Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב האמת זה קצת מרתיח - 

https://www.pentagon-group.co.uk/peugeot/cambelts

אני עם אותו המנוע DV5 שיש ב3008 - האינטרוול של הרצועת טיימינג (הרצועה לא השרשרת קאם) הוא או 120 אלף קילומטרים או 10 שנים - לא 150 אלף כמו ב1.6HDI 

קניתי רכב מטרייד היבואן עם 118 אלף קילומטרים וברור כמובן, לא הוזכרה מילה על כך שצריך לבצע תחזוקת רצועת טיימינג במהלך הטיפול שעשו על חשבונם.

הגעתי למוסך מורשה יבואן עם 130 אלף קילומטרים - ביקשתי לבדוק את נושא שרשרת הקאם - לא אמרו מילה על כך שצריך לבצע כבר טיימינג

למה אני צריך לקבל את הידיעה הזו ממוסך מתמחה. 

כל מה שקרה כאן עד עכשיו רק גורם לי להבין עד כמה אני לא מוכן יותר לחזור על חוויית בעלות כזו. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 478
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל אתה קונה ״עם הלב״ ומפעיל את השאר אחר כך 😉

ההיסטוריה שלך מיום שאני קורא את הפוסטים שלך , למעט הסוברו שזו רכישה סנטימנטלית בדומה לאופל אסקונה של אבא שלי שנפטר, שאר המכוניות שלך לא היו ״פנינים״ חפות מבעיות.

גם הדודג׳, הדי אס ועכשיו הסי5, בכל אחת חווית את התקלות האופייניות לדגם. (אלא אם אני טועה) .

ובכלל, התחלתה עם דייהו 😉

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

התחלתי עם פיאסטה C שבשנתיים הראשונות שלה היתה רכב חמוד אחכ שנה של קללות. 

ואז הגיע הדייהו שכווולם אמרו מה רכבים קוריאנים זה כמעט כמו יפניים - אוי וי... 

ואחכ היה עשור של טויוטות, רנו אחת, מיצובישי אחת, סובארו שאיתי עד היום וכן השלישיה המהוללת. 

את הC5 הזו הייתי בטוח שאני קונה יותר עם שכל מאשר לב - זה התברר כפשוט בלי שכל - זהו. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 17 דקות, lanosforce כתב:

עשור של טויוטות, רנו אחת,

ומה היה איתן?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 27 דקות, zaf כתב:

ומה היה איתן?

כלום. 

קורולה 96 - היתה אצלי 8 שנים - נצבעה פעם אחת. המערכת השקיעה לה את המתלה האחורי, נמכרה כשהפקק של הרדיאטור שנפל לדוד העליון עדיין שוחה שם, גרמושקה אחת נקרעה - זהו...

קורולה 07 מליסינג - היתה אצלי קרוב ל4 שנים - כלום. 

אוונסיס 2006 שנרכשה ממגרש והתברר אח"כ שעברה תאונה בצד ימין במהלך חייה - נמכרה במסגרת טרייד אחרי חמש שנים - המון בלאי - תקלות משביתות, כלום. 

במקביל בשנים האלו לאבא שלי היתה קורולה 2001 חדשה מהסוכנות - עברה לגיסי אחרי חמש שנים והיתה אצלו בערך עוד 4 שנים - אצל שניהם - כלום! תחזוקה זהו. 

וגם קורולה 2008 עם הגיר הרובוטי - חוץ מריקול אחד לאנטנה בשמשה אחורית, עדכון תוכנה למצמד - נמכרה כעבור פחות משלוש שנים בגלל הגיר המחריד אבל בגדול - כלום. 

הרנו - היתה אצלי שנתיים ושלושה חודשים - חוץ מתושבת גיר וקצר אחד בגלל חדירת מי גשמים שנגמר בהחלפת פיוז בחניה - כלום... אהבתי את הרכב מאוד! האשה דרשה להחליף ומשם הגיעה המיצובישי. 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 49 דקות, lanosforce כתב:

את הC5 הזו הייתי בטוח שאני קונה יותר עם שכל מאשר לב - זה התברר כפשוט בלי שכל - זהו. 

נראה שאתה קצת שבוז מההוצאה ומהיחס של הטרייד, אבל לא נראה שעשית פה קנייה מהבטן.

ידעת על עניין השרשרת לפני הקניה (לפי ההודעה הראשונה בשרשור) ולא הלכת על ה1.6 בנזין shine או על ds7 כי לא רצית סאנרוף או פנסים באלפי שקלים, ולא היה לך זמן להתעסק עם רכישה מפרטי.

על טויוטה היית משלם יותר בקניה, בהפרש בסדר גודל של התשלום למוסך עכשיו בכל מקרה. וזה בלי להזכיר ביטוח.

