Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עברנו עמוד אז אני מצטט.

לפני 8 שעות, פריג'י כתב:

הפוך גוטה, אני מקשיב בעיקר לאלה שיש סיכוי אפילו הקלוש ביותר שקראו את המדריך המז!**| 😁

האם נשאר לכם מהטיח או שסיימתם הכל? זה יכול לסייע לי בפרויקט צד שאני עושה בשיפוץ ואם נשאר עודף שהייתם רוצים להיפטר ממנו אני מוכן לסייע.

תודה רבה על ההסברים והעצות, אכן מסתדר עם מה שנאמר לי אבל גם חידשת.

שאני אבין, באינטרפוץ 4 כאשר הלחצן בין המצבים מתקלקל, יש או אין אפשרות להחליף בלי לשבור?

ניתן להחליף בלי לשבור, קונים את בורר המצבים, הוא מתברכ החוצה. בוררים :https://www.tapro.co.il/251481-בוררי-מצבים-דיוורטרים-/348277  .

אגב, ההערה שציטטת בהודעה שלך מזכירה לי את הסבתא מגלידה "זלדה" של ארץ נהדרת (אפשר להריץ ל- 04:30).

https://www.facebook.com/watch/?v=351964729835334&t=270

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • אהבתי 2
  • תגובות 272
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

חנויות בודדות מחזיקות מלאי ומגוון של הבוררים האלו.

אצלי היתה נזילה בדיוק משם, לקח לי זמן למצוא תחליף וגם הוא לא זול.

ובדיוק בעניין הזה, כמה אמורה לעלות החלפה קומפלט של האינטרפוץ הקיים (4 דרך) לאחד חדש 3 דרך של חברה מוכרת כמו גרואה או חמת, מהסדרות הגבוהות עם אחריות ארוכה? 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

עדכון:
הלכתי היום לקנות אינטרפוצים ומה שצריך, חשבתי שאני מגיע לחנות בוחר מה שבא לי מעמיס ויאללה .
מסתבר שההזמנה תגיע רק רביעי בערב , אז רק בחמישי אוכל להרכיב אותם - בעייה גדולה מאוד עבורי כי בחמישי כבר קבעתי עם הרצף ויש עוד איטום לעשות וניאגרה ומיליון דברים - בהחלט בעיה !
כרגע מה שאני חושב לעשות זה רק להרכיב את הצנרת והניקוזים על מנת שבכל זאת אוכל ליישם איטום על הרצפה ואז יש סיכוי קלוש שבכל זאת אוכל לרצף כבר בחמישי (לפחות את הרוב אם לא הכל)
אני יודע מאוד מאוד מאוד עקום ולא לפי הספר , אבל זה מה יש ועם זה מתקדמים.

היום לא היה לי זמן לעבוד , בגדול רק עשיתי סימונים לאינטרפוצים וקווי המים , בהחלט באסה.
image.thumb.png.80f3806e677dc03c59c2cda30db5089c.png

נקודות ששווה להכיר:
את הטיח יש להרטיב עם צינור 3 פעמים ביום .

כדאי לסמן בהיקף 1 מטר מגובה ריצוף (בתמונה זה קו הלייזר)
את האינטרפוצים מתקינים בגובה 110 ס''מ, בתמונה רואים שיורדים מהם קווים אנכיים , אלו הצינורות הזנה (בדקתי במפרט את הרוחב של האינטרפוץ ולפי זה עשיתי את הסימונים)
איפה שמסומן צלב ללא קווים אנכים זה בעצם המזלף והוא יחובר בצורה אופקית לאינטרפוץ שלידו.
אם לא מובן אז כשארכיב אותם זה יהיה ברור יותר.

לפני 13 שעות, פריג'י כתב:

האם נשאר לכם מהטיח או שסיימתם הכל? זה יכול לסייע לי בפרויקט צד שאני עושה בשיפוץ ואם נשאר עודף שהייתם רוצים להיפטר ממנו אני מוכן לסייע.

נשארו כ 25 שקים שאני לקחתי , מאחסן אותם כיוון שלאחר שאסיים אני מתכוון להתחיל את חדר הרחצה השני שלנו .
אם ישאר לאחר מכן , אשלח לך הודעה בפרטי .

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, Emanuel5 כתב:

את הטיח יש להרטיב עם צינור 3 פעמים ביום .

כדאי לסמן בהיקף 1 מטר מגובה ריצוף (בתמונה זה קו הלייזר)
את האינטרפוצים מתקינים בגובה 110 ס''מ, בתמונה רואים שיורדים מהם קווים אנכיים , אלו הצינורות הזנה (בדקתי במפרט את הרוחב של האינטרפוץ ולפי זה עשיתי את הסימונים)
איפה שמסומן צלב ללא קווים אנכים זה בעצם המזלף והוא יחובר בצורה אופקית לאינטרפוץ שלידו.

