Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת יום הכיפורים

פוסטים מומלצים

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הארמיה השלישית (הגזרה הדרומית) כותרה. למעשה הפסקת האש של 22.10 נכשלה כדי שצה"ל ישלים את הכיתור. הארמיה השניה (הגזרה הצפונית) לא היתה מנותקת.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אי אפשר לדעת מה היה קורה אם..

צה"ל גם היה מותש ופרוש עם פחות חיילים על שטח עצום. וגם בגולן וגם בתעלה המשיך לחטוף הפגזות ונפגעים ללא הרף גם בשטחים שעליהם לכאורה השתלט וכבש.

למצרים היה פוטנציאל לגייס ולהכשיר כמויות גדולות יותר של לוחמים חדשים ממה שצה"ל יכל אם המלחמה היתה נמשכת והסובייטים היו ממשיכים לשלוח ציוד חדש כתגובה למשלוחים האמריקאים לישראל.

פורסם
לפני 31 דקות, bobi כתב:

צה"ל גם היה מותש ופרוש עם פחות חיילים על שטח עצום. 

.

למצרים היה פוטנציאל לגייס ולהכשיר כמויות גדולות...

.

והסובייטים היו ממשיכים לשלוח ציוד חדש ..

צה"ל עצר בחזית הדרום את כל ההתקפות המצריות,

השמיד בסיסי נ"מ והחזיר לעצמו את השליטה האוירית.

המצרים איבדו את יתרון ההפתעה וסבלו נפגעים רבים, ציוד חדש לא היה יכול לעזור. 

הארמיה ה-3 היתה מכותרת(כמעט חצי מהצבא). אוגדת סדיר(שלי) ישבה בין סואץ לקהיר, וחתכה את קוי ההספקה מצד אחד ומהצד השני נפתח מסלול כמעט פנוי לקהיר(60 ק"מ ללא התנגדות רצינית)

הארמיה ניזונה מאספקה יומית, מזון ומים בשליטת צה"ל.

*לא היינו צריכים להלחם, רק לעצור את האספקה.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

בין צה"ל לקהיר הפרידה הארמיה הראשונה. איני יודע מה היה כוחה באותו שלב. מכל מקום, הארמיה השלישית היתה מכותרת וקיבלה אספקה מבוקרת דרך קווי צה"ל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, bobi כתב:

צה"ל גם היה מותש ופרוש עם פחות חיילים על שטח עצום. וגם בגולן וגם בתעלה המשיך לחטוף הפגזות ונפגעים ללא הרף גם בשטחים שעליהם לכאורה השתלט וכבש.

למצרים היה פוטנציאל לגייס ולהכשיר כמויות גדולות יותר של לוחמים חדשים ממה שצה"ל יכל אם המלחמה היתה נמשכת והסובייטים היו ממשיכים לשלוח ציוד חדש כתגובה למשלוחים האמריקאים לישראל.

ברגע שחיל האוויר החזיר לעצמו את השליטה באוויר במצרים וגם בסוריה שום גיוס חירום של צבא מצרים לא היה משנה את התמונה. אם הם היו ממשיכים במלחמה ולא חותמים על הפסקת אש, חיל האוויר כנראה היה משטח את שדות התעופה של מצרים ושל סוריה.

ישראל הפסיקה את ההתקדמות של הצבא לתוך סוריה גם בגלל לחץ אמריקאי.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מבחינה צבאית נטו זה היה נצחון אדיר. להגיע למצב כזה מתנאי פתיחה קשים ביותר == לא טריוויאלי בכלל.

מהבחינה ה"קלאוזוביצית" - הפסדנו בחזית המצרית, שהרי בסופו של דבר מצרים קיבלה את כל סיני במתנה, ועוד תקעו לנו את "המתנה שלא מפסיקה לתת" - עזה.

בתאריך 20.9.2023 בשעה 18:07, רוןS כתב:

מהזוית האישית, ביום חמישי נכחתי במעוז המזח, התצפיתן(שכן מהבית) ביקש ממני לצפות לעבר הצד השני,

האם תוכל לשתף, מה אתה אישית חשבת כשראית מה שראית? האם סמכת על התשובה שזה תרגיל? (אני שואל מסקרנות נטו, חלילה לא רומז שום דבר מעבר לשאלת תם).

לעניין קו בר לב:

יש פה בעצם שתי שאלות נפרדות:
1. נושא קו ברלב עצמו - תפיסת ההגנה.

2. בהנתן שבפתיחת המלחמה המצב היה נתון - האם נכון היה לפעול כפי שפעלנו, או לפנות את המעוזים ולסגת מייד לקו אחורי יותר.

אני חושב שהתשובה לכך במידה רבה ניתנה כבר, מאחר והמצרים צפו מראש את דרך הפעולה הישראלית במלואה, והתארגנו בהתאם למתן מענה מלא ששלל כל ניסיון ישראלי להדוף את המצרים מהשטח שתפסו. כוחותינו המשיכו יום אחר יום להתנפץ על הכוחות המצרים בלי לגרום לשום שינוי בשטח. מתי המצב התהפך? רק בקרבות של ה-14 באוקטובר, כשריכזו כוחות בקו אחורי, משכו את השיריון המצרי לשטח הפתוח מחוץ למטריית הנ"ט והנ"מ, ואז עליונות השיריון הישראלי הגיעה לידי ביטוי.

