Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אני חושב על היברידי.. לא רואה עצמי נוהג על רכב שאינו פיג'ו (זה אני).

מבחינת מבחני דרך בתנאי אמת בחו"ל - ה-1.2 החדש (עם השרשרת) מגיע ל1:20 בתנועה מעורבת, עם מיזוג דלוק.

מתוך נסיעה של 88 דקות, המנוע היה כבוי (תוך כדי נסיעה) כ-50 דקות, שילוב של איזור עירוני ובינעירוני (לא כביש מהיר).

רואים שהנהג מנסה לנהוג חסכוני (ומצליח כמובן).

אני מחפש מספר שלדה לבדיקת מחלות ילדות של המנוע, שכבר נמצא בשירות ב-3008 מסוף הדור הקודם 

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• חודש מאוחר יותר...
  • תגובות 478
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני חושב שהיית צריך לנסות בעוד מוסך. כשפניתי למוסך שאני מטפל בו והוא אישר החלפה גם אז לא היה במלאי ורק אחרי שבועיים הגיע הקיט.ואז זו הייתה תחילת המלחמה ולא היו טיסות. מאמין שקצת בירורים והיית מוצא מוסך מורשה שיש לו קיט במחסן. 

עריכה אחרונה על ידי ניצן א
פורסם

אני בטוח רק ש... אני צריך בשביל זה סבלנות וזמן ולא היו לי את שניהם - גם לא עצבים. 

I just went F'it 

אני גם מוכן להתערב שהסכום שנאמר לי עליו במורשה כששאלתי לעלות של העבודה שנעמד על כ17K - רגע לפני שנאמר לי שלא יהיו קיטים עד אפריל פתאום היה צץ לו אחד במחסן שלהם. 

זה ממש לא היה העניין כבר להיות כנה לגמרי זה משהו שקשור למשפט שרשמתי בפתיחה של השרשור הזה - אני לא מקבל ככה החלטות אני לא מתנהל ככה זה תמיד היה - אני יכול? אני רוצה? אז אני עושה. 

ועשיתי. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בתאריך 25.11.2024 בשעה 10:52, lanosforce כתב:

אבל אחרי מה שחוויתי עם הDS ומה שחוויתי בשנה האחרונה - באמת, בשיא הכנות, אני לא רוצה ברכב הבא לראות משהו מהקונצרן הזה בחניה. 

יש כרגע רק שתי אירופאיות שאני מוכן ורוצה לראות בחניה שלי ומוכן להקריב על זה מהארנק שלי וזה או אבארט' או וולבו. 

מתוך היכרות איתך - אני יודע שאתה אמוציונאלי ובהרבה מקרים אתה מתאהב ברכב מייד -> ואז (בתקלה הראשונה) יוצא מאיזון דיי מהר, כל זאת למרות שבזמן הקניה ידעת למה בדיוק אתה נכנס...לכן אני לא רואה סיבה לקחת את ההצהרה הזו באופן "אישי" מידי.

זה לא קורה לך עם הסובארו מ-2 סיבות: האחת היא הזמן שהרכב איתך, השניה היא שאתה קשור אליו גם אמוציונלית כי הוא עובר במשפחה.
אני מציע: תנשום... :-) 

בתאריך 27.11.2024 בשעה 22:28, מלטבשי כתב:

לאחרונה אני חושב על היברידי.. לא רואה עצמי נוהג על רכב שאינו פיג'ו (זה אני).

מבחינת מבחני דרך בתנאי אמת בחו"ל - ה-1.2 החדש (עם השרשרת) מגיע ל1:20 בתנועה מעורבת, עם מיזוג דלוק.

אני חושב שהעדר מגוון מנועים (גם בגרסת המילד-הייבריד\הייבריד\איך שלא תקרא לזה) מכניסה את הדגם החדש לבעיה...מבחינתי לפחות - כי מכל יתר הבחינות נראה שהוא ברמה גבוהה מאוד אבל יחידת ההנעה (מנוע + גיר) שוב הולכת צעד אחורה עם רכיב חדש שאין איתו ניסיון.

נוסיף לזה את המנוע הסורר והמערכת החשמלית המשולבת בתוך הגיר - אני אומר - לא נקדים תרופה למכה ונצא בהצהרות, נחכה בסבלנות לפחות שנה\שנתיים ואפילו שלוש, בשביל לראות איך הדבר הזה באמת עובד לאורך זמן. בקטגוריה הזו ובמחירים האלו כן לדעתי יש מה לצפות\לדרוש מהמנוע והמערכת ההייברידית בכל מה שקשור לביצועים, על אחת כמה וכמה שבפג'ו זה רכבים שהם בד"כ מכוונים יותר "לנהג".

