Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

מה ההמלצות שלכם לטיפול 10,000 לסיטרואן C1 שנת 2018 (ידנית)

מה שאני יודע זה שצריך להחליף פילטר שמן + שמן וגם פילטר אוויר.

במוסך הרשמי גם אמרו משהו לגבי פילטר של המזרק מנוע אבל אני לא זוכר בדיוק איזה חלק - האם אתם יודעים למה הם התכוונו?

כי אני מתכוון לקנות את החלקים בעצמי וללכת למוסך לא מורשה (כי המורשה רוצה על טיפול של החלקים שכתבתי למעלה 1600 שקל... "אחרי הנחה")

האם יש עוד משהו שאתם ממליצים? למשל בסרטון הבא ממליצים גם לקנות נוזל שמנקה את המנוע לפני החלפת שמן: https://www.youtube.com/watch?v=39wxDXHuF2s

תודה

עריכה אחרונה על ידי verytired
פורסם

1. אין פילטר למזרקים, אולי התכוונו לפילטר דלק. נשמע לי קצת מוקדם להחליף אותו. זה חלק שבעקרון מחליפים לפי קילומטרז' בלבד, ולא לפי זמן, וקשה לי להאמין שעברת עם האוטו ב-5 שנים מרחק מספק... בכל אופן, בספר הרכב אמור להיות לך פרק העוסק בתחזוקה, ושם יהיה כתוב לך מה עליך לעשות/לבדוק/להחליף בכל טיפול.

2. אין צורך בנוזל "ניקוי מנוע". במקרה הטוב, זה לא עושה נזק (חוץ מלכיס), ואולי טיפה-טיפה עוזר למנוע... מיותר אם אתה דואג לטפל ברכב בזמן ולפי הספר. ההגדרה הנכונה יותר לנוזל הזה היא "לא עברתי בדיקת זיהום אוויר בטסט השנתי, ואין לי רצון/זמן/כסף לפתור את הבעיה בייסודיות, אז אני אשים את נוזל הפלא כדי לעבור את הטסט".

• אהבתי 1
פורסם

@chrono תודה! כן כנראה פילטר דלק. אתה יודע במקרה לפי כמה קילומטראז זה לרכב הזה? אני בכל מקרה אלך עוד מעט לחפש את הספר תחזוקה (אם הוא עדיין שם 😅)

אז כנראה לא אוסיף את הנוזל (אבל אני צריך לבדוק כי יש מצב שאני קצת מאחר בטיפול ואז כן שווה להוסיף את הנוזל)

תוכל בבקשה לשים קישור לפילטר דלק המדובר? כדי שאדע איך זה נראה אם כן צריך? הרכב עשה 70,000 ק"מ

פורסם

מצטער, אין לי היכרות עם הדגם הספציפי. מחיפוש באינטרנט על ה-C1 מאותו שנתון (כמו גם פג'ו 108 וטויוטה אייגו, אחיותיה התאומות), אין במדריך למשתמש מידע על טיפולים - זה מידע שמופיע בספרון נפרד שאני לא מצליח למצוא - מקווה שיש ברשותך. מעצבן מאוד שיצרנים התחילו לעשות את זה בצורה כזו (נתקלתי בזה אצל רנו), מאוד מקשה על בדיקה מה באמת נדרש, ומשאיר אותך כבול למוסכים מורשים של היבואן...

• אהבתי 1
פורסם

תודה! זה בדיוק מה שבאתי לכתוב, בספר כתוב "Refer to the manufacturer's service schedule" ... מה שכן ראיתי במספר מקומות שהשמן שצריך זה 5W-30 אז זה מספיק טוב. לגבי פילטר המנוע אשאל אולי בפורום ספציפי של סיטרואן או בסאב רדיט של סיטרואן אולי למישהו שם יש את הספרון

פורסם

פה, אגב, כתוב שפילטר הדלק צריך להיות מוחלף אחרי 180,000 קילומטר או 15 שנה: https://garage.wiki/toyota/aygo/second-generation/2018/service-intervals.html. לא בדיוק מקור רשמי, אבל עושה רושם שאנשים מעלים את המידע לאתר מיוזמתם, רוצה להאמין שאנשים לא יעלו מידע כוזב בכוונה.

• אהבתי 1
פורסם

סיטרואן ופיז'ו לא מצרפים מפרט טיפולים לספר הדרכה שמגיע עם האוטו.

אתה יכול לפנות לשרות לקוחות של היבואן במייל [email protected], עם מספר רישוי של האוטו ולבקש מפרט טיפולים.

יגיע קובץ PDF עם המפרט ותקן שמן שצריך. 

יש לך תיעוד של טיפולים קודמים שהאוטו עשה? 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

תודה רבה לכם! אכן קיבלתי את מפרט הטיפולים ובאמת לסיטרואן הזו כתוב שצריך להחליף את פילטר הדלק (באנגלית כתוב canister filter) כל 60,000 ק"מ.

