Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, פריג'י כתב:

מבחינתי פטישון זה כלי נצחי

דווקא בגלל זה שווה לדעתי להשקיע עוד קצת בכלי נטען.

ההפרש הכספי בחלוקה להרבה שנות שימוש מתגמד מול חויית העבודה המשופרת והחופשית מכבלים של כלי נטען,

במיוחד אם אתה מתכנן במקביל להחזיק כלים נטענים אחרים שיכולים לחלוק סוללה ומטען.

יש לי פטישון בוש כחול נטען כבר מעל 7 שנים, שפועל נהדר ועושה כל עבודה ביתית או מעבר לזה.

וקניתי אותו בעקבות כלי זהה ששימש אותי במקום העבודה הקודם, שם הוא עבד ממש קשה אצל כמה משתמשים.

• אהבתי 2
  • תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, פריג'י כתב:

צריך להחליט על יצרן עבור הכלים הנטענים. 

בגדול הייתי בטוח שהכיוון הוא מילווקי, אבל עושה רושם שמקיטה מציעים מגוון יותר גדול של כלים על בסיס הסוללות 18 וולט שלהם. אני גם אצטרך (לאט לאט, לא קונה הכל במכה) מכסחת דשא ומפוח, וממה שראיתי רק להם יש מגוון של מכסחות נטענות.

אני ממליץ על מקיטה. כלים נוחים, יחסית לא יקרים, וסוללה שיש לה המון כלים גנריים שתואמים לה. 

לגבי גודל הסוללות - שים לב שסוללת 3 אמפר היא באותו גודל וכמעט באותו משקל של סוללת 5 אמפר, אז זה לא אופטימלי. בכללי בעבודה עם מברגות כדאי להשתמש בסוללות קטנות, אחרת תוספת המשקל וחוסר האיזון היא משמעותית. 

לגבי פטישון - מסכים עם מה שכתב בועז. קונים כלי נטען פעם אחת וזהו, ההפרש באמת לא זניח. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 7 שעות, BoazB11 כתב:

לי פטישון בוש כחול נטען כבר מעל 7 שנים

חייב להגיד שקניתי פטישון נטען באיקאה 14 וולט.

כלי קטן שעדיין סוחב ולקידוחים קטנים בבית הוא אחלה.

גם לימים קניתי פטישון נטען של מקיטה 12 וולט. הוא מחכה ליום פקודה.

כלי נטען חוסך התעסקות עם כבלי מאריך ואפשר לקדוח איתו במקומות עם גישה לא נוחה. נגיד, עבודה על גג או משהו.

לגבי ההמלצה על בוש, אפרגן פה ללדיקו היבואן שפעם תיקנו לי פטישון קטן שהיה של אבא שלי.

מלפני 30 שנה בערך.

אז פירמה טובה עם אבא ואמא, גם בוש וגם מקיטה מאוד מומלצים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 7 דקות, saar5555 כתב:

זה פטישון עם חיבור SDS או מקדחה רוטטת?

לא שמעתי על פטישון 14 וולט או 12 וולט, ייתכן ואני טועה

היתרון בפטישון זה חיבור ה SDS/SDS Plus

פורסם (נערך)

לפני 17 דקות, saar5555 כתב:

כלי קטן שעדיין סוחב ולקידוחים קטנים בבית הוא אחלה.

גם לימים קניתי פטישון נטען של מקיטה 12 וולט. הוא מחכה ליום פקודה.

אין לאיקאה פטישונים, רק מברגות ומקדחות רוטטות. התבלבלת.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
Just now, hans כתב:

אין לאיקאה פטישונים, רק מברגות ומקדחות רוטטות. התבלבלת.

גם אני חושב ככה, ובבלוקים לא אמורה להיות להם בעייה כנראה, אבל זה פשוט יהיה איטי יותר

הצלחתי לקדוח בבלוקים עם גרינוורקס 24V שבעקרון מיועדת רק לעץ/מתכת בקדיחה

פורסם

להצליח לקדוח - הצלחתי לקדוח בבטון עם מקדחת Black and Decker שקיבלתי מתנה בסביבות 1987. חוויה בהחלט לא נעימה. 