לפני 6 שעות, lanosforce כתב:

ישר על ה1 לינואר - הרכב עבר קיט DV5 (וקיטיימינג) 

לאנוס - עשית בשכל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 12 דקות, איציק נ. כתב:

מתוך היכרות איתך - אני יודע שאתה אמוציונאלי ובהרבה מקרים אתה מתאהב ברכב מייד -> ואז (בתקלה הראשונה) יוצא מאיזון דיי מהר, כל זאת למרות שבזמן הקניה ידעת למה בדיוק אתה נכנס...לכן אני לא רואה סיבה לקחת את ההצהרה הזו באופן "אישי" מידי.

זה לא קורה לך עם הסובארו מ-2 סיבות: האחת היא הזמן שהרכב איתך, השניה היא שאתה קשור אליו גם אמוציונלית כי הוא עובר במשפחה.
אני מציע: תנשום..

איך אמוציונאלי אם אין לי לב? אני פולני! 

ואם אין לי לב - מה הטעם לנשום? 

עכשיו אחרי שהייתי רציני נצחק קצת - ההצהרה הזו תופסת הרבה יותר בגלל איך שאני רואה את היצרן והיבואן כאן - אני לא מעוניין לנסות את זה שוב אם אני לא אחשוב שהפרודוקטה לגמרי מצדיקה את זה. 

וזה לא קרה לי עם הסובארו כי מדובר במכונה הרבה יותר פשוטה ומהונדסת הרבה יותר יציב בלי לגרום לי להרגיש כמו שפן נסיונות (שאפרופו יש רכבים יפניים שגם אותם צריך לדעת להמנע אם אתה לא מעוניין להתעסק עם טכנולוגיה שאין איתה מספיק ניסיון). 

וכן ידעתי היטב היטב למה אני נכנס - מה שלא ציפיתי לו זו כזו חווית "שירות" ממוסך מצד אחד וצורך לבצע כזה חקר ולגלות ששוב טעיתי בשיעורי בית מצד שני בבחירת מנוע. 

ואני עדיין מאוהב ברכב - בהיבטים מסויימים אבל משועמם ממנו להחריד באחרים. 

ואז על הכל מהכל - רצון לגוון בהמשך - צרות מאיטלקיה או שבדית עדיין לא ידעתי - צריך לחטוף גם מהן!

לפני 12 דקות, איציק נ. כתב:

לאנוס - עשית בשכל.

אני לא בטוח שזו סוג הפעולה שמתבצעת משיקול דעת נכון - אה... רגע... אוקיי אוקיי 

כן - אני בכל זאת מקשיב אתה יודע. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כשחיפשתי רכב לפני כמה חודשים שקלתי הC5. רוב בעלי הרכבים לא ידעו אם החליפו להם.

יש גם לא מעט בעלי אופל כאלה.

אז כולם לא יודעים, באמיתי או בשקר, חוץ ממי שהחליפו להם מנוע, ושם היו סיפורים.

אחד קנה מאיזה ליסינג והחליפו לו מנוע קומפלט שהגיע בכלל מטויוטה תאום ברלינגו, ולא במוסך מומחה, אלא מה ששלחו לו מהליסינג. בן אדם הגון ששם הכל על השולחן וחתך במחיר.

והמחירים מאוד מוזרים. כאלה עם מחיר מעל המחירון שבטח לא קיבלו טלפון אחד, וכאלה די זולים שאתה מגלה כך מיני סיפורים, בעיקר נשמע שאין היסטורית טיפולים במורשה או בכלל ושזה רק ההתחלה. לא מעט היו יד2 שנקנו מליסינג תפעולי יד1...

בסוף האישה הטילה וטו על זה ואז עקב שינויים הקנייה ירדה מהפרק.

דיברתי אז עם אורן, והיה נשמע באמת שיש ערימה של דברים שהוא בודק במסגרת הפתיחת מנוע הלא פשוטה הזאת. שמח לשמוע שיש תמורה למחיר ואכן נשמע שהוא מקצוען.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, KipodYam כתב:

כשחיפשתי רכב לפני כמה חודשים שקלתי הC5. רוב בעלי הרכבים לא ידעו אם החליפו להם.

יש גם לא מעט בעלי אופל כאלה.

אז כולם לא יודעים, באמיתי או בשקר, חוץ ממי שהחליפו להם מנוע, ושם היו סיפורים.

אחד קנה מאיזה ליסינג והחליפו לו מנוע קומפלט שהגיע בכלל מטויוטה תאום ברלינגו, ולא במוסך מומחה, אלא מה ששלחו לו מהליסינג. בן אדם הגון ששם הכל על השולחן וחתך במחיר.

