Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש ברשותי מאזדה 3 האצבק 2015 מנוע 1500 

1.שאני מגיע ל80 קמש יש שריקה מוזרה כזאת כשאני לוחץ על דוושת הגז כאילו בורח אוויר וכשאני לא לוחץ לא שומעים את זה , שומעים את זה חזק בעיקר שזה על 80 אם זה מעל אז שומעים ממש חלש 

2. לפעמים כשאני נוסע הטורים אצלי עולים ל3-4 ושומעים ממש חזק את המנוע מתאמץ וגם הם נשארים במשך הרבה זמן כאילו זה תקוע זה נמשך לבין חצי דקה לדקה  זה משהו שלא היה זה התחיל מלפני כמה חודשים 

בוצע טיפול של 130 אלף לפני 8 חודשים והוחלפו גם פלאגים חדשים 

מישהו שמבין ומכיר ? 

פורסם

לא ברור לי בדיוק מה הבעיה אבל אתה מכיר את הרכב ויודע שיש שינוי. 

אם השינוי התחיל מאז הטיפול, תבדוק טוב מה בוצע בטיפול, תעבור על מה שבוצע ותוודע שהדברים בוצעו כראוי בדגש על בית פילטר אוויר שנמצא במקום וסגור היטב ופלגים שהוחלפו לפי הנדרש ונסגרו כראוי. 

פורסם

הקטע של השריקה זה היה לי עוד כשקניתי את הרכב, קניתי יד 2 

הקטע של הסלד התחיל לא מזמן 

את החלקים לאוטו אני קונה כמו כל טיפול והולך למוסך שאני מכיר שמטפל לי באוטו 

כמו כן הלכתי לפני זה למוסך מורשה של מאזדה שיעשה לי בדיקה מקיפה ואמר לי את מה שצריך להחליף וכך עשיתי 

אם אוכל להעלות סרטון זה יהיה יותר ברור?

פורסם
לפני 3 שעות, Moshe c כתב:

הדבר היחיד שעולה לי לראש זה מצערת אבל תמתין לתגובות נוספות

זהו חשבתי על זה 

אולי זה מה באמת מה שאני אעשה 

לגבי הסלד זה לפעמים יכול להיות בעליות שהוא ממש מתאמץ אבל זה משהו שלא היה לי אפעם

או שלפעמים הוא מתאמץ סתם ככה והסלד נשאר תקוע ולא יורד 

פורסם

יש צינור גומי/פלסטיק בין בית המצערת לקופסא של מסנן האוויר, הוא נוטה להתייבש/להסדק/לא חיברו טוב, אם יש יניקת אוויר דרך הסדקים/חריצים - זה יכול להיות הרעש שאתה שומע וזה גם משפיע על הסלד ותצרוכת הדלק במידה והאוויר שחודר מהסדקים לא עובר דרך מד כמות האוויר ואז גם תערובת הדלק אינה תקינה, קרה לי במזדה ישנה יותר, לא יודע אם זה בדיוק הסיפור פה אבל הייתי בודק את הכיוון הזה.
image.png.9f7aedd9b09ef53c99acc987eabadaf7.png

:onfire:
פורסם
לפני 6 דקות, ishayw כתב:

יש צינור גומי/פלסטיק בין בית המצערת לקופסא של מסנן האוויר, הוא נוטה להתייבש/להסדק/לא חיברו טוב, אם יש יניקת אוויר דרך הסדקים/חריצים - זה יכול להיות הרעש שאתה שומע וזה גם משפיע על הסלד ותצרוכת הדלק במידה והאוויר שחודר מהסדקים לא עובר דרך מד כמות האוויר ואז גם תערובת הדלק אינה תקינה, קרה לי במזדה ישנה יותר, לא יודע אם זה בדיוק הסיפור פה אבל הייתי בודק את הכיוון הזה.
/cdn-cgi/mirage/81479f560a3f9173a6dd9a1de3af74a0c909b4e33bd6acd9a34d9e6a6dc45550/1280/https://carsforum.co.il/uploads/monthly_2023_02/image.png.9f7aedd9b09ef53c99acc987eabadaf7.png

תודה על התשובה המפורטת

בקיצור להחליף בית מצערת ?

פורסם
לפני 1 דקה, Ariel323 כתב:

תודה על התשובה המפורטת

בקיצור להחליף בית מצערת ?