היום עם פטישון מקיטה 2630 שמגיע עם ערכת מקדחי SDS plus ופוטר חלופי, וברמת השימוש הביתי הוא הרבה מעבר לצרכים, אין לי מה לכתוב חוות דעת כי השימוש מועט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 שעות, גולדן191 כתב:

קורא את זה וקשה לי להאמין

אבל משהו דחוס כזה שמדמה עץ?! 

לא. קרטון. תחשוב שאתה רוצה לארוז משהו.

לפני 14 שעות, sperial כתב:

לטענה הזו אין תימוכין ברשת - מה שמצאתי זה עץ, סיבית ודיקט.

בכנות אני ממש לא אתפלא, זה לא משהו שרוצים להדגיש (או אפילו שיהיה כתוב). מסיבות מובנות. 

אנסה למצוא את התמונות בכל זאת. 

לפני 12 שעות, DareDevil כתב:

המלצות למטר? המטר הזול ממקס סטוק נהרס כבר לפני חודש חודשיים אבל מדגדג לי לקנות אחד טוב.

בשאיפה לדברים הללו במטר

1. אינצ'י ומטרי

2. 5 מטר

3. מותג טוב 

אני אוהב את פיסקו, משתמש נאמן ב-3 מטר שלהם. סטנלי כבר ממש ממש ממש לא מה שהיו פעם, אני שומע הרבה תלונות עליהם. 

אני אוסיף לדרישות- סקאלה גם בתחתית. מאד נוח במקרים מסויימים. 

בגדול, אם תחפש קלאס II של חברה שלכל הפחות שמעת את השם שלה, לא תטעה. אם תמצא קלאס I בכלל סבבה.

זה סה"כ מטר... לא משהו שקשור למדע טילים. 

לפני 10 שעות, פריג'י כתב:

1. אני צריך פטישון, לא חושב שבכלי הזה יש סיבה מבחינתי לנטען. מבחינתי פטישון זה כלי נצחי וחשמל בשקע תמיד יהיה.

כמי שמשתמש בפטישון מותג מדבקה חשמלי ולא נטען, אני חושב שאתה בהחלט תרצה בעתיד לשדרג לאחד נטען. אני יודע שאני רוצה. למרות שאני מוכן לשדרג לאחד חוטי, רק שהקופסא שלו תהיה נוחה לאכסון בסוף השימוש ולא כמו במותג מדבקה שלי... 

אז אני חושב פשוט להיצמד לקלאסי של בוש, כחול, 26, ולקוות למצוא אחד תוצרת שווייץ או גרמניה.

מחירים 550 עד 700 אני חושב תלוי במה שבאריזה יחד עם הכלי.

(למשל מקיטה כזו שבאה עם פוטר וסט מקדחים

https://www.brandtools.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=4657)

גם בוש וגם מקיטה (וגם דהוולט וגם...) מצויינים ולא תטעה כנראה. 

שים לב לנקודה מעניינת, שמשכה אותי אישית מאד (והיא הסיבה העיקרית שאני רוצה פטישון של מקיטה):

בלינק שציינת, הבורר מצב קדיחה של הפטישון נמצא בתחתית הכלי ולא בצד כמו ברוב המכריע של הכלים האלו, בדיוק איפה שצובט את האגודל כשאתה משתמש במגביל עומק [שורה של קללות ציוריות]. 

זה בדיוק מה שאני רוצה עבור עצמי, אם אשדרג לחוטי חדש.

בנטען, עוד לא חיפשתי את הפיצ'ר הזה. לא יודע אם קיים ובאילו דגמים.

2. צריך להחליט על יצרן עבור הכלים הנטענים. 

בדוק את ההיצע של דהוולט. ממה שראיתי בבדיקות של PROJECT FARM, אתה מקבל טיפה יותר מהנתונים המוצהרים על הכלי (טיפה יותר RPM או כח או כל נתון אחר). שאר היצרנים (כולל מקיטה) נותנים טיפה פחות מהמוצהר. 

זה לא פוסל את מקיטה, זו אחלה בחירה. ההיצע שלהם בארץ אמור להיות באמת מטורף, כל הקבלנים חולים על מקיטה (ויום יבוא ואבין למה ההעדפה הזו חד-חד-משמעית).

