Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכות היגוי

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני חזרתי לתחום הרכב לאחר כמה שנים הפסקה מהתחום. 

יש לי פרויקט גמר שהגשתי מזמן בנושא מערכות ההיגוי עם בחינה בעל-פה, וכל תשובה שאני נותן לבוחן לא מספיקה לו.

חפרתי על הכל באינטרנט וכל מה שגם סיכמתי ושיננתי פשוט לא נכון מבחינתו

אני אשמח לשוחח עם אדם שמבין במערכות ההיגוי להסבר קצר אם אפשר גם טלפונית

אודה מראש על העזרה

פורסם

היי.

עבר יחסית הרבה מהלימודים שלי. 

ראשית, האם נכשלת? 

תנסה להיזכר מה היו השאלות שלו ומה ענית. 

מה היו ההערות שלו, 

האם שאל על אופן עבודה? 

על חישובים? 

יצא לי להתקל כבר בכמה בוחנים שברגע שהפרויקט עסק רק ביסודות ולא בקידמה זה הציק להם. 

פורסם
לפני שעתיים, Markm4 כתב:

היי.

עבר יחסית הרבה מהלימודים שלי. 

ראשית, האם נכשלת? 

תנסה להיזכר מה היו השאלות שלו ומה ענית. 

מה היו ההערות שלו, 

האם שאל על אופן עבודה? 

על חישובים? 

יצא לי להתקל כבר בכמה בוחנים שברגע שהפרויקט עסק רק ביסודות ולא בקידמה זה הציק להם. 

היי

תודה על ההתייחסות קודם כל.

אני גם באמת למדתי מכונאות לפני 10 שנים ולהיזכר בדקויות לא פשוט,מודה.

היו שאלות כאלו:

מה זאת תיבת היגוי והסבר את אופן העבודה?

מה ההבדל בין תיבת הגה למסרק הגה?

מה ההבדל בין מערכת הגברה הידראולית לבין מערכת חשמלית ואיך הן עובדות?

עניתי על השאלה הראשונה שתיבת הגה היא מסייעת בכוח עזר לנהג וממירה תנועה סיבובית לתנועה קווית. (קצת יותר בהרחבה)

לשאלה השנייה עניתי: מסרק הגה הוא חלק שמורכב לתיבה ובאמצעות ההמרה של התיבה הוא מכוון את תנועת הגלגלים

לשאלה השלישית:

מערכת היגוי חשמלית עובדת על מנוע חשמלי שמסייע לנהג בעת סיבוב גלגל ההגה וגם מערכת זו יתרונה שעובדת רק כשצריך ולא לוקחת כוח מהמנוע.

מערכת היגוי הידראולית עובדת על משאבה הידראולית שמחוברת למנוע באמצעות רצועה ונותנת לחץ גבוה יותר כאשר הנהג מסובב את גלגל ההגה.

היו לי עוד שאלות על היגוי יתר ותת היגוי אבל אלה כבר עניתי נכון, אני מנסה לחפש את התשובה הספרותית המקצועית 

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Eliad97 כתב:

עניתי על השאלה הראשונה שתיבת הגה היא מסייעת בכוח עזר לנהג וממירה תנועה סיבובית לתנועה קווית. (קצת יותר בהרחבה)

לשאלה השנייה עניתי: מסרק הגה הוא חלק שמורכב לתיבה ובאמצעות ההמרה של התיבה הוא מכוון את תנועת הגלגלים

לעניות דעתי (אני לא מכונאי) הטעות שלך היא שתיבת ההגה לא ממירה את התנועה הסיבובית לקווית, אלא רק אחראית על ביצוע התגבור. מסרק ההגה הוא זה שמבצע את ההמרה (והוא לא מורכב על תיבת ההגה, אלא בנפרד ממנה, ישנו ציר שמגיע מתיבת ההגה עד המסרק, והוא מעביר את התנועה הסיבובית מהתיבה [במקור מההגה] אל המסרק שבתורו הופך אותה לתנועה קווית הגורמת להפניית הגלגלים).

לפני 9 שעות, Eliad97 כתב:

מערכת היגוי חשמלית עובדת על מנוע חשמלי שמסייע לנהג בעת סיבוב גלגל ההגה וגם מערכת זו יתרונה שעובדת רק כשצריך ולא לוקחת כוח מהמנוע.

מערכת היגוי הידראולית עובדת על משאבה הידראולית שמחוברת למנוע באמצעות רצועה ונותנת לחץ גבוה יותר כאשר הנהג מסובב את גלגל ההגה.

פה לדעתי אין לך טעויות אלא פשוט חסר פירוט. כלומר, ברמת פירוט כזו גם אני יכול לענות (ושוב, אני לא מכונאי :) ). אני חושב שהכוונה היא לפרט על אופן העבודה של התגבור.