ומה תפקיד הבקבוק בירה? :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 26 דקות, ברווז כתב:

ומה תפקיד הבקבוק בירה? :lol:

אתה יודע כמה עולה אבטיח היום?

• מצחיק 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עדכון:
העברתי קווי מים וחיברתי אותם למחלק המים הראשי , חדי ההבחנה ישימו לב שעדיין לא העברתי קווים ל"ראשי גשם", וגם את הניאגרה עדיין לא חיברתי .
האינטרפוצים יגיעו מחר אז זה יקרה אח''כ .

אני יודע שזה לא נראה הרבה עבודה - אבל זה בהחלט לקח לי המון המון זמן , דווקא לא החלק הפיזי , אלא הלמידה והתכנון של מערכת המים:
איזה תצורת חיבור עדיפה ?
היכן למקם את הצינורות כדי שלא תהיה התנגשות עם קווי הניקוז ?
באיזה גובה ומרחק למקם הכל ?
מחסום ריח רגיל או קומקום ? איפה למקם את קופסאת הביקורת ? אחת מספיקה ? לא , צריך 2 , איפה למקם ומה מתחבר  לאן ואיך ?

שאלות שאינסטלטור מקצועי בכלל לא שואל את עצמו אלא עושה על "אוטומט" - אני מבזבז המון זמן על למידה ובדיקה.
על כל פנים כרגע הכל יושב אצלי בראש (וגם שירטטתי) ואתחיל מחר גם ניקוזים.

אין סיכוי להיות מוכן לריצוף בחמישי אז ביטלתי את הרצף.
בינתיים זה החלק שהכי יאש אותי בכל הסיפור הזה .

image.thumb.png.516214b8fefe8df814ec639d75895dd2.png

• אהבתי 4
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, Emanuel5 כתב:

שאלות שאינסטלטור מקצועי בכלל לא שואל את עצמו אלא עושה על "אוטומט" - אני מבזבז המון זמן על למידה ובדיקה.

בינתיים זה החלק שהכי יאש אותי בכל הסיפור הזה .

זה החלק הכי מעניין לדעתי. 

אתה חושב שכשאני עושה משהו, אפילו שאני מתכנן אותו מראש, אני לא שוגג אף פעם? אני לומד מזה, מפיק לקחים, מפנים, ומנסה להשתפר מזה. אם אני יכול להפיק לקחים לתחומים נוספים מזה, אדרבה וחצי. קורה, אגב, לפעמים, שלקחים של תכנון ובנייה של משהו עוברים לתחומים לא בהכרח קשורים. 

נסה להנות מהלמידה עצמה. זו חוויה בפני עצמה. וזה לקח חשוב לחיים, לדעת לקחת דברים טובים גם מדברים מייאשים וקשים. לקחת על עצמך פה משהו רציני ומשמעותי מאד, זה לא משהו שהרבה מדי אנשים היו מוכנים לחשוב עליו אפילו תיאורטית לביצוע DIY. אני לא הייתי רוצה לעשות את זה בעצמי, פייר. לגמרי בכנות.

פלוס. 

תחשוב על הגאווה שתהיה לך כשזה ייגמר. בחייך. שווה את כל הרגעים האלו של היאוש והתסכול, הם ברי חלוף. הידע, היכולת, הנכונות, אלו הדברים שיישארו אתך.

פלוס 2. 

אותו "אינסטלטור מקצועי" תיאורטי שדיברת עליו. 

אתה חושב שהוא לא התחיל באותה צורה, בלי שיהיה לו מושג ירוק איך לתכנן בצורה טובה את הדברים? ככה גם הוא התחיל. ה"מקצועי" שלו נובע משנים של לעשות את אותו הדבר, שוב ושוב, לכן זה "על אוטומט". וגם אז, לאוטומט יש לא מעט חסרונות לפעמים- כמו להיות יותר מדי בטוח בעצמך שמה שאתה רוצה לעשות זה הדבר הכי טוב והכי נכון, כשהמציאות בשטח לפעמים קצת שונה ולא כולם רואים את ההבדלים הקטנים האלו.  

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

גם לבעל מקצוע לעבוד על אוטומט זו טעות. 

תעצור, בנה לך את כל המערכת בראש כשאתה שם לב מה מתנגש עם מה ומה מפריע למה ורק אז תיגש לביצוע.

