Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אשתי צריכה לבחור רכב מהחברה בה היא עובדת. 

האפשרויות הרלוונטיות אלינו הם סקודה קאמיק, יונדאי אנלטרה או גילי geometry. 

החברה מנסה לעודד רכב חשמלי ע"י כך שהיא מסבסדת חלק מהמס כך שהתוספת לברוטו של הגילי נמוכה בכ700 שח מהאופציות האחרות, בנוסף החברה מממנת התקנת עמדה חשמלית ומחזירה 350 ש"ח בחודשיים עלות הטענה. 

אשתי נוסעת בערך פעם, פעמיים בשבוע סביב ה90-100 קמ לכיוון וכל שאר השבוע נוסעת יחסית מעט. 

יש לנו משפחה בצפון (עמק החולה) אליה אנחנו נוסעים בעיקר בחופשים ארוכים. 

אנחנו זוג הורים ושני ילדים קטנים. 

אשמח לכל המלצה הוא הערה ושיקולים לקחת בחשבון. 

תודה 

פורסם

אני היעתי בוחר בקאמיק היא יותר שימושית מהאלטרה. הלנטרה נמוכה ותא המטען שלה פחות שימושי, בנוסף גרסת הליסינג מהחודשים האחרונים פחות מאובזרת.

את הגילי הייתי מוריד מנרשימה, היתרון ברכב חברה הוא העובדה שלא צרעך לחשוב על עלות נסיעה 

פורסם

אלא שהעלות לעובד בגילי נמוכה משמעותית, שווי השימוש וגילום חלקי כפי שהפותח מתאר, הם משהו ראוי להתחשבות במכלול השיקולים. מכל בחינה אחרת, מסכים, הקאמיק אוטו מצוין, ידידותי, נוח ופרקטי מאוד. הייתי ממליץ לערוך נסיעת מבחן ולראות איזו מהאלטרנטיבות מתאימה יותר לצרכים וההעדפות ואח"כ לשבת ולעשות חשבון.

פורסם

קיבלתי גם ג'ילי מהעבודה ולפני זה היה לי אלנטרה, הג'ילי הפתיע אותי מאוד לטובה, גם יותר זול וגם רכב שמאוד נעים לנהוג בו, לא שהאלנטרה גרועה פשוט מאוד נמוכה וצריך ממש להתאמץ בשביל לצאת ממנה. יש בג'ילי הרבה פינוקים מטעינה אלחוטית, קיפול מראות, התראות במראות על רכב חוצה, מצלמות 360, התאוצה שלה מטורפת, והמושבים נוחים מאוד שזה היה לי מאוד חשוב, החסרון הגדול בג'ילי בגירסת הליסינג הוא שאין אנדרויד אוטו, יש WAZE בגירסה ישנה עם פונטים בלתי קריאים,ומערכת האודיו די גרועה למרות שיש שם 6 רמקולים, מעריך שיש פתרונות שבעלות לא מאוד גבוהה יכולים לשפר את המצב אבל אני לא יודע אם רוצים להשקיע בהחלפת רמקולים ברכב ליסינג, ויש כמובן את הקטע החשמלי שמצריך התעסקות עם הטעינה, שזה לא כזה נורא אבל צריך לראות כמה יעלה לשים אצלכם עמדת טעינה.

פורסם
לפני 22 שעות, mottis כתב:

את הגילי הייתי מוריד מנרשימה, היתרון ברכב חברה הוא העובדה שלא צרעך לחשוב על עלות נסיעה 

אבל העלות של הגילי יותר זולה לפותח השרשור. פספסת את זה כנראה

אם הגילי יותר זולה הייתי לוקח אותה. על אף מה שנכתב על האנדרואיד אוטו

פורסם (נערך)
בתאריך 21.2.2025 בשעה 10:14, yaarix כתב:

החברה מממנת התקנת עמדה חשמלית ומחזירה 350 ש"ח בחודשיים עלות הטענה. 

350₪ בחודש יאפשרו טווח של כ-2,500 ק״מ/חודש או כ-30 אק״מ/שנה - טווח מכובד ביותר.

מימון התקנת עמדה חשמלית שוות ערך לכל סכום בין 5 אש״ח ל-10 אש״ח.

