Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, lanosforce כתב:

חלקים מקוריים (משום מה - מופאר?!?) 

מופאר היא חברת החלפים של קבוצת קרייזלר, בארה"ב זה גם כינוי שהשתרש למכוניות עצמן (דודג'ים, פליימות'ים וכו').

בארה"ב מקובל שכל יצרן מחזיק חברת חלפים בעלת מותג נפרד, כמו ACDELCO לג'נרל מוטורס ומוטורקראפט לפורד. כנראה במיזוג לתוך סטלאנטיס הוחלט למתג את כל החלפים של הקבוצה תחת השם הזה.

זה אמנם משעשע לקנות חלקי מופאר לסיטרואן אבל הרבה יותר מוזר לקנות חלפים של אופל ותיקות (שהם בעצם חלקי GM/ACDELCO) ולקבל אותם באריזות מופאר. זה כמו לקנות חלק של ב.מ.וו באריזה של מרצדס (רק לא באותה איכות 😃)

• מצחיק 1

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תגובות 478
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 שעות, lanosforce כתב:

אני לא מעוניין בחלק מפירוק שאין לי מושג מה הטיב שלו - בטח שלא ממיר או מזרק.

כאן אני חושב שאתה טועה.

אם לחלק ספציפי אין היסטוריה בעייתית של חיים קצרים - אין שום בעיה להתקין מפירוק בשבריר מהמחיר. זה אפילו מתבקש.

מקווה שהמצב ישתפר...

פורסם

יש רכבים כאלה לנהגי מוניות. יצא לי לשאול איזה 2 על תקלות. היו מאוד מרוצים.

לאחד הראיתי את הוידאו של אורן על הראש מנוע camshaft המחודש, נפלה לו הלסת.

אם זה היה נפוץ, מניח שנהגי מונית היו מבטלים אוריאה וdpf, השאלה איך זה משפיע על הממיר ואם לא מכשיר בבדיקת גזים בטסט.

במחירים האלה, שוכרים רכב קטן במקום הכי קרוב למוסך וחושבים מה הלאה.

ולקבל 10 הנחה על המחירי חלקים ההזויים של לובינסקי, זה משהו די סטנדרטי לדעתי. פותש משום מה חושב שעשו לו טובה. אני חושש שהם מראש מתמחרים כאלה מחירים רק כדי לתת הנחה קטנה. מצטער לבאס.

ואם אף אחד לא מכיר בעיה כזאת, למה לא פירוק? בסבירות גבוהה היה מחזיק שנתיים? שלוש? אולי לכל המשך חיי הרכב?

ואם אין תקלות כאלה, אז איך יודעים שניקוי לא עוזר??

עוד שאלה שתמיד צריך לשאול - מה היה הטיפול בתקופת באחריות?  היו מאפסים תקלה ושולחים את הלקוח הלאה? משאירים לבדיקות? 99.9% שלא מחליפים חלק כזה במקום.

פורסם
לפני 14 שעות, איציק נ. כתב:

בכל סנריו אחר הבן אדם היה מקבל חוות דעת שניה לפני שהוא שופך 15,000 שח מהכיס - ואני יותר ממשוכנע שאפשר היה למצוא פתרון הרבה יותר זול

את ההתראה של 1,100 ק"מ ניתן לאפס ללא בעיה עם כל מתאם OBD ואפילו בצורה עצמאית.

יש פתרונות זולים יותר מאשר לשלם למוסך 15-17 אלף שקל (לא מדבר על ביטול). יותר לכיוון החצי ואפילו פחות. מניח שהרצון לקבל את האוטו שמיש באותו רגע מתגבר על הרצון לחסוך 8,000 שקל ויותר.

עקרונית, אין קשר בין DPF למזרק אוריאה.

תלוי מספר תקלה, לרוב צריך להחליף רק אחד מהם. 

אגב, המוסך (הפרטי) יכל לפנות ליצרן לנסות לקבל השתתפות של רצון טוב, אבל זה מתנגש באינטרס להרוויח בגלל שברגע שהיצרן מתערב, אין את מרווח הרווח על החלק. במוסך של היבואן, נוטים יותר לבקש מהיצרן כי שם האינטרס מתנגש פחות.

• אהבתי 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

בתור בעלים של רכב דומה אומנם משנת 2023 דגם  1.5 טורבו דיזל FEEL, קצת מפחיד לראות עלויות תיקונים ברכב יחסית צעיר ומטופל עם קילומטראז נמוך.

כמובן שהכל יכול לקרות אבל כשזה לא מכוסה באחריות, אז הוצאות כבדות.

כשרכשתי סיטרואן האחריות על הרכב הינה 5 שנים או 120,000 ק"מ - את זה אני עושה בפחות מ-4 שנים,

וממה שאני רואה כדי להימנע מהוצאות כבדות בעתיד בדומה לפותח השרשור אז ברגע שנגמרת האחריות למכור/לעשות טרייד אין ולהתקדם לרכב חדש.

או שאני סתם רואה שחורות?

