גם לא הערכתי נכון את היכולות שלי והזמן שיקח לי לעשות דברים .

אני שקוע עד הצוואר בפינוי דירה. 

אין לי ניסיון בזה, במיוחד לא עם לחצי זמן. יש לי בממוצע שעתיים ביום להיות שם.

התכנית המקורית שלי הייתה שבתחילת אוגוסט הכל נגמר :lol:

התכנית הנוכחית, אולי בשבוע הבא, אולי בתחילת אוקטובר :rofl: וגם זה "בטעות". היה אמור להיות שבועיים נוספים של עבודה...

עם כל הניסיון שיש לי בניהול זמנים, וכל הניסיון שיש לי ב-DIY ופרוייקטים של יצירה ובנייה של משהו חדש, לא יכלתי לאמוד את הזמנים כמו שצריך. גם אני הפרזתי ביכולות שלי, ולא לקחתי לחשבון כמה נקודות קריטיות שהפתיעו אותי. 

יש דברים שקשה לתת להם הערכה ריאלית- במיוחד אם אין לך ניסיון בהם בכלל. 

ניסיתי לגעת בנקודה הזו של הלו"ז כבר בתגובה הראשונה שלי פה בשרשור. בעדינות... :lol: הייתי מאד! עדין, כדי לא לבאס אותך מראש. 

אבל, כמו שאמרתי לאורך כל השירשור הזה, הניסיון והטעויות מלמדים אותך הכי טוב. אם לא הייתי שוגג בתכנון הזמנים שלי בפרוייקטים, לא הייתי מסוגל להבין איך לחשב את הזמנים היותר קרובים למציאות שהם לוקחים. אותו הדבר בעבודה, אני יודע לומר די במדוייק כמה זמן יקח לי לסיים משהו שאני עובד עליו או מתחיל לגעת בו. רק ניסיון יכול לתת לך את התובנות האלו. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

החלטתי כן להזיז את הדלת , אז היום ביצעתי הריסה ופינוי , טוב שעוד לא הבאתי את החשמלאי , כי אני כנראה הולך להסתבך עם חוטי החשמל שעכשיו יוצאים לי ממרכז הדלת העתידית.
מתבאס קצת שלא חשבתי על זה קודם , הרסתי טיח קיים ועכשיו עוד פעם לטייח במקום לסגור את הכל בפעם אחת , ככה זה כשלא מתכננים כמו שצריך הכל מההתחלה .
בינתיים הולך ללמוד איך בונים קיר , אם יש טיפים , מוזמנים לשתף :)

זה המצב הנוכחי:

image.thumb.png.fe9604ef00b0cecd5c64b098aece6bf9.png

במקביל מתחיל לתכנן תקרה צפה מגבס , כבר עשיתי בעברי כמה דברים עם גבס , אז מקווה שזה ילך יחסית חלק .

עריכה אחרונה על ידי Emanuel5
  • אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

וואו. 

מהתמונה הזו, אי אפשר להאמין שמישהו לא מנוסה ביצע את העבודה בעצמו. נראה מתוקתק ומדהים.

פורסם

קצת על חשמל :
אז אפשר לראות בתמונה שהעלתי פוסט קודם שבמקום בו תהיה הדלת , יוצא חוט חשמל מהריצפה , ועולים 2 כלפי מעלה .
זה שמגיע מלמטה זאת הזנה לתאורה ולנקודות החשמל , דרך הקופסא של המתגים הוא הולך דרך הצינור השחור למעלה לספק לכל מי שצריך.
הירוק הוא של הדוד , ולכן ההזנה יורדת מלמעלה למתג של הדוד .

אז את הצינור חשמל שמגיע מלמטה צריך לחבר עכשיו לקופסא החדשה שחצבתי , ככה:
image.thumb.png.5841565afb6eafcd8e3ed1c96b12adcf.png

כמובן שעכשיו לחוטים יש דרך ארוכה יותר לעבור והם לא מגיעים, אסור לבצע הארכה של חוטים ולכן אפשרות אחת היא להכין קופסאת ביקורת , וממנה להתחבר (זה יהיה באסה) , אפשרות שניה היא להוציא את החוטים הישנים ולהשחיל חדשים - מקווה שזה יהיה הפתרון.

עכשיו בדומה למקודם , מהקופסא החדשה צריכים לעלות למעלה (עבור הדוד והחשמל למקלחת) , אז פתחתי את תקרת הגבס שיש לי במסדרון , לשמחתי מצאתי ממש מעל החוטים שעולים קופסאת ביקורת עבור הדוד , חצבתי מעט ומצאתי גם את השני:
image.thumb.png.4a84e3aa93f115dba9d519bb8016d304.png

מעולה , אז אפשר לחתוך את שניהם ולהתחבר אליהם מעל תקרת הגבס (אין צורך לחצוב ולהעביר אותם)

כמובן שמהקופסא החדשה צריך לחצוב כלפי מעלה לצורך כל החיבורים , אז בגלל שיש הנמכת גבס, ועל מנת לא להסתבך עם פירוק של ניצבים, עשיתי את החציבה מהצד השני:
image.thumb.png.5ba517b410eda0eb593758a22271fe79.png

אז בגדול עשיתי את כל העבודה השחורה לחשמלאי שיבוא מחר , נשאר לו רק השחלות של חוטים חדשים וחיבורים.

בנוסף עשיתי את האיטום ברצפת המקלחון , אני רוצה שזה יהיה אטום הרמטית אז במקום רובה השתמשתי בסיקה סיל פול - מיועד לאיטום בריכות , והוא אחד המוצרים היותר טובים שיש :
image.thumb.png.71ef69aabdb62819990150c37f0bfbed.png

עבדתי עם נייר דבק , ושפכטל גומי קטן , השתמשתי בעיקר בפאזה של ה 5 מ''מ , יצא מאוד יפה לטעמי .

• אהבתי 2
פורסם

הצרות הכי גדולות מגיעות מהמקומות הכי פחות צפויים - או , איך שרפתי 3 ימים מהחיים שלי.

אז לאחר שסיימתי את ההכנות לחשמל , הגיע חשמלאי לחבר הכל , הבעיה הייתה ההזנה למקלחת שלא היה ברור לי מהיכן היא מגיעה .
בעזרתו של החשמלאי הבנו שזה מגיע ישירות מהלוח , החוטים היו ממש תקועים ולכן גם משיכה חזקה לא הזיזה אותם בצד השני .
הוא כמובן הציע להשאיר את החוטים ולעשות קופסאת חיבורים , עדיף מאשר להכנס להרפתקאה ...

האם הקשבתי לו ? כמובן שלא .
החלטתי להוציא ולהחליף אותם שיהיה קו רציף , בקיצור מחברים את החוטים החדשים , מושכים , מושכים חזק , מושכים ממש חזק והופ נקרעו .
הוצאנו את מה שהשחלנו,  סטלבנד וניסינו למשוך שוב , ניסינו במשך כ 3 שעות , את כל הדרכים והשיטות שיש,  עד שהוא התייאש, והתחיל לחשוב על דרכים יצירתיות להעביר כבל מהלוח בדרך לא דרך , אמרתי לו עזוב , לך הביתה אני אפתור את זה .

למחרת ניגשתי לעבודה , ניסיתי את כל הדרכים והשיטות , כלום לא עובד , אמרתי מה שלא הולך בכוח ילך בעוד יותר כח .
אז כיוון שלוח החשמל נמצא ליד החניה השתמשתי בג'יפ , כמובן ששוב ושוב נקרע , ניסיתי מהצד השני , הבעיה שלמקלחת אני לא יכול להכניס ג'יפ שימשוך לי , אז קניתי כננת ידנית 4 טון וניסיתי איתה :

image.thumb.png.65e961c68c37346a5ca1e13ca004c2fa.png 

התחברתי דרך החדר של הבנות למעקה ומשם משכתי , כמובן שנקרע - שרפתי על זה עוד יום שלם , ללא הצלחה או התקדמות .

לאחר עוד מחשבה קניתי סטלבנד מאתר , זה דומה לסטלבנד רגיל (סטלבנט זה סוג של כבל שקל להשחיל אותו ואז משתמשים בו למשיכת חוטים למי שלא יודע), רק שבקצה שלה יש משדר , ובאמצעות גלאי שמגיע איתו , מאתרים איפה הוא נתקע .
בהתחלה כנראה שלא הבנתי שחשמל גורם לו לזמזום (שמאוד דומה לזמזום שלו כשהוא קרוב למשדר שלו) - אז טעיתי ועשיתי לעצמי אחלה חור בריצפה ליד המדרגות :
image.thumb.png.cdc2bc8360e444f4122f9ec2179e9101.png
פשוט טמטום .

בפעם השניה , השחלתי כל פעם מטר , ועם הגלאי סימנתי X על הריצפה בשביל להבין את התוואי , לבסוף הוא נתקע באחת המרפסות , עוד פעם קונגו והפעם מצאתי את הבעיה:
image.thumb.png.a39c1ce480452228335d09df49cea7dd.png

כפי שאפשר לראות הצינור פשוט קרוע (האדום זה המשדר של הסטלבנד) , לא היה שום סיכוי להשחיל דבר כזה .

בקיצור , תיקנתי עם מופה והשחלתי בקלות את כבל החשמל - ניצלתי את ההזדמנות והשחלתי כבל ירוק מוגן של 2.5  במקום עובי 1.5 שהיה , בצורה כזאת אני יכול לחבר גם תנור חימום בלי דאגות.

image.thumb.png.ddb5b8f8cf24eb0711a3380c010efd61.png

כמובן שעכשיו צריך לתקן שם את האיטום (זאת מרפסת חיצונית) ולרצף שוב בשתי הנקודות .
שמעו - בהחלט מתסכל .

מבינת התקדמות , אני אעדכן עוד יום יומיים - אני ממש לקראת סיום - נשאר רובה ברצפה ולסיים את תקרת הגבס .

• אהבתי 4
  • מעניין 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

שרשור מרתק ללא ספק.

סתם אנקדוטה: כשטיילתי בנורבגיה, ארץ מסודרת לכל הדעות, הופתעתי לגלות שהם ממש, אבל **ממש לא** בקטע של השחלות והסתרות.

לא התעמקתי לבדוק האם מדובר במסורת או בתקנות (chatGPT לא מספק תשובה חד משמעית, חוץ מרמז על חשיבות שלמות הבידוד הטרמי) אבל כמעט בכל מבנה אתה מוצא כבלי חשמל שמטיילים להם על הקיר, בין הקירות, על התקרה ועד ליחידת התאורה. הכול חיצוני. עם מסמרים כאלה מפלסטיק כמו פעם. גם בבקתות חדשות לגמרי. איזה עולם.

עריכה אחרונה:

כן, כבילה חיצונית גם בתוך חדר האמבטיה, או אפילו במיוחד!

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כל הכבוד על היסודיות וההתעקשות ללא פשרות.

גם הרעיון לשים כבל עבה יותר, בהחלט מקורי ויסודי. 

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אתה חודשיים לתוך הפרוייקט, אתה מרגיש טוב שהחלטת לקחת את זה על עצמך?

חוץ מזה שאפו על הנחישות ושאלה נוספת, האם הספה נוחה?

• מצחיק 3
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

האמת שלמרות הקושי , אני בהחלט שמח שלקחתי את זה על עצמי .
יש לי בגדול חיים מאוד נוחים ואני אוהב לאתגר אותם מידי פעם , בשביל עצמי.
הרבה זמן לא התמודדתי עם מצוקת זמן כמו בתקופה הזאת - זה מחייב תכנון מדוקדק ויעילות.

הרבה זמן לא התמודדתי עם קושי פיזי ארוך טווח , ייאוש, תסכולים, עבודה פיזית, אי נוחות משמעותית ביום יום לי ולכול המשפחה - דברים שטוב להתמודד איתם מידי פעם.

גם הסיפוק שמגיע לאחר סיום עבודה קשה, הוא ממכר .
אני ממש שוקל ברצינות לנצל את החגים , לשלוח את כולם לחו"ל לחודש , ולעשות גם את האמבטיה בחדר השינה שלנו - והיא הרבה יותר גדולה מהנוכחית :)

עריכה אחרונה על ידי Emanuel5
  • אהבתי 6
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

בסוף תהיה קבלן שיפוצים 😉

עריכה אחרונה על ידי borsood

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעתיים, Emanuel5 כתב:

והיא הרבה יותר גדולה מהנוכחית

לשם כן תוכל להכניס ג'יפ? 

לפחות תוכל לשטוף אותו טוב טוב. 

תמיד יהיו דברים שישתבשו. בכל פרוייקט ששווה את זה, צריך גם לדעת לתקן. לפעמים זו אומנות בפני עצמה- ובהרבה מהמקרים זה יצריך ללמוד מיומנות חדשה וחשיבה מחוץ לקופסא (של החשמל, במקרה הזה). 

שאפו. 

טוב שהחלפת גם את הכבל לאחד עבה יותר. 

יש יתרונות לכבלים שתלויים על הקיר בצורה מסודרת- הכל נגיש, קל לטיפול, איתור ותיקון תקלות וכדומה. יש כמובן גם חסרונות- כמו פגיעות רבה יותר. 

אני לא חושב שאי פעם גרתי בדירה שבה לא היו חוטים על הקירות. תקשורת\חשמל\WHATEVER. 

בדירה הנוכחית, כשהחלפתי את ספק האינטרנט שלי מהוט לפרטנר סיבים, הטכנאי הקפיד להשחיל כמו שצריך את הכבלים לקיר- ובפעם הראשונה בחיי, אין לי עכשיו שום! כבל! על! הקירות. תוצר לוואי מעניין שאני אוהב ויודע להעריך.

לפני שעתיים, Emanuel5 כתב:

גם הסיפוק שמגיע לאחר סיום עבודה קשה, הוא ממכר .

הזהרתי אותך מראש :rofl:

• תוכן חדש...