אם נוסיף את הטבת המס - חשמלית (מתאימה) = הבחירה העדיפה.

במידה וההסתייגות העקרית היא קשורה לווייז/אפלקאר/אנדרואיד אוטו, אביזר חיצוני (מסך) בפחות מ-100$ יתן מענה לא רע - סכום זניח בהשוואה לשווי שלושת ההטבות מעלה בחישוב תלת-שנתי.

ראה דוגמא. יש לזכור לסמן קופון 20$ ולהוסיף מסים, יוצא כ-90$ עד הבית https://www.amazon.com/LAMTTO-Wireless-Navigation-Receivers-Bluetooth/dp/B0C6Q1RDQW/ref=sr_1_14?crid=1O528V9IO1M3G&dib=eyJ2IjoiMSJ9.eTq_tXNBPehgvxtF27KlGEQnuuPCZRjp9XK3nfq6BeLIK_EyKyEizPsbpjSwbgIkK9QS4XbV7S9mFQ8IZGZnf7WepvqBGiuLDjKZCDg_fd5Wsj2DC0ABCVTcGXEIrPvBIjZ1Xv8rVIcXJjp00MbZHtg50KkFjQYzqzWdb-oziv9VIbTBVmw99xQ6kmZEMj3c5na0pnN6y8iw_kddviKuaPWaRjHd7kz9ZJGA2rNvaaE.Q-ZA-19aTnxc9klKz_4e0hWNOCqlMK_6enYfmm1qX3c&dib_tag=se&keywords=apple+carplay+screen+for+car&qid=1740227119&sprefix=Apple+car+scree%2Caps%2C257&sr=8-14

עריכה אחרונה על ידי waterman
הוספת קישור חיצוני
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים. נתלבט בין קאמיק לג'ילי 

לפני 20 שעות, רועי84 כתב:

מגבילים אותה בקילומטראז או דלק במידה והרכב לא חשמלי?

לא

פורסם
לפני שעתיים, waterman כתב:

350₪ בחודש יאפשרו טווח של כ-2,500 ק״מ/חודש או כ-30 אק״מ/שנה - טווח מכובד ביותר.

כתב 350 בחודשיים. לא בחודש.

אני לא סגור על ענייני שווי השימוש וענייני השכר אבל אםצ אני מבין נכון גם ככה הג'ילי זולה יותר. בעיני בחירה נכונה.

עמדת הטעינה גם כנראה תשמש בעתיד רכב כלשהוא

פורסם
לפני שעתיים, razi_pazi כתב:

כתב 350 בחודשיים. לא בחודש.

אני לא סגור על ענייני שווי השימוש וענייני השכר אבל אםצ אני מבין נכון גם ככה הג'ילי זולה יותר. בעיני בחירה נכונה.

עמדת הטעינה גם כנראה תשמש בעתיד רכב כלשהוא

350 בחודש, לא יודע למה כתבתי חודשיים

פורסם

האם יש לאשתך עמדת טעינה בעבודה?

האם יש לך חניה פרטית בטאבו כדי להתקין עמדה?

במידה ואתה גר בבניין האם מישהו מהשכנים התקין כבר עמדת טעינה?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
בתאריך 21.2.2025 בשעה 10:14, yaarix כתב:

החברה מנסה לעודד רכב חשמלי ע"י כך שהיא מסבסדת חלק מהמס כך שהתוספת לברוטו של הגילי נמוכה בכ700 שח מהאופציות

המס שלכם עם רכב חשמלי הוא נמוך יותר (הטבה של המדינה עד שזה ישתנה) וממה אני מבין אתם מקבלים תוספת נמוכה יותר כך שזה אמור להתקזז לכם עם הטבה של המדינה אז אין כאן רווח או יתרון על הבנזין.

עמדת טעינה/החזר חשמל מתקזז עם אי הגבלת ק"מ/דלק לרכב בנזין. זה לא הטבה בפני עצמה.

אם אני מבין נכון, לא תחסוך יותר מדי עם חשמלי  אז למה לשבור את הראש? לך על קאמיק. 

לדעתי אנדרואיד אוטו זה דיל ברייקר בשנת 2025.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...