Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאזדה 3 2006 מנוע 1.6 נורת מנוע כתומה מהבהבת. רשום בעיה בצילינדר מספר 3. לא זוכר קוד תקלה. פלאגים הוחלפו לפני 4 חודשים.

הרכב מקרטע. ושמפעילים מזגן בכלל מגמגם.

אני חושב שהמנוע עובד על 3 צילינדרים.

מה צריך להחליף שם סליל הצתה? מה המחיר לחלק מקורי? או איכותי תואם ואיזה? 

צריך להחליף את כולם או רק אחד?

תודה.

פורסם (נערך)

מניסיוני עם אותו רכב - אם אכן זה סליל הצתה , הם מתקלקלים בזה אחר זה כך שכדאי לשקול החלפה יזומה .

לפי זכרוני מלפני 3 שנים סליל אחד חליפי עלה כ250 שקל.

מורשה יבואן רצה על מקורי יותר מכפליים

בוודאי לא להפעיל מזגן במצב זה אלא מייד לתקן.

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תוודא שאכן זה סליל הצתה לפני שאתה מחליף. כשאתה מוציא שוב קוד תקלה, ניתן גם להחליף בין הסלילים לוודוי נוסף. 

תוכל לרכוש בארץ בחנויות שמוזכרות בפורום או בחוײל לדוגמא כאן 

https://cars245.com/en/catalog/car-mazda.5062.17669/4714.spark-glow-ignition/4732.ignition-coil-ignition-coil-unit/

אם אכן זו הבעיה ואתה רוכש לבד, תוודא גם התאמה לדגם ולמקט הספציפיים לרכב שלך. 

לא הייתי נוסע ברכב עם התקלה הזו, לדעתי זה גורם נזק. 

• אהבתי 1
פורסם

תודה.

עוד שאלה. הלך לי מצבר ברכב. צריך 60 אמפר. לחבר היה 46 אמפר. בן חצי שנה מצב חדש. הביא לי מתנה. הרכבתי אותו הרכב מניע בנגיעה גם אחרי 3 ימים. זה יכול לעשות תקלה או משהו? 

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, NTZSV כתב:

תודה.

עוד שאלה. הלך לי מצבר ברכב. צריך 60 אמפר. לחבר היה 46 אמפר. בן חצי שנה מצב חדש. הביא לי מתנה. הרכבתי אותו הרכב מניע בנגיעה גם אחרי 3 ימים. זה יכול לעשות תקלה או משהו? 

לא צפויות תקלה. אבל אתה עלול להתקל בבעיות התנעה מוקדם יותר בעיקר בחורף מאשר עם מצבר בקיבולת המקורית שממליץ הייצרן.

לפני 4 שעות, zvigolden כתב:

מניסיוני עם אותו רכב - אם אכן זה סליל הצתה , הם מתקלקלים בזה אחר זה כך שכדאי לשקול החלפה יזומה .

צודק. אומנם מדובר ברכב אחר גולף דור 5 מנוע 1.6 FSI גם אני מחליף את 4 מקלות ההצתה בגלל שזו שאלה של זמן עד שיתקלקלו שאר

המקלות.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 4

איזה כייף לי :)

פורסם

לגבי המצבר - האמפרז' משפיע על כמה זמן הרכב יוכל לעמוד ללא הנעה. מה שמשפיע על יכולת ההנעה זה נתון ה-CCA. אם מתאים לרכב (וכנראה מתאים, אם מניע בלי בעיה), אז תשאיר - הכל טוב.

לגבי סלילי ההצתה (איזה כיף זה שעדיין לא הוזכר אלכוהול באשכול הזה 😅), כמו שמשה המליץ - קודם כל תחליף בין סלילים כדי להבין האם אכן הסליל לא טוב. בדקתי לך ב-Amayama (ספק מצוין של חלפים מקוריים למאזדה הנמצא ביפן), וסליל מקורי מאוד יקר (מעל $75 לאחד). עדיף להזמין מ-Cars245 - יש שם כמה יצרניות טובות במחירים סבירים. ב-RockAuto יש רק יצרנית אחת (https://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=13861961&cc=0&pt=7060&jsn=759), כנראה בגלל שמנוע 1.6 לא משווק שם. אפשר גם ב-SpareTo (השירות שלהם מאוד טוב, לעומת Cars245 - אם כי המחירים טיפה יותר גבוהים): https://spareto.com/products?utf8=✓&keywords=ZJ0118100A

בגדול, הייתי ממליץ לך להזמין בזוגות, כדי לא לעבור את ה-$75 - אלא אם המסים ייצאו זולים יותר מתשלום על משלוח נוסף (אבל יש לי תחושה שמשלוח נוסף, שעולה $27, יוצא משתלם יותר; רק המע"מ ייצא לך קרוב ל-$20, ועל זה צריך יהיה להוסיף עמלות ואולי מיסי ייבוא... ייצא יקר יותר). אבל שוב - רק אחרי שווידאת שהסליל הוא הבעיה. אם בקוד התקלה מופיע הצילינדר הבעייתי, אז אם תעביר את הסליל מאותו צילינדר לצילינדר אחר - הבעיה אמורה לעבור אליו, וקוד התקלה יעודכן בהתאם.