והמחירים מאוד מוזרים. כאלה עם מחיר מעל המחירון שבטח לא קיבלו טלפון אחד, וכאלה די זולים שאתה מגלה כך מיני סיפורים, בעיקר נשמע שאין היסטורית טיפולים במורשה או בכלל ושזה רק ההתחלה. לא מעט היו יד2 שנקנו מליסינג תפעולי יד1...

בסוף האישה הטילה וטו על זה ואז עקב שינויים הקנייה ירדה מהפרק.

דיברתי אז עם אורן, והיה נשמע באמת שיש ערימה של דברים שהוא בודק במסגרת הפתיחת מנוע הלא פשוטה הזאת. שמח לשמוע שיש תמורה למחיר ואכן נשמע שהוא מקצוען.

בזמנו כאשר הלכתי לקנות לא שקלתי בכלל את הדיזל, אלא רק בנזין אבל ידעתי שאסור להתקרב למנוע 1.2 בגלל הצרות - אחד היתרונות דווקא בסיטרואן שהוא תמיד אחרון בקונצרן - שנה ראשונה מביאים פיג׳ו, שנה אחריה אופל ורק בסוף סיטרואן אז לגבי המכלולים וכו׳ יש קצת היסטוריה. מכיוון שהיתה לי היכרות טובה עם המנוע 1.6, שאצלי הוא 180 כ״ס והיה לפני זה 165 ולפני זה 156 (עם בעיות), אני מגלה שיותר ויותר היה לי מזל ואולי מעט שכל. מצד שני לא חושב שמכרו הרבה מאוד 1.6 בנזין טורבו בגימור שיין כי כל פעם שאני הולך למוסך שואלים אותי אם אני רוצה למכור את הרכב ... אבל בהחלט מדהים אותי כמה הבדלים יש בתוך תתי-דגם של אותו רכב. 

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

תיקח בחשבון כמה דברים.

למרות שיש לי מלא מטען גם כנגד הטרייד, זה כן טרייד של היבואן וזה רכב שהיה בליסינג בבעלות היבואן ישירות.

היסטוריית טיפולים, חסר לי רק טיפול 75 אלף אבל הטרייד התחייב לאחריות ואם היו מנסים במקרה של כשל רציני ברכב להצנער ממנה מכאן הצעד הבא שלי היה ישר לעורך דין.

לגבי המודעות של עיקר הרוכשים לנושא השרשרת הזו, אין מודעות כמעט בכלל!

אפילו בקרב נהגי מוניות שיצא לי לנסוע בהן עם המנוע הזה, כאלו שגם הוחלף להם מנוע לא היה להם מושג לגבי הנושא.

ותיקח גם בחשבון שזה לא רק נושא טכני זה ידע נישתי במכונאות כבר רוב האנשים לא מוטורהדז כמו כאן.

גם בקבוצת פייס של הרכבים האלה אני רואה מודעות מאוד נמוכה ואם תביט ביוטיוב רוב הסרטונים על הנושא הזה משום מה בספרדית בכלל.

לפני 5 דקות, G. P. Magnus כתב:

בזמנו כאשר הלכתי לקנות לא שקלתי בכלל את הדיזל, אלא רק בנזין אבל ידעתי שאסור להתקרב למנוע 1.2 בגלל הצרות - אחד היתרונות דווקא בסיטרואן שהוא תמיד אחרון בקונצרן - שנה ראשונה מביאים פיג׳ו, שנה אחריה אופל ורק בסוף סיטרואן אז לגבי המכלולים וכו׳ יש קצת היסטוריה. מכיוון שהיתה לי היכרות טובה עם המנוע 1.6, שאצלי הוא 180 כ״ס והיה לפני זה 165 ולפני זה 156 (עם בעיות), אני מגלה שיותר ויותר היה לי מזל ואולי מעט שכל. מצד שני לא חושב שמכרו הרבה מאוד 1.6 בנזין טורבו בגימור שיין כי כל פעם שאני הולך למוסך שואלים אותי אם אני רוצה למכור את הרכב ... אבל בהחלט מדהים אותי כמה הבדלים יש בתוך תתי-דגם של אותו רכב. 

סיטרואן יותר מוכוונים נוחות ועיצוב לא סטנדרטי

פג'ו יותר מוכוונים ספורט/פרימיום

ds פרימיום/יוקרה וסוג של אמצע בגישה בין ספורטיביות לנוחות והעיצוב פשוט ראוותנים

אולי הייתי דביל שלא הלכתי על ds7

Pioneer TS-X150

פורסם

סליחה על הסטה טיפה הצידה מהדיון.

