Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 19.5.2025 בשעה 18:10, vladclar כתב:

אני מעמיד את עצמי בנעליים שלך, והבעיה שלי עם נירו - מערכת היברידית בתקציב שרשמת תהיה מחוץ לאחריות של 5 שנים.

קיימת תכנית רכישת תקופת אחריות נוספת ( לשנה או 15 אלף קילומטרים בעלות של 400₪) עד גיל 10 או 200 אלף קילומטרים.

אבל זה לאחר בדיקת תקינות של מערכת היברידית. אם היא יוצאת לא תקינה בבדיקה - האחריות תינתן רק אחרי התיקון. 

אז אני הייתי יוצא נירו שעוד לא סיימה את האחריות של היבואן האוטומטית ( מועד עליה לכביש חצי שני של 2020, עם פחות מ 100 אלף קילומטרים ), רוכש את הרכב ומביא אותו לבדיקה לפני תום האחריות.

או שהמערכת תקינה וניתן להפעיל תכנית הארכה, או שהתיקון יתבצע באחריות ( לפני גיל 5 או 100 אלף קילומטרים).

ככה יש לך שקט לכמה שנים טובות בנושא ההיברידי.

טוב שירדת מהנירו - בתקציב שלך לא היית מוצא אחת נורמאלית, והרכב שולאד מתייחס אליו (אחרי 2020) אתה תחרוג הרבה מאוד מהתקציב.

לגבי הקרוס - סה"כ רכב נחמד, אני רכשתי אחת לפני כחודש בערך מרווח באופן מפתיע צריכה ממוצעת של 1/14.5, סוחב היטב, בעיניי כסא נהג שעדיין לא הצלחתי להבין אם הוא נוח לי או לא.

הויטרה צפופה משמעותית גדם ה4X4 די מפתיע ביכולת השטח שלו אבל גם צורך יותר דלק והשאלה כמה פעמים (אם בכלל) תגיע לשטח שמצריך באמת 4X4?

פורסם
לפני כשעה, llaavvii כתב:

טוב שירדת מהנירו - בתקציב שלך לא היית מוצא אחת נורמאלית, והרכב שולאד מתייחס אליו (אחרי 2020) אתה תחרוג הרבה מאוד מהתקציב.

לגבי הקרוס - סה"כ רכב נחמד, אני רכשתי אחת לפני כחודש בערך מרווח באופן מפתיע צריכה ממוצעת של 1/14.5, סוחב היטב, בעיניי כסא נהג שעדיין לא הצלחתי להבין אם הוא נוח לי או לא.

הויטרה צפופה משמעותית גדם ה4X4 די מפתיע ביכולת השטח שלו אבל גם צורך יותר דלק והשאלה כמה פעמים (אם בכלל) תגיע לשטח שמצריך באמת 4X4?

לא אני לא מתכוון ל 4×4, אלא לג׳יפון נחמד שאני אוכל להיכנס איתו לשבילים חמודים בלי לפגוע בו. וכאן שאלתי, האם הקרוסאובר באותו גובה כמו הויטרה או שיש הבדל משמעותי בניהם?

כמו שכתבתי לא מחפש טיול שטח מאתגר אלא מיקומים קצת יותר רחוקים מכביש רגיל שאני

אוכל להיכנס איתו כמו מעיינות וכו'.

@sperial @vladclar ?

לפני שעתיים, cohen motor 377 כתב:

עוד שאלה ששכחתי לשאול, האם כדאי לי לראות רכבים במגרשים כמו טרייד מוביל או פריסבי או שגם מהם כדאי להתרחק??

??

פורסם

לגבי סוזוקי קרוסאובר - חפש מדגם 2017 ומעלה, מנוע 1.4T.

כשחיפשתי רכב לפני 9 שנים בדקתי הן את הקרוסאובר והן את הויטארה, עם הנחת חבר הקרוסאובר עלתה איזה 6% פחות מהויטארה והיתה הרבה יותר מרווחת, הדיון הסתיים תוך פחות מדקה.

לגבי מגרשי ליסינג - בהחלט הייתי בודק. קודם כל, יש בהם מבחר עצום של מכוניות, וסיור בכמה מגרשים (בד״כ מרוכזים באותו איזור, אפילו בשכנות) יאפשר לך להתרשם מהדגמים השונים, מהתאמתם לצרכיך וממחירם. חוץ מזה אתה פועל מול חברות מסודרות עם תיעוד עבר הרכב ושבמקרה הצורך יכולות להיות יעד לתלונות, לא בסוחרים שהמיומנות העיקרית שלהם היא לשון חלקלקה. החסרון הוא שמדובר בדרך כלל ברכבים עם נסועה יחסית גבוהה שנמכרים במחירון ״יבש״ בלי הפחתת ליסינג וקילומטרז׳ של מחירון לוי יצחק, מה שגורר פער בין המחיר שתשלם לבין ערך הרכב במקרה ביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם עם הפוקוס הגעתי רחוק מאוד בשבילים, אתה צריך פשוט לדעת לנהוג "נכון" בשביל.

