Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי החלונות - מבחינתי כמה שיותר אוורור כמה שפחות עובש. לא הייתי מוותר על חלון.

מבחינת החנוכיות - טוב עשית. כך במקרה תקלה תוכל לבודד את הקו הדולף ולהמשיך בחייך הרגילים. אז הוצאת עוד כמה מאות ש״ח שתהנה מהם ב-20 השנים הבאות. יהיו לך עוד הפתעות במהלך השיפוץ.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 272
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Emanuel5 כתב:

שוקל לסגור חלון אחד ולהשאר אך ורק עם האמצעי - לא יודע מרגיש לי יותר יפה - דעתכם ?

חלון זה חשוב וחלון אחד אצלך הוא די קטן.
לא יודע אם אפשר ליצור משני החלונות הללו חלון אחד ע"י חיבור, אבל אם כן זו אופציה, אולי זה יראה פחות מכוער.
עוד אופציה זה לבטל אחד ולהגדיל את השני.

לגבי סדר העבודה אני לא הייתי הופך את סדר העבודה.
אם אתה לא עומד בזמנים שקול להביא פועל שיעבוד איתך, עדיף, או להשלים עם המצב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לגבי החנוכיה סביר, יש לך שם 16 ברזים. רק אל תשים אביזרים מגלוונים כי הם ייאכלו.

אני צזמן הגעתי למסקנה שהזמן שלי יותר יקר מקבלן טוב ולכן תמיד מעדיף לשלם יותר לשיפוצניק שלא צריך לשמור עליו. בודק סיום פינוי, בודק איטום, בודק סיום צנרת ופינישים. 4-5 שעות בכל התהליך וגם זה לא רצוף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מצד אחד כל הכבוד, מצד שני אני חושב לעצמי שעדיף שכל אחד ישמור על המקצוע שהוא טוב בו.

לצבוע דירה זה יחסית פשוט - מה שאתה לקחת על עצמך ייקח לך הרבה זמן - לפחות עד ספטמבר (ואני עדין). 

קצת קשה יהיה לעמוד מול האישה והמשפחה ולהודות שהתלהבת, לפחות אנחנו לא נסתלבט עליך. מעניין מתי תפנה לאנשי המקצוע. בכל אופן בהצלחה וכל הכבוד על היוזמה.

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 5 שעות, Michazzz כתב:

לפחות אנחנו לא נסתלבט עליך

דבר בשם עצמך.

• מצחיק 7

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תבטל את החלון זה יותר טוב מוונטה ויהיה לך יותר אור טבעי. אין כמו קרן שמש מנצנצת בישיבה אחרי הקפה של הבוקר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
בתאריך 15.7.2025 בשעה 11:46, sperial כתב:

את הרצף הסיני הביא אלי קבלנצ׳יק. חייב לומר שלא הבנתי איך האיש הסתדר בדירה חודש כשאפילו השירותים מפורקים.

שאלת את זה בעבר , וקיבלת תשובה 😆

image.gif

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

עדכון:
סיימתי טיח .
השתמשתי בטיח מוכן דוחה מים - לא זוכר בדיוק את השם שלו , אבל הוא מיועד לחוץ להתמודד עם סביבה קרובה לים ,  הוא משמעותית יקר מטיט ומלט אבל מסתבר שחבר ששיפץ את הבית נתקע עם משטח כמעט שלם של הדבר הזה והוא שמח שאקח ממנו.
הרכבת המייקים לקחה כ שעה וחצי  (למי שלא יודע אלו סרגלים שמשתילים בקיר על מנת לפלס בצורה קלה את הטיח).
לטיח עצמו השתמשתי ב 26 שקים של 40 ק''ג - סה'''כ כ 5 שעות עבודה , רוב הזמן אני סחבתי וערבבתי חומר והעובד מרח את הטיח - מדי פעם התחלפנו , העניין הוא שהעובד המקצועי מורח מהר יותר ממני ובקושי נופל לו טיח על הרצפה , לעומתי שרבע הולך לפח ויותר איטי , אבל בהחלט לא קשה מידי, לסחוב ולערבב שקים של 40 ק''ג זה יותר קשה.

image.thumb.png.b837a7f87c9d01506cee401e2252f74d.png

מקווה שעד יום שלישי אצליח לסיים:
ניאגרה תלויה - הרכבה ויציקה.
להרכבי 6 אינטרפוצים של 3 דרך כל אחד.
להבין מה לעזזל קורה שם עם החשמל ולייצר נקודות חדשות.

רבעי לעשות איטום , וחמישי אולי אתחיל לרצף.
זאת התוכנית - נראה לי קשוח אבל  אפשרי.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם

לא אוהב את האינטרפוץ 4 דרך , מעדיף לשים שנים של 3 דרך במקום.
עושה 2 מקלחונים - אחד מול השני ללא הפרדה (יש מריבה קבועה בין הבנות שלי על המקלחת כשחוזרים מהים, הפתרון שלהם הוא לתפוס לי את המקלחת בחדר שינה - זה אמור לפתור לי את הבעיה )
בנוסף עושה גם 2 ברזים  (על כיור אחד גדול).
ככה מגיעים ל 6 אינטרפוצים 😅

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 23 דקות, Emanuel5 כתב:

יש מריבה קבועה בין הבנות שלי על המקלחת כשחוזרים מהים, הפתרון שלהם הוא לתפוס לי את המקלחת בחדר שינה - זה אמור לפתור לי את הבעיה

הן יריבו מי באיזה מקלחון.

