Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים מבורכים.

בהמשך לשרשור של היונדאי, אני אחפש פה אחר הרכב המתאים.

משפחה צעירה בת שלוש נפשות + אחד בדרך.

דרישות: מרווח(תא נוסעים ובגאז'), אמין,  מודל 2016-2019, חסכוני כמה שיותר.

תקציב: 60K+ חנוק 70K.

נסועה ממוצעת ליום 15-20 ק"מ לא כולל טיולים מדי פעם צפון בחופשים וכו. 

רכבים שעברו לי בראש וכביכול סביב התקציב: טוסון, ויטרה, ספורטאג', קיה נירו.

בנתיים מה שעל הפרק זו קיה נירו.

אשמח להמלצות והצעות שלכם לגבי כל הרשימה, עבור אמינות צריכת דלק ותחזוקה.

אשמח אפילו להשוואה בצריכת הדלק בין הדגמים הנ"ל.

זהו לבנתיים, אם אזכר בעוד משהו אכתוב.

תודה רבה.

פורסם

למאזדה CX5 צריכת דלק לא נמוכה, ביטוח מקיף יחסית יקר ומחיר רכישה כזה שמוריד אותם בשנתון.

אבל כן, זה רכב אמין מאוד ומתאים למשפחה שלכם.

• מעניין 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

במקומך הייתי רוכש רכב שלא נמצא ברשימה - סוזוקי קרוסאובר 2017 +, עם מנוע 1.4 טורבו בנזין.

הוא יותר מרווח מאשר ויטרה,  זריז, די חסכוני ולא יקר לתחזוקה ( ביטוחים, טיפולים).

אם תוותר על צריכת דלק לטובת מרחב פנים ומערכות בטיחות אקטיביות- קיה ספורטאז' 2017 מנוע 2.0 .

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ולהוסיף שבנסועה הצפויה שלך, פחות מ-10,000 ק"מ בשנה, החיסכון בדלק הוא שיקול משני ביותר.

בחזית הביטוח והטיפולים הסוזוקי חסכוני, והקרוסאובר חולק את מכלולי ההנעה עם הויטארה, אבל הוא הרבה יותר מרווח, וכבונוס גם יותר זול. ברכישת הרכב שלי התלהבתי מהעיצוב של הויטארה, כשבחנתי אותה מול הקרוסאובר לא היו שום התלבטויות, הקרוסאובר יותר מרווח עם תא מטען הרבה יותר מוצלח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חשבתי על הקרוסאובר הזה אבל הבנתי שהוא לא חסכוני לגבי אמינות אני באמת לא יודע מה איתו.

לגבי הנסועה, אלו ק"מים של ימים שגרתיים אבל כן יש נסיעות לעיר אחרת להורים מדי פעם או צפון בחופשים ככה שמאד חשוב לי צריכת הדלק.

לכן הנירו על הפרק למרות שהוא לא הכי גבוה וגם אותו כמובן אני צריך לבדוק לגבי האמינות.

מה לעשות התרגלתי לi10 שברוך ה' לא הוצאתי עליה שקל מלבד טיפולי 10k

פורסם
לפני כשעה, cohen motor 377 כתב:

חשבתי על הקרוסאובר הזה אבל הבנתי שהוא לא חסכוני 

הבנת לא נכון. 

יהיה כנראה יותר חסכוני מאשר I10 שלך, אם יש נסיעות בכבישים בינעירוניים.

וגם לא פחות אמין.

החסרונות של סוזוקי :

אין מערכות בטיחות אקטיביות, רק מוביל איי.

מרגיש נוקשה בנסיעה עירונית

מרגיש פשוט בפנים מבחינת איכותי החומרים ועיצוב פנימי.

• מעניין 1

פורסם

עןד לא הראתי לאשתי את הרכב אבל נניח שאני מכניס אותו נגד הנירו.. מה הן התוצאות?

את האמת שהנירו מאד משך אותי מבחינת מראה וצריכת דלק. השאלה עם הקרוס ףאובר יכול לעמוד מולו...?

משהו בנירו מרגיש יותר חדיש ועדכני בלי קשר למערכות בטיחות. 

בסוף הסרטון פה איתי לא היה נראה מבסוט מהרכב 

פורסם (נערך)

אני מעמיד את עצמי בנעליים שלך, והבעיה שלי עם נירו - מערכת היברידית בתקציב שרשמת תהיה מחוץ לאחריות של 5 שנים.

קיימת תכנית רכישת תקופת אחריות נוספת ( לשנה או 15 אלף קילומטרים בעלות של 400₪) עד גיל 10 או 200 אלף קילומטרים.

אבל זה לאחר בדיקת תקינות של מערכת היברידית. אם היא יוצאת לא תקינה בבדיקה - האחריות תינתן רק אחרי התיקון. 

אז אני הייתי יוצא נירו שעוד לא סיימה את האחריות של היבואן האוטומטית ( מועד עליה לכביש חצי שני של 2020, עם פחות מ 100 אלף קילומטרים ), רוכש את הרכב ומביא אותו לבדיקה לפני תום האחריות.

או שהמערכת תקינה וניתן להפעיל תכנית הארכה, או שהתיקון יתבצע באחריות ( לפני גיל 5 או 100 אלף קילומטרים).

ככה יש לך שקט לכמה שנים טובות בנושא ההיברידי.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • מעניין 1

פורסם

אני רוצה לחדד מעט את עניין צריכתֶהדלק.

