Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

frv מזדקנת, שרשור החזקה

פוסטים מומלצים

פורסם

אלך על מראות של הג'אז, אעשה התאמה שצריך לעשות, כנראה שזה יעלה לי פחות מלהביא 2 מראות משומשות בארץ שגם ככה יתחילו להתפורר כנראה, גם אם אעשה התאמה כבר ויקרה משהו למראה זה יהיה קליל להחליף, לא מאמין שההתאמה תהיה כ''כ מסובכת, מבחינת הצורה הן דיי דומות, לקדוח חורים ברכב בהחלט לא אקדח אבל לייצר מתאם כלשהו זה דיי פשוט לדעתי.

לאט לאט....

בזמנו אגב הזמנתי הגה משומש לרכב אספנות, גם לא נכנס אבל הגה ספורט חדש עם תו תקן כן נכנס.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• 3 חודשים מאוחר יותר...
  • 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון קטן? למה לא

אז הגיעה שעתו של הטסט השנתי, הופתעתי שאני מחוייב באישור בלמים (שכחתי כבר שזה קיים בכלל), כמובן הוצאתי, לא היה בעיה כי כל המערכת עברה חידוש בתקופה שלי.

ניגשתי לטסט בטסט ליין גבעת שאול, הרכב נכשל על 2 לוחיות שידעתי מראש שאצטרך להחליף ולהפתעתי על צמיג ימני קדמי. הצמיגים שעל הרכב עלומי שם משנת 2023, באמת שמתי לב שלמרות שהם מלאי בשר היו יבשים בפינות, הוחלפו 2 צמיגים קדמיים לקונטינטל. הפתיע אותי שהם מחייבים להחליף צמיג אחד, מעט בדיחה אם אחד היה ישן חצי יבש והשני חדש של קונטיננטל. חוץ מזה ללא חריגים.

ק''מ עדכני - 159400 מה שאומר שתכיף יש גם טיפול שגרתי לעשות.

• אהבתי 3

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
לפני 5 שעות, system_x כתב:

הפתיע אותי שהם מחייבים להחליף צמיג אחד,

הם פועלים על פי חוק. אין בארץ חוק שמחייב צמיגים זהים על אותו סרן, יש רק הנחיה כזאת לעובדי פנצ'ריות אבל זה לא חוק מחייב.

אין כזה סעיף ליקוי בטסט "הרכב נכשל כי צמיג אחד היה דנלופ חדש וצמיג שני לינגלונג ב 50% שחיקה".

כל עוד שניהם במידה ועם קוד מהירות ועומס נכונים לפי רישון רכב ומצב השחיקה והיובש תקינים, אי אפשר לפסול רכב על זה. 

לא חייבים להיות זהים על פי חוק לכן מכון רישוי לא יכול לחייב החלפת זוג צמיגים אם רק אחד פסול. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אחרי החגים המחירים יורדים. תן קפיצה קטנה לחו"ל ותחזור במזוודה עם כל החלקים. גם יצא זול וגם מתאים בול.

ההתעסקות הזאת עם משרד הרישוי הזויה. מה אכפת לכם קאפות משומשות? רמת ההזיה בלתי נתפסת. 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה, 

האמת אני באמת תכיף בגיחה קלה לחו''ל, רומניה, לא יודע אם חהיה לי זמן לחפש משהו כי זה במסגרת העבודה ולאזור מאוד מסויים. כרגע בכנות אין משהו שחסר לי, אם תהיה לי הזדמנות אנסה למצוא מראות, חוץ מזה הכל מתוקתק בנתיים.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

חפש באתר RRR.LT. 