האם במידה וקו בר לב היה מאוייש במלואו לפי התוכניות המקוריות, פני הדברים היו שונים? אני נוטה לחשוב שלא. ייתכן שהאיוש החלקי של המעוזים מנע אסון גדול אף יותר.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

בדיעבד, היו סימנים מקדימים, לא היו לי כלים לנתח אותם.

הייתי חייל סדיר סביבי היו קצינים בכירים ומנוסים, כולם קיבלו את הערכת המודיעין  "תרגיל בלבד".

מה ידע מגד השריון עמנואל סקל - כך נחתה עלי המלחמה 

איך נודע לעוזר הנספח הצבאי בארה"ב על המלחמה - מרתק

עריכה אחרונה על ידי רוןS
  • אהבתי 1

פורסם

אאל"ט שאזלי כותב בספרו שמעל 20 פעם הוא הוביל כוחות עד לתעלה והחזיר אותם חזרה עד לרגע פריצת המלחמה. 

קראתי גם עדות של קצין מודיעין שהעיד שהפעם הדברים היו נראים אחרת, הפעם היו חגורות הצלה, טילים ועוד. 

פורסם
לפני 3 שעות, קורן בן אשר כתב:

האם במידה וקו בר לב היה מאוייש במלואו לפי התוכניות המקוריות, פני הדברים היו שונים? אני נוטה לחשוב שלא. ייתכן שהאיוש החלקי של המעוזים מנע אסון גדול אף יותר.

ברוך הראל, סגן המפקד העיד בועדת אגרנט:

"..ביום שבת ה-6 אוק' קיימנו קבוצת פקודות בנושא ההגנה על סיני בעקבות הכוננות והתחושה שעומד לקרות איזה ארוע בלתי שגרתי שלא ידענו אם זה יהיה מלחמה מסוג שהכרנו, מלחמת התשה או צורה אחרת של מלחמה, והתכנית היתה אמורה לתת מענה לכל תרחיש."

תוך כדי הישיבה הגיעה ידיעה מהמטכ"ל ששעת הש' היא 18:00 ומיד נמסרו הוראות ליחידות, בין היתר, פינוי מעוזים מדוללים...

ברוך הראל עמ' 1-3

סאדת העביר לישראל הצעה לשלום ב-1971.

מהרגע שההצעה סורבה המצרים התכוננו למלחמה.

מסמכי שלל שנפלו בידינו מראים שהם עקבו אחרינו בענין  והפיקו לקחים. שנתיים הם זמן מספיק לתכנן ולהנחית מכה אפקטיבית.

צריך להכניס למשוואה את העובדה שהיתה הפתעה.  אם היינו מוכנים אולי היו מפנים חיילים ?

ואם ישראל היתה נעתרת להצעת השלום של סאדת ב-1971 ? היה נמנע אסון.

פורסם (נערך)

ממליץ מאוד להקשיב לפודקאסט "אבירי לב - צליחת תעלת סואץ במלחמת יום הכיפורים" שעוסק בצליחת התעלה. בהכנות לצליחה ובצליחה עצמה  עשוי מצוין ומרתק.

חלק א'

https://spotify.link/1bUKP1aslDb

חלק ב'

https://spotify.link/AZpGR3tslDb

חלק ג'

https://spotify.link/gjw43dQslDb

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 שעות, bobi כתב:

לא ברור לי מדוע טוענים שצה"ל ניצח במלחמה.

בסופו של דבר בסיום הקרבות הצבא המצרי החזיק בשטח שכבש בצד המזרחי "הישראלי" ששווה בגודלו לשטח שצה"ל כבש בצד המערבי "המצרי" של התעלה.

למרות שצה"ל עבר לצד האפריקאי של התעלה, הוא לא הצליח לגרש את הצבא המצרי מהשטחים שכבש.

כי זו עובדה שצה״ל ניצח במלחמה.

הקרבות הסתיימו כי ארה״ב לחצה בצל איום סובייטי להתערבות של נחתים רוסים. בשלב מסויים ארה״ב אפילו העלתה את הכוננות הגרעינית (מה שקרה לפני כן רק במשבר הטילים בקובה) בגלל חשש להגעת נשק גרעיני למצרים.

במקביל, האמריקאים המשיכו את הרכבת האווירית, אבל שלחו בעיקר ציוד ישן שלא מועיל לכלום (אולי קצת, לי היה מעיל אמריקאי בשירות שלי, מתקופת מלחמת קוריאה).

כמו שכתבו, צה״ל לא היה צריך ״לגרש״ את הצבא המצרי שעבר את התעלה, הוא יכול היה להרעיב אותו ו/או לכתוש אותו. הארמייה השלישית הייתה גמורה, ומדובר על עשרות אלפים.

דווקא בצד הסורי ההכרעה הייתה פחות ברורה, כי תיאורטית הסורים יכולו להמשיך להלחם, למרות שבערך 70% מהשיריון הסורי אבד, אבל דמשק הייתה במרחק הגעה של הכוחות הישראלים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

המזח.  "הסרט מבוסס על ארועים אמיתיים".

אנחנו איבדנו  5 לוחמים.

למצרים היו מעל 100 הרוגים לא כולל  אלה שטבעו בתעלה.

השתדלו לדייק בפרטים.(בסואץ היו עצים גבוהים עד קו המים)

משחק טוב, נוגע.

מומלץ.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...