Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לארון קיר פריק

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.גר בדירות שכורות ואמור לעבור לדירה בלי ארונות בחדרים. מאחר וזו דירה שכורה חשוב לי ארון שאפשר לפרק ולהרכיב בקלות.אני לא הנדימן. האם ארונות דלתות לעומת ארונות הזזה שונים במבנה? בתהליך ההרכבה והפירוק?

בדירה שגר בה עכשיו יש ארון הזזה שלא פולס ופשוט היה על הפנים הדלתות לא נסגרו .עפו מהמסילות ומריעין בישין אחרים.

אודה להמלצתכם/ דיס לשתי האופציות כולל חברות מומלצות במחיר שווה לכל כיס ...

פורסם

מניסיוני האישי (לא בעל מקצוע) כל ארון לא מפולס יתפקד גרוע ובדלתות רגילות אפילו יותר גרוע. הכל ישב עקום ןמכוער.

מה שכן יש חשיבות לחומר הגלם. הארונות סיבית הנפוצים היום. בקושי עומדים בפירוק והרכבה אחת.

תשקיע בסנדוויץ.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

עוד לא היה לי העונג של פירוק (או הרכבה של) ארון הזזה, למרות שמה שיש לי עכשיו הוא אכן מסוג זה (הורכב ע"י המתקין של הנגרייה שבה רכשתי).

בכנות, נראה לי קצת מסובך יותר מארון רגיל- אבל שוב, יכול להיות שאני טועה כי פשוט עוד לא ניסיתי בכלל... 

ארון רגיל יחסית קל מאד לפירוק, בגדול לא צריך יותר ממברג (רצוי יחד עם מברגה) ואולי עוד מישהו שיעזור לך קצת. 

לפני שעה, yd b-4 כתב:

מה שכן יש חשיבות לחומר הגלם. הארונות סיבית הנפוצים היום. בקושי עומדים בפירוק והרכבה אחת.

זה לא לחלוטין 100% נכון. 

אמנם כן, סיבית זה חומר לא אידאלי ועדיף סנדוויץ', אבל לא כל לוחות הסיבית נולדו שווים- יש כאלו איכותיים יותר ופחות. 

***אל תיגע ברהיטים הזולים של איקאה***.

את זה אני אומר כנגר חובב- אני לא משתמש ברהיטי איקאה אפילו כבסיס לשום פרוייקט UPCYCLE שלי מרוב שהסיבית שלהם גרועה.

מן הסתם, באופן כללי הרהיטים הזולים יותר (מכל חנות שהיא) יהיו מועדים יותר לפורענויות (איכות נמוכה יותר של החומר, עובי קרש נמוך יותר).

בעברי רכשתי ארונות משז"ר בחיפה (ארון בגדים 3 דלתות גובה 190) ודומני שגם מהום סנטר (2 דלתות, נמוך יותר, ששימש לדברים אחרים ועבר שינוי מבנה). 

אין לי תלונות לגבי שניהם, עברתי איתם דירה בשקט (הגבוה עבר דירה אחת, הנמוך יותר שעבר שינוי מבנה עבר איתי 2 ללא פירוק והרכבה מאז "היוולדו").

שניהם מסיבית.

אני חושב שמבחינת איכות, מה שיש להום סנטר יכול להתאים לך לדירה-2 הבאות. מעבר לזה אני לא יודע להעיד. מאמין שיחזיק גם יותר, אבל אין לי נתונים אמפירים :LOL:

פשרה סבירה לגמרי של יחס איכות-מחיר. הרכבה קלה יחסית (מברג ו\או מברגה).

רוב הרהיטים שנמכרים ב"אריזות שטוחות" בימינו מגיעים עם פירזול להרכבה עצמית, שיחסית פשוט להרכיב אותו לפי ההוראות- ברגים רגילים לרוב החלקים וברגים יחודיים של תעשיית הרהיטים במקרים מסויימים (שם דווקא צריך מברג ידני, מברגה לא תהיה הכלי האידאלי לזה).

Furniture Cam Lock Fasteners,100 Sets 3-in-1 Eccentric Wheel Connecting  Piece Furniture Screw Nut Kit Furniture Screws and Fasteners,for for  Cabinet ...

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קשה מאוד למצוא ארונות סנדוויץ' באיכות סבירה ובמחיר סביר, אלה קבוצות לא מתלכדות. וגם לארונות האלה יש טיימר מובנה של מספר פירוקים מוגבל...

