Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, yuvk כתב:

אם להיות קטנוני...

אם להיות קטנוני, סך כל הזרמים הישרים עוברים דרך המצבר.

מכיוון שהמקור של כל הזרמים ברכב, מגיע ממקור מתח ישר אחד, וזה המצבר.

נ.ב

זה קורה גם אם החלטת להתחבר לאוזן של מנוע, או בורג של שלדה.

-

פורסם

זה פשוט לא נכון.

אם תחבר הדק חיובי לקוטב + של המצבר והדק שלילי לגוף המנוע, המעגל יכלול את המצבר הנייד, הכבל הגמיש מהמצבר לסטרטר, הסטרטר, גוף המנוע וחזרה למצבר הנייד.

אם תחבר להדק השלילי של המצבר, יצטרף למסלול הכבל הגמיש מהמנוע למרכב, המרכב, והכבל הגמיש מהמרכב לקוטב השלילי של המצבר. ממש לא אותו מסלול (אם כי, בחיבורים תקינים, הפרש התנגדות זניח).

:turn-l:
פורסם
לפני שעה, yuvk כתב:

זה פשוט לא נכון.

מה לא נכון?

זרם לא נעלם.

כשאתה מניע רכב כרגיל, סך כל הזרמים הישרים עוברים דרך המצבר.

זה מקור המתח עד שנכנס האלטרנטור לפעולה, ואז הוא הופך לצרכן (טעינה).

כשאתה מניע עם בוסטר, הוא משמש כמצבר חלופי, וגם אז סך כל הזרמים עובר דרכו

-

פורסם
לפני 8 שעות, BEEKER כתב:

מה לא נכון?

זה לא נכון:

לפני 10 שעות, BEEKER כתב:

אם להיות קטנוני, סך כל הזרמים הישרים עוברים דרך המצבר.

מכיוון שהמקור של כל הזרמים ברכב, מגיע ממקור מתח ישר אחד, וזה המצבר.

נ.ב

זה קורה גם אם החלטת להתחבר לאוזן של מנוע, או בורג של שלדה.

אם אתה מחבר הדק שלילי של הבוסטר למנוע, אין שום זרם דרך המצבר והכבל שמחובר לקוטב השלילי שלו. אם אתה מחבר את ההדק השלילי של הבוסטר לקוטב השלילי של המצבר, הזרם כן עובר דרכו.

חיבור ההדק השלילי של הבוסטר למנוע מקצר את המסלול של הזרם (ובמקצת - את ההתנגדות הטורית).

:turn-l:
פורסם
בתאריך 21.10.2025 בשעה 20:30, Cerebral Cortex כתב:

בכל סירטון הדרכה שאני צופה בו הם מבקשים חד משמעית לחבר את המינוס לגוף של הרכב ולא למינוס של המצבר בטענה שזה יכול לעשות ניצוצות- קצר ואף לדפוק את המחשב ברכב.

בחוברת למשתמש של בוסטר UTRAI שקיבלתי היום, כתוב שיש לחבר לקוטב השלילי.

20251028_142506.thumb.jpg.efed4b9fee3653985c7d62eba812e753.jpg

פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, pasat04 כתב:

בחוברת למשתמש של בוסטר UTRAI שקיבלתי היום, כתוב שיש לחבר לקוטב השלילי.

ככל הנראה בגלל שהכבלים המובנים שבמכשיר עצמו ממש קצרים ואין באמת אפשרות לחבר אותם לחלק אחר במנוע שמרוחק מהקוטב השלילי עצמו שעל המצבר.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אני כבר עשרים שנה מכניקר בהשכלה ובמקצוע, אמנם לא בתחום הרכב. לא מפחד ממצבר פרוק, נוסע עם בוסטר ויודע איך להשתמש בו, מחליף לבד שמן באוטו ודיסקיות בלם באופנוע, ואפילו יודע לאבחן משאבת הגה כוח תקולה או צמיגים לא מאוזנים.

עדיין - תראה לי עכשיו תא מנוע ותבקש ממני למצוא 'נקודת חיבור לגוף הרכב/אוזן של מנוע/בורג של שלדה' שיהיו לא צבוע ולא מלוכלך מדי ושאפשר להשתמש בו כהארקה ושהכבל של הבוסטר שלי יגיע אליו - זה יקח כמה דקות. ההדק השלילי נמצא בהישג יד והרבה יותר קל לאיתור אפילו בשבילי, קל וחומר לנהג המצוי. 

נראה לי שמומחי הפורום המסוקסים, שכנראה מפרקים ומרכיבים בחזרה את ה- CJ6 שלהם כל סופ"ש, שכחו קצת מי קהל היעד של מוצרים כמו הבוסטר המדובר (ולא משנה מאיזה יצרן). 

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
בתאריך 22.10.2025 בשעה 20:37, om2 כתב:

הבעיה שקשה להגיע לשלדה של הרכב עם כבל קצר כמו בבוסטר

בתאריך 22.10.2025 בשעה 22:39, om2 כתב:

ב99% מהבוסטרים התנינים לא מספיק ארוכים כדי להגיע לשלדה

בדיוק הבעיה. מה גם שיש רכבים שאין לך בכלל גישה לקוטב מינוס בגלל כל מיני פלסטיקה (תודה, סיטרואן).

כשמחברים לבודי צריך לנקודה לא צבועה. יש רכבים שספר הרכב מפנה למן לשונית יעודית בתא המנוע (תודה, סיטרואן). 

ברור שהכבל הקצרצר של הבוסטר לא מגיע לשם. 

מה עשה סחבק? חיבר כבל התנעה רגיל לכבל של הבוסטר כדי ליצור הארכה. 

אם מישהו מכיר כבל בוסטר ארוך וטוב (לנוקו או יוטראי, יש לי שניהם) במקום האילתור שלי תבוא עליו הברכה. 

אגב הכבל של האוטראי דק ומתחמם מהר מאוד, אפילו אחרי התנעה אחת. של הנוקו עבה ומאסיבי יותר וכמובן שאי אפשר להחליף ביניהם כי המתאמים שונים 🙄

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 4 שעות, om2 כתב:

לשניהם יש כבל הארכה באלי אקספרס

יש לך בפוקס לינק? או איך קוראים לזה? extension משהו?

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

אז מה התכלס, השורה האחרונה? אם יש מספיק אורך לכבלים אז מומלץ לחבר לגוף המנוע או השילדה ואם הכבלים של הבוסטר לא ארוכים מספיק לחבר למינוס? אפשר להסכים על זה?

• רעיון טוב! 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני 11 שעות, Cerebral Cortex כתב:

אז מה התכלס, השורה האחרונה? אם יש מספיק אורך לכבלים אז מומלץ לחבר לגוף המנוע או השילדה ואם הכבלים של הבוסטר לא ארוכים מספיק לחבר למינוס? אפשר להסכים על זה?

בתור בעל מיקצוע ולא מעט שנים וניסיון בתחום אני מסכים על זה בהחלט שזו אכן הדרך הנכונה והבטוחה ביותר להתנעת רכב באמצעות בוסטר.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 31.10.2025 בשעה 14:30, Jack457 כתב:

יש לך בפוקס לינק? או איך קוראים לזה? extension משהו?

לא. אין לי לינק

מאמין שתוכל למצוא בקלות 

אפילו תכתוב בגוגל בעברית יש סיכוי שהוא יצליח למצוא לך

.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...