משום מה הם מוכרים אותו עם זוג סוללות 3 אמפר במקום אחת גדולה יותר ואחת קטנה יותר, אבל אני משער שאפשר לשחק עם זה.

לחלוטין. זה משפיע על מחיר הסט אבל בהחלט אפשר לבנות לך את מה שתרצה. 

בדוק גם את דרור כלי עבודה, אני ממליץ עליהם בחום ואהבה. ממה שראיתי הם הולכים מעל ומעבר עבור הלקוחות שלהם בשירות, וזה פשוט קנה אותי.

בקיצור,  קצת אובד עצות ומרגיש שמאוד קל ללכת לאיבוד ולא להבין אם זה דגן ישן, דור מוחלף ודברים כאלה. יש המון כלים, כולם נראים דומה, שמות הדגמים כמעט זהים... סלט.

בדוק מפרט מוצהר באתר היצרן לדגם. כך תוכל לראות מה יותר מתאים לך, מה פחות, ולהשוות יותר בקלות. 

לפני 9 שעות, גולדן191 כתב:

אי אפשר ליפול עם בוש כחול

https://ksp.co.il/web/item/145558

אפשר... אפשר. 

כחלק מהעבודה שלי, נתקלתי במברגת בוש כחולה עם פאק בייצור בפוטר.

קורה. 

אישית, יש לי כלי עם הרבה בעיות של בוש כחול (מסור שולחן). 

בפטישונים ומברגות, הם מצויינים. במלטשות, גם כן. מניסיון אישי. במסורים, לא כל כך... בשולחניים לפחות. יש לי גם ג'יגסו ירוק, מצויין. רוטר ירוק, לא רע (אבל לא להיט). 

• אהבתי 1
  • מבאס 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

תודה על התגובות

כן, סוללת 3Ah היא no go. טוב שלא התפתיתי לקנות.

וכן מקיטה אכן מציגים מגוון, וספציפית מגוון שרלוונטי לי, יותר מיצרנים אחרים.

אני מחכה לשמוע אם אני מפספס משהו.

ואיך ולמה אף אחד לא מדבר על מילווקי?

קיבלתי תגובות לגבי הנוחות והארגונומיה של דיוולט שאומרים שעדיפה, אבל זה סובייקטיבי. לגבי היצע כלים פריפריאלי, לא רואה ממש.

לגבי פטישון הדעה שלי דיי מוצקה שהוא יהיה עם כבל כי גם ככה המוצר כבד וקצת מסורבל אז כבל ספציפית הוא לא האישיו.

זה גם תלוי בהיצע בחנויות.

אני גם תמיד עובד בתוך הבית עם שואב אבק אז כבל גם ככה הוא חלק מהאירוע.

פטישון זה לא כלי שאני הולך לעבוד איתו על הרכב ועל הגג רק לעיתים מאוד רחוקות אני מקווה.

אבל אבדוק. ההחלטה לא נלקחה.

אני מעריך ומוקיר את כל מי שמגיב ואומר שאפשר להסתדר, באמת. אני מחפש כלים שיהיה לי כיף לעבוד איתם. שירגישו טוב. אני אישית מהנדס וחושב, אולי בטעות, שכלים שהושקעה בהם הנדסה איכותית וביצוע ברמה גבוהה זה מה שאני צריך לקנות לעצמי. בגלל זה לא קניתי במקום את היקוקי, על הנייר הוא היה מה שאני מחפש.

הציעו לי בחנות קיט של 4 כלים פלוס שתי סוללות ומטען בחמש מאות שקל. לא הוסיף לחנות נקודות. 

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, פריג'י כתב:

וכן מקיטה אכן מציגים מגוון, וספציפית מגוון שרלוונטי לי, יותר מיצרנים אחרים.

אני מחכה לשמוע אם אני מפספס משהו.

כמו מה?

זה עניין של היצע וביקוש. ביצה ותרנגולת, תאכל'ס. 

קבלנים אוהבים מוצרים של מקיטה>יש היצע טוב של מוצרי מקיטה>קבלנים רוצים כלי לבית, לגינה, למשהו>חנויות מביאות כלים מתאימים של מקיטה כדי לענות על הצורך והביקוש. וגם שיתאים מבחינת הסוללות. לא כזה מסובך. 