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם (נערך)
לפני כשעה, RomanGLX10 כתב:

בתור בעלים של רכב דומה אומנם משנת 2023 דגם  1.5 טורבו דיזל FEEL, קצת מפחיד לראות עלויות תיקונים ברכב יחסית צעיר ומטופל עם קילומטראז נמוך.

כשרכשתי סיטרואן האחריות על הרכב הינה 5 שנים או 120,000 ק"מ - את זה אני עושה בפחות מ-4 שנים,

וממה שאני רואה כדי להימנע מהוצאות כבדות בעתיד בדומה לפותח השרשור אז ברגע שנגמרת האחריות למכור/לעשות טרייד אין ולהתקדם לרכב חדש.

או שאני סתם רואה שחורות?

אתה לא בהכרח רואה שחורות, זה מאוד לא כיף להיות עם רכב שאתה יודע שיש לו בעיות, ואתה תמיד צריך להיות עם יד על הדופק איתו. 

בזמנו הייתה לי סיטרואן סי 3 עם המנוע טורבו הידוע לשמצה, ואמרתי לעצמי "יש 5 שנים אחריות, אם אני לא ארגיש ביטחון, אפטר מהרכב". 

לצערי לא הרגשתי ביטחון, אז נפטרתי ממנו, ולא מצטער לשניה. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מסכים איתך!

היום כאשר אני מסתכל על דגמים חדשים של רכבים, ההרגשה שלי שבכל רכב יש מכלול בעייתי כלשהו שיכול לעשות בעיות בעתיד הלא רחוק.

אם זה מנועי טורבו בעייתים, גירים כפולי מצמד או/ו רציפים, ממירים קטליטיים, בעיות חשמל וכו'...

כמעט ואין רכבים חדשים נטולי בעיות, אולי כמה בודדים (יונדאי וניו?).

סתם הרגשה אישית שלי.

• אהבתי 1

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם
  • מצחיק 1
  • מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 5 שעות, RomanGLX10 כתב:

אתה מדבר כאילו יש לרכב 40,000 קמ והוא מתקלקל בלי סוף.

נתחיל מזה שמדובר ברכב עם 135,000 ק"מ ועבר טיפולי "לא משהו".

רכב בן 4.5 שנים שגמע ק"מ כזה ( שזה, בעברית פשוטה, 30,000 ק"מ בשנה) זה ממש לא רכב שנסע מעט.

זאת תקלה שיכלה להגמר בהרבה פחות כסף אבל לבעל הרכב יש השיקולים שלו.

מעבר לעניין הזה, ברור שקיימת רגישות בעייתית עם עניין המנוע וגם כאן בעל הרכב ידע היטב לאן הוא נכנס טרם הקניה ושיקלל את זה לעצמו במחיר של האוטו.

בעל הרכב הוא אחראי למעשים שלו והוא ידע שהוא פועל בפזיזות יתר ויש לזה מחיר - גם בקניה של הרכב וגם בעניין התיקון של התקלה הנ"ל.

זה בהחלט יופי של רכב ומהווה תמורה מצויינת למחיר, גם אם התיקונים פה ושם יקרים (וככל שעובר הזמן, יש פתרונות טובים וזולים יותר).
אין רכב שלא מתקלקל - אולי רק באגדות...

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 15 שעות, שי כתב:

מופאר היא חברת החלפים של קבוצת קרייזלר, בארה"ב זה גם כינוי שהשתרש למכוניות עצמן (דודג'ים, פליימות'ים וכו').

בארה"ב מקובל שכל יצרן מחזיק חברת חלפים בעלת מותג נפרד, כמו ACDELCO לג'נרל מוטורס ומוטורקראפט לפורד. כנראה במיזוג לתוך סטלאנטיס הוחלט למתג את כל החלפים של הקבוצה תחת השם הזה.

זה אמנם משעשע לקנות חלקי מופאר לסיטרואן אבל הרבה יותר מוזר לקנות חלפים של אופל ותיקות (שהם בעצם חלקי GM/ACDELCO) ולקבל אותם באריזות מופאר. זה כמו לקנות חלק של ב.מ.וו באריזה של מרצדס (רק לא באותה איכות 😃)

mopar היא חטיבת ביצועים של קרייזלר ומייצרת להם חלקים מקוריים כולל שמן מנוע למשל.

רכבי שרירים של קרייזלר זכו לכינוי mopar cars למשל.

לגבי כל השאר.

חלק מפירוקית כשהשימוש ברכב קריטי לי בזמן הזה, תודה לא תודה. הימרתי מספיק על הרכב עצמו והימרתי לא נכון.

לגבי למה שילמתי, נסיבות. בבקשה, תעצרו כאן זה כבר עולה על העצבים.

מה הלאה? אני בודק כמה כוונים של המשך ויש לי יותר מברירה אחת איך להתקדם.

אעדכן כשיגיע הזמן כרגע יש לי דברים אחרים על הראש. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 14 שעות, מלטבשי כתב:

עקרונית, אין קשר בין DPF למזרק אוריאה.

תלוי מספר תקלה, לרוב צריך להחליף רק אחד מהם. 