אתה מדבר על 20 ק״מ ליום. זה 100 ק״מ בשבוע. נעגל ל-500 ק״מ בחודש. 6,000 ק״מ בשנה (וזה פחות, כי חופשות וכו׳.

למען החישוב נניח עוד 4,000 ק״מ בשנה לטיולים. סה״כ 10,000 ק״מ בשנה. לפי התאור שלך כנראה פחות.

ניקח רכב בזבזני. שותה 10 קמ״ל. זה 1,000 ליטר בשנה. 7,000 ש״ח.

עכשיו רכב קצת יותר חסכוני. צורך 12 קמ״ל. 800 ליטר בשנה. 5,600 ש״ח.

אולי רכב חסכוני מאוד, צורך 15 קמ״ל. אבל מה, דגם יותר ישן (כי הוא היברידי ויש על זה פרמיה). 650 ליטר. 4,700 ש״ח 

סה״כ ההפרש 1,400 ש״ח בשנה או 2,300 ש״ח להיברידי, שיהיה יותר ישן, וכל סיפור ביטוח הסוללה שהזכיר ולאד.

אם תחשב את סך העלויות של החזקת הרכב - נניח 8,000 ש״ח ירידת ערך (לפי 13% מ-60,000), 5,000 ש״ח ביטוח, 2,000 ש״ח תחזוקה, 7,000 ש״ח דלק וכל מיני הוצאות ״קטנות״ תגלה שהחסכון בדלק מהווה משהו בסביבות 5-10% מעלות החזקת הרכב. האם זו סיבה מספקת לבחירת רכב יותר ישן או צפוף?

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חבר שמתעסק במשלוחים ומחזיק קרוסאובר 2014 דווקא מבסוט מהרכב

יוצא לו 1:14 משולב, לטענתו הטיפולים הם שגרתיים בלבד, הרכב מרווח מאוד מספיק בכיף לשני כיסות תינוק ומבוגר צנום

אני הייתי מוריד את הטוסון והספורטאז' מהרשימה, כי עם טורבו הם פחות אמינים, ובלי הם שתיינים - וזה עוד חוץ מסוגיית אמינות המנוע

אומנם בק"מ שלך לצריכת דלק אין משמעות גבוהה, אבל אם הויטרה ברשימה אז אחותה השמנה ודאי מקבלת את הכתר

פורסם
בתאריך 19.5.2025 בשעה 20:05, sperial כתב:

אני רוצה לחדד מעט את עניין צריכתֶהדלק.

אתה מדבר על 20 ק״מ ליום. זה 100 ק״מ בשבוע. נעגל ל-500 ק״מ בחודש. 6,000 ק״מ בשנה (וזה פחות, כי חופשות וכו׳.

למען החישוב נניח עוד 4,000 ק״מ בשנה לטיולים. סה״כ 10,000 ק״מ בשנה. לפי התאור שלך כנראה פחות.

ניקח רכב בזבזני. שותה 10 קמ״ל. זה 1,000 ליטר בשנה. 7,000 ש״ח.

עכשיו רכב קצת יותר חסכוני. צורך 12 קמ״ל. 800 ליטר בשנה. 5,600 ש״ח.

אולי רכב חסכוני מאוד, צורך 15 קמ״ל. אבל מה, דגם יותר ישן (כי הוא היברידי ויש על זה פרמיה). 650 ליטר. 4,700 ש״ח 

סה״כ ההפרש 1,400 ש״ח בשנה או 2,300 ש״ח להיברידי, שיהיה יותר ישן, וכל סיפור ביטוח הסוללה שהזכיר ולאד.

אם תחשב את סך העלויות של החזקת הרכב - נניח 8,000 ש״ח ירידת ערך (לפי 13% מ-60,000), 5,000 ש״ח ביטוח, 2,000 ש״ח תחזוקה, 7,000 ש״ח דלק וכל מיני הוצאות ״קטנות״ תגלה שהחסכון בדלק מהווה משהו בסביבות 5-10% מעלות החזקת הרכב. האם זו סיבה מספקת לבחירת רכב יותר ישן או צפוף?

בוקר טוב.

לקחתי את מה שעשית ונמצדתי כמה שיותר למציאות היומיומית.

הנירו ירד מיד כששמעתי מחברות הביטוח כמה עולה לבטח אותו, איזור 10k+ .

הוספתי לו עוד כל מני הוצאות וגם חישבתי בנוסף את ההמלצות שניתנו פה לגבי היברידי בן 5-6, הגעתי להוצאה שנתית עליו כמעט 24k,

אז הוא ירד מיד מהכוונת.

אז כמו שהומלץ פה וגם בפורום הכיוון הוא סוזוקי קרוסאובר.

הרכב נראה סבבה לגמרי ועולה על הדרישות שלנו. עכשיו נשאר רק לחפש אחד עם נתונים כמה שיותר טובים בתקציב שלנו ושלום על ישראל.

עכשיו קפצה לי מחשבה קטנה, אני די חובב שטח וג׳יפים, וברור לי שהקרוסאובר לא שם.

וכאן באה השאלה, האם כבר עדיף לי להתפשר על קצת ממרחב הפנים וללכת על הויטרה שהוא יכול לקחת אותנו קצת יותר רחוק מחוץ לכביש או שזה בככל אותו רכב גם בביצועים?

על מה כדאי ללכת?

תודה רבה והמשך שבוע מבורך.

עוד שאלה ששכחתי לשאול, האם כדאי לי לראות רכבים במגרשים כמו טרייד מוביל או פריסבי או שגם מהם כדאי להתרחק?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...