עריכה.

חשבתי טיפה, גם בהמשך למה שכתבתי למטה, בסוף ההודעה. 

לדעתי? המקיטה בלינק שנתת מצויין עבורך. 

הסיבה? כמו שציינתי קודם, הבורר נמצא בתחתית הכלי. 

כמהנדס, אתה תוכל להעריך את העובדה הזו- זה לא הסטנדרט. הסטנדרט הוא בצד. פה זה לא המקרה. זה שו"ש! ושו"ש שהגיע מהשטח. מהמשתמשים. זו נקודה שאני אישית יודע להעריך. אני חושב שהיא אמורה לקפוץ גם לך לעיניים בהתאם למה שכתבת. 

ואיך ולמה אף אחד לא מדבר על מילווקי?

מאד יקר ביחס למתחרים המועדפים על הקבלנים. בגדול... 

בארץ עיקר התחרות היא בין מקיטה ובוש. הקבלנים מאוהבים במקיטה (כמו שאמרתי- יבוא יום ואבין את הפיקסציה הזו). טווח המחירים בגדול נקבע בין 2 המותגים האלו, ומילווקי חורגת מזה. קשה להם מאד לחדור לשוק. גם לדהוולט. 

על סטנלי (כן, כלים נטענים וחשמליים) אני כבר לא מדבר, נראה לי שנכחדו בארץ אחרי חודשיים של זמינות בערך.

לגבי פטישון הדעה שלי דיי מוצקה שהוא יהיה עם כבל כי גם ככה המוצר כבד וקצת מסורבל אז כבל ספציפית הוא לא האישיו.

אם אתה מאזור הצפון, ותחליט שאתה לא רוצה את הקופסא- אני אשמח לקבל אותה...

אני מעריך ומוקיר את כל מי שמגיב ואומר שאפשר להסתדר, באמת. אני מחפש כלים שיהיה לי כיף לעבוד איתם. שירגישו טוב. אני אישית מהנדס וחושב, אולי בטעות, שכלים שהושקעה בהם ההנדסה איכותית זה מה שאני צריך לקנות לעצמי.

"הנדסה איכותית", מאיזה כיוון?

אסביר. 

יש כלים שהושקע בהם יותר ארגונומיה מאשר ביצועים. הכלי מרגיש נהדר אבל התוצאות שלו פחות טובות.

יש כלים שהושקע בהם בעיקר הביצועים. אתה מקבל תוצאות נהדרות, מהר, אבל פחות נוח ו"כיפי" ביד. 

יש כלים שהושקע בהם הרבה פיצ'רים שנועדו לעזור ולהיות טובים ו"להוסיף" לכלי. לרוב פה זה נפילה משמעותית. המסור שולחן שלי (בוש) הוא כזה. כל מה שעל הנייר נראה כיתרון מוחץ התגלה כחיסרון משמעותי, כל מה שהיה חיסרון על הנייר אצל המתחרה (דהוולט) התגלה כיתרון פראי. 

"כלים שכיף לעבוד איתם" זו הגדרה שקשה לפגוע לה בול בפוני. 

בגדול מאד, כלים איכותיים יהיו כיפיים. יש לי סט מפסלות זבל וסט איכותי. אני שונא את הזבל ומשתמש בו למטלות זבל (להוריד דבק נגרים שהתייבש, בעיקר, מטלות של התעללות, כאלו). את העבודות העדינות אני עושה עם המפסלות האיכותיות. 

מצד אחד מפסלות זה אחד מכלי היד האהובים עלי. מצד שני עדיין יש לי סט שאני שונא.

מחיר גבוה יותר לא בהכרח אומר איכות או יעילות או כיף גבוה יותר. 

ציינת שאתה מהנדס. תבחר את התחום שיותר חשוב לך בהנדסת הכלי ותתקדם משם... זה יתן לך צורת חשיבה למיון וסינון ראשוני. בתור מהנדס אתה יכול לזהות איפה מעגלים פינות, איפה מורידים עלויות ע"י תהליך מסויים וכדומה. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 17 שעות, פריג'י כתב:

בגדול הייתי בטוח שהכיוון הוא מילווקי, אבל עושה רושם שמקיטה מציעים מגוון יותר גדול של כלים על בסיס הסוללות 18 וולט שלהם. אני גם אצטרך (לאט לאט, לא קונה הכל במכה) מכסחת דשא ומפוח, וממה שראיתי רק להם יש מגוון של מכסחות נטענות.

