Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 272
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

DIY זה תמיד טוב. השאלה כמה רחוק אתה מתכוון ללכת. אם זה רק החלפה של הריצוף והכלים הסניטריים או גם צנרת חדשה, איטום חדש, שינוי מיקומים של דברים וכאלה. בכל אופן מעניין, עוקב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עשיתי את זה בעבר... 

ביום הראשון הבאתי 2 פועלים לפירוק הריצוף והקרמיקה (חרסינות) הישנה.

במקביל התקנתי 'חנוכייה' למים נכנסים, עם פקקים זמניים לאמבטיה/שירותים, כדי שיהיו מים בשאר הבית.

בהמשך הסתבכתי קצת עם צנרת מים חמים שנכנסה מצד אחר אליו העברתי את הדוד.

פתחתי קיר מלמטה והרמתי כמה מרצפות בחדר שינה הסמוך, ושם התקנתי חיבור לצינור ללא הברגה (שכחתי איך זה נקרא).

עוד בעייה הייתה עם חיבורי הניקוזים לקו "4 האנכי המשותף. הצינור שם היה ברזל ישן ורקוב למחצה, ולא רציתי לגעת בו,

לכן בלית ברירה ירדתי לחצר וחפרתי גישה לבור הניקוז, וחיברתי אליו צינור "4 חדש במקביל לישן ואליו התחברתי.

זה היה בניין ישן, אז לא הייתה בעייה עם האילתורים האלה, וכמה שנים אח"כ כשהצינור המקורי קרס, שאר הדירות התחברו לצינור שלי...

דווקא הריצוף והקרמיקה היו החלק הקל והמהנה בכל הסיפור הזה, למרות כל ההפחדות שרק סינים וערבים יודעים לעשות את זה.

עוד נקודה: רציתי שהאמבטיה תהיה 'שקטה', לכן מילאתי חול מסביבה, וזה היה קצת בעייתי ומיותר בדיעבד.

בקיצור: ברגע שנכנסת לזה, אין דרך חזרה.

אם הסתבכת או התייאשת, לך תמצא מי שיתקן לך... הקיץ הוא העונה העמוסה של השיפוצניקים,

ובמצב כזה גם יקרעו אותך במחיר...

פורסם
לפני שעה, Emanuel5 כתב:

החלטתי שלסיפור הזה אני לא חוזר - אני יעשה לבד (מקסימום אקח עזרה במקומות נקודתיים).
מצד אחד , לא התרשמתי שהעוסקים במלאכה הם העיפרון הכי מחודד בקלמר- משמע לא בעיה ללמוד מה לעשות ולבצע.

לא בעייה ללמוד לבד ולבצע, כן, ברמת מיומנות... כלשהי. התוצאה למי שלא מיומן ב-DIY (וגם להרבה כאלו שכן) יכולה להיות רחוקה מהרעיון שיש בראש. 

מצד שני תמיד אפשר לעצור ולקרוא לאיש מקצוע אם נתקעת או לא יצא לך כמו שרצית. 

מה שנקרא, 

I Might Be Funny - 😂😂😂 | Facebook

לפני שעה, Emanuel5 כתב:

מצד שני אני כל היום על התחת מול המחשב , אז קצת פעילות גופנית לא תזיק לי.

תלוי מאד מה אתה בדיוק רוצה לעשות שם. 

"אני רוצה לבנות אוטו תוך שבועיים, קצת פעילות לא תזיק לי". 

אפשרי, אבל עם כמה משתנים-

ג'יפ וויליס "בארגז", למשל, ניתן להרכיב תוך כמה דקות יחד עם קצת עזרה של עוד כמה אנשים.

משפחתומטית מצוייה, יקח קצת יותר זמן.

קח בחשבון גם שפעילות גופנית למי שלא מורגל בהחלט עשוייה להיות קשה. שרירים תפוסים ודואבים וכל מיני הפתעות שלא צפית מראש. 

מאחר ואני לא יודע מה אתה מתכנן, ההמלצה היחידה שלי כרגע היא להתארגן על משהו רך עבור הברכיים.

