Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה מגניב.

אני רוצה לעשות משהו דומה מתישהו, אם אצליח להיכנס לתוך פיאט 500 המקורית, כי אני בקושי נכנס לפיאט פנדה דור שני (זאת מ2003-2011).

גם כן הייתי רוצה לעשות סיבוב במכוניות כמו החיפושית הישנה, סיטרואן דה שבו, פז׳ו 504, לאדה 2101, סובארו פשע וכו'.

מעניין אם יש בארץ מקום שמשכיר כאלה, אני מתאר לעצמי שלא ("רכב אספנות לא ישמש לפרנסתו של בעליו").

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נראה כיף חיים הדבר הזה. תודה על השיתוף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נראה כיף ממש.
אשמח אם תשתף איך מוצאים ומגיעים לחברות שמאפשרות להשכיר רכבי אספנות למיניהם, כשהשתעשעתי ברעיון לפני כמה שנים מצאתי אפשרויות מאוד מצומצמות (בכל אירופה) ומאוד יקרות.

פורסם
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

גם כן הייתי רוצה לעשות סיבוב במכוניות כמו החיפושית הישנה, סיטרואן דה שבו, פז׳ו 504, לאדה 2101, סובארו פשע וכו'.

מעניין אם יש בארץ מקום שמשכיר כאלה, אני מתאר לעצמי שלא ("רכב אספנות לא ישמש לפרנסתו של בעליו").

אכן לא חוקי בישראל. הרכב לא עומד בדרישות הגיל להשכרת רכב

• מבאס 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני שעתיים, nadavd4 כתב:

נראה כיף ממש.
אשמח אם תשתף איך מוצאים ומגיעים לחברות שמאפשרות להשכיר רכבי אספנות למיניהם, כשהשתעשעתי ברעיון לפני כמה שנים מצאתי אפשרויות מאוד מצומצמות (בכל אירופה) ומאוד יקרות.

האמת שחיפשתי בגוגל, טריפ אדוויזור וכו'.

אני יודע שיש חברות דומות גם בצרפת, גרמניה, אנגליה ועוד. המחירים כמובן לא זולים.

יש בגרמניה חברה שמשכירה רכבים ממש מגניבים לדעתי, אלפא רומיאו ספיידר ישנה למשל, דגמים ישנים של מרצדס ועוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

נשמע מהנה! חודש שעבר הייתי ברומא ועדיין אפשר לראות את הפיאט 500 כמעט בכל פינה:

IMG_20230104_103151.thumb.jpg.86863b7ceecbbcef4c90489228b3a61a.jpg

כמה ימים אחרי הייתי בבודפשט וראיתי את זאת:

IMG_20230107_122331.thumb.jpg.6671166013f69c753daa1027debc2a62.jpg

כל פעם שאני טס לאיטליה עולה בי המחשבה, לחפש איזה פיאט 126/500 ישנה באתרי יד שנייה המקומיים ולייבא. אולי בעתיד (;

פורסם

ההגה המקורי הרבה הרבה יותר דק, כמו אצבע, חבל שלא היה אותו זה חלק מהחוויה 

הלוח שעונים השחור המלבני זה של ה500 דגם מאובזר, של הדגם הפשוט נראה דומה למה שהיה ב500 החדשה (מ2007) רק חצי בגודל

כסאות אמורים להיות מ״עור״ פלסטיקי שהיה להרבה מכוניות מהתקופה

נהגתי ב500 של אבא שלי אבל ברומא זה נשמע יותר שווה מבפתח תקווה :)

ב500 מקורית הגיר לא מסונכרן ולא יעזור להכניס לשני ואז לראשון. שדרוג נפוץ זה לשים גיר של פיאט 126 שהוא נורמלי כבר, אבל הילוך ראשון עדיין צריך עצירה מלאה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
בתאריך 24.2.2023 בשעה 19:06, kompy כתב:

אגב, ברכבי ״ל״, את ה-hill holder מנתקים.

באוקטביה שלמדתי עליה זה היה פעיל עד שביקשתי מהמורה לגשת למוסך ולבטל את זה...

פורסם
לפני כשעה, liorwohl כתב:

הלוח שעונים השחור המלבני זה של ה500 דגם מאובזר, של הדגם הפשוט נראה דומה למה שהיה ב500 החדשה (מ2007) רק חצי בגודל

כסאות אמורים להיות מ״עור״ פלסטיקי שהיה להרבה מכוניות מהתקופה

נכון, לוח שעונים עגול ואם אני לא טועה אפילו ללא מד דלק (!), רק התראה שנדלקת כשיש מעט דלק במיכל.

כיסאות היו עם כיסוי כך שאני לא יודע איך נראים הכיסאות המקוריים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה גם הלוח שזכור לי.

סיפרתי כאן בעבר, לפני כעשור הגעתי לאיזה שוק מדרכה בכפר בסלובניה, מצאתי שם לוחות מחוונים של פיאט 600 (גרסה יוגוסלבית עם כיתוב באותיות קיריליות) - מזכיר את הלוח של ה-500 אבל עם מדי דלק וטמפרטורת נוזל קירור בצדדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עם פח חשוף, מאפרה ואאל"ט הכפתור משמאל למרכז ההגה זה הצ'וק. ותא כפפות פתוח (לקח הרבה שנים עד שהתקן חייב שיהיה סגור כדי למנוע מכל מיני חפצים להתעופף). 

רק 2 נורות בקרה משמאל? ב-600 היו באותו מקום שלוש (איתות, אורות נמוכים ואורות גבוהים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 שעות, cpu כתב:

נשמע מהנה! חודש שעבר הייתי ברומא ועדיין אפשר לראות את הפיאט 500 כמעט בכל פינה:

IMG_20230104_103151.thumb.jpg.86863b7ceecbbcef4c90489228b3a61a.jpg

כמה ימים אחרי הייתי בבודפשט וראיתי את זאת:

IMG_20230107_122331.thumb.jpg.6671166013f69c753daa1027debc2a62.jpg

כל פעם שאני טס לאיטליה עולה בי המחשבה, לחפש איזה פיאט 126/500 ישנה באתרי יד שנייה המקומיים ולייבא. אולי בעתיד (;

ברומא אפשר לראות גם כמות לא מבוטלת של פנדה דור ראשון.

פיאט 500 קלאסית בספק אם ייתנו לך לייבא (יש איסור לייצא את הרכב מאיטליה) ופיאט 126 תוכל למצוא גם בפולין - לפני 20 שנה היה אפשר לראות את הרכב הזה כמעט בכל רחוב בפולין, כיום לדעתי אולי רק בכפרים ובמפגשי אספנות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 51 דקות, itsik170 כתב:

פיאט 500 קלאסית בספק אם ייתנו לך לייבא (יש איסור לייצא את הרכב מאיטליה)

ויש בעיה לצאת עם הרכב בנסיעה מאיטליה ולייבא?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 52 דקות, itsik170 כתב:

ברומא אפשר לראות גם כמות לא מבוטלת של פנדה דור ראשון.

פיאט 500 קלאסית בספק אם ייתנו לך לייבא (יש איסור לייצא את הרכב מאיטליה) ופיאט 126 תוכל למצוא גם בפולין - לפני 20 שנה היה אפשר לראות את הרכב הזה כמעט בכל רחוב בפולין, כיום לדעתי אולי רק בכפרים ובמפגשי אספנות.

האיסור הזה לא קיים ולא היה קיים, מיתוס מוזר, יש בארץ כמה 500 שהגיעו מאיטליה בשנים האחרונות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...