סה״כ הרכב הוא אחלה, תקן אותי אם אני טועה, והבעיה העיקרית ברכב הזה עכשיו מאחוריך. נשאר לך רק להנות מהרכב ואם הצלחת להנות מה-ds, זה ממש קטן עליך.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, lanosforce כתב:

תחשוב שבנוסף לשרשרת והאוריאה גם הייתי צריך להתעסק עם צרות של סאנרוף, מנועים חשמליים וחיישנים לפתיחת תא מטען, פנסים שהביטוח כבר לא יכסה עליהם במלואם ועוד מלא דברים שיכולים להתקלקל. לשנים הקרובות מזה היה לי מספיק. 

יש לי סאנרוף שפתחתי אותו בדיוק פעמיים ואני לא נוגע בו וזה פתר את כל הבעיות האפשריות איתו. חיישן תא המטען עובד בסדר גמור בינתיים. החיבור של הטלפון לרמקולים מזייף פה ושם אבל בקטנה. 

סה״כ לפחות אצלי הדגם הבכיר לא ייצר לי יותר מדי בעיות טפו טפו חמסה חמסה :)

• אהבתי 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 7 שעות, lanosforce כתב:

אני עם אותו המנוע DV5 שיש ב3008 - האינטרוול של הרצועת טיימינג (הרצועה לא השרשרת קאם) הוא או 120 אלף קילומטרים או 10 שנים - לא 150 אלף כמו ב1.6HDI 

קניתי רכב מטרייד היבואן עם 118 אלף קילומטרים וברור כמובן, לא הוזכרה מילה על כך שצריך לבצע תחזוקת רצועת טיימינג במהלך הטיפול שעשו על חשבונם

פעם אחרונה שבדקתי, לא סופרים ק"מ בממלכה הגדולה, אלא מיילים.

120 אלף מייל זה 190 אלף וקצת ק"מ.

אם אתה ממש רוצה שאצרף לפה את המלצות היצרן לרכב שלך, שלח בפרטי מספר שלדה

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 5 שעות, stx כתב:

נראה שאתה קצת שבוז מההוצאה ומהיחס של הטרייד, אבל לא נראה שעשית פה קנייה מהבטן.

ידעת על עניין השרשרת לפני הקניה (לפי ההודעה הראשונה בשרשור) 

ידע והוזהר.

ממשיך לעשות השוואות מול מרכבות האלים האלמותיות (קורולות של שנות ה 90-2000).

הלך לטריידאין כי יותר נוח לו.

גם על ה ds ידע והוזהר.

הולך לקנות עם הלב, אחכ מפעיל את הראש, בסוף פונה לרופא לקבל קלונקס ואז בא לפורום כמו רמבו/רוקי וזורק פצצות לאויר.

יש לו מזל שהוא בחור זהב ואנחנו אוהבים אותו 😀 הוא בלב שלם חולק איתנו גם את ההצלחות וגם את הכישלונות. שאפו.

• אהבתי 2
  • מצחיק 6

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 13 שעות, מלטבשי כתב:

120 אלף מייל זה 190 אלף וקצת ק"מ.

אם אתה ממש רוצה שאצרף לפה את המלצות היצרן לרכב שלך, שלח בפרטי מספר שלדה

מה אתה מדבר איתי על הממלכה הגדולה - הרכב צרפתי בלאט!!! 

אני דווקא חושב שזה קילומטרים בכל מקרה אני לא אחכה להגיע ל120 אלף קילומטרים וגם לא 10 שנים אני תמיד נזהר קצת יותר עם טיימינג וההנחת ייסוד שלי - האזור הזה של המנוע כנראה יפתח לפחות פעם אחת עוד לפני בגלל כשל באטמים. אני קצת מבין שזו המחלה הכי קשה כאן. 

לפני 13 שעות, איציק נ. כתב:

בסוף פונה לרופא לקבל קלונקס ואז בא לפורום כמו רמבו/רוקי וזורק פצצות לאויר.

הרופאים עדיין רודפים אחריי אני מסרב לגשת. 

לפני 18 שעות, stx כתב:

סה״כ הרכב הוא אחלה, תקן אותי אם אני טועה, והבעיה העיקרית ברכב הזה עכשיו מאחוריך. נשאר לך רק להנות מהרכב ואם הצלחת להנות מה-ds, זה ממש קטן עליך.

תשאל את איציק מה הבעיה העיקרית שלי - זה לא הרכב נאמר את זה ככה. 

• מצחיק 2

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)
בתאריך 29.10.2024 בשעה 09:55, lanosforce כתב:

קניתי את הרכב בעסקת טרייד כי זה נוח לי - כי אין לי זמן להתעסק עם עסקאות פרטיות בכלל - לא עם איך שאני עובד לא אם מה שקורה לי בחיים האישיים בתקופה הזו - הנוחות הביאה אותי לשם והעדפתי להחליף את הרכב הנוכחי שלי בטרייד של היבואן שלו - פה, אני לא יודע למה הגעתי דווקא להחלטה הזו - אה כן, כי באמת רציתי איירקרוס או 3008 

קצת מבאס לדעת שחברי פורום ותיקים אפילו לא מנסים למכור את הרכב דרך הפורום.