מניסיון איתם, שירות טוב, משלוח מהיר

• אהבתי 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)
בתאריך 19.4.2025 בשעה 12:33, system_x כתב:

עד כה עשינו עם הרכב מעט יותר מ 1000 ק''מ, צריכת הדלק נעה בין 14 ק''מ לליטר בנהיגה סופר חסכונית שלי לבין 10 ק''מ מאוד לא חסכוניים של אשתי, זה בעיקר בין עירוני היות וכמעט ולא יוצא לנו לנסוע בעיר, אבל זה כן עם עליות וירידות מים המלח לירושלים ובחזרה. הנתון על פי מחשב דרך

בימים אלו אני משלים 9 שנים  עם כזה רכב, נרכש כרכב משפחתי יחיד במשפחה, היום הוא רכב משפחתי / שני, 

בכל מקרה - מעולם לא הגעתי לתוצאות טובות כל כך בצריכת הדלק, (מחשב הרכב מחשב כמות ליטר ל100 ק"מ מקווה שלא התבלבלת :-)) לפי אפליקצית הרכב שלי אני בממוצע כללי של 10 ק"מ לליטר (במחשב רכב הנתונים לפעמים פחות טובים)

מד הקילומטרז' מהיום

בתאריך 23.3.2025 בשעה 19:46, קורן בן אשר כתב:

תתיישן!

דרך אגב, עיניי נחו מייד על המגב האחורי. נראה לי מועד לפורענות. במקומך הייתי דואג לארגן אחד ספייר שיישב על המדף. 

לגבי המגב האחורי. אכן הוא יקר. מצאתי מישהו שבכל שנה מחליף לי רק את הגומיה ולא את כל המכלול - חסכון עצום.

ושאלה אחרונה - ברשותך - מצ"ב תמונה של הרכב שלי, אני לא רואה את הזווית מאחורה שאתה מדבר עליה, אני לא מבין או שבאמת הרכב שלי עומד תקין?

תודה :-)

WhatsAppImage2025-09-15at10_05_16.thumb.jpeg.6fc5f89e39bddce0d2a045f015030dc2.jpeg

עריכה אחרונה על ידי shmulikaw
פורסם

שרשור מעניין, תודה.

דרך אגב, אם המצב של הצבע מעניין אותך, למה אתה לא עושה פוליש? לא ראיתי איפשהו שאמרת שהצבע שרוף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כבעל FRV לשעבר אני נהנה לקרוא את השרשור הזה ומזדהה קצת עם הדברים, חוץ מהחלק הטכני כי ברכב שהיה לי לא נגעתי כמעט בכלל, הוא לא היה זקוק לשיפוץ, רק מזגן שעשה בעיות והוחלף מדחס, אני לא יודע אם באמת היה צריך להחליף מדחס (בעל המוסך הוא אחד מחברי הפורום ופנה אליי בפרטי, כך הכרתי אותו, לאחר מכן התברר שהוא לא אמין בעליל).

קניתי את הרכב בשנת 2012 כשהוא בן 5 וגם כתבתי עליו ביקורת, עד שנת 2016 כמעט ולא ראיתי מוסך. נהניתי מהרכב, כתבתי שם יתרונות וחסרונות. גם אני שידרגתי את הרכב בקניה עם צמיגים חדשים והכהיית שמשות. אבל זה לא בדיוק שידרוג, זה מאסט.

הרשימה של התיקונים והשיפורים שלך והבעיות שצצות כל הזמן (למרות שמדובר ברכב שנחשב אמין) מזכירות לי את הדייהו נובירה שהיתה לי לפניו. אין כמו רכב (יפני) חדש שנותן שקט נפשי. נקעה נפשי ממוסכים וחלפים. שווה להתאמץ ולהשקיע ברכב חדש, למדתי את זה על בשרי.

גם באאוטלנדר ה"חדש" שקניתי לפני 4 שנים לא השקעתי במיוחד. עשיתי לו ציפוי נגד שריטות (בעצמי, עלות של כמה מאות שקלים), החלפתי את הנורות בתוך הרכב ללדים לבנים, הוספתי תאורת פנים ב2000 שקל (נראה עדין ומדהים ושווה כל שקל)  ו...זהו. בגדול לא נגעתי ברכב.

עם הזמן היו הוצאות מתבקשות, לאחר שנתיים החלפתי את הצמיגים ברביעיה מכובדת ממותג יוקרתי וטוב. מתקין מחורבן של איתוראן שרט  לי את ההגה, אז נאלצתי לתפור הגה מחדש ואגב כך ייצרתי הגה ייחודי ונדיר. בקטנה.

אבל מוסכים... פחחים... וואו, זה בלתי אפשרי. ביטוח לאומי צריך להכיר בבעלי רכבים כאלה ולתת להם קצבת נכות. כל ביקור במוסך מקצר לך מהחיים.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...