Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הדברה בדירה מושכרת - מי משלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

דירה מושכרת, אותם שוכרים כ 10 שנים.

התגלו טרמיטים בדירה שאכלו מספר פרטי ריהוט, חלק מהריהוט של השוכר, חלק של המשכיר. 

יש הצעת מחיר מהמדביר לביצוע הדברה עם אחריות ל 5 שנים. 1700 ש"ח.

השאלה, האם המשכיר או השוכר צריכים לשלם על ההדברה?

תודה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי בעל הבית צריך לשלם כי זה יותר כמו נזק שקיים בדירה כמו למשל עובש בקירות, ולא נזק שגרם הדייר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, davemustaine87 כתב:

תלוי בחוזה

אין לזה התייחסות מפורשת בחוזה, מה צריך להיות כתוב שם שמגדיר דברים כאלה?

פורסם

בהרבה חוזים תיראה משהו גנרי בסגנון הזה: 

image.png.72d53937d0242e38f9665e084d81221b.png

לא משפטן, אז לא יודע אם "טרמיטים" נכנסים להגדרה של החוזה.

אבל בכול מקרה, ההתעסקות פה היא מול אנשים שחיים אצל בעל הדירה, אם הם כבר 10 שנים אז כניראה שהם שוכרים בסדר ונותנים ראש שקט. 

אני אישית יודע מה זה לקבל שוכר גרוע מאוד, לא מאחל לאף בעל דירה לעבור דבר כזה. 

אני הייתי הולך לקראתם, גם אם החוזה לא בהכרח מחייב את זה, ביחוד שהתשלום לא כזה גבוה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

קיים כזה סעיף רק בדיוק כמו שאמרת קשה לדעת אם טרמיטים נכנסים להגדרה של קלקול או תקלה או בלאי סביר. 

זה שהשוכר יכול ללכת לקראת המשכיר כי המשכיר נחמד או שהמשכיר יכול לשלם כי השוכר נחמד זה ברור.

מעניין אותי אם יש משהו יותר מוחלט שמגדיר את זה.

תודה.

פורסם (נערך)

אני חושב שחצי חצי היה עושה את זה הוגן לשני הצדדים 

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
פורסם

בדירה שהשכרתי הייתה בעיית חרקים. עלות ההדברה הייתה 400 ש"ח, לא רציתי לריב על כזה סכום ואני שלמתי.

אבל לעצם העניין, החרקים באו מבחוץ, זאת לא הייתה נגיד בעייה גורפת בניין של חרקים שלדוגמא עלו ממערכת הביוב. אני כמשכיר לא אחראי על ג'וקים.

בכללי אם לא הוזכר הדברות בחוזה, העלות על השוכר. אלה אם כן יוכח שהחרקים/טרמטים הגיעו בגלל פגם בדירה או בניין.

פורסם

בניגוד לג׳וקים או נמלים, טרמיטים עושים נזק ממשי לדירה (חבר שלי היה צריך להחליף משקופים שנאכלו).

לא יודע מה החוק, אבל יש פה אינטרס גדול של בעל הדירה למגר אותם ואלא אם הוא יכול להוכיח שהם הגיעו לדירה כתוצאה מרשלנות של הדיירים, הייתי מצפה שישא בעלות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשר להוכיח כזה דבר בכלל?

הטרמיטים זה מטרד שיקשה על בעל הדירה למצוא דיירים חדשים וגם יעלה לו כסף בעתיד בהחלפת ריהוט קבוע לכן צריך להיות לו אינטרס לטפל בזה בעצמו כמה שיותר מהר 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

בניגוד לג׳וקים ונמלים שאפשר לטעון שהגיעו לאיזור בגלל הגיינה לקויה, להגעת הטרמיטים אין ממש קשר לרשלנות של דייר בדירה.

בנוסף, המצאות טרמיטים יכולה להפוך את הבית ללא ראוי למגורי אדם.

כך שתיאורטית לפחות, רוב האחריות צריכה לנוח על המשכיר.

ועדיין, לפעמים שווה להתחלק בנטל, אם יש מערכת יחסים ובה שרוצים לשמר.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

בכל המקרים שנתקלתי (עשרות), תמיד בעל הדירה שילם.

אם זה נמלים, עכבישים, ג'וקים, טרמיטים ואפילו הרחקת יונים כמה פעמים!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...