לא ברור לי מה יש לך להפסיד, אם לכל הפחות תנסה לפרסם את הרכב כאן (אני לא מדבר על יד2).

ציטוט

יש כרגע רק שתי אירופאיות שאני מוכן ורוצה לראות בחניה שלי ומוכן להקריב על זה מהארנק שלי וזה או אבארט' או וולבו. 

היה לי את שתיהן, כל אחת הייתה אצלי כמעט 4 שנים ועל כל אחת עשיתי כ 100,000 ק"מ.

לדעתי הוולוו זה בחירה מושלמת בשבילך - רק בבבבבקשההההה תקפיד על הדגמים המומלצים, שלא תקנה איזה S60 2012 עם מנוע 1.6 של פורד וגיר פאוורשיפט. השירות במוסך המרכזי של מאיר מצוין .

עריכה אחרונה על ידי `Infinity
  • רעיון טוב! 1

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני 3 שעות, `Infinity כתב:

קצת מבאס לדעת שחברי פורום ותיקים אפילו לא מנסים למכור את הרכב דרך הפורום.

לא ברור לי מה יש לך להפסיד, אם לכל הפחות תנסה לפרסם את הרכב כאן (אני לא מדבר על יד2).

אז ככה - את הסובארו של אבא שלי - מכרתי כאן ביד2 בפורום לאח של חבר פורום. 

הרכב נמכר - שעה מהרגע שהעליתי את הפוסט - הפוסט ירד יום למחרת ישר על הבוקר. 

זה היה רכב יד1 עם קילומטראז' מאוד נמוך, למעט פגיעה בצבע בטמבון אחורי - מ-ל-ו-ק-ק. הרכב היה פשוט חדש - צמיגים חדשים וגם מצבר חדש. 

ביקשתי מחירון לא יותר לא פחות וקיבלתי מחירון לא יותר לא פחות. 

הDS?!? איך אני יכול למכור דבר כזה כאן ביד2 

הרכב שתה מהרינגים - אפילו אם הייתי מקבל כאן פניה מחבר פורום שהיה מוכן לקחת את הצ'אנס ששיפוץ מנוע יגיע יותר מהר מהקרוב - זה לא משהו שרציתי למכור ישירות למישהו אחר לא רוצה את זה לא בשבילי ולא בשביל חבר פורום. 

הלכתי עם הרכב למגרש - לא רק שסיפרתי להם על כל פיפס וכל בורג גם הראיתי להם את השרשור תחזוקה - לאחר מכן הרכב נשלח לבידקת קניה ודווקא הבוחן שם ציין שהבלאי סביר לגיל ומצב הרכב ואפילו אותי - זה הפתיע.  יותר כנה מזה ויותר שקוף מזה אני לא יכול להיות. 

לפני 3 שעות, `Infinity כתב:

היה לי את שתיהן, כל אחת הייתה אצלי כמעט 4 שנים ועל כל אחת עשיתי כ 100,000 ק"מ.

לדעתי הוולוו זה בחירה מושלמת בשבילך - רק בבבבבקשההההה תקפיד על הדגמים המומלצים, שלא תקנה איזה S60 2012 עם מנוע 1.6 של פורד וגיר פאוורשיפט. השירות במוסך המרכזי של מאיר מצוין .

א. תודה! - אני חולם על אבארט' ולא איכפת לי 140 או 160 סוסים - ה180 היה לי מוגזם אפרופו אבל אם זה מה שיפול לידיים לא אומר לא - בוודאות. 

אני חושב שזה אולי היוניקורן שלי כי כבר בחנתי אחת ולא קניתי ואני עד היום חושב שזו היתה טעות מצידי. 

אממה באבארט' הבעיות הן תנוחת הישיבה - אני יודע שתוך שבוע אני אתחיל לקטר על זה - זה יהיה רומן קצר כנראה (הלוואי ואני טועה). 

ואני גם ממש פוחד לשים שם ילדים במושב האחורי - בקטע היסטרי. 

ב.

אז כן אתה צודק - הוולבו כנראה תפורה עליי ואני לא מוכן לגעת בשום דבר מתחת לשנתון 17 כי אני יודע שעד 16 עוד היו שם בעיות עם הרינגים ואפילו שהם עברו תחת הייצור של ג'ילי - לא ישר על ההתחלה פתרו שם את הבעיות שהם ירשו בבעלות של פורד. אם אני טועה - תקן אותי בבקשה כי אשמח למידע. 