לפני שעה, Emanuel5 כתב:

בקיצור השבוע אני מתחיל , מקווה לסיים תוך שבועיים (חייב כי כל אוגוסט אני בחו''ל) , אני אעדכן כאן איך מתקדם , ואם תהיה התעניינות אני ארחיב בעניין.

אתה מנסה להיכנס לפרוייקט, שהוא חדש עבורך, ללא ניסיון, ונותן הערכת זמן- אני לא יודע אם עשית לעצמך תכנית עבודה או לא, כדי שתוכל לראות אם זה ריאלי בכלל? 

בלי לקחת בחשבון עיכובים באספקת החומר, קפיצות חוזרות לרכישה כי לא רכשת מספיק וכדומה? 

מקווה שלקחת בחשבון טווח ביטחון.

מצטער אם אני "מוריד" לך קצת ומוציא לך את הרוח מהמפרשים, זו לא הכוונה- מאחל לך שיפוץ קל, כיפי, מהנה וטוב- ההרגשה של הגאווה אחרי שעשית משהו אמיתי בבית היא לא פחות ממדהימה, אבל צריך גם איזה שהוא ידע וניסיון כדי לקחת כזה דבר על עצמך. מקווה שאתה מוכן לאתגר. 

בכל מקרה, תהנה, עוקב, אשמח לשמוע עוד, ואם אוכל לייעץ- כמו תמיד, באהבה.

• אהבתי 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בתור אחד שעשה לא מזמן שיפוץ של חדר אמבטיה יותר קטן מזה שלך - אם אתה מתכוון לעשות את השיפוץ ממש לבד ואפילו מבלי לדעת מה בדיוק אתה משפץ - אתה לא תגמור את זה בשבועיים, במיוחד כאשר אתה לא מנוסה וזקוק לפעילות גופנית. 

לדוגמה - רק פירוק הקרמיקה על הקירות יצריך אותך לפנות כ-15-20 שקי פסולת לפחות. החלפת ריצוף - תוסיף עוד 40 שקים. 

אם אין לך בעיה שחדר האמבטיה לא פעיל - אז תתחיל את העבודה, ותמשיך אותה בספטמבר+אוקטובר...

פורסם

חחחח ההקדמה שלך הרגה אותי, זה מילה במילה מה שהרגשתי בשיפוץ, שיהיה בהצלחה, אולי אצבור ביטחון מהשרשור בעצמי :) 

פורסם

ביקשתי מהמעצבת פנים שעשתה לי את התכנון והליווי בשיפוץ הקודם הצעת מחיר ל 2 חדרי רחצה (יש עוד אחד שאני יעשה אם זה יצלח) - ההצעה עמדה על 15 אלף + מע''מ.
הרגיש לי מעט מוגזם אז החלטתי לעשות גם את זה לבד.

בינתיים אני לא עושה כלום , ביקשתי מהבן הגדול לפרק את הברז , כשהוא הסתכל עלי בעיני עגל וחוסר אונים מוחלט אל מול המשימה הפשוטה הזאת , נפל לי האסימון שיש פה הזדמנות ללמד אותו כמה דברים בסיסים שכל גבר לדעתי צריך לדעת .
אז חוץ מלתת לו הוראות,  אני עוסק בשלי והוא מזיע 😁

על כל פנים , כמו כל שיפוץ שמכבד את עצמו , מתחילים בפירוק והריסה.
המטרה לסיים את זה היום , כולל פינוי הסומסום והכל , על מנת להתחיל מחר אינסטלציה וחשמל , מקווה שאני לא אופטימי מידי .

image.thumb.jpeg.f939b6bf2e02dd3f714bff0a6a8ea8c7.jpeg

image.thumb.jpeg.a27c90062318693b826ed49984786495.jpeg

• אהבתי 4
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תובנות שלאחר היום הראשון:

1. לא הספקתי את מה שרציתי - אין מה לעשות ,חודש יולי והקטנות אוכלות את הראש.

2. אני כבר לא בכושר, קמתי עם כאבי שרירים , אשתי הציעה שנעשה הליכת בוקר בים לשחרור - עשינו,  לא עזר. בניגוד אלי הילד דווקא לא מראה סימנים גריאטרים 😁
אין מה לעשות , בכל זאת הגיל כנראה עושה את שלו .