• אהבתי 1
פורסם

לא ממולץ לנסוע עם נורה מהבהבת, יכול להרוס לך את הממיר קטליטי (נזק של 4K)

סליל חליפי יחזיק לך שנה~ , ממולץ חליפי רק אם אתה מתכננן לקנות מקורי או חליפי איכותי (יפני) מחו"ל

מצבר 46 אמפר ימות תוך שנה-שנתיים לדעתי

פורסם
לפני כשעה, avic78 כתב:

מצבר 46 אמפר ימות תוך שנה-שנתיים לדעתי

מאוד תלוי בנסועה. אצלי אכן מצבר 45Ah מחזיק שנה-שנתיים (עם מנוע דומה לשל פות"ש, רק 2 ליטר), אבל אצלי יש מעט נסיעות עם האוטו, רובן לא ארוכות במיוחד, והאלטרנטור במיאטה מאוד חלש (המתח באזור 13V בטעינה, וזה ככה by design). עם יותר נסיעות (=פחות עמידה ופריקה), נסיעות ארוכות יותר (=טעינה טובה יותר), ועם אלטרנטור חזק יותר (=טעינה טובה יותר, ולדעתי במאזדה 3 יש אלטרנטור סבבה), אין שום סיבה שמצבר 45Ah לא יחזיק 4 שנים ומעלה. המשמעות העיקרית של 45Ah לעומת 60Ah היא כמה זמן הרכב יוכל לעמוד ללא התנעה עד שהמצבר יתרוקן לגמרי (מה שבהחלט יפגע בו ויקצר את אורך חייו). אם מצב כזה לא מטריד את פות"ש, אין לו מה לדאוג שהמצבר ימות מוקדם. ובכל מקרה, ממש אין סיבה להחליף מצבר תקין שעובד.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, chrono כתב:

לגבי המצבר - האמפרז' משפיע על כמה זמן הרכב יוכל לעמוד ללא הנעה. מה שמשפיע על יכולת ההנעה זה נתון ה-CCA. אם מתאים לרכב (וכנראה מתאים, אם מניע בלי בעיה), אז תשאיר - הכל טוב.

לפני 5 שעות, chrono כתב:

המשמעות העיקרית של 45Ah לעומת 60Ah היא כמה זמן הרכב יוכל לעמוד ללא התנעה עד שהמצבר יתרוקן לגמרי (מה שבהחלט יפגע בו ויקצר את אורך חייו). אם מצב כזה לא מטריד את פות"ש, אין לו מה לדאוג שהמצבר ימות מוקדם. ובכל מקרה, ממש אין סיבה להחליף מצבר תקין שעובד.

אני לא ממליץ על התקנת מצבר בעל קיבולת 45 אמפר-שעה במקום מצבר של 60 אמפר-שעה כפי שייצרן הרכב ממליץ. בפוסט הזה זרמתי עם פותח האשכול בגלל שהמצבר כבר מותקן ברכב וקיבל אותו חינם אין כסף.

כאן מדובר על מצבר בעל קיבולת קטנה ב-25 אחוז מהמצבר שהייצרן ממליץ. אם מדובר על מצבר העשוי באותה טכנולוגיה קרי מצבר חומצת עופרת סטנדרטי גם כושר ההתנעה ירד ב-20-25 אחוז והדבר ישפיע על יכולת ההתנעה של המצבר עם התיישנות המצבר וזה עלול לקרות מוקדם ממה שאתה חושב.

שכחת לקחת בחשבון נתון מאוד חשוב זה ההתנגדות הפנימית של המצבר. התנגדות המצבר עולה עם התיישנות המצבר ואם תשווה 2 מצברים שונים אתה תגלה שבמצבר בעל קיבולת גדולה יותר ההתנגדות נמוכה יותר פרט שמאוד משפיע על יכולת ההתנעה של המצבר.