מצטרף לאזהרה של ברווז - הרוב המוחלט לש הארונות באיקאה לא בנוי להרכבה ופירוק מחדש. קנה משהו פשוט בהום סנטר ואחרי 3 פירוקים תגיד לו ביי (אני לא הולך להמליץ עכשיו על בנייה עצמית מעץ מלא, כן?!)

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ניסיונינהוא שארון קיר הוא מוצר חד,פעמי, כלומר נועד להיות מורכב פעם אחת וזהו. כל ניסיון להזיז או לפרק ולהרכיב נדון לעיוות הארון.

ממליץ לך לחפש את הארון הזול ביותר שתמצא (דלתות כנף, לא הזזה), ולהביא בחשבון שהוא יישאר בדירה אחריך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
פורסם
לפני 1 דקה, flytomars כתב:

תודה .נראה יותר מתאים לאוהלים

אגב .יש לי ארון 3 דלתות שקניתי לפני יותר מעשרים שנה מארונות ישי ליד חדרה ועד עכשיו מחזיק עובר כמה דירות. היום כבר לא בונים כאילו ונראה לי שכבר לא קיימים

• מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, sperial כתב:

ניסיוני הוא שארון קיר הוא מוצר חד פעמי, כלומר נועד להיות מורכב פעם אחת וזהו. כל ניסיון להזיז או לפרק ולהרכיב נדון לעיוות הארון.

ככל שהארון יותר גדול, כך המשפט הזה יותר נכון. 

לגבי ארון סביר לחדר שינה של משפחה קטנה (עד 3 דלתות), עוד יכול לסבול פירוק והרכבה פעם-פעמיים ולא "להראות את גילו". 

ארון גדול יותר יהיה הרבה יותר קשה להרכיב חזרה כך שהכל יישאר מיושר ותקין, גם בגלל המשקל העצמי, היחלשות והתרופפות החומר מסביב לברגים וגם בגלל הסבירות שחלק מסויים יפגע בזמן המעבר- יותר חלקים, יותר סבירות. 

ואחרי שזה נאמר, פות"ש-קח בחשבון שלא חסרות אפשרויות לתיקון ול"תיקון" של ארון שלא ממש אהב את המעבר האחרון. 

יש אפשרויות יותר קלאסיות לתיקון שמצריכות ידע וציוד (תהליכי נגרות, דבק נגרים, חיבורים מסויימים מול אחרים שאפשר לבצע) ויש אפשרויות של

"תישאר לעמוד עד שתמוT יא חתיכת Zבל アメリカ" כמו להשתמש בזויות פלסטיק\ברזל, עוד ברגים (ויותר עבים), ועוד כל מיני דברים וקומבינות שגורמים לי להזיל דמעה על גורלה העתידי של האנושות.

אגב, ספריאל, 

הארון 3 דלתות שעבר איתי דירה אחת? 

קיצרתי אותו בגובה, והוא כיום משמש אותי בתור יחידת ארון למטבח. היה לי שם קיר ריק, חשוף, והייתי צריך עוד מקום איכסון. 

כך שלא רק שהוא שרד את ההרכבה, פירוק ומעבר, הוא גם שרד את הקיצור ואת ההרכבה השנייה לאחר הקיצור. 

יבוא יום ואחליט שיש לי כסף לשפץ את המטבח (ואת שאר הדירה) ואחליט לשים ארונות חדשים שם, אבל יש עוד זמן לזה. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני מתעסק בנגרות ובבנייה והרכבה של ריהוט ביומיום.

ארון עם דלתות הזזה לא מסובך יותר להרכבה מאשר ארון אחר, כמובן שחשוב להרכיב את הארון באופן ישר בשביל שהדלתות יזוזו על המסילה באופן תקין.

לסנדוויץ' באופן כללי יש יתרונות אך חשוב מכך לדעת שלא כל סנדוויץ' הוא איכותי, יש היום הרבה סוגי סיבית שהם איכותיים בהרבה מהסנדוויץ' הלא איכותי.