ו @Emanuel5 תרחיק ותפריד את צנרת החמים מהקרים לפחות ברמת הזוגות. הם ישפיעו אחד על השני.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתה יודע לבצע שיפועים נכונים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש לך את הלוחצים לצינורות? שים לב שלכל יצרן יש ״מלתעות״ שונות לצינורות . שימוש בלחצנים אוניברסליים לא ״יושב במדויק על הטבעות ובהמשך תהיה נזילה.  תראה הסרטונים על לוחץ אוניברסלי מול לוחץ יעודי :

https://www.facebook.com/SPINDUSTRIES25/videos/איך-לוחץ-מקורי-יכול-למנוע-נזילות/272231645954883/

לפני שעתיים, Emanuel5 כתב:

מחסום ריח רגיל או קומקום ? איפה למקם את קופסאת הביקורת ? אחת מספיקה ? לא , צריך 2 , איפה למקם ומה מתחבר  לאן ואיך ?

https://www.facebook.com/amirsaban/videos/זה-הולך-לחסוך-לכם-הרבה-כסף-ועוגמת-נפש/920968153511672/

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Night Driver כתב:

ו @Emanuel5 תרחיק ותפריד את צנרת החמים מהקרים לפחות ברמת הזוגות. הם ישפיעו אחד על השני.

אנסה, היכן שאפשר ארחיק אותם קצת זה מזה , על כל פנים , לדעתי בשאר הבית הם גם בזוגות וזה לא מטריד אותי יותר מידי.

לפני 4 שעות, sperial כתב:

אתה יודע לבצע שיפועים נכונים?

עדיין לא , אבל אלמד , אם יש לך טיפים , אתה יותר ממוזמן לחלוק !

לפני 3 שעות, zaf כתב:

יש לך את הלוחצים לצינורות? שים לב שלכל יצרן יש ״מלתעות״ שונות לצינורות . שימוש בלחצנים אוניברסליים לא ״יושב במדויק על הטבעות ובהמשך תהיה נזילה.  תראה הסרטונים על לוחץ אוניברסלי מול לוחץ יעודי :

יש לי לוחץ אוניברסלי,  השתמשתי בו לפני מספר שנים כשחיברתי את הקליניקה של אשתי למים - כבר 4 שנים ולא נוזל .
על כל פנים , במקלחת הזאת אני עושה עם צנרת פקס , הכל בהברגה ולא צריך  לוחץ - למה אתה שואל ? כי היא יותר "סלחנית" לאנשים מתחילים ואם עובדים איתה נכון , היא אמינה לא פחות מ SP (דעתי בלבד)

עריכה אחרונה על ידי Emanuel5
פורסם

לאחרונה גם בשיפוץ אצלי וגם כעת בשיפוץ מסיבי אצל בת משפחה, כל ההתקנות הן סמויות. ועלה חשש שלא יראו נזילות עד שכבר יהיה נזק נראה לעין וכשזה יתגלה כבר יהיה צורך לפרק לא מעט. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 29 דקות, Emanuel5 כתב:

עדיין לא , אבל אלמד , אם יש לך טיפים , אתה יותר ממוזמן לחלוק !

אין לי שמץ, רק מודעות לקריטיות של עמידה בתקנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 40 דקות, Emanuel5 כתב:

יותר ממוזמן לחלוק !

לא יודע אם אחדש משהו אבל בכל זאת.. 

התקן הוא 2 עד 5 ס"מ למטר.  חשוב מאוד גם לא לעבור את ה5 שלא ייגרם סגרגציה (שהנוזלים יברחו מהר מידי). 

יש הרבה שיטות איך לבצע את המדידה עצמה, ראיתי כאלה שבנו לעצמם קרש מוכן עם הזווית הנכונה ועליו מניחים את הפלס, יש גם פלס עם קווי שיפוע ועוד.. 

עוד משהו, לא משתמשים בשום אופן בזווית 90, כשצריכים זווית 90 משתמשים ב2 45, כשביניהם צינור באורך לפחות פעמיים קוטר הצינור. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Emanuel5 כתב:

שאלות שאינסטלטור מקצועי בכלל לא שואל את עצמו אלא עושה על "אוטומט" - אני מבזבז המון זמן על למידה ובדיקה

יש דברים שנחמד לעשות לבד.
יש דברים שאני לא רואה סיבה לעשות לבד, בקטגוריה הזו נכנסים דברים שקשה/לוקח המון זמן לעשות או דברים שטעות בהם פירושה נזק גדול מאוד.
נראה לי שאינסטלציה, חשמל וריצוף נכנסים לקטגוריות האלה, וואללה באמת שכל הכבוד לך, אבל אני אישית מזמין אינסטלטור.

בכלל, אני באמת מסיר את הכובע ממה שאתה עושה, אין מה לאמר, אבל אם היית קצת יותר קבלן וקצת פחות פועל כנראה שגם היית עומד בזמנים, אבל אני מבין שיש פה מטרה אחרת, משהו מעבר, זה חתיכת אתגר, ולצלוח אותו זה באמת משהו שכיף להוסיף לרזומה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...