Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל היעדר היציאת 12V קניתי GB150 למרות שכבר היה GBX155 כשקניתי. עוד יתרון - ל GB150 יש מסך שמציג את הוולטאג' ולGBX155 אין. הGB150 מניע ממש הכל, אבל באמת תופס מקום. בנוסף יש לי GB50.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 23.8.2024 בשעה 18:19, yd b-4 כתב:

לטעמימעדיף כבר לקנות את הדגמים עם הקומפרסור.

על זה אומרים אצלנו - בוסטר משולב הוא כמו ברווז, קצת שוחה, קצת מעופף, קצת הולך - ולא שום דבר מזה.

לפני 22 שעות, Cerebral Cortex כתב:

מה שעוד יותר חסר לי זה האופציה של ה 70 שזה אפשרות שימוש בכל מכשיר 12 וולט שמתחבר למצת הרכב

זה לא מיוחד רק לנוקו, גם לי יש את זה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Pavlik כתב:

מה, ל- GBX155 של נוקו, אין אפשרות להוציא 12V לחיבור מכשירים שונים?

ל- GB150 שקניתי בתחילת שנת 2020 יש אפשרות כזו ואני משתמש בה לא מעט לקומפרסור לגלגלים ולבדיקות שונות שהצריכו 12V. 

נכון מאוד, למרבה הצער ל 155 אין יציאה למכשירים 12 וולט שעובדים מהשקע של המצת ברכב. פיספוס רציני. יש לו רק יציאה וכניסה של CTYPE בכדי להטעין את עצמו ומכשירים שונים כמו סוללארים, ערכות קריוקי, מחשבים וכולי. 
זאת הסיבה שהערב הלכתי לגיסי, נתתי לו את ה 155 שיהיה לו בממד כמקור כוח להטעין בשעת חירום ולקחתי בחזרה את ה GB70.
רק כדרך אגב, היה לי בעבר את ה GB150 שלו כן יש יציאה למכשירי 12 וולט כמו ה GB70 אבל בניגוד אליו ל GB150 יש צבטות מאסיביות ומסרובלות מדיי שמקשות שימוש להתניע מצברי אופנועים שהם קטנים יותר מטבעם. לכן מכרתי אותו במחיר מאוד הוגן לחבר וקניתי את ה 70. 
בניגוד ל GB150, ל GBX155 יש צבטות קטנות כמו ה GB70 וזה בהחלט מקל את השימוש אבל אין ל 155 יציאה של מכשירי 12 וולט.
בגלל שיגעון הגדלות שלי לפני שנה וקצת הייתי מפנטז כל הזמן על ה GB250 שזה פסיכי לגמרי. להוא כן יש יציאה של 12 וולט בכדי להפעיל מכשירים שונים. אבל הבוסטר ההוא פסיכי לגמרי. מלבד העובדה שהוא עולה מעל 5 אלף שקל הוא גם מאוד מאסיבי וכבד. משהו כמו 6 ק"ג. זה מתאים רק לבעלי עסקים שעוסקים בחילוץ כמו מוסכים וכיוצא בזה או בעלי משאיות בעצמם שלא רוצים להיתקע. 
ה GBX155 הוא חזק ועוצמתי הבעיה שהוא קצת גדול וקצת כבד לעומת ה GB70. לכן מי שרוצה להשתמש באופנוע צריך לשקול. איך התחיל ה"רומן" שלי עם נוקו? יצאנו כמה הארלים לטיול ובחור אחד שהשאיר את האורות דולקים חשב שהנסיעה תתטעין לו את המצבר לגמרי. הבעיה שהיו הרבה עצירות שכללו כיבוי והתנעה וזה בסופו של דבר החליש לו את המצבר עד כדי כך שהוא לא יכל להתניע. לי היה בוסטר מעאפן של אוטו דיפו שלא דיגדג בכלל וגם לעוד בחור היה בוסטר סיני כלשהוא. שניהם ביחד לא הצליחו. בסופו של דבר הביאו מצבר מאופנוע אחר, פלוס שני הבוסטרים והאופנוע הניע. מנוע של הארלי הוא בעל יחס דחיסה גבוה ושני בוכנות כבדות לכן צריך הרבה לסובב אותו. הבוסטרים של נוקו עושים עבודה טובה. אבל אחת הסיבות שאני אוהב את ה GB70 עם היציאה של ה 12 וולט זה שאפשר להפעיל קומפרוסור מבלי להעמיס על המצבר של האופנוע. קומפרסור קטן ואיכותי אוכל הרבה מתח. משתמשים בבוסטר לקומפרוסור כמה שצריך ואחר כך שמסתדרים מחברים אותו להטענה בזמן הרכיבה ושלום על ישראל.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
בתאריך 24.8.2024 בשעה 14:07, Camaro 92 כתב:

לצערי מניסיון אישי, גם בוסטר איכותי כמו נוקו עלול להתנפח כעבור כמה שנים ברכב.

כתבה עניינית בנושא https://thecar.co.il/פצצת-תבערה-ברכב-שלכם-כך-תנטרלו-סכנה/

• אהבתי 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
בתאריך 24.8.2024 בשעה 20:31, topop כתב:

על זה אומרים אצלנו - בוסטר משולב הוא כמו ברווז, קצת שוחה, קצת מעופף, קצת הולך - ולא שום דבר מזה.

אצלי של Utray עושה את מה שהוא צריך הנעה בחירום וניפוח בחירום.

זה אולי לא בוסטר למכונאי נייד או לפאמצר מאכר אבל לשימוש אישי הוא אחלה.

פורסם (נערך)
בתאריך 23.8.2024 בשעה 21:55, Cerebral Cortex כתב:

מה אני אעשה עם ה 155 זאת שאלה טובה שאני מחפש לה פיתרון.

תפרסם כאן במחיר אטרקטיבי, אולי. זה באמת אוברקיל.

ביחס ל-250, זה יותר בוסטר למשאית/אוטובוס/יאכטה. 

----------------

כרגיל אצל הסינים שהעיה לעיתים לא באביזר הראשי אלא בנלווים. יש לי אוטריי 3000 שהניע בלי למצמץ טרופר דיזל 3.0 (רכב עם 2 מצברים).

טוב, לא?

אלא שאחרי ההנעה, החיבור של הכבל לבוסטר רותח.  ברמה שאי אפשר לגעת.

הקלמפות של הנוקו 40 שיש לי הרבה יותר איכותיות ומאסיביות, אבל אי אפשר להשתמש בהן באוטראיי למרבה הצער. אלא אם אחתוך את הכבל ואחליף בין המגעים. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

אפשר להזמין תנינים אחרים ליוטראי.

אגב, ליוטראי יש קטע שאם המצבר גמור לגמרי, הוא מזהה את זה כאילו הקטבים הפוכים ולא מסכים להניע. הפתרון לזה - להזמין תנינים ללא הגנת קטבים (ולבדוק טוב שחיברתם נכון).

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Jack457 כתב:

תפרסם כאן במחיר אטרקטיבי, אולי. זה באמת אוברקיל.

ביחס ל-250, זה יותר בוסטר למשאית/אוטובוס/יאכטה. 

----------------

כרגיל אצל הסינים שהעיה לעיתים לא באביזר הראשי אלא בנלווים. יש לי אוטריי 3000 שהניע בלי למצמץ טרופר דיזל 3.0 (רכב עם 2 מצברים).

טוב, לא?

אלא שאחרי ההנעה, החיבור של הכבל לבוסטר רותח.  ברמה שאי אפשר לגעת.

הקלמפות של הנוקו 40 שיש לי הרבה יותר איכותיות ומאסיביות, אבל אי אפשר להשתמש בהן באוטראיי למרבה הצער. אלא אם אחתוך את הכבל ואחליף בין המגעים. 

תקרא לזה שיגעון תקרא לזה טרפת. את הGBX 155 קניתי ב 1900 ומשהו שקלים. זה בזמן שיש לי את ה GB70. התיק עוד 300 ומשהו. אם אני אציע למכירה בטח יציעו לי משהו מצחיק של 500 שקל או השד יודע כמה. אני מפחד להתבזות. בסך הכל הבוסטר לא היה בשימוש ממש. 

