Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך להתכתבות בפורום המשפטי, הרכב שלי הוכרז כנדון להשבתה  עקב נזק גדול.

מדובר ב- C4 פיקאסו שנת 2015, 2,000 סמק דיזל, מוערך בשוק בשווי 49,400 (לפני הפחתות ירידת ערך)

השיקולים שלי -

1. אני אדם גדול לא ארכוש עכשיו רכב חדש וגדול בהוצאה גדולה של למעלה מ-100K כשאנו עומדים 10-12 שנים לפני הורדה מהכביש של כל הרכבים שאינם חשמליים.
  2. לעניות דעתי, עדיין לא הגיעה העת לרכוש רכב חשמלי. מאמין שהמחירים יירדו לקראת יישום הרגולציה.
  3. אפשר לחפש רכב כזה משומש.
  4. אבל מעדיף אולי בעזרת חברי הפורום לחפש מקום לתקן אותו, גם במחיר ויתור על תביעה, אצל מישהו שלא קורע במחיר (כמו מוסך היבואן למשל שאותו עזבתי בגלל תיקון פחחות מופרז).

יש רעיון?
פורסם

3. תחפש רכב מאותו הדגם ובערך באותו המחיר במצב ראוי, אם אין באפשרותך להתקדם למשהו יותר חדש/ יקר.

לא הייתי מנסה לתקן את הרכב ההרוס. כי לא תקבל את כל המחירון מחברת הביטוח, וגם לא תקבל את ההשקעה בתיקון  - זה או חתונה קתולית או למכור את הנבלה בגרושים.  עושים דבר כזה אם מחיר הרכב כ 10 אלפים ₪, לא 50 אלף.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

'הוכרז כנידון' זה אומר עוד לא נקבע? אם כך,

השאלה היא מה הפער בין המצב (לפי השמאי) לבין אי הורדה מהכביש.

אם מדובר בפער קטן, כנראה שכן כדאי לך לנסות לבקש ממנו לאמוד את הנזק במקסימום האפשרי בלי הורדה. 

את התיקון תוכל לבצע במוסך זול יחסית וכך לא תפסיד כסף (אולי אפילו תרוויח).

כמובן תבחן גם את עניין הנזק לשלדה - בטיחות.

אם הפער גדול, כנראה שלא כדאי.

פורסם
לפני כשעה, itzik123 כתב:

'הוכרז כנידון' זה אומר עוד לא נקבע? אם כך,

השאלה היא מה הפער בין המצב (לפי השמאי) לבין אי הורדה מהכביש.

אם מדובר בפער קטן, כנראה שכן כדאי לך לנסות לבקש ממנו לאמוד את הנזק במקסימום האפשרי בלי הורדה. 

את התיקון תוכל לבצע במוסך זול יחסית וכך לא תפסיד כסף (אולי אפילו תרוויח).

כמובן תבחן גם את עניין הנזק לשלדה - בטיחות.

אם הפער גדול, כנראה שלא כדאי.

השמאי שמע את המקרה והיה הוגן מספיק להגיד לי לשלוח לו תמונות כדי לראות אם יש אפשרות להציל הרכב. לפי התמונות ושווי הרכב - לא ניתן להציל (כלומר עובר את 60% נזק משווי רכב).

פורסם
לפני 3 שעות, usafun כתב:

כשאנו עומדים 10-12 שנים לפני הורדה מהכביש של כל הרכבים שאינם חשמליים.

לעניות דעתי, עדיין לא הגיעה העת לרכוש רכב חשמלי. מאמין שהמחירים יירדו לקראת יישום הרגולציה.

סתם סקרן לדעת מאיפה קנית את כדור הבדולח?

הרכבים שאינם חשמלים לא יעלמו כל-כך מהר... 
כן המחירים של הרכבים הרגילים/החשמלים יורדים כמו כל מוצרי החשמל והאלקטרוניקה אבל עם העליה בביקוש למינרלים מהם מיצרים סוללות (כמו ליתיום) המחיר עולה בהתאם ואל תצפה לגדולות ונצורות בהוזלת הכלים הללו.

• אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לא כדור בדולח, אבל ברמת כותרת, אלו התכניות של הממשלה, כאשר גם באירופה וגם בארה"ב מסמנים את 2030-2034 כשנים בהם יפסיקו למכור רכבי בעירה פנימית.

כל זה מביא למחשבה שאם רוכשים רכב כזה, האם כדאי להשקיע סכומים ניכרים?! כי מחזיקים רכב כזה 7-8 שנים, ואז זה כבר מאד קרוב לתאריכים הנ"ל, ואז להפטר מרכבים כאלו בשוק המשני יהיה לא פשוט בכלל.

פורסם

הפוך גוטה.

מה שלא ניתן להשיג יהפוך למבוקש יותר.

ובנימה אישית... זה לא ריאלי 2034... דבר איתי ב 2050 וגם אז, אולי!

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הכלכלה שלך נכונה בשוק שבו יש ביקוש למוצר אחד.

אבל כאן מדובר על קיום של מוצר חליפי שאני מאמין שתוך עשור היצרנים גם ילמדו איך להוזיל ולהנגיש אותו - גם לשכבות שמתחת לעשירונים העליונים, שהם אלו שבעיקר רוכשים היום רכב חשמלי.

2050? בהחלט ייתכן בייחוד כי ככה זה במדינתנו - ייעדי סיום תמיד מתרחקים שנים מהמועדים המקוריים שנקבעים.
מציע גם לקרוא הכתבה הזו.

פורסם (נערך)

לגבי סעיף 1:

א. אתה יודע למי ניתנה הנבואה.

ב. טווח של 10 שנים (נניח)… כל רכב שתקנה יאבד את מרבית ערכו עד אז. שיקול של ערך הרכב בעוד 10 שנים הוא מוגזם, אלא אם מדובר באיזה רולס. יותר סביר שאת הרכב שתקנה כעת, בוודאי אם יהיה משומש, תחליף הרבה קודם.

לגבי סעיף 4:

סביר שרכב עממי שעבר נזק של 60% ויותר מערכו יהיה פגום מבחינה בטיחותית, ותיקון זול לא ישפר כלום, אלא להפך. כיוון שמשפחתי יקרה לי הייתי מעיף אותו למקום הנכון, קרי פירוקיה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מוסך עאבד באריאל. 

חפש אותו בפייסבוק. 

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...