• מצחיק 5

פורסם
לפני כשעה, Emanuel5 כתב:

השתמשתי בטיח מוכן דוחה מים - לא זוכר בדיוק את השם שלו , אבל הוא מיועד לחוץ להתמודד עם סביבה קרובה לים ,  הוא משמעותית יקר מטיט ומלט אבל מסתבר שחבר ששיפץ את הבית נתקע עם משטח כמעט שלם של הדבר הזה והוא שמח שאקח ממנו.

נשמע מאוד מעניין.

כשאתה אומר יקר יותר, בכמה מדובר? 

באחוזים וגם במספרים.

יצא לך ממש במזל. אין כמו חומר ייעודי.

לגבי האינטרפוצים, כמה זמן זה להתקין 2 יח' אינטרפוץ 3 לעומת אחד של 4? זה כפול עבודה? ומבחינת ציוד מהחנוכייה יש הבדל? (קו קר וקו חם לכל אינטרפוץ?)

אחלה שרשור. כל הכבוד. 

אני בסטטוס שהיית בו לפני השיפוץ הקודם, בדיוק משפץ ומנסה להבין אם הם עושים נכון או לא, ככה שבאת לי מהשמיים :)

פורסם (נערך)

אין לי מושג כמה הטיח עולה - המחיר שלו לא מפורט באתר , אני פשוט קיבלתי אותו:
image.thumb.png.2d24b60a734334cc3b9ec1cbf538db49.png

לאינטרפוץ 4 - יש פשוט 2 כניסות ו 2 יציאות - סה''כ 4 קווים
לאינטרפוץ 3 יש 2 כניסות אבל יציאה אחת - סה''כ 3 קווים .
מכאן גם השם שלהם.

בגדול להרכיב 2 איטרפוץ-3 , אכן יקח כמעט כפול זמן מאחד של 4, לאדם מקצועי לא אמור לקחת יותר מ 30 דקות להרכיב אחד (בהנחה שכל קווי המים כבר נמתחו).
מבחינת החנוכיה (מחלק המים) - בוודאי שיש הבדל.  לכל אינטרפוץ (לא משנה אם זה 3 או 4 ) יש 2 יציאות (קו חם וקו קר) כלומר אתה מכפיל את כמות הקווים.

למה לעשות את זה אתם שואלים?
דבר ראשון , האינטרפוץ 4 נוטים להתקלקל , הלחצן שמעביר בין המצבים נדפק , לאף אחד אין כח להתעסק ואז העליון הופך ללא שמיש ונמצא רק ליופי.
דבר שני מאפשר מים משני במקורות בו זמנית - אני אוהב את זה .

אם כרגע מרכיבים לך אינטרפוצים  (ובכלל כל נקודת מים), תוודא 2 דברים:
1. שמרכיבים אותם בעומק המתאים - אם בולט מידי החוצה זה לא יראה טוב , אם עמוק מידי מתחילים כל מיני אילתורים של מאריכים למינהם - סופר חשוב.

2. שנקודות יציאת המים מפולסות - קח מוט הברגה בקוטר הקו היוצא,  ותחבר אותו לנקודת יציאת המים , בצורה כזאת אתה יכול להניח פלס (וגם לראות דיי טוב בעין) אם המוט אכן בניצב לקיר - זה סופר חשוב (אבל בעיקר בסוללות מים של האמבטיה - אחרת יהיה שם בלאגן)

דבר שלישי והכי חשוב - מאוד ממליץ לך לא להקשיב לאנשים בפורומים שלא מבינים כלום,  ובטח שזה לא המקצוע שלהם ואין להם את ההסמכות הנדרשות (בעיקר הייטקיסטים שמשפצים מקלחת דיי לבד בפעם הראשונה בחיים שלהם 😁)

עריכה אחרונה על ידי Emanuel5
פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, Emanuel5 כתב:

דבר שלישי והכי חשוב - מאוד ממליץ לך לא להקשיב לאנשים בפורומים שלא מבינים כלום,  ובטח שזה לא המקצוע שלהם ואין להם את ההסמכות הנדרשות (בעיקר הייטקיסטים שמשפצים מקלחת דיי לבד בפעם הראשונה בחיים שלהם 😁)

הפוך גוטה, אני מקשיב בעיקר לאלה שיש סיכוי אפילו הקלוש ביותר שקראו את המדריך המז!**| 😁

האם נשאר לכם מהטיח או שסיימתם הכל? זה יכול לסייע לי בפרויקט צד שאני עושה בשיפוץ ואם נשאר עודף שהייתם רוצים להיפטר ממנו אני מוכן לסייע.

תודה רבה על ההסברים והעצות, אכן מסתדר עם מה שנאמר לי אבל גם חידשת.

שאני אבין, באינטרפוץ 4 כאשר הלחצן בין המצבים מתקלקל, יש או אין אפשרות להחליף בלי לשבור?

עריכה אחרונה על ידי פריג'י

• תוכן חדש...