Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אובד עצות במציאת רכב משפחתי משומש

Meaptem2025

פוסטים מומלצים

שלומות לפורום הנכבד!

ממש צריך כאן את העזרה והייעוץ שלכם בבחירת דגם לרכב משפחתי משומש בתקציב של עד 90,000 ש"ח.

במשך תקופה, הייתי די נעול על הקרוסאובר של סוזוקי, מכיוון שענה באופן מיטבי על הפרמטרים המרכזיים שהיו חשובים לי:

1. אמינות ותחזוקה לא יקרה.

2. חסכוני בדלק.

3. מרווח יחסית.

בסופו של דבר, ירדנו מהסוזוקי מכיוון שלמקבל ההחלטות בבית, שנקרא גם אשתי האהובה, המושב של הנהג לא היה נוח... אציין שהקיה ספורטאז' נפסל מאותה הסיבה.

מודע לזה שמדובר בשיקול סובייקטיבי מאוד, אך מכיוון שהיא צפויה להיות המשתמשת העיקרית ברכב, אני נאלץ להמשיך ולחפש.

ממש אשמח לקבל המלצות לרכב שעונה על הפרמטרים מעלה, עבור משפחה עם שני ילדים קטנים (4, חודשיים), נסועה שנתית של כ-12-13 א' ק"מ (אמצע השבוע בעיקר נסיעות זחילה בפקקים של השרון, כך ש-DSG נפסל על הסף), מעדיפים רכב עם קילומטראז' של עד 85 א' ק"מ, בן 5-6 לכל היותר. חדשנות וגאדג'טים פחות רלוונטים עבורנו ולא נעול בהכרח על קרוסאובר.

רכבים שכבר נפסלו במהלך תהליך החיפוש:

1. דגמי סקודה וסיאט - נפסלו בגלל ה-DSG.

2. קורולה ומאזדה 3 - ביטוח יקר.

3. פיג'ו וסיטרואן - בעיות אמינות.

4. קיה ספורטאז' - נוחות.

5. קיה נירו - אמינות.

6. היברידות של יונדאי - לא נכנס בתקציב רכב עם שארית חיי סוללה מבוטחים מספיק ארוכים.

7. סיניות - BIG NO.

אני לא יודע אם אני בררן מדי ומחפש חיה שלא קיימת, אבל בטוח שטובי המוחות והמקצוענים כאן יוכלו לייעץ.

תודות!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממה שאני יודע הנירו אמין

אני מרוצה מסיוויק 2020. שלי ידנית. האוטומטית זה גיר רציף.

לא לגעת ב 1.0 ליטר. ה 1.5 ליטר מצויין אבל דורש החלפת שמן בתדירות גבוהה.

הרכב נמוך. אני אוהב. הרוב לא.

הרכב מכוער. אבל מבפנים לא רואים את הבחוץ...

לא חזק בחדשנות וגאדג'טים שלא מעניינים אתכם.

אמין, גם אם זה לא מבצר האמינות שפעם הונדה נתנה.

מצד שני היום פחות מבוקש והמחירים סבירים. גם הביטוח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 26 דקות, Deutz912 כתב:

אל תמהר לפסול פיג'ו וסיטרואן יש דגמים מוצלחים

כמו?

לפני 4 דקות, razi_pazi כתב:

ממה שאני יודע הנירו אמין

אני מרוצה מסיוויק 2020. שלי ידנית. האוטומטית זה גיר רציף.

לא לגעת ב 1.0 ליטר. ה 1.5 ליטר מצויין אבל דורש החלפת שמן בתדירות גבוהה.

הרכב נמוך. אני אוהב. הרוב לא.

הרכב מכוער. אבל מבפנים לא רואים את הבחוץ...

לא חזק בחדשנות וגאדג'טים שלא מעניינים אתכם.

אמין, גם אם זה לא מבצר האמינות שפעם הונדה נתנה.

מצד שני היום פחות מבוקש והמחירים סבירים. גם הביטוח.

מה החיסרון של הגיר הרציף באוטומטי? ובהחלט מתרחק מידני

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש אנשים שלא אוהבים את דרך הפעולה של גיר רציף. נוטה לנסיעה בסל״ד גבוהים ולרעוש.

