Jump to content
בעקבות "מתקפת בוטים" הפורום הטכני נסגר לכתיבת אורחים. לכל שאלה, מוזמנים לפנות באמצעות ה"צור קשר" בתחתית העמוד
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המשך דיונים ישנים - למה לא?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כתבתי הודעה בהמשך לשרשור שהיה פעיל לפני כמה שנים.

התוצאה היתה "אזהרה" ברמת פורום: לא להמשיך להגיב בדיונים ישנים.

מה שכתבתי התחבר והיה רלוונטי לדיון הישן, והדיון הישן היה רלוונטי למה שכתבתי.

הכי טבעי, ומבחינתי גם הכי הגיוני ונוח לשימוש, הוא להגיב בדיון הקיים.

האם אי אפשר להשאיר זאת לשיקול דעת המשתמשים?

כבר יש אזהרה בשרשורים ישנים (הדגשה שלי):

ציטוט

שימו לב! השרשור הזה בן 1234 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

למה (במקרה הזה) אין סיבה להחיות שרשור ישן?

מדובר בשאלה גנרית שאינה בהכרח קשורה לשרשור זה או אחר,  מדובר בשרשור ותיק שאין בו תוכן מיוחד המצדיק הקפצה, מה גם שחלק גדול מהמגיבים בשרשור המקורי - לא בהכרח פעילים בפורום.

לכן במקרה כזה יש לפתוח שרשור חדש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 8 שעות, elera כתב:

כבר יש אזהרה בשרשורים ישנים (הדגשה שלי):

בדיוק, אתה לא פותח השירשור ולא היה לך עדכון רלוונטי לנושא 😁

אז לפי האזהרה שכתובה שם לא היית אמור להקפיץ את השירשור...

בגדול הבעיה העיקרית בהקפצת שירשורים ישנים (חוץ מזה שיכול להיות שהמידע כבר לא רלוונטי) זה שחלק גדול מהאנשים לא שמים לב לתאריך. ואז אחרי שהשירשור הוקפץ אנשים קוראים אותו מההתחלה. מצטטים מישהו שהגיב בשנת 2018 ומאז לא נכנס לפורום ומצפים לתשומה ממנו, זה מצב לא רצוי.

פורסם
בתאריך 18.2.2025 בשעה 07:19, Buki כתב:

הבעיה העיקרית בהקפצת שירשורים ישנים (חוץ מזה שיכול להיות שהמידע כבר לא רלוונטי) זה שחלק גדול מהאנשים לא שמים לב לתאריך.

זה לא נראה לי כזה סיפור גם אם מישהו מגיב להודעה הפותחת הישנה.

אבל אם זה העניין, פתרון טוב יותר הוא לכתוב אזהרה ליד ההודעה הראשונה בשרשור, שמדגישה שההודעה הספציפית היא ישנה, ושהדיון החדש מתחיל בהמשך/בסוף.

פורסם
לפני 9 שעות, elera כתב:

זה לא נראה לי כזה סיפור גם אם מישהו מגיב להודעה הפותחת הישנה.

למשל בשנת 2015 ביקשו המלצה לרכב ב 30 אלף שקל, מישהו הריץ חיפוש בגוגל, מצא את השירשור ושאל משהו. 

כל מה שנכתב בשנת ב 2015 לא רלוונטי , המכוניות האלו עולות היום 3000 ש"ח ולא 30. 

סתם זה גורם לבלבול, כולל גם המלצות למוסכים שאולי כבר לא פועלים, תקנות שהשתנו וכו'. 

דוגמא נוספת שאני רואה הרבה בפורום טכני. בן אדם מריץ בגוגל משהו, מוצא שירשור ישן עם תקלה דומה לשלו, מצטט מישהו שכתב משהו לפני 15 שנה, ושאול "איך סידרת את זה?"

אותו מישהו לא נכנס לפורם מאז, אז הוא לא יקבל תשובה. חלק מהמגיבים האחרים שרואים שירשור ארוך שהוקפץ ובכלל לא נכנסים 

אני מסכים שבחלק מהמקרים זה כן יכול להיות בסדר והתוכן הישן עדיין רלוונטי, אבל יש גם הרבה מקרים שלא.

לגבי לכתוב אזהרה בשירשור.

אתה בן אדם יסודי שקורא את מה שכתוב אבל יש הרבה אנשים שלא.

כמו ההודעה האדומה שמבקשת לא להקפיץ שירשורים ישנים, מתעלמים ממנה הרבה אנשים.

דוגמא אחרת, בכללי הפורום הטכני יש דרישה  חד משמעית לציין את דגם הרכב ושנת ייצור בכל שאלה, עדיין חצי מהשירשורים שנתפתים לא כוללים את המידע הזה. 

אם זה היה תלוי בי, כל מהשירשורים הישנים נגיד אחרי שנה וחצי - שנתיים מפרסום ההודעה האחרונה היו עוברים לארכיון, זאת אומרת ננעלים אוטומטית כך שתהיה אפשרות לקרוא אבל לא תהיה אפשרות להגיב.

הנושא הזה עלה פעם לדיון בפורום מנהלים. חלק תמכו, חלק התמגדו, בסוף הוחלט לא להפעיל את זה לטובת מי שרוצה לעדכן משהו אחרי הרבה זמן.

• מעניין 1

פורסם (נערך)

גם אם נניח שמישהו כותב אחרי 15 שנה "איך סידרת את זה", זה לא נורא. אז לא תהיה תשובה. או שכן, ויגידו לו "מי זוכר, עברו 15 שנה".

לגבי אזהרה, זה רק עניין של עיצוב ממשק. למשל (וסליחה שלא טרחתי):

alert.png.9f46f53577e6cb86681a0be18a701d17.png

עריכה אחרונה על ידי elera

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...