ההבדל במרווח הגחון בין הויטרה לקרוס הוא בערך 15 מ"מ וזה לא מעט בשטח.

פורסם

השאלה היא מה יותר חשוב: יכולות שטח או מידות ביומיום. לדעתי, עם שני ילדים קטנים, התשובה ברורה. אבל כאן נכנסים שיקולים אישיים של פות"ש ואשתו.

להזכיר שלרכב יותר קצר יתרון מסויים בתנועה ובחניה בעיר צפופה, אם זה מצבם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברמת העקרון לי זורם שני הדגמים רק אמרתי אם כבר אז... למה לא

את האמת שראינו את שניהם היום ולי לא הרגיש במיוחד שהקרוסאובר רחב יותר אולי בקצת ממש

אבל אשתי יותר אהבה את הויטרה הרגיש לה יותר נוח וסבבה.

לקחתי אותה לאיזה מגרש בראשון שראיתי שיש לו את שני הדגמים בשביל שהיא תראה בעין,

אבל הם היו חונים אחד בתוך השני עם הצפיפות הזו שיש להם שם במגרש 

אז את הבגאז' ראינו דרך המושבים האחוריים.

גם אני וגם אשתי נקראים גבוהים מעל הממוצע סביבות 1.84-5 והרגשנו סבבה לגמרי במושב הקדמי והאחורי בשני הדגמים.

נראה לי שאני אחפש פשוט לפי מה שיכנס לתקציב עם הנתונים הכי טובים.

לפני שעה, sperial כתב:

יכולות שטח או מידות ביומיום

ברור מידות ביומיום. אנחנו תלאביבים... ועם ילדים, אז צריך באמת לחבר בין שני הנתונים

פורסם

אם נסיעת שבילים מדגדגת לך תסתכל על הסוברואים: נוחות (מאד), אמינות, טורפות שבילים ללא חשש.

צריכת דלק קצת גבוהה אבל בנסועה שלך זה לא מאד משמעותי.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 29 דקות, borsood כתב:

אם נסיעת שבילים מדגדגת לך תסתכל על הסוברואים: נוחות (מאד), אמינות, טורפות שבילים ללא חשש.

צריכת דלק קצת גבוהה אבל בנסועה שלך זה לא מאד משמעותי.

חשבתי על ה xv אבל בגלל הדלק לא משתלם לי כי אני לא מתכוון כרגע להכנס לשבילים תדיר אלא פה ושם לכן מספיק לי (בנתיים) משהו כמו הסוזוקי.

בעזרת ה' בהמשך אחרי קניית דירה והתבססות אגשים את משאלותיי.(מישהו אמר לאנד קרוזר?)

פורסם

ברמות האבזור הגבוהות של ה XV יש מערכות בטיחות טובות. את הויטרה אני לא מכיר.

• מעניין 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני שמח לבשר לכם שהתחדשנו בסוזוקי ויטרה 2017.

לאחר שראינו את גם את הויטרה וגם את הקרוסאובר אשתי החליטה שהיא התחברה יותר לויטרה, ואני החלטתי שאם כבר ויטרה אז שיהיה 4×4.

עברנו על המודעות ביד 2 ומצאנו אחת סבבה לגמרי עם מחיר מעל המחירון, הלכנו לראות ולקחנו לבדיקה, הנתונים היו נחמדים וסבירים מלבד כמה דברים שצריך לסדר עם משמעות נמוכה יחסית כמו טסט ברקסים מצבר.

ישבנו עם המוכר והורדנו אותו במחיר על הדברים שצריך ליישר קו, וברוך ה' קנינו.

בנתיים עשיתי לו טסט וברקסים כולל צלחות.

אנחנו שבוע עם הרכב ומבסוטים מאד ממנו

הרכב ממש נוח ומרווח.

( @sperial @vladclar @borsood)

אני ממש מודה לכם על ההמלצות והעזרה, עזרתם לי מאד בהחלטות והכוונתם אותי לרכב שאני שמח ממנו.

תודה רבה רבה❣️

עוד לא הספקתי לצלם אותו נורמלי אבל תמונה אחת כן יש

20250611_155254.thumb.jpg.4a4cacbd240ba08e5cbd90f060bc8cdb.jpg

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...