עריכה אחרונה על ידי chrono
שגיאת כתיב
פורסם

תיבת הגה ומסרק הגה אלו שתי מערכות נפרדות שלא קיימות ביחד ברכב אחד ולא משלימות אחת את השניה.

ברוב המכוניות המודרניות יש מסרק הגה, במכוניות ישנות ובמשאיות יש תיבת הגה. 

בסלנג המוסכים תיבת הגה זה "סקטור הגה".

שתיהן ממירות תנועה סיבובית לתנועה קווית רק המערכת עצמה שונה. 

זה מסרק הגה שיש ברוב המכוניות המודרניות.

זה ספציפיים עם תגבור הידרוולי.

51c7Ewh39L.thumb.jpg.e622c7861a2f559c58255b7c7b7b74a4.jpg

זו תיבת הגה מרצדס  W123.

633ff96bb338313b0b132bd5-power-steering-gear-box-gearbox-for.thumb.jpg.ad8ed6582f359e255adb9db2c60e9bb4.jpg

פה אפשר לראות זורע שיוצא מתיבת הגה  (חץ אדום) ובאמצעות מערכת מנופים מזיז את הגלגלים.

pic02.thumb.jpg.3fc267225644f6913fbbce3789483160.jpg

תגבור הגה הידרוולי:

סיוע הכוח מתקבל באמצעות לחץ נוזל הידרוולי שנבה על ידי משאבה מכאנית שמונעת ידי רצועה מהמנוע או על ידי משאבה חשמלית מונעת במנוע חשמלי. 

בעת הפניית גלגל הגה, נפתח שסתום לכיוון ההפניה המתאים והנוזל ההידרוולי זורם לבוכנה ובכך מסייע להפניית ההגה. מהבוכנה חוזר לכוסית אגירה איפה שממלאים את הנוזל ומשם חזרה למשאבה. 

חסרונות - צורך בתחזוקה, החלפת נוזל הידרוולי פעם בכמה זמן, סיכוי לנזילות הנוזל ההידרוולי, מבזבז כוח מנוע אם כי באין עומס כאשר ההגה ישר, בזבוז כוח מנוע מינימלי.

חסרון נוסף - המערכת לא ניתנת לשליטה על יד מחשב ואי אפשר ליישם בה מערכות תיקון סטיה מנתיב וחניה אוטומטית.

תגבור הגה חשמלי:

סיוע הכוח מתקבל באמצעות מנוע חשמלי המותקן על עמוד ההגה או על המסרק, מידת הסיוע וכיוון הסיוע נשלטים על ידי מחשב בקרת הגה. 

יתרונות - פשוט וזול יותר, אין תחזוקה, אין החלפת נוזל, אין נזילות. 

אפשר לקבל בקלות עוצמת סיוע משתנה. 

אפשר לשלוט במנוע הגה על ידי מחשב וליישם מערכות כמו כמו שהזכרתי מקודם. 

צורך חשמל (לא כוח מנוע ישירות) רק כשההגה בפעולה.

חסרונות - אין ממש, מלבד תחשת היגוי מלאכותית ומנותקת יותר בהשוואה למערכת הידרוולית אבל זה תוקן במידה רבה עלי די שיפור התוכנה למחשב הגה. 

בגדול עולם הרכב הפרטי לפחות, עבר ב 100% לתגבור חשמלי.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

תיבת הגה ומסרק הגה אלו שתי מערכות נפרדות שלא קיימות ביחד ברכב אחד ולא משלימות אחת את השניה.

ברוב המכוניות המודרניות יש מסרק הגה, במכוניות ישנות ובמשאיות יש תיבת הגה. 

בסלנג המוסכים תיבת הגה זה "סקטור הגה".

שתיהן ממירות תנועה סיבובית לתנועה קווית רק המערכת עצמה שונה. 

זה מסרק הגה שיש ברוב המכוניות המודרניות.

זה ספציפיים עם תגבור הידרוולי.

51c7Ewh39L.thumb.jpg.e622c7861a2f559c58255b7c7b7b74a4.jpg

זו תיבת הגה מרצדס  W123.

633ff96bb338313b0b132bd5-power-steering-gear-box-gearbox-for.thumb.jpg.ad8ed6582f359e255adb9db2c60e9bb4.jpg

פה אפשר לראות זורע שיוצא מתיבת הגה  (חץ אדום) ובאמצעות מערכת מנופים מזיז את הגלגלים.

pic02.thumb.jpg.3fc267225644f6913fbbce3789483160.jpg

תגבור הגה הידרוולי:

סיוע הכוח מתקבל באמצעות לחץ נוזל הידרוולי שנבה על ידי משאבה מכאנית שמונעת ידי רצועה מהמנוע או על ידי משאבה חשמלית מונעת במנוע חשמלי. 