הפוסט שלך מעלה בעיה שגרתית בפורום - קביעת סדרי עדיפות. תחליט על הקדימויות ואז חזור לכאן.

אגב, לדעתי עם ילדים (וגם בלעדיהם, אבל זה אני) רכב נמוך פסול מיסודו. אתה רוצה גישה נוחה למושבי הבטיחות מאחור.

בנסועה שלך גם רכיב החיסכון בדלק משני, לשרוף 1,000 או 1,200 ליטר בשנה זה הפרש של 100 ש״ח בחודש. ההפרש במחיר טיפולים וביטוח יהיה יותר גדול.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Meaptem2025 כתב:

כמו?

מה החיסרון של הגיר הרציף באוטומטי? ובהחלט מתרחק מידני

לא חשבתי שידני יעניין אותך. פשוט ציינתי שיש לי ידנית כדי להבהיר שאני אמנם מכיר את הסיוויק אבל לא את הגיר הרציף בו היא מצויידת.

בהכללה גסה היתרון של גיר רציף הוא צריכת דלק נמוכה כי יש שליטה מלאה בסל"ד. ואז שיוטים נעדים בסל"ד אופטימלי.

החסרון הוא אופן פעולה שלעיתים הוא לא נעים לחלק מהנהגים. חלק אדישים.

יש גם הבדלים בין רציף לרציף. חלק מחקים פעולה של גיר אוטומטי רגיל, חלק פחות.

יש לנו גם איגניס בה יש גיר רציף. מבחינתי זה סבבה לרכב מהסוג הזה. בנהיגה מאומצת וזריזה (עניין חריג מאוד באיגניס) זה מרגיש לא משהו.

ממה שקראתי  וראיתי במבחנים על הסיוויק הגיר הרציף בה הוא מהיותר נעימים לנהג, כולל בנהיגה מאומצת. אבל זה כנראה סובייקטיבי.

לגבי אמינות היו כמה גירים רציפים שהפגינו אמינות גרועה. אני חושב שבאופן גס רציף אמין מגיר רובוטי, אבל פחות אמין מגיר אוטומטי "רגיל". 

היה כאן בפורום שרשור על מישהו שסיפר על חבר שסבל מאוד מהגיר הזה בסיוויק. אבל לדעתי זה החריג. לא שמעתי על בעיות כאלו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, Deutz912 כתב:

אל תמהר לפסול פיג'ו וסיטרואן יש דגמים מוצלחים

סי 5 איירקרוס אבל רק עם מנוע 1.6 טורבו בנזין. 

יש לי אחת כמעט 5 שנים. אפס תקלות, ביטוח זול, תחזוקה זולה יחסית. נוחות מקסימלית. 

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תביא בחשבון שאמינות וחיסכון בדלק בד״כ לא באים ביחד…

נראה לי שמאזדה CX5 והונדה CRV יכולות לענות לכם על הצרכים, אולי גם מאזדה CX30 אם לא צריכים תא מטען גדול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Skunk_Ride כתב:

תביא בחשבון שאמינות וחיסכון בדלק בד״כ לא באים ביחד…

הונדה ג'אז,

טויוטה יאריס/פריוס וכולי.

מה שבדרך כלל לא הולך ביחד זה חיסכון, ביצועים, אמינות. 

לרוב תצטרך לוותר על אחד מהם, אבל לקבל 2 מהם זה לא נדיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 שעות, Meaptem2025 כתב:

רכבים שכבר נפסלו במהלך תהליך החיפוש:

1. דגמי סקודה וסיאט - נפסלו בגלל ה-DSG.

2. קורולה ומאזדה 3 - ביטוח יקר.

3. פיג'ו וסיטרואן - בעיות אמינות.

4. קיה ספורטאז' - נוחות.

5. קיה נירו - אמינות.

6. היברידות של יונדאי - לא נכנס בתקציב רכב עם שארית חיי סוללה מבוטחים מספיק ארוכים.

7. סיניות - BIG NO.