נראה לכם שמוסכים לא מורשים יודעים להחליף את החלק הזה? פשוטנראה לי מוגזם 1600 ש"ח לטיפול כזה . . 

עריכה אחרונה על ידי verytired
פורסם

פילטר קניסטר זה לא פילטר דלק. 

זה פילטר פחם פעיל, חלק ממערכת למחזור אדי דלק מהמיכל.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 4 דקות, Buki כתב:

פילטר קניסטר זה לא פילטר דלק. 

זה פילטר פחם פעיל, חלק ממערכת למחזור אדי דלק מהמיכל.

מזל שאתה פה :D

חושב שמוסכים לא מורשים יכולים להחליף את החלק? אני אחפש אולי יש סרטון ביוטיוב שמראה איך מחליפים ברכב הזה כדי לדעת עד כמה זה מסובך (כבר קרו לי מקרים שהלכתי למוסכים לא מורשים ולא הצליחו להחליף אפילו פילטר שמן.... כי זה היה מסובך לגשת והיה צריך כלים מיוחדים)

פורסם

שים לב רק כשאתה מקבל הצעת מחיר ממוסך כללי , ההצעה היא חלפים וחומרים שווי  ערך. 

זאת אומרת שמן בתקן היצרן ופילטרים מקוריים שזה מה שאתה מקבל במורשה יבואן. 

הצעה נמוכה יותר בה משתמשים בפילטרים תחליפיים ושמן אחר שלא עומד בתקן זה לא משהו שאפשר להשוות להצעה שקיבלת במורשה.

• אהבתי 1

פורסם

אתה צודק, אבל בגלל זה אני מתכוון לקנות בעצמי את הרכיבים מחנות ולבקש את המקוריים (יש לי חנות של חלקי חילוף לרכב ליד הבית)

אני מקווה שלקנות רכיבים מקוריים לרכב זה לא בלתי-אפשרי כמו שאפשר לקנות מסך מקורי של אייפון רק דרך היבואן הרשמי.

ובמפרט הרכב קיבלתי איזה סוג שמן צריך (5W30 B71 2297) אז אני מתכוון לקנות אותו לפי המפרט

פורסם

אם אתה חושש, אתה יכול למצוא מוסך שמתמחה ברכבי סיטרואן, הם יסתדרו עם הכל (אם אתה באזור המרכז, יכול להמליץ על מוסך גבע ברח' תושיה 24 בתל אביב).

מה שבוקי כתב לגבי החומרים נכון. אתה יכול לרכוש את החלומרים לבד (לפחות את השמן, ובתקווה גם פילטרים למיניהם) בחנויות חלפים. כך גם תוודא שאתה רוכש חלפים וחומרים מתאימים ומקוריים, וגם תחסוך כסף - המחיר יהיה זול אפילו מחלפים תחליפיים במוסך כללי, ככל הנראה.

לפני 2 דקות, verytired כתב:

אתה צודק, אבל בגלל זה אני מתכוון לקנות בעצמי את הרכיבים מחנות ולבקש את המקוריים (יש לי חנות של חלקי חילוף לרכב ליד הבית)

אני מקווה שלקנות רכיבים מקוריים לרכב זה לא בלתי-אפשרי כמו שאפשר לקנות מסך מקורי של אייפון רק דרך היבואן הרשמי.

ובמפרט הרכב קיבלתי איזה סוג שמן צריך (5W30 B71 2297) אז אני מתכוון לקנות אותו לפי המפרט

אמור להיות אפשרי ועוד איך. פילטר שמן תמיד מצאתי. פילטרים אחרים (אוויר וכד') יכול להיות קצת יותר מאתגר למצוא מקורי - לא בטוח לגבי פילטר קניסטר (גם לא בטוח עד כמה קריטי שיהיה מקורי, מהתיאור של בוקי נשמע שלא כל כך).

שים לב לגבי השמן - מה שיש לך זה תקן יצרן ספציפי. שמן שעומד בתקן הזה תמיד יעבוד לך מצוין, אבל יכול להיות קצת יותר יקר (בין היתר כי יהיה לך פחות מבחר). תשיג את התקן הנדרש לפי API או ACEA (באתר שקישרתי אליו, עם מידע על אייגו, כתוב API SL/SM/SN), ואז תוכל לקנות שמן 5W30 ממבחר רב של יצרנים. לדוגמא, 4L של Kixx סינטטי מלא יעלה לך 80-90 ש"ח בחנויות חלפים - ואחרי שלוש שנים, השאריות מההחלפות האחרות יהיו מספיקות בשביל החלפה נוספת (רק אל תשכח לדרוש לקבל את מה שנשאר במיכל בסיום העבודה).

• אהבתי 1
פורסם

תודה, אני לא במרכז אבל אני אחפש מישהו שמתמחה בסיטרואן פה.

דרך אגב רק ליתר ביטחון, אפשר בבקשה קישור או דוגמה לאיך הפילטר קניסטר נראה? שאבחר את הדבר הנכון

• תוכן חדש...