לדעתי כל מי שהוא עם ידיים טובות ידע להרכיב ארון באופן מוצלח במידה ויקפיד על הדיוק, מה שמאזן/מפלס את הארון זה גב הדיקט שלו וחשוב מאד להתקין מדויק וכשהארון שוכב, פירקתי והרכבתי בשנית ארונות רבים וברוב המקרים ההרכבה השנייה הייתה מוצלחת מהראשונה... זה בגלל מרכיבים חפיפניקים/ידיים שמאליות/לא אנשי מקצוע וכו'.

מה שאני רוצה לומר שאתה לא צריך לפחד להשקיע בארון, הפוך תשקיע במוצר טוב שיהיה שווה לקחת איתך,  וחשוב מכך שהפירוק וההרכבה לא יעשה על ידי סבלים אלא על ידי איש מקצוע/אתה בעצמך.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4
פורסם

אזרוק רעיון - תקנה ארון יד שניה ותבוא לפרק אותו בעצמך. אם המוכר מתנדב לעזור בפירוק, מה טוב.

גם הארון יעלה לך גרושים (כי אף אחד לא רוצה להתעסק עם פירוק והרכבה), גם תתנסה בפירוק לפני ההרכבה ותדע מה הולך לאן, וגם אם בסוף מסיבה כלשהי זה לא ייצלח, תבזבז סכום קטן ולא עלות של ארון חדש.

בזמנו כשגרתי בדירות שכורות , קניתי ארון ארבע דלתות רגילות ביד 2 תמורת 400 שקל, פירקתי אותו והובלתי אותו בשתי נגלות בפרייבט הצ'בק עם דלת אחורית פתוחה חלקית. בהמשך הארון פורק שוב כשעברתי דירה, ופעם נוספת כשמכרתי אותו (לבחור שבא עם סאוונה ופירק אותו יחד איתי).

השיטה, כמו שדניאל כתב, היא להרכיב בשכיבה, למסמר את הגב, ורק אז להרים.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 29 דקות, A_lex כתב:

אזרוק רעיון - תקנה ארון יד שניה ותבוא לפרק אותו בעצמך. אם המוכר מתנדב לעזור בפירוק, מה טוב.

גם הארון יעלה לך גרושים (כי אף אחד לא רוצה להתעסק עם פירוק והרכבה), גם תתנסה בפירוק לפני ההרכבה ותדע מה הולך לאן, וגם אם בסוף מסיבה כלשהי זה לא ייצלח, תבזבז סכום קטן ולא עלות של ארון חדש.

בזמנו כשגרתי בדירות שכורות , קניתי ארון ארבע דלתות רגילות ביד 2 תמורת 400 שקל, פירקתי אותו והובלתי אותו בשתי נגלות בפרייבט הצ'בק עם דלת אחורית פתוחה חלקית. בהמשך הארון פורק שוב כשעברתי דירה, ופעם נוספת כשמכרתי אותו (לבחור שבא עם סאוונה ופירק אותו יחד איתי).

השיטה, כמו שדניאל כתב, היא להרכיב בשכיבה, למסמר את הגב, ורק אז להרים.

באותו ראש-אפשר לחפש באגורה אנשים נותנים תמורת שתוציא להם אותו מהבית

• אהבתי 1
פורסם

שאנחנו היינו במצב כזה (זוג בשכירות) היו לנו 2-3 ארונות 1 דלתות בגובה 1.8

העברנו אותם מורכבים ברכב.

נכנס בכל האבק שהיא לא מיני.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

כחלק מסיבוב התרשמות בין הום סנטר לאייס, הייתי נוסע לאיקאה, נטו בשביל לבדוק אולי יש להם ארון במחלקת יד2/פגומים ואם המחיר נמוך יחסית לעומת שאר האופציות, הייתי הולך על ארון דלתות מאיקאה בשביל שיהיה חד פעמי. אבל זה רק אם יש לך בעיר את איקאה, לא הייתי משקיע ונוסע שעה בשביל לגלות שאין להם ארון במחלקת יד2.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

ארון סיבית ישן בדירה שכורה, עם דלתות הזזה, שכל המיקומים המקוריים של המחברים שלו התפוררו - פירקתי, העברתי חדר והרכבתי אותו מחדש עם כמה עשרות זויות ברזל פשוטות כאלה:

יצא יותר חזק ממה שהוא היה במקור.

דבר נוסף, לחיבור הגב ממליץ להשתמש בברגים דקים ולא במסמרים כמקובל.

5b89bde85705d961f615b0c4f5d48ba6.jpg

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...