קח בחשבון שבכל הקשור לכלים עם הספקים גבוהים כמו מכסחת דשא, אתה נדרש ל-4 סוללות 18V (או מכשירים שעובדים עם סוללות 40V שלא עובדות עם הכלים הרגילים) ורצוי שאלו יהיו סוללות יעודיות רק למכסחת שכן לאחר זמן תגיע למצב של חוסר איזון והכל יעבוד לפי הסוללה החלשה יותר. 

מכיוון שאני גר במושב וכלי גינה הם בשימוש תכוף אצלי, הפרדתי בין כלי העבודה 18V (בוש במקרה שלי) לבין הכלים לגינה ובמקרה זה בחרתי במותג EGO שהוא מהראשונים להשיק כלי גינון מבוססי סוללות. כאן הסוללות הן גדולות מאוד במתח של 56V וכמובן שכל סוללה מתאימה לשאר הכלים שלהם. יש לי כבר מגוון כלים שלהם ואני מרוצה מהם מאוד, הבעיה היחידה היא שהמחירים בארץ די גבוהים (אפשר גם להזמין מאמזון ארה"ב אם יש מבצע על כלים מדגם ישן). מצד שאני, אם זה לגינה קטנה והשימושים לא תכופים, אז אפשר בהחלט לחיות עם מערכת 18V

• אהבתי 1
פורסם

כלי גינון נטענים איכותיים עובדים על 80V, לא זוכר את הפירמה המובילה, גרין משהו אאל"ט.

למכסחות ומפוחים שדורשים סל"ד גבוה לאורך זמן, יש סוללות עתירות אמפר (ו-וולטים) שנישאות על הגב.

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, madmaxx כתב:

קח בחשבון שבכל הקשור לכלים עם הספקים גבוהים כמו מכסחת דשא, אתה נדרש ל-4 סוללות 18V (או מכשירים שעובדים עם סוללות 40V שלא עובדות עם הכלים הרגילים) ורצוי שאלו יהיו סוללות יעודיות רק למכסחת שכן לאחר זמן תגיע למצב של חוסר איזון והכל יעבוד לפי הסוללה החלשה יותר. 

אינפוט חשוב

אני לא ממש יודע מה זה אומר גינה גדולה... רק מתחיל ללמוד את המשמעויות

בניתי על כלי של מקיטה שיעבוד על 2 סוללות 18, משהו כזה

https://www.workimhi.co.il/items/5634385

https://www.brandtools.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=11977

האם זה צעצוע? דווקא במכסחת חשוב לי שתהיה ניידת ולא עם כבל.

הכלים הנטענים לא יעבדו קשה מדי בכל מקרה, (אולי יצטרף אליהם מסור שולחן/גרונג? גם שם אגב חשבתי על כלי עם כבל ולא נטען)

מפוח של מילווקי עובד כמו סוס עם סוללת 18 אחת. מדהים כל הבראשלס הזה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 31 דקות, פריג'י כתב:

אני לא ממש יודע מה זה אומר גינה גדולה... רק מתחיל ללמוד את המשמעויות

בניתי על כלי של מקיטה שיעבוד על 2 סוללות 18, משהו כזה

הבחירה היא בסוף בהתאם לגודל הגינה לצד גובה, סוג וצפיפות הדשא. בסוף כל מכסחת כמעט תעשה את העבודה, השאלה היא כמה זמן זה ייקח, כמה סוללות תאלץ להחליף וכמה תאלץ לחזור על הפעולה שוב כי המעבר הראשון לא הוריד את הכל. מבלי לקשקש יותר מדי, מכסחת מקיטה עם שתי סוללות 18V הייתי בוחר לשימוש במדשאה של עד כ-100 מ"ר לשתי סוללות 4Ah-5Ah. זה יתן לכך זמן פעולה מספיק, גם לדשא גבוה יחסית של 5 ס"מ מעל הכיסוח האחרון. 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...