בעת הפניית גלגל הגה, נפתח שסתום לכיוון ההפניה המתאים והנוזל ההידרוולי זורם לבוכנה ובכך מסייע להפניית ההגה. מהבוכנה חוזר לכוסית אגירה איפה שממלאים את הנוזל ומשם חזרה למשאבה. 

חסרונות - צורך בתחזוקה, החלפת נוזל הידרוולי פעם בכמה זמן, סיכוי לנזילות הנוזל ההידרוולי, מבזבז כוח מנוע אם כי באין עומס כאשר ההגה ישר, בזבוז כוח מנוע מינימלי.

חסרון נוסף - המערכת לא ניתנת לשליטה על יד מחשב ואי אפשר ליישם בה מערכות תיקון סטיה מנתיב וחניה אוטומטית.

תגבור הגה חשמלי:

סיוע הכוח מתקבל באמצעות מנוע חשמלי המותקן על עמוד ההגה או על המסרק, מידת הסיוע וכיוון הסיוע נשלטים על ידי מחשב בקרת הגה. 

יתרונות - פשוט וזול יותר, אין תחזוקה, אין החלפת נוזל, אין נזילות. 

אפשר לקבל בקלות עוצמת סיוע משתנה. 

אפשר לשלוט במנוע הגה על ידי מחשב וליישם מערכות כמו כמו שהזכרתי מקודם. 

צורך חשמל (לא כוח מנוע ישירות) רק כשההגה בפעולה.

חסרונות - אין ממש, מלבד תחשת היגוי מלאכותית ומנותקת יותר בהשוואה למערכת הידרוולית אבל זה תוקן במידה רבה עלי די שיפור התוכנה למחשב הגה. 

בגדול עולם הרכב הפרטי לפחות, עבר ב 100% לתגבור חשמלי.

קודם כל תודה רבה לכולם

לגבי המסרק הגה ותיבת הגה, עכשיו הבנתי שהבילבול שלי היה כל הזמן בגלל הזרוע שיוצאת מתיבת ההגה למוט קישור, חשבתי כל הזמן שזה המסרק עם מוט משונן.

לאחר שחקרתי עוד קצת בנוגע לשתיהם הבנתי שהרכיבים עצמם פועלים אחרת אך מספקים את אותה העבודה.

למשל בתיבת היגוי גלגל ההגה מבצע תנועת היגוי לחילזון שמסובב את הגלגלון. יש גם בורג כיוון כדי לכוון את המרחק ביניהם.

במסרק הגה לעומתו יש סבבת שמסובבת את המוט המשונן שמחובר ישירות בשני קצוותיו למוט קישור.

בעיקרון שניהם מבצעים את אותה העבודה רק כל חלק בנוי טיפה אחרת, אבל עדיין כשהוא שואל אותי מה ההבדלים בין המסרק הגה לתיבת הגה ההבדל הוא רק בסוגי הרכבים עצמם?

פורסם

כבר הסבירו פה, אז אני לא אוסיף על זה. 

אני אתן את דעתי האישית לגבי הצגת הפרויקט. 

יצא לי לעזור לכמה וכמה אנשים בפרויקט ההנדסאי שלהם. 

לכמה מהם היה על מערכת היגוי. 

אני תמיד מדגיש,

את הפרויקט יש להציג כפרזנטציה + מצגות + אביזרים. 

לפרויקט של ההיגוי התארגנו על, 

כידון של אופניים,

בימבה, 

מכונית על שלט, 

היגוי של קרטינג, 

תיבת הגה של משאית ריאו 😬

מסרק הגה הידראולי 

מסרק חשמלי. 

חוץ מהתיבה של הריאו, שגמרה אותנו בגלל המשקל, הכל היה אחלה. 

הוספנו קצת דברים מסביב שידמה שימון וצנרת כמו מזרקים עם מים בצבע. 

המרצה והמוביל של הסטודנטים, זרמו ונתנו עוד רעיונות. 

הסברתי למציג, אם אתה לא זוכר או מתבלבל, 

תסתכל על הפריט ותענה עם הידיים. 

3 פרויקטים כאלו, כולם מעל 95.

המרצים והבוחנים בעיקר, התלהבו בעיקר מזה שהיה משהו חזותי וזה החזיר אותם קצת אחורה. 

אני לא יודע אם אתה רוצה לגשת שוב, 

אבל תחשוב על יצירתי, שונה, חדשני וחזותי. 

פורסם

לא יודע על איזה גומיה אתה מדבר, בכל מקרה  זה כמו גומיות מתלה, תושבות מנוע וכו'. חלקי גומי שמתבלים אחרי יחסית הרבה זמן ואז מחליפים אותם. אבל לא מדבור בתחזוקה שותפת שמראש צריך להחליף כל X ק"מ או שנים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...