החלק העצוב שאתה בתור מומחה PSA פה בפורום, שאוהב לדבר בהרבה רמזים, בעצמך לא מבין איך המערכת עובדת בדגם מנוע הזה DV5RC ואיך הלוגיקת ניתור של מחשב ניהול מנוע !!
כבר לפני שנה וחצי רמזתי ל-@איציק נ. שאי אפשר לעשות דיון גורף על בעיות אוראה ברכבי PSA, והמכה בדגם הזה זה P20EE !
יותר משנה הפרוטוקול הרשמי ברוב מוסכי רשת יבואן להחליף את הממיר קומפלט !!! כל היתר זה כוסות רוח, תסכול אין סופי ללקוח ומוסך, וזה מה שקורה במוסכים כללים, זה רק זה או ביטול רק של מערכת אוראה בלבד בצורה מקצועית !
ולא לדבר על החוסר הבנה של 99% מהמוסכים על סכנת שימוש בחומר כימיקלים בממיר משולב SCR (למה אתם חושבים בדגם הזה וויתרו על FAP :mm_cool:) , יכול לפגוע בציפוי של זרז Scr ולגרום לבעיות יעילות !!

Denox.thumb.png.50c2919593ebe8ed7e891d61369f7331.png

החלק הראשון "מתעייף"/נפגע

Denoxabsorber.thumb.png.b51dc14d36e7d329b8760458e93fcc4a.png

בקיצור מסתבר שה"צרה" הישנה של דגם ישן עם בעיית מצוף/גוף חימום זה שטויות, וכמובן האלילה מסתבכת עם יורו 6.4 ששם קוד שונה הכוכב, ועוד מעט יורו 7 פה :silly:

• אהבתי 2
  • מבאס 1
  • מעניין 3
פורסם
לפני 37 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

זה רק זה או ביטול רק של מערכת אוראה בלבד בצורה מקצועית !

אני יודע שב1.6HDI ניתן לבטל אוראה בלבד - הכוונה שהDPF, הממיר והEGR נשארים ורק הזרקת האוראה מבוטלת תוכנתית. 

אבל ב1.5HDI הבנתי שהאוראה נדרשת לפעולה תקינה של הDPF - אפשר בכלל ברכב הזה לבטל אוראה בלבד? ומה ההשלכות של זה על הDPF אם כן מבוטל?

אני שואל מסקרנות נטו! 

ראיתי שעלות של מיכל אוראה למנועי HDI הוא באזור ה900 אירו בחו"ל ואני כבר מבין איך עובדת ההתחשבנות כאן בארץ אז אני מניח שיעלה כצפוי - פי 2 

לאמר בכנות כרכב - הוא עונה לי בדיוק על הצרכים המשפחתיים כרגע בייחוד הרכות והנוחות שלו. אני מקווה מאוד לשקט מהרכב הזה בשנתיים הקרובות לפחות. חושב להכין את עצמי למקרה של תקלה במיכל האוראה (זה הלוח החשמלי שלו שנהרס אם אני מבין נכון)

אני באופן אישי סובל מאוד מהגב שלי, רקע של פציעה עוד בתקופת השירות ובגיל שמתקרב כבר יותר ל50 מ40 אני כבר לא ממש מעוניין לטפל יותר ברכבים שלי בעצמי - הנוחות של האיירקרוס זה באמת משהו שאני לא רוצה לוותר עליו.

לפחות על הרעה החולה הזו - יש ייצוגית כבר. זה מה שחשבתי שקרה לי באותו יום, לא ציפיתי לזה שהממיר והDPF יהיו הבעיה - אני לא אתפלא אם תוך זמן קצר גם זה יהפוך לייצוגית ובמקרה כזה כבר אנקוט את הצעדים.

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 8 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

החלק העצוב שאתה בתור מומחה PSA פה בפורום, שאוהב לדבר בהרבה רמזים, בעצמך לא מבין איך המערכת עובדת בדגם מנוע הזה DV5RC ואיך הלוגיקת ניתור של מחשב ניהול מנוע

אני לא מדבר על לוגיקת ניהול מנוע ואני לא מתיימר להיות מומחה.

אני מדבר על ניסיון של עזרה לאנשים שנאמר להם שצריך להחליף מזרק+סנן. בתחילה לא פקפקתי עם הדיאגנוסטיקה עד שנתקלתי בחוסר במלאי של מזרק. 

לרכב הותקן סנן חדש ומזרק ישן. הכל עבד ועובד רגיל. לא 5-10 דקות, מדבר על חודשים רבים ועל רכב עבודה (ברלינגו).

לפני 8 שעות, lanosforce כתב:

ראיתי שעלות של מיכל אוראה למנועי HDI הוא באזור ה900 אירו בחו"ל ואני כבר מבין איך עובדת ההתחשבנות כאן בארץ אז אני מניח שיעלה כצפוי - פי 2 

יש דגמים שהיצרן כבר מוכר מיכלים משופצים, העלות נמוכה משמעותית. לא מספרים בארץ לאף אחד וממשיכים לדחוף המיכלים החדשים

• אהבתי 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...