אפשר לכתוב כמה עמודים בעניין בחירת מצבר בהתאם לפרופיל הנסיעה ונתונים טכניים של המנוע, סטרטר, צמיגות השמן ועוד המון נתונים

שלפיהם בוחר הייצרן את קיבולת וכושר ההתנעה של המצבר לרכב מסויים. בגלל שאני עייף לא היה לי כח לכתוב מעבר למה שכבר כתבתי.

פורסם

שוב - היצרן ממליץ על מספר מצברים, החל מ-40 ועד 65. מספיק עם הטענות שזה מתחת להמלצת היצרן.

ננעלתם על זה שהיה מותקן ברכב מצבר 60 אמפר-שעה, ובלי לבדוק ישר מחליטים שזה מה שהיצרן קבע, ושלא יכול להיות אחרת.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, chrono כתב:

שוב - היצרן ממליץ על מספר מצברים, החל מ-40 ועד 65. מספיק עם הטענות שזה מתחת להמלצת היצרן.

ננעלתם על זה שהיה מותקן ברכב מצבר 60 אמפר-שעה, ובלי לבדוק ישר מחליטים שזה מה שהיצרן קבע, ושלא יכול להיות אחרת.

אם הרכב נמכר למדינה בעלת אקלים קר או מאוד חם (אוסטרליה) אכן עשוי להיות מותקן מצבר בעל נתונים שונים לעומת הארץ בהתחשב גם

בנפח המנוע וסוג המנוע קרי בנזין/דיזל.

תראה לי בבקשה את המלצות הייצרן לרכב של פותח האשכול שבו כתוב שחור על גבי לבן שניתן לבחור מצבר בעל קיבולת של 40 אמפר-שעה ועד 65 לרכב עם אותם נתונים קרי נפח מנוע והמדינה שבא נמכר הרכב.

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, chrono כתב:

הנה מפרט היצרן עבור מנוע 1.6L (Z6) של מאזדה 3 מאותם שנתונים: https://mazdamanuals.com.au/wsm-secure/WSM/D939-1A-22C_Ver22/esicont/srvc/html/id0150b1800100.html

זה מפרט גלובלי (אתה יכול לראות את זה במפרט שמן המנוע למטה).

בתאריך 7.8.2024 בשעה 21:30, chrono כתב:

1. הטענות שלי בהחלט נכונות. בחירת מצבר לרכב היא לא תוכנית כבקשתך ורצוי מאוד להצמד להמלצות הייצרן או לבחור מצבר קיבולת וכושר התנעה

גבוה יותר כפי שעושים אודיופילים אשר משדרגים את שלושת הגדולים.

2. בטבלה שצירפת מתוך ספרות אחזקה של מאזדה 3 מופיעים אומנם נתונים של מספר מצברים כאשר קיבולת המצבר המינימלית

היא 40 A·h אבל לפי התקן היפני JIS שהמקביל אליו בתקן IEC/EN הנהוג בארץ הוא מצבר בעל קיבולת 45AH ולא כפי שרשמת 40AH.

3. המידע בספרות אחזקה לגבי סוג המצבר המותקן במאזדה 3 הוא כללי ולא בהכרח מדוייק לגבי רכבים שנמכרו בארץ או איזור מסויים בעולם.

ייצרן הרכב מתקין מצבר בעל קיבולת מסויימת גם על סמך רמת האיבזור החשמלי של הרכב והאקלים באיזור שבו נמכר הרכב.

אותו רכב עם אותו מנוע אשר נמכר בישראל או בקנדה או אירופה מגיע עם מצבר בעל קיבולת וכושר התנעה שונים מכאן אתה יכול

להבין שהמידע שצירפת לא נכון לגבי האפשרות לבחור מצבר כראות עינך מבחינת מינימום קיבולת המצבר.

4. אם אתה רוצה לדעת בוודאות עם איזה מצבר נמכר הרכב בארץ אתה צריך לחפש מידע מסוג Vehicle identification  או DNA של הרכב שהגישה אליו בתשלום או פשוט לבדוק במחסן החלפים בארץ לפי מספר רכב או מספר שילדה.

5. אפשרות נוספת היא לבדוק בקטלוג האלקטרוני של הייצרן לדוגמא באתר https://partsouq.com/ לפי פרטי הרכב ובאיזה איזור הרכב

נמכר. רכבים שנמכרו בארץ תמצא באיזור General/China.

מבדיקה זריזה שביצעתי באתר של וורטא המצבר המתאים לרכב של פותח האשכול הוא 60AH ובעל כושר התנעה של 540 A.

מצורפים 2 קבצים עם מידע נוסף.

5604100543132.pdf

Vehicle identification.pdf

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...