Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

frv מזדקנת, שרשור החזקה

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי הצבע אני עוד שוקל אם בכלל לעשות ואם כן לאיזה צבע אבל אין לי בעיה שהאדום יבצבץ בחלקים הפנימיים, זה היוםי ברכב שאיך לומר, נועד בעיקר לשרת את הבית והוא ישן, חיצונית כל מצב יהיה יותר טוב ממה שהוא נראה היום.

עניין מבאס אחר זה שכבר פעמיים הזמנתי מראת צד מאיביי ופעמיים ביטלו לי את ההזמנה וזיכו אותי על הכסף בטענה שזה לא יוכל להכנס לארץ לכן הם לא שולחים.

צריך כנראה לחפש מראה בסגנון אולדסקול על ידי טלפונים לפירוקיות.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

היה למראות תקן CE? בלי זה לא יכניסו אותן.

אפשר להכניס גם מראות בתקן DOT האמריקאי, אבל רוב הנהגים לא אוהבים אותם...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לגבי תקן לא יודע, לדעתי הבעיה שזה משומש, אולי זה כמו הגה, חדש אין בעיה, משומש לא נותנים להביא.

אין כאלה חדשות, החלק המבאס עוד יותר שהמראה עובדת ומתפקדת רק המסגרת שבורה ולא נמכרת בנפרד אלא כמכלול עם המראה. אני אפענח את זה או אשלם מעט יותר אבל זה בהחלט מבאס.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המסגרת שבורה כולל החלק הפנימי או רק הפלסטיק החיצוני שבצבע הרכב?

תבדוק אם זה חלק שקיים בדגמים אחרים ותזמין כיסוי שמדביקים על זה בכמה עשרות שקלים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון קטן? יאללה

אחרי מה שהיה בנסיעות במהירות מסויימת הורגשו רעידות בהגה ובהזדמנות שהייתה לי נכנסתי לכיוון פרונט + איזון גלגלים (נבדק לפני שבנסיעה בניוטרל הרעידות קיימות וזה מפחית את הסיכוי לבעיה אחרת מאיזון גלגלים), האיזון אכן פתר את בעיית הרעידות. במהלך הכיוון פרונט ראיתי בתדפיס שהציר האחורי שגם בלי מכשור ניתן לראות שהקאמבר שלו שלילי אכן לא בכיוון בכלל, הבעיה מוכרת גם בחו''ל ומדובר בזרועות במתלה האחורי שמצריכות החלפה ורצוי לכאלה שמתכווננות.

מפה לשם הוזמנו 2 קפיצים אחוריים של חברת japko ובנוסף 2 זרועות מתכווננות של febest. הקפיצים הגיעו, הזרועות שהוזמנו אחרי עדיין לא הגיעו.

אגב קפיצים וזרועות לא מצאתי בחנויות המוכרות בארץ וזה דיי מסביר לי למה כל ה frv בארץ נראות שקועות ועם קאמבר שלילי בציר האחורי, רק לא ברור לי אם הם עוברים ככה טסט בלי קומבינה, זה נראה מעבר לסביר ובטופס של מכון הפרונט זה מופיע באדום.

לגבי המראות עדיין לא מצאתי פתרון, ניסיתי לראות אם יש משהו שמתאים במקום ולא מצאתי, אולי אעשה איזה ניסוי ואזמין מראה שלמה של הונדה ג'אז מעלי שעולה יחסית לא הרבה (100-200 ש''ח) ואעשה איזה התאמה מבחינת תושבת על הדלת.

עד כה עשינו עם הרכב מעט יותר מ 1000 ק''מ, צריכת הדלק נעה בין 14 ק''מ לליטר בנהיגה סופר חסכונית שלי לבין 10 ק''מ מאוד לא חסכוניים של אשתי, זה בעיקר בין עירוני היות וכמעט ולא יוצא לנו לנסוע בעיר, אבל זה כן עם עליות וירידות מים המלח לירושלים ובחזרה. הנתון על פי מחשב דרך.

עוד משהו לחיוב, המערכת מעולה, בס טוב, ווליום טוב וסאונד דיי איכותי! אני לא יודע אם המערכת של הדגם המפואר שיש לי שונה מהרגיל מה שכן היא בהחלט טובה!