לפני 18 שעות, מלטבשי כתב:

שומו שמיים חרא קדוש - זה אכן מיילים. הרכב צרפתי אבל הלינק מקושר למרכז מידע בבריטניה והם רושמים כאן - 

But what’s important to know about your Peugeot timing belt is that it needs to be replaced after a certain number of miles or years. They’re typically made of rubber or similar material, so they will eventually wear down and can snap. So it’s important to know your Peugeot car’s timing belt intervals as a broken cambelt can be quite disastrous.

MILES... מי זה מיילס? שמעתי עליו...

בכל מקרה עשור או 192 אלף קילומטרים... בוא נהיה זהירים ונאמר 180 אלף 

בכל מקרה אני אגיע לאחד המוסכים עם נזילות שמן מאלוהים יודע איזה אטם עוד הרררבה לפני שזה יקרה ובכל מקרה הרכב ימכר עוד הרבהההה לפני שאגיע לצבירה של כזה קילומטרז' 

• אהבתי 2

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 3 שעות, lanosforce כתב:

הDS?!? איך אני יכול למכור דבר כזה כאן ביד2 

ראוי להערכה רבה, אבל כולנו אנשים בוגרים, אל תקח החלטות בשביל אנשים אחרים.

תפרסם את הרכב, תגלה את כל המידע שיש לך עליו ותן לקונה הפוטנציאלי לעשות את השיקולים שלו.

לפני 3 שעות, lanosforce כתב:

א. תודה! - אני חולם על אבארט' ולא איכפת לי 140 או 160 סוסים - ה180 היה לי מוגזם אפרופו אבל אם זה מה שיפול לידיים לא אומר לא - בוודאות. 

אני חושב שזה אולי היוניקורן שלי כי כבר בחנתי אחת ולא קניתי ואני עד היום חושב שזו היתה טעות מצידי. 

אממה באבארט' הבעיות הן תנוחת הישיבה - אני יודע שתוך שבוע אני אתחיל לקטר על זה - זה יהיה רומן קצר כנראה (הלוואי ואני טועה). 

ואני גם ממש פוחד לשים שם ילדים במושב האחורי - בקטע היסטרי. 

ב.

אז כן אתה צודק - הוולבו כנראה תפורה עליי ואני לא מוכן לגעת בשום דבר מתחת לשנתון 17 כי אני יודע שעד 16 עוד היו שם בעיות עם הרינגים ואפילו שהם עברו תחת הייצור של ג'ילי - לא ישר על ההתחלה פתרו שם את הבעיות שהם ירשו בבעלות של פורד. אם אני טועה - תקן אותי בבקשה כי אשמח למידע. 

לגבי האבארט אחלה צעצוע, כיפית מאוד לנהיגה, תכלס אני מת לקנות עוד אחת שוב... א-ב-ל לדעתי, לך היא לא מתאימה, במיוחד לא עם ילדים.

אני נהג יחיד, חונה רק בחניה מקורה, שטיפה ידנית טיפולים בזמן במוסך ומומחה ועדיין:

1. הדשבורד התנפח.

2. מנגון קיפול המושבים התקלקל בשני הצדדים (בשבילך עם ילדים זה יהיה סיוט).

3. גג נפתח שבק חיים.

4. אין כיוונון להגה/מושב/חגורה אז או שאתה יושב עקום או שאתה משלים עם זה שהחגורה יושבת לך על הצוואר.

הוולוו חזקה אמינה ומשעממת, נראה לי בול מה שאתה צריך אחרי כל ההרפתקאות שלך.

להימנע ממנוע/גיר של פורד.

מנוע וולוו נמכר משנת 2016 בנפח 1969 סמ"ק.

V40 T4 190 כ"ס - אין בכלל בעיות אמינות ידועות.

S60 T5 - בעיית צריכת שמן בשנתונים 2014+2015 ואולי גלש קצת ל 16, צריך להסתכל ברשיון רכב שמספר המנוע מעל 1,501,327.

ב S60 יש עוד מספר בעיות נפוצות אבל לא משהו חריג מדי:

קניסטר

מנעולי דלתות (יש recall בארץ אז פה העניין מטופל כבר).

מאייד מזגן - אני לא יודע כמה זה נפוץ אבל נתקלתי בזה ב 2 רכבים, קצת באסה כי צריך לפרק דאשבורד.

ידית הילוכים נסדקת.

גם לגבי ה V40 וגם ה S60 מומלץ לקנות רכב שכבר עבר טיימינג כי זה ההוצאה הכי גדולה.

• אהבתי 2

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני 9 שעות, lanosforce כתב:

תשאל את איציק מה הבעיה העיקרית שלי - זה לא הרכב נאמר את זה ככה. 

חשוב לציין שגם לא מצאנו לזה עדיין שום פתרון בדמות טיפול תרופתי או כל דבר אחר.

🤣

• מצחיק 4

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...