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
בתאריך 22.8.2024 בשעה 19:38, eladns כתב:

הוזמן ב30.7

רשום שזה ללא טארקינג נאמבר.

אמרתי נזמין,הלכו 76 שקל?

הלכו עומרו דאמו {זה 93 כי רציתי גם נרתיק תואם} כי רשום שאין מספר מעקב. והם לא הראשונים שמשום מה בוסטרים לא נשלחים עם מספר מעקב .

הגיע היום.

כן היה מספר מעקב, אחרי כמה שעות כבר נשלחה לי הודעה מצ'יטה שילחויות.

ו....

השכן עם רנו מגאן 2019 עומד עם מכסה מנוע פתוח, שאני אסרב?

הניע.

אני אבדוק שבוע הבא, בדרך כלל מלא נתקעים בים המלח ואני שמח לעזור {יש מים לראדיאטור ושמן מנוע באוטו תמיד,באמת שהמון אנשים נתקעים ואני שם כל יום}

אז אני ממליץ.

image.thumb.png.62c6453df7b2b4e46b21dd2d5d1e5e66.pngimage.thumb.jpeg.5e27b4905027d907e2992718d9d584be.jpegimage.thumb.jpeg.eaf1a1528b82948ca5e760c17ea89ef3.jpeg

https://he.aliexpress.com/item/1005005973442859.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.74211802mE0Cc1&gatewayAdapt=glo2isr4itemAdapt

*מהרו מסתייים עוד 3 ימים*

שניה לנשום לפני שרצים להזמין את הבוסטר...🙃

מנסיון שלי עם הבוסטר של EAFC הוא באמת נראה מאוד מרשים באתר, נתונים יפים בחלקם - 2000A 26000MAH, אבל בשטח זה לא ממש ככה.

הוא נראה די מצועצע, הבטריה יכול להראות שהוא מלא ב99% אבל פתאום קופץ ל0%, במשך הזמן הוא פורק את הבטריה.

יש דגמים יקרים יותר שלהם שיש בכבלים נורה שמראה מתי הבוסטר מוכן להנעה, בדגם הזה הוא לא קיים וזה יכול לגרום גם לזלילה של הבטריה בשעת הנעה, כי הוא לא טוען בוסט אלא מבזבז.

זה נחמד להרגיש שהמצבר שלך מגובה, אבל זה רק בהרגשה...

טיפ: לעולם אל תשימו את הבוסטר בתא מטען, כשתתקעו בלי מצבר התא מטען עלול להשאר נעול ותנסו לזחול איכשהו לבוסטר.

איפה כן לשים? במרווח שמתחת הכסא נהג, גם אם תתקעו - עם המפתח תוכלו להגיע לשם.

פורסם

הניע השבוע סקודה רומסטר שנת 2011 עם מצבר חלש.

לבינתיים לא ראיתי בעיות

כבר הניע 2 רכבים והוא בן שבוע.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני שעה, eladns כתב:

הניע השבוע סקודה רומסטר שנת 2011 עם מצבר חלש.

לבינתיים לא ראיתי בעיות

כבר הניע 2 רכבים והוא בן שבוע.

מבחינת יכולות הנעה - המבחן הוא לא בשבוע הראשון. אלא אחרי שנה +. 

אבל עזוב, הרוב עניין בטיחותי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

נו מה אני לא אקנה נוקו ב500 ++++ בכדי שיעבוד שנתיים+.

יש גם מצבר 72 אמפר טעון בתא מטען עם כבלים אם הגעתי לרכב ממש בעייתי סטייל סוואנה. {יש לי מטען בוש C7 בעבודה מדיי פעם מטעין המצבר}

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם (נערך)
בתאריך 27.8.2024 בשעה 16:34, topop כתב:

אפשר להזמין תנינים אחרים ליוטראי.

אגב, ליוטראי יש קטע שאם המצבר גמור לגמרי, הוא מזהה את זה כאילו הקטבים הפוכים ולא מסכים להניע. הפתרון לזה - להזמין תנינים ללא הגנת קטבים (ולבדוק טוב שחיברתם נכון).

גם במפרט של הנוקו יש הגנה על קוטביות הפוכה, שם אין הבעיה הזאת?

.

עריכה אחרונה על ידי bobi

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...