Screenshot_20250419-123142.png

Screenshot_20250417-123001.png

Screenshot_20250417-122910.png

• אהבתי 4

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
לפני 16 דקות, system_x כתב:

עדכון קטן? יאללה

מקווה שתמשיך לעדכן :-)

ממש כיף לקרוא את השרשור תחזוקה הזה על רכבים מיושנים והתלאות שהם עוברים.

זה משפוט מעניין מאוד ותורם מאוד לידע הכללי לכל מי שמחזיק רכבים מזדקנים...

למשל הקטע של הרעידות שציינת - גם לי היה ברנו קליאו B (אבל לא בבלימה, אלא אך ורק בנסיעה של מעל 70~ קמ"ש ומעלה), חשבתי שהרכב הולך להתפרק לי בידיים וזה קלאסי הייתה תחזוקה לקויה מצידי של כיוון פרונט (חוסר מודעות).

למשל הצבע השרוף, הדפיקות, השריטות, הפגושים הסובלים והצורה החיצונית הזוועתית - גם אצלי הרנו קליאו B נקנתה ממש ככה עם מצב חיצוני מזעזע וצבע שרוף לגמרי שאין מה לתקן בו בכלל (תמיד הסתלבטתי על עצמי בהקשר הזה, וגם הסתלבטו עליי), אבל די מהר וויתרתי על כל מה שקשור למראה החיצוני (וגם נהנתי מזה שהרכב נראה חרא חיצונית, לא היה אכפת לי מעוד שריטות ועוד דפיקות ושיפשופים בשכונה העירונית הצפופה שאני גר בה),  ולא הייתי מוכן להשקיע בחיצוני, את כל מה שלא השקעתי במראה החיצוני הפנתי לתחזוקה המכאנית (שלא הייתה דרושה כמעט כי הרכב היה אמין בצורה מופתית).

סע בדרכים טובות.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 6.4.2025 בשעה 08:48, system_x כתב:

עניין מבאס אחר זה שכבר פעמיים הזמנתי מראת צד מאיביי ופעמיים ביטלו לי את ההזמנה וזיכו אותי על הכסף בטענה שזה לא יוכל להכנס לארץ לכן הם לא שולחים.

הפריט נשלח מאנגליה?

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

לא זוכר אם מאנגליה, יש מצב גדול.

פניתי גם למוכר מיפן נדמה לי שמוכר 2 כאלה אבל לא רצה לשלוח. מצאתי הרבה כאלה באתרים רוסים אבל הכל מסורבל, אולי ארשם ואפנה למישהו שם.

עכשיו פירקתי את המראה ה"תקינה" כי גם בה משהו לא תקין במנגנון קיפול, מפה לשם כל בורג שנוגעים בו התושבת פלסטיק שלו בצד השני נשברת, הפלסטיק פשוט מיובש וכל מגע גורם לשבר. לדעתי גם אין טעם להזמין כאלה משומשות כי זה יהיה בדיוק המצב.

אולי אלך באמת לכיוון של מראה של הונדה ג'אז עם איזה התאמה. גם שלי וגם של ג'אז יושבות על 3 ברגים אבל לדעתי המרווח ביניהם שונה, מבחינת החשמל מאמין שכל חשמלאי יוכל לסדר שזה יעבוד (החימום וקיפול פחות מעניינים, רק שהכיוון יעבוד).

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אם למראה יש תקן CE היא תכנס לארץ. אם לא, יש סיכוי שהיא תיעצר במכס ולא תיכנס, במיוחד אם מדובר בעלי.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לדעתי העניין הוא לא רק התקן, ברגע שהמראה משומשת בכלל לא מתעסקים בזה. אין מראות חדשות לרכב הזה אלא רק משומשות מקוריות (אולי איפשהו ביפן יש איזה משהו אפטרמרקט).

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הזמנתי כמה קאפות לגאנטים במצב משומש מאנגליה. הפריט הוחזר למוכר וקיבלתי זיכוי.

לדעתי, סוג של מדיניות

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

פספסתי את העניין של משומשת. עד כמה שאני יודע אי אפשר לייבא חלקים משומשים לרכב.

אני חושב שלרכבי אספנות אפשר לייבא חלקים משומשים, אבל אז צריך להוציא "רשיון ייבוא" שמציין שכבר אין חלקים חדשים. אולי אפשר להוציא כזה גם לרכב מיושן, אבל לא נראה לי שזו התעסקות שווה לדבר קטן כמו מראה.

הכי פשוט אם יש אפשרות זה יבוא מזוודה...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...