לא הייתי רץ להחליף בית מצערת (אני גם לא חושב שזה חלק זול)אלא הייתי בודק את כל החיבורים מבית מסנן האוויר עד לבית המצערת (העשוי מתכת) ומוודא שאין אוויר שנכנס לבית המצערת שאינו מגיע מהפילטר.

אני לא יודע מה הרמה הטכני שלך ולא הייתי רוצה להמליץ לך לעשות משהו שעלול לסכן אותך אבל מה שאני הייתי עושה זה שכשמכסה המנוע מורם, והמנוע מונע, מבקש ממישהו שילחץ קצת על דוושת הגז ומנסה להקשיב ולהרגיש אם יש יניקת אוויר מאיפושהו באיזור העיגול האדום שסימנתי, אם אין כאלה, אז כנראה שלא זו הבעיה :)  

פורסם
לפני 1 דקה, ishayw כתב:

לא הייתי רץ להחליף בית מצערת (אני גם לא חושב שזה חלק זול)אלא הייתי בודק את כל החיבורים מבית מסנן האוויר עד לבית המצערת (העשוי מתכת) ומוודא שאין אוויר שנכנס לבית המצערת שאינו מגיע מהפילטר.

אני לא יודע מה הרמה הטכני שלך ולא הייתי רוצה להמליץ לך לעשות משהו שעלול לסכן אותך אבל מה שאני הייתי עושה זה שכשמכסה המנוע מורם, והמנוע מונע, מבקש ממישהו שילחץ קצת על דוושת הגז ומנסה להקשיב ולהרגיש אם יש יניקת אוויר מאיפושהו באיזור העיגול האדום שסימנתי, אם אין כאלה, אז כנראה שלא זו הבעיה /cdn-cgi/mirage/81479f560a3f9173a6dd9a1de3af74a0c909b4e33bd6acd9a34d9e6a6dc45550/1280/https://carsforum.co.il/uploads/emoticons/icon_smile.gif.b1eda5b7cba44759db7bd8e18120d216.gif  

ישלי רמה טכנית די טובה , אבל בקטע הזה אעדיף ללכת למוסך אפילו למורשה של מאזדה , כמה אמור לעלות ניקוי בית מצערת או להחליף אותה, כי לי הרגשה שזה מה שיפתור לי את התקלה 

פורסם

לצערי אני לא בקיא במחירים של תיקוני רכב בימינו, תוצאה של יותר מדי עם רכבי ליסינג מהעבודה.

בכל אופן

זה מה שיעשו בערך במוסך

פורסם
לפני שעתיים, Ariel323 כתב:

ישלי רמה טכנית די טובה , אבל בקטע הזה אעדיף ללכת למוסך אפילו למורשה של מאזדה , כמה אמור לעלות ניקוי בית מצערת או להחליף אותה, כי לי הרגשה שזה מה שיפתור לי את התקלה 

ניקוי בית מצערת תוכל לעשות לבד. תראה כמה סרטונים ביוטיוב להכוונה. במוסכים לרוב הניקוי נעשה בצורה לא טובה אז חבל על הכסף. במוסך רגיל יפתחו את הצינור, ירססו ספריי ניקוי קרבורטורים וינגבו עם מטלית מלוכלכת על זה לא אמורים לקחת כסף, זה עניין של 2 דקות ושווי של 5 ש"ח ספריי. 

פורסם (נערך)

פלגים אירדיום?

אם אתה מחזיק את אותו סל''ד בניוטרל. בעמידה. יש את הרעש?

זה מנוע חלש טבעי שיעבוד על טורים גבוהים.

עריכה אחרונה על ידי NTZSV
פורסם
לפני 5 שעות, NTZSV כתב:

פלגים אירדיום?

אם אתה מחזיק את אותו סל''ד בניוטרל. בעמידה. יש את הרעש?

זה מנוע חלש טבעי שיעבוד על טורים גבוהים.

כן פלגים אירדיום מקורי של מאזדה

לא אין את הרעש זה קורה מ80 קמ"ש ומעלה  , ב80 שומעים את זה ממש חזק 

ולגבי הטורים אני לא יודע איך להסביר את זה , זה לא משהו שהיה לי המנוע הזה מעולה יחסית ל1500 והטורים האלה עולים לבין 3-4 ונשארים הרבה זמן שבדרך כלל זה עולה בזמן מאמץ ואז יורד 

אם אפשר להעלות לכאן סרטון אני אעלה שזה יהיה יותר ברור 

• תוכן חדש...