שמע, מזמן לא ראיתי ריכוז כל כך יפה של כל הדעות הקדומות שיש בשוק הישראלי. רק שכחת לציין שהצרפתיות נוחות, ולגרמניות יש פח עבה.

סקודה וסיאט - ב 90.0 אש"ח אתה תרכוש רכב 'צעיר' יחסית, וה DSG הוא גיר מעולה וחסכוני, ומחלות הילדות שלו השתיימו. כן, צריך לדעת לנהוג בו, כמו בכל גיר רובוטי, על מנת להאריך את החיים שלו. אישית, לא הייתי נמנע מלרכוש היום רכב עם DSG. 

קורולה ומאזדה 3 - שתי מכוניות מאוד שונות אחת מהשניה. בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לברר מה באמת עלויות הביטוח. זה לא שביטוח לסוזוקי עולה 3500 ש"ח ולקורולה 12,000 ש"ח. פרופורציות. 

פיג'ו וסיטרואן - מה זה בעיות אמינות? הבעיות העיקריות זה המנוע 1.2 ליטר. חפש 1.6 טורבו בנזין. 

קיה נירו אמינות, אבל יונדאי לא נכנס לתקציב. אתה מבין / יודע שמדובר באותם מכלולי הנעה בדיוק? 

סיניות ישנות - מסכים. לא משהו ששווה להתעכב עליו. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יונדאי איוניק תפורה עליך כמו חליפה מחויטת. חפש טוב ותמצא.

זו חבילה זהה במכלולים לקיה נירו אבל מבחינת מרחב פנים, תא מטען והתאמה למשפחה היא עדיפה בהרבה. 

למי שכתב שחייבים רכב גבוה בשביל גישה לכסאות בטיחות - זה אולי יותר נוח אבל זה ממש לא תנאי מחייב. אסור לפסול על זה לדעתי.

למשפחה של 4 אוקטביה היא רכב פנטסטי, הרבה יותר טוב מקיה נירו שהוא קצת יותר גבוה, למשל. 

אני כן מבין את הנטיה להתרחק מ-DSG בגלל הפקקים, השאלה אם כל הנסועה הזו תהיה בפקקים על בסיס קבוע?

אפשר לחפש פורד פוקוס עם גיר פלנטרי. יש גם סטיישן.

בנסועה נמוכה כזו אפשר לחפש מאזדה 6, אם תתאמץ למצוא סטיישן - עדיף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, פריג'י כתב:

למי שכתב שחייבים רכב גבוה בשביל גישה לכסאות בטיחות - זה אולי יותר נוח אבל זה ממש לא תנאי מחייב. אסור לפסול על זה לדעתי.

אני מסכים.

המון אנשים הצליחו להסיע ילדים במזדה 3 טויוטה, קורולה, הונדה סיוויק וכד'.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, discoTD5 כתב:

וה DSG הוא גיר מעולה וחסכוני, ומחלות הילדות שלו השתיימו

כבר 10 שנים אומרים שהבעיות נפתרו וכל 3 שנים תביעה מחדש על בעיות בגיר הזה. לא בטוח שהם ייפתרו אי פעם. יש מצב שהם צריכים לתכנן אותו מחדש מאפס כי הוא דפוק ברמה ללא תקנה. פות"ש צודק, לא הייתי מתקרב לרכבים עם הגיר הזה, וגם אני נמנע בשל כך.

https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/rJEakXbWw

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הלינק מלפני 5 שנים. על הרחבה לתביעה שכבר הוסדרה. כך שאני מניח שזו תביעה מלפני לפחות 7-8 שנים.

אני לא חושב שיש תביעות חדשות והתיבה הזו סופר נפוצה בישראל.

אז נעשה בה ובטיפול בה שיפור דרמטי.

עדיין לא הייתי ממליץ להחזיק רכב מתיישן איתה. אבל לרכב חדש או בגיל 5-6 שנים זה סביר בהחלט.

נכון, יש יותר תקלות מגיר אוטומטי רגיל. אבל לא מדובר בקטסטרופה כפי שהיה פעם. רחוק מכך.

כנראה מאזדה וטויוטה עם גיר אמין יותר אבל מוציאים אצלן הרבה יותר על ביטוח וברכישה.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...