3008 דיזל שעלתה לכביש בינואר 22 ועכשיו רגע לפני סיום האחריות.

איך אני יודע איזה קיט טיימינג מותקן אצלי?

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
בתאריך 5.1.2025 בשעה 21:41, lanosforce כתב:

תיקח בחשבון כמה דברים.

למרות שיש לי מלא מטען גם כנגד הטרייד, זה כן טרייד של היבואן וזה רכב שהיה בליסינג בבעלות היבואן ישירות.

היסטוריית טיפולים, חסר לי רק טיפול 75 אלף אבל הטרייד התחייב לאחריות ואם היו מנסים במקרה של כשל רציני ברכב להצנער ממנה מכאן הצעד הבא שלי היה ישר לעורך דין.

לגבי המודעות של עיקר הרוכשים לנושא השרשרת הזו, אין מודעות כמעט בכלל!

אפילו בקרב נהגי מוניות שיצא לי לנסוע בהן עם המנוע הזה, כאלו שגם הוחלף להם מנוע לא היה להם מושג לגבי הנושא.

ותיקח גם בחשבון שזה לא רק נושא טכני זה ידע נישתי במכונאות כבר רוב האנשים לא מוטורהדז כמו כאן.

גם בקבוצת פייס של הרכבים האלה אני רואה מודעות מאוד נמוכה ואם תביט ביוטיוב רוב הסרטונים על הנושא הזה משום מה בספרדית בכלל.

סיטרואן יותר מוכוונים נוחות ועיצוב לא סטנדרטי

פג'ו יותר מוכוונים ספורט/פרימיום

ds פרימיום/יוקרה וסוג של אמצע בגישה בין ספורטיביות לנוחות והעיצוב פשוט ראוותנים

אולי הייתי דביל שלא הלכתי על ds7

אבל העדפת את הדגם הפשוט בלי הסאנרוף ....

• מצחיק 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

תחשוב שבנוסף לשרשרת והאוריאה גם הייתי צריך להתעסק עם צרות של סאנרוף, מנועים חשמליים וחיישנים לפתיחת תא מטען, פנסים שהביטוח כבר לא יכסה עליהם במלואם ועוד מלא דברים שיכולים להתקלקל. לשנים הקרובות מזה היה לי מספיק. 

לפני 9 שעות, shais01 כתב:

סליחה על הסטה טיפה הצידה מהדיון.

3008 דיזל שעלתה לכביש בינואר 22 ועכשיו רגע לפני סיום האחריות.

איך אני יודע איזה קיט טיימינג מותקן אצלי?

תרוץ כאן אחורה על השרשור יש כאן כמה לינקים שמסבירים איך נראה המכסה בית קאם (יש לו שתי בליטות) ואיזה מספר מוטבע לחפש. 

Pioneer TS-X150

פורסם
בתאריך 5.1.2025 בשעה 14:41, lanosforce כתב:

לגבי המודעות של עיקר הרוכשים לנושא השרשרת הזו, אין מודעות כמעט בכלל

רק בפיג'ו סיטרואן, הלקוח צריך להיות מהנדס מכונות מומחה במנועי בעירה פנימית 😉

• אהבתי 1
  • מעניין 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

יותר מזה - צריך להיות מומחה תהליכים, לוגיסטיקה. 

יצרן מוציא לך רוויזיה ביוני 2019

אתה קונה מנוע שיוצר שנה אחרי - ומגלה שלא עבר רוויזיה ויותר מזה יש מנועים באירופה שעד ינואר 2023 ללא ובארץ עד אוגוסט 2023. 

ואז אתה קורא את המידע הטכני, כי הרי, אתה מהנדס מנועי בעירה מוסמך - אתה מבין בדיוק מה עשו ברוויזיה. 

אבל עוד לא עברת התמחות שיווק ולוגיסטיקה ואתה בטוח שקנית בסדר. 

איך אומר קונדסון? הפתע-ההההההההההה

Pioneer TS-X150

פורסם
בתאריך 5.1.2025 בשעה 21:41, lanosforce כתב:

חייב לציין לטובה גם פורומים אמריקאים. 

לאחרונה התעניינתי בפורד פוקוס החדשה עם מנוע 1.5 דיזל. ישר הלכתי לקרוא אם יש איזה בעיות עם המנוע הזה כי לפורד יש היסטוריה של בעיות קשות ברכבים שלהם. 

משם קראתי על עניין השרשרת, וחשבתי לעצמי שכבר שמעתי על הבעיה הזאת איפשהו, 

ואחרי עוד בירור הסתבר לי שזה אותו מנוע דיזל של PSA

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...