טיפ למי ששוקל לעשות הריסות:
אל תמלאו שקים עד הסוף, זה ממש כבד ושובר את הגב , עדיף חצי ולעשות יותר הליכות, גם כושר וגם שומר על הגב.

מקווה היום להוציא גם את הרצפה והחול - אבל כבר הבנו שתוכניות לחוד ומציאות לחוד.

image.thumb.png.d1585f2911f3d0bd1a0874b047dbd75c.png

נעכדכן מחר.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 2 דקות, Emanuel5 כתב:

טיפ למי ששוקל לעשות הריסות:
אל תמלאו שקים עד הסוף, זה ממש כבד ושובר את הגב , עדיף חצי ולעשות יותר הליכות, גם כושר וגם שומר על הגב.

ואם ניתן (לא תמיד ניתן), להשתמש במריצה\עגלה.

וכן יש גם כאלו שיודעות לרדת במדרגות. 

ולא, הן לא לגמרי מומלצות. הן גם "דופקות" את הגב בכל מדרגה (בום! בום! בום! בום!...). הטובות עולות בהתאם.

זכור לי שהייתי צריך להרוס חלק מקיר כדי להתקין זכוכית (שיהיה אפשר לראות את הנוף בזמן שיזוף) במרפסת בקומה גבוהה. 

הפינוי היה סיוט. על הצד החיובי של הפעילות הזו, ירדתי במשקל...

פורסם

רציתי להגיד לך שלפירוק עדיף להביא איזה בן דוד, לקח לי כלום כסף ופירק הכל, פיצץ שקים, הרים כמו חמור וסיים ביום וחצי כמעט 2 חדרי שירותים..

ואז נזכרתי שהוא היה דיי טמבל ופיצץ לי צינור במפרסת ובחדר רחצה לא הוריד עד התקרה את הקיר אבל לא נורא... תלוי בכושר הגופני אבל זה בהחלט לא משימה קלה

פורסם
Just now, RG1 כתב:

בן דוד

אוקי.

Just now, RG1 כתב:

פיצץ שקים

מתחיל להישמע גזעני הניסוח שבחרת :lol:

Just now, RG1 כתב:

פיצץ לי צינור 

פה אני כבר כזה :shock: אוקי, יש פה כבר דפוס... :lol:

אבל השוס?!

לפני 1 דקה, RG1 כתב:

לא הוריד עד התקרה את הקיר

אתה יכול בבקשה, איכשהו, להסביר את המשפט הזה? 

בבקשה? 

:rofl:

• מצחיק 1

פורסם
לפני 32 דקות, Emanuel5 כתב:

מקווה היום להוציא גם את הרצפה והחול - אבל כבר הבנו שתוכניות לחוד ומציאות לחוד.

image.thumb.png.d1585f2911f3d0bd1a0874b047dbd75c.png

נעכדכן מחר.

תעדכן גם על הקנס שקיבלת מהעירייה על השלכתֶפסולת בניין שלא באתר ייעודי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני אנסה להתנסח בעדינות על מנת שלא יעיפו אותי מכאן גזענות .
לא הייתי מרוצה מ 95% מהערבים שעבדו אצלי - הם היחידים אגב שהיו איתם עימותים על סף פעולות פליליות.
לא הייתי מרוצה מ 80% מהסודנים/אריתראים שעבדו אצלי.
לא הייתי מרוצה מ 50% מישראלים יהודים שעבדו אצלי.
לא הייתי מרוצה מ 20% מהסינים שעבדו עצלי.
הייתי מרוצה ב 100% מהרוסים/מולדובנים שעבדו אצלי.

מדבר על סמך ניסיון אישי שלי בלבד. 

לפני 8 דקות, sperial כתב:

תעדכן גם על הקנס שקיבלת מהעירייה על השלכתֶפסולת בניין שלא באתר ייעודי.

כרגע הם עדיין אצלי בחצר , כשאסיים עם הכל,  אקח מחבר עגלה, וילקחו לאתר הפסולת בחדרה .
אם תרצה אעדכן אתך.

image.thumb.png.ea334c4b228cf0505360629c6b6813fd.png